Výhody kreditnej karty

13. dec 2023

Ahojte aké výhody a nevýhody kreditnej karty vnímate ? Prosím komentujete hlavne tí, ktorí ju máte dlhšie

patka06
13. dec 2023

Výhoda - finančná rezerva, ktorú môžeš kedykoľvek použiť v nepredvídanej situácii
Nevýhoda - vysoký úrok na dlžnú sumu

autor
13. dec 2023

@patka06 a keď sa dlžná suma strha každý mesiac z hlavného uctu vždy celá tak sú tam aj tak úroky či to nie?

anjelicek26
13. dec 2023

Vyhody - niektore zahranicne eshopy nic ine ako kreditku neakceptuju, to sa obijst ani neda... nevyhody jedine, ak si tam clovek narobi dlhy, to mas uroky ze dovidenia...

guudy
13. dec 2023

Az zaplatis vcas, je to bezurocne 🙂
Patka sa na to pozera zlou optikou… kreditna karta je uver, nie financna rezerva ;)
A ak ju platis vcas, tak nemas asi ziadne nevyhody 🙂

ariannazara
13. dec 2023

Vysoké úroky je to proste blud 😅

patka06
13. dec 2023

úroky sú na dlžnú sumu, ak ju vyrovnáš potom už samozrejme úroky neplatíš
Záleží na tom aké máš zmluvné podmienky
Ja mám napr. 30 dní bez úrokov - to sa oplatí

patka06
13. dec 2023

@guudy áno je to v podstate úver, ale ak ti kartu raz vydajú môžeš ju kedykoľvek použiť, nemusíš riešiť či schvália úver.

guudy
13. dec 2023

Kreditku pouzivame casto aj na online nakupy, v pripade uniku udajov nie su ohrozene nase peniaze na beznom ucte.

mint_blossom
13. dec 2023

Kreditku pouzivam roky, je super hlavne pri platbach v eshopoch a zahranici, je to vacsia istota, ked dojde k zneuzitiu, su to vlastne prostriedky banky a nie tvoje. Taktiez to beriem ako financnu rezervu, ked si napr. v zahranici a potrebujes vacsiu sumu na letenku/lekara/pokazene auto, proste pouzijes kreditku. Uroky som asi v zivote neplatila, funguje to tak, ze ak vykonas transakcie do posledneho dna mesiaca, na splatnost mas 15/25 dni a vtedy je to bezurocne. Samozrejme zaklad je mat financie pod kontrolou.

guudy
13. dec 2023

@patka06 nie v podstate, to je uver. Kedze normalny clovek kreditku splati kazdy mesiac bez omeskania, tak sa predpoklada, ze tu sumu ma na inom ucte a teda nepotrebuje dalsie pozicky. Zle sa na kreditku pozeras..

bytc20
13. dec 2023

Podla mna kreditka je must have. Pouzivame ju hlavne pri cestovani. Peniaze su poistene. Bezurocne obdobie niekde az 45 dni. Ked si chces pozicat v zahranici auto, viac menej bez kreditky nepochodis. A samozrejme je handy mat peniaze navyse v pripade "keby nieco". Nevyhody podla mna kreditka nema. Jedine mozno spoplatneny vyber v bankomate, ale to neviem ci maju standardne vsetky.

bytc20
13. dec 2023

A este som zabudla ze vela kreditiek mava tzv cashaback, cestovne poistenie a ine vyhody.

wade
13. dec 2023

mam niekolko kreditiek, v principe vacsina nakupov ide cez kreditku, lebo mam cashback 2% (je tam ale limit, myslim ze 30 eur mesacne). Kazdy mesiac ich ale vyrovnam, kedze ako uverovy produkt je to samozrejme na prd. Bezurocna doba je 45 dni.

Druhy dovod je cestovanie (pri pozicani auta, alebo hoteloch - hlavne v statoch, je to nevyhnutnost, cestovne poistenie).

Plus mam aj speci kreditku, kde nie je nijak uctovana zmena meny pri platbe, alebo vybere z bankomantu (slovenske banky si casto uctuju 2-3% pri debetkach a vacsine kreditiek po novom). Hej a na jednu visu mam vstup zadara vo viedni na letisku do Lounge 🙂 Tu si drzim primarne preto 🙂

madeincssr
13. dec 2023

Ja sa tu len opýtam: neplatí sa za kreditku mesačný poplatok?

tiezjedna
13. dec 2023

keď ju čerpáš a vojdeš sa do bezúročného obdobia, tak nevidím problém👍
@madeincssr neviem ako v iných bankách, my neplatíme nič.

luliu
13. dec 2023

@madeincssr ak ju využívas, tak nie. Ak miniem min 300€ je zadarmo

tinka_1807
13. dec 2023

Je to výborná vec napr. Na dovolenke. Tam naši platia len kreditkou, aby sa nedalo vybieliť účet. Keď prídu domov, tu dlžnú sumu zaplatia banke. Na bezúročné vrátenie máš 30 dní. Ak si na to dáš pozor, tak vlastne len si dodatočné zaplatíš dovolenku.

guudy
13. dec 2023

@wade ano, lounge som zabudla spomenut🤭

ekira1
13. dec 2023

Výhody, sú tam rôzne benefity, nevybielia ti účet, keby niečo máš kam hneď siahnuť. Výhoda hlavne v zahraničí. Nevýhody, finančná gramotnosť, peniaze treba vrátiť do 30 dní inak je vyšší úrok, každý mesiac urobiť obrat 300€ inak je spoplatnená, spoplatnený výber hotovosti, spoplatnená platba súkromným osobám. V rôznych bankách sa to môže líšiť, ale základ bude rovnaký. A ešte jedna výhoda, na účet zadarmo v banke potrebujem tri rôzne produkty banky, kreditka je jedna z nich.

martinka13
13. dec 2023

Používam kreditku roky. Výhody: finančná rezerva, operuješ s cudzími peniazmi pri nákupoch cez e-shopy. Nemáš ohrozený svoj účet. Keď používam často tak aj cashback už je celkom fajn. V zahraničí sa bez kreditky ani neubytuješ. Nikdy nie som v debete takú dobu, aby som platila úroky. Tie sú samozrejme šialené.

majlo1234
13. dec 2023

Pre mna lwn vyhody, vracaju sa mi urcite percenta z obratu, pouzivam na rezervacie pri cestovani, ziadne poplatky, a pre mna ziadne uroky, pretoze mam automaticky nastaveny prikaz na uhradenie dlznej sumy kazdy mesiac

la_dolce_vita
13. dec 2023

Pozor, nie kazda kk ma bezurocne obdobie.