Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
@erinne ako neskoro firma vam mala dovolenku?
@janie80 ano lebo to musi potvrdit firma ci si unych zamestnana/ny
@dkethe to vam platy sp
@mirecbobor ja robim v nemocnici a poslali to neskoro lebo tam maju bordel. Peniaze prisli az na dalsi mesiac. Tie papiere musia byt do nejakeho 3.-najneskor 5. na SP
@ivoninka ano malo by im to stacit ta prechodka je ten papier na peniaze stoho vie sp ze ste stale pn
@evita68 mne to poslali postou a firma meskala dali to tam 10teho normalne ale dasa to overit na socialnej poistovnicez mail
Mám dotaz čo sa mi stalo práve dnes
Čakám na poštárku že mi donesie lístok na peniaze (PN)...avšak nič neprišlo preto volám hneď na sociálnu poisťovňu či mi boli poslane, ale neboli lenže ja som zamestnávateľovi lístok od lekára odovzdala včas ešte aj skôr ...volám do práce ale nedovolala som sa čo keď to oni neposlali stáva sa to? A čo v takom to prípade robiť? Prosím rady dakujem
@mimuskaaaa poradí niekto?
@mimuskaaaa No je vysoko pravdepodobné, že doklad neposlal zamestnávateľ. Z druhej diskusie som ale pochopila, že si už dlhšie na PN-či sa mýlim? Od kedy si na PN? Prvých 10 dní platí PN zamestnávateľ, potom už len treba potvrdené tlačivo od zamestnávateľa poslať na SP a potom už len vždy na konci mesiaca tzv."papier na peniaze" - ja som vždy tieto potvrdenia pre SP naskenovala-poslala zamestnávateľovi a osobne som si to sama doručila do SP - spolieham sa výlučne na seba. 😉
@evittam áno na Pn som už dlhšie a zatiaľ nebol problem...peniaze som mala vždy 18 teho
Ale teraz mi na SP povedali že ten doklad nedostali ...čo ak to zamestnávateľ neposlal ja som si nikdy kópie nerobila čo na asi chyba ...
@mimuskaaaa No tak treba volať zamestnávateľovi kde je problém.....Na tvojom mieste robím to čo som ti napísala - naskenujem, pošlem mailom zamestnávateľovi-on to aj tak potrebuje len pre informáciu, že si stále PN a originál osobne do SP..... No a bohužiaľ vinou zamestnávateľa už tento mesiac peniaze nedostaneš - až budúci spolu s augustovou - ak to teda zase zamestnávateľ nepos...e..
Ja posielam PN a prechodky zamestnancov vždy doporučene - vždy do SP dorazili..musíš sa spojiť so zamestnávateľom...ak sa prechodka stratila, daj si vystaviť lekárovi novú, avšak vyplatenie PN budeš mať až o mesiac...
@evittam toto je hrôza kvôli ich nezodpovednosti nechajú človeka bez mesačnej podpory super musím volať a dúfam že pani na mzdovom bude zase veľmi "príjemná"
Ďakujem za rady
@suve99 lekár mi dá ten papier aj so spätným dátumom?
..vysvetli mu, čo sa stalo, môj s tým by nemal žiadny problém...veď je to iba mesačná "prechodka"
..a inak nabudúce pošli prechodku priamo na SP - doporučene a zamestnávateľovi pošli iba kópiu s tým, že originál si poslala sama.
@suve99 Ja by som ten originál ani zo zamestnávateľom neriešila - na čo vôbec? Veď jemu stačí - ako som už písala - poslať mailom scan a hotovo. 😉
@mimuskaaaa
Ja to na SP radšej odnesiem osobne ďakujem
Ďakujem
@mimuskaaaa No veď to máš najlepšie...
..bože, aký preklep - že zo ... malo byť so 😀
@evittam dokonca moj zamestnavatel za 4mesiace PN ziadnu prechodku nepotreboval, trikrat som sa nutila ze im to poslem (scany), vraj ze naco :-/ originaly som si pre istotu sama nosila do SP..
@suve99 @mimuskaaaa

Postou mne nedosla niekomu dosla lebo so. Sa pytal na socialke a ze je to splatne do 15 teho