Výška hypotéky v rôznych bankách
Ahojte, je prosim možné, že schvália rôzne maximalne výšky hypoteky v rôznych bankach?
Ano,zalezi aj podla dlzky rokov splacania,napr.slovenska sporitelna ma az do 75r,alebo aj podla urokov aj to vie ovlyvnit vysku hypo.
@anonym_autor urok (a hlavne RPMN) sa sklada z viacerych veci... okrem zakladnej sadzby (ktora sa odvija od nejakej referencnej v ECB) je to rizikova prirazka klienta, takze teba konkretne, marza banky (to sa moze lisit ustav od ustavu), posudenie rizika, marketingovy zamer a akcie apod...
Ako moze nove auto alebo maslo stat v roznych obchodoch rozne sumy?
Áno, najzhovievavejšia býva Slovenská sporiteľňa (nie vždy najvýhodnejšia). Veľmi záleží aj od bonity klienta, úrokov, príjmov (aj tie každá banka posudzuje inak),…
Ano,zalezi aj podla dlzky rokov splacania,napr.slovenska sporitelna ma az do 75r,alebo aj podla urokov aj to vie ovlyvnit vysku hypo.
75 rokov ???,môžeš to prosím upresniť lebo ma to zaujíma
@anonym_67e5fd fu, too much risky, do 75. to si kto zoberie na triko?
Samozrejme, ak napr podnikas, prijem rata kazda banka inak a tiez rating moze byt rozny.
Ano, aj ked uplne zasadny rozdiel asi nebude.

@anonym_autor tak kazda ma aj ine uroky napriklad. ze?