icon

Vysoké odvody a transakčná daň

veklipo
30. mar 2025

Castejsie som sa vyjadrovala, ake rizika prinasaju Trumpove cla a proruske smerovanie nasej vlady: ohrozenych je 20tisich pracovnych miest v priemysle a zbrojarske firmy u nas nebudu budovat zavody, lebo sme ako krajina bezpecnostnym rizikom. Mozno si bezny clovek povie, ved dako prezijeme.
Co ma ale samotnu prekvapilo, je ako vnima zahranicie nase nove odvody a transakcnu dan. Pracujem na managerskej pozicii pre zahranicnu firmu. Ked niekoho firme odporucim, som 100% presvedcena, ze je to top clovek - 20r skusenosti, aspon 3 jazyky, ludsky, empaticky, priatelsky, mudry clovek. Taky, aky sa na trhu objavi raz za 5 rokov a po ktorom v zahranici donedavna isli ako supy. Tak taky jeden moj znamy mi volal, ci pre neho nieco nemame. Odpoved sefa ma fakt sokovala: Na Slovensku uz neplanujeme prijat nikoho. Krajina ma velmi vysoke odvody + transakcna dan. NOvych ludi prijimame v Spanielsku, Portugalsku.
Tak ak si niekto mysli, ze prezijeme, tak ja uz sa zacinam bat. Byt dnes top clovekom nestaci. Treba realne odist z krajiny :(
Je to nefer voci tym, ktori dnes maju za sebou 10r prace a dufali, ze po 20r praxe budu velmi vysoko. Takych miest na Slovensku uz proste bude malo. A ked nebude takych, nebudu ani kucharky v business centrach, upratovacky, recepcne, nebudu instalateri atd.
Ja verim, ze coskoro pride nova vlada a toto vsetko opravi.
Drzme si palce!

mapa
31. mar 2025

@beronsche neexistuje žiaden argument. Poznám človeka, ktorý je teraz v tej smerohlasns mafii pri koryte. Vzdelanie na to samozrejme nemá, čisto za zásluhy.. Mal priateľský rozhovor pri pive s iným dlhoročným kamarátom, ktorý kládol rovnaké otázky, aké sa pýta každý príčetný človek, ktorý platí dane a odvody od konca štúdia a nie je nijak biznisom/funkciou nacucnutý na tú zberbu. Súdruh politik nedokázal použiť žiaden argument okrem ... "ale oni"... Žiadna vízia, stratégia, žiaden relevantný dôvod, prečo to robia. Proste z ich strany je to bohapustá rozkrádačka a pomsta za to, že sa niekto pýta a poukazuje na ich zločiny...

viestta
31. mar 2025

@gemerka17 zas si pri tom Nepaci sa ti? Chod! Ale co ked nechceme odchadzat? Co ked chceme ostat ale zaroven chceme aby tu bolo lepsie nielen pre nas ale pre vsetkych? Preco by sme odchadzali? A to buchanie pastickami? Si trapna. Pretoze zlo treba pomenovat, treba adresne oznacit tych co su za to zlo zodpovedny a aktivne sa zasadit o to aby boli nalezte potrestani. Mozno sa dozijem dna, bude vyvodena ich zodpovednost a ked dostanu zasluzene tresty ako LePenova vo Francuzsku. Ale ak sa toho nedozijem, tak rada by som sa dozila toho, ze pojdu tam kde u davno paria. na smetisko dejin. Tak ako na smetisku dejin skoncili komunisti tak na smetisku dejin skoncia aj tito akozesocialni akozedemokrati. To je nevyhnutne. Len vdaka tebe podobnym, ktori vyhanaju nespokojencov a acohentizmom podporuju sudruha precedu aj s jeho bandou to bude trvat tragicky dlho a aj dosledky ich bananistanizmu budu tragicke.

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 K tomu cestovaniu. Okrem Australie som bola vsade, vsetky kontinenty 60 krajin...Dost pochybujem, ze si bola napriklad v Peru, JAR, Argentine, Kambodzi, Indonezii...ale k teme....Uz prestanes skusat vseliake slepe naboje (moc ti to nejde) a das nam tie argementy preco vladna koalicia alebo ak nevies tak preco tu zit? Vynechaj peknu prirodu, to vieme

Ci teraz budes tisko, napises, ze s takymi ako ja nemas co, resp. ze ty nemas preco riesit...
Vsak ukaz nejake znalosti, ked si taka scestovana a inteligentna, mas nejaky problem strucne hodit par argumentov a obmedzis sa len na odstahuj sa?

beronsche
31. mar 2025

@mapa ale tomu zase rozumiem. Je to chrapunstvo, samozrejme, ale chápem, že taký človek argumenty nepotrebuje, taký má z toho osobný zisk. Okolo každého h*vna lietajú muchy. To sú títo ľudia..
Je ich veľa, ale nie je možné, aby tvorili väčšinu voličov.

Od toho zvyšku by som chcela, aby mi to vysvetlili, ako to oni chápu, prečo stále za tou bandou stoja...
Nemusia to byť rozumné argumenty (priznajme si, také asi ťažko budú existovať), stačia ich dôvody..

beronsche
31. mar 2025

@gemerka17 ty si teda spokojná s tým, akým smerom sa uberá Slovensko?
Stačí odpoved áno/nie

Aby to bolo fér, odpoviem prvá - NIE
A ani fakt, že co-ja-viem, napr. v takom Jemene sa majú horšie ako my na Slovensku, na tom nič nemení..

mapa
31. mar 2025

@beronsche no ale ak nemajú žiadne relevantné argumenty tí, čo tento marazmus tvoria, tak ako ich môžu mať tí, čo ho iba slepo obhajujú. To sa proste nedá.

natalka13
31. mar 2025

@gemerka17 v akom sektore pracujes?

viestta
31. mar 2025

@beronsche ja vytiahnem jeden dovod spred volieb. Aby sme nemali 72 pohlavi. Sudruh slubil, sudruh plni a da to do ustavy (len ci najde 90 hlasov v parlamente, aby to vobec mohol do tej ustavy dat je taky drobny detail, ktory akosi svojim volicom pozabudol spomenut, ked s tym genitalnym navrhom o genitaliach vyrukoval). Co tam po vsetkych ostatnych srackach, TOTO je dolezita vec.

beronsche
31. mar 2025

@mapa myslela som to tak, že ti, čo to tvoria, nie sú žiaľ úplní tupci. Tvoria ho, lebo sú to hovada bez chrbtovej kosti a môžu to robit.. celé za účelom obohatenia sa, prip.ziskania moci...

Ti nepotrebujú nikomu nič vysvetľovať, oni potrebujú len zástup zaslepenych alebo sfanatizovanych alebo hlúpych.. (ja už fakt neviem akých..) ľudí, ktorych môžu ovládať a ktorí im to v podstate cele umožnia.
Od tých chcem vedieť prečo..
Prečo im do očí bijúce sialenosti nevadia...

beronsche
31. mar 2025

@viestta och áno.. vlastne máš pravdu..
Čo na tom, že štát krachne a mnohí nebudú mať doslova, čo do úst..
Hlavne, že máme len 2 pohlavia..
Ja už nevidím svetlo na konci tunela.. ☹️

mapa
31. mar 2025

@beronsche chápem, čo chceš povedať a čo sa pýtaš, ale na to odpoveď nemám...

slniecko5
31. mar 2025

Hľadám pozitívum tejto situácie…našla som🙂
Myslím, že opozícia potrebuje toto obdobie na to, aby trochu vyrástla, zocelila sa..a táto vlada im dáva na to nenahraditeľnú príležitosť 🙂
Celkom vážne, neviem, či by to zvládli pred dvoma rokmi, PS a KDH si musia vymedziť postoje a nájsť stabilnú spoločnú reč, aby to spolu zvládli. Považujem toto obdobie za taku kvalitnú prípravu…

beronsche
31. mar 2025

@mapa áno, ono je to len také frustrovane povzdychnutie viac ako očakávanie odpovede...

mircalla
31. mar 2025

@beronsche Teraz sa nam @gemerka17 strati z diskusie a uz o nej nebudeme pocut, ako to uz byva, ked pride na konkretnu otazku. Dokonca by som sama nasla 2-3 pozitiva, ale zlakla sa.

viestta
31. mar 2025

@mircalla alebo zas napíše, Nepaci sa ti? Odid

gemerka17
31. mar 2025

@mircalla s výnimkou Kambodže som bola všade. Samozrejme aj tam sa chystám, Angkór Vat treba vidieť. Dosť však pochybujem, že si dane krajiny navštívila ty. Nepýtala si sa na školstvo, zdravotníctvo, fungovanie vlády? Mentalita, podnebie ti asi tiež nič nehovorí. Prstom na mape si byt mohla, to je asi tak všetko. Každý jeden Slovak, ktorý tam s nami v danej chvíli bol, povedal ako je na Slovensku spokojný a ľudia si neuvedomujú čo ako sa mame dobre. Fakt ti neverím, že si vystrcila nos za hranice.

kimberley123
31. mar 2025

@veklipo V tejto krajine je to na zaplakanie.Viem že v iných krajinách sveta je oveľa väčšia bieda,vojny,korupcia...Lenže na tento ich výmysel doplatíme zase len my obyčajný pracujúci ľud,kde sotva človek zarobí 1000€ a ešte ťa budú zdierať!!! Potom teda opäť nezabudnime voliť všetci Smer

mapa
31. mar 2025

@gemerka17 vieš prečo sa v Kambodži tak zle žije? Lebo tam vládli vietnamskí komunisti a červený kméri podporovaní ruSSkom, ktorí vrátili Kambodžu o niekoľko storočí dozadu, zažili tam strašidelnú genocídu, prekvitá tam korupcia, skrátka celé zle... ako údajne scestovaná by si to mala vedieť!
Oh wait! Čo mi to pripomína? O čom je táto téma?! Že tu na SVK kriticky zmýšľajúci ľudia poukazujú na to, kam nás ťahá neschopná a skorumpovaná lúza a ich prisluhovači ich preto odtiaľto vyháňajú?
A ešte drzo budú tvrdiť, že sa máme na SVK príliš dobre?!
Mimochodom, bola si v tej Kambodži, alebo nie? Lebo si v tom príspevku odporuješ a to ti vôbec nepridáva na dôveryhodnosti...

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 A kto si ti slovaci, co tam v danej chvili boli? To by ma fest zaujimalo. Mne je uplne jedno, comu veris. V ziadnej z tychto krajin som nestrela ani jedneho slovaka, co by tam zil. Ja dost krajin, kde som bola cez CK a teda tam boli slovaci ako turisti ale nikto nikdy nespominal, ako nam je dobre na Slovensku. A bolo to davno predtym ako to Fico zdevastoval uplne.
Vsak vyber si krajinu, pokecame....
Inak ti tvoji slovaci rovnako frflali aj na Europu, Singapur, Dubai, Malajziu, USA, Kanadu, Juznu Koreu, Japonsko ako je nam tu dobre?
Ale teda podme k teme: Uz si nam schopna konecne povedat, preco volis Fica ci nie? Vsak na to sa pytame cely cas a ty stale o niecom inom, vsak podme k veci prosim

gemerka17
31. mar 2025

@mapa prosím ťa nauč sa čítať s porozumením. Píšem, že z vymenovaných štátov všetky, okrem Kambodža. Ta mi chyba, chystám sa. Ak chceš mať schopnú vládu môžeš mi vymenovať štát, kde tá vláda podľa teba schopná je. Dúfam, že si tam žila aspoň 5 rokov v danej krajine, aby si to vedela posúdiť.

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 Moj partner je z Irska. Zil v Irsku, USA, UK, Holandsku, Polsku, momentalne 18 rokov na Slovensku. Tvrdi, ze to je cista katastrofa a je to stale horsie
Nedavno videl film Miki a neveril, ze toto je vobec mozne. Staci 18 rokov? Rovnaky nazor maju moji zahranicni kolegovia v praci, mnohi z nich to tu uz zabalili ci sa chystaju
Ja som zila istu dobu vo Svajciarsku a v Cesku....

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 A fakt ideme sa bavit teraz o krajinach, ci si nam konecne schopna napisat preco podporujes vladnu koaliciu? Fakt ma zaujimaju tie dovody a daj teda, na co mame byt hrdi....ja fakt cakam uz asi 2 hodiny

mapa
31. mar 2025

@gemerka17 tak do tej Kambodže čo najskôr choď, aby si si nemusela vymýšľať a vypisovať nezmysly po internetoch, obhajovať neobhájiteľné a dokázala si predstaviť kam môže smerohlasns mafia, prípadne fašisti doviesť aj Slovensko...

gemerka17
31. mar 2025

@mircalla prednedávnom som sa vrátila z Malajzie a so Singapuru. Žiť by som tam nechcela. Chod sa pozrieť, možno pochopíš prečo.
Neviem prečo si domyslas, že Fica volím, o tom reč nebola, ale s tvojim nastavením, ti vymyslanie ide jedna radosť.
Fico voľby vyhral, či sa ti to paci alebo nie. Dosť pravdepodobne výhra aj nastávajúce. Ak ťa zaujímajú dovody, hľadaj odpovede v politických diskusiach vo všetkých smeroch a svetovej politike. Len tak to pochopíš. Ja sa tu s tebou naťahovať nebudem.

beronsche
31. mar 2025

@gemerka17 pozri, že veľká časť sveta je na tom zle, že ludia v mnohých krajinách len doslova prežívajú a zivoria, to predsa nikto nepopiera..
ALE naozaj sa tým chces utešovať? Že ako parádne sa nám tu žije, na rozdiel od Kambodže, či Malajzie?

Si spokojná so smerovaním Slovenska?
Áno/nie

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 Bola som v oboch krajinach. Nuz povedz preco, skus...Fakt ma to zaujima. Inak nasla som nejake foto z tej Kambodze, dokonca aj so mnou. Sorry za kvalitu je to 23 rokov uz....Dobre takze tvoj osobny nazor, preco volis Fica je taky, ze si mam pozriet diskusie.

viestta
31. mar 2025

@gemerka17 my sa pýtame teba, prečo obhajuje tan bordel, ktorý tu nastolil terajšia vlada. Politické diskusie nám nedajú odpoveď na otázku, ktorú kladieme tebe. Prečo si spokojná so stavom v akom aktuálne Slovensko je?

mircalla
31. mar 2025

@gamerka17 Malajzia je extemne organizovana, cista krajina. Moslimska, ale velmi toleratna. Nikdy som nic tak ciste nevidela. Vysoke pokuty za odpadky, zakaz fajcenia vsade...Vsetci to respektuju. VSETCI. Policia ma tiez velky respekt. Krasna krajina, pomerne bohata. Jedine, co je zle, je extremne vlhko. Fakt vzduch ako v pracovni. Singapur mna osobne nijako neocaril, prakticky vsetko len biznis a obchody, presli sme to za den. Nic speci. U mna urcite vyhrava Malajzia.

To by uz stacilo. Uzavrime to tym, ze si natolko blba, ze si nam nie si schopna povedat, preco volis mafiu a prorusku cestu. Uz na teba odmietam minat svoj cas. Si blba, nevies argumentovat a blbou navzdy ostanes.

gemerka17
31. mar 2025

@mircalla ďakujem, že si sa predstavila ako hlúpa. Tvoje agresívne, nevhodne príspevky to len potvrdzuju. Dobru noc.

mircalla
31. mar 2025

@gemerka17 Takto to vzdy skonci, ked sa Smeracky volic dostane do uzkych. Nevie a zdrhne.
Rovnako k tomu cestovaniu si nenapisala nic konkretne, len same vseobecne blaboly, len si potvrdila, ze klames, az sa prasi.
Ale to nie je dolezite. Dolezite je, ze nevies a obhajujes neobhajitelne. Najlepsie bez agumentov.