Vyúčtovanie SSE
Ahojte , dnes nám prišlo vyúčtovanie , skoro má odvalilo, vraj nedoplatok 600 e za obdobie od 5/22 do 8/22. Celkovo sme mali spotrebu vraj za 1100€ , z toho 500 sme vlastne zaplatili . Mame 3-izbový byt, je síce pravda že som na MD, periem , žehlím , mame susicku, varím tak 2-3x týždenne . Ale manžel hovorí že mu to pride strašne veľa, vyše 6kW za to obdobie . Čo si o tom myslite vy ?
@zoro9836 ja si tiež myslím že to nie je možné , budeme riešiť zajtra …
@mamula20 nie nie je to normálne takáto spotreba elektrickej energie, predpokladám, ze doma nemá sklad marihuany aby mala taký veľký odber. Ved ľudia teraz bežne majú všetko na elektriku a neplatia toľko za celý rok. 1100 eur za 3 mesiace nie je normálne
@zoro9836 my sme dvaja a mala nemá ani rok
Pozrite koncový stav na elektromery a aký je na vyúčtovaní, možno vám to zle odpísali
@mamula20 áno viem , je to tam rozpísané
Tiež by ma zaujímalo, že prečo je vyúčtovanie len za 3m... 3izb byt myslíš akože normálne RD len 3izbak áno? .... A teda pozrela by som predošlú faktúru a hodnoty napisane na tej faktúre a porovnala túto faktúru a merače .. A volala do sse ze nech to prídu pozrieť ešte raz pripadne pozrieť nejaké úniky 🤷♀️.... Jodnoznacne je to veľa.... Ale napríklad nám sa stalo, že v dome muzovej babky nikto nebýval celý rok ale videli veľký dom a vodári od oka napísali hodnotu a prišiel nám za vodu nedoplatok 70€🙈.... Tak som tam pekne napísala, že nech sa spamataju a opravia to... Viem, že tuto to funguje inak s tým odpisovanim, ale nikdy nevieš. Určite sa treba ozvať.....
rod. dom, 6 členov, ... elektrika 40e/mesiac
inak čakám nejaký nedoplatok, ale túto sumu platíme už pekne dlho...
Zvysila sa cena za plyn ja som ratala ze budem mat vyssi preplatok ale je nizsi. Pozerala som ze vlastne preco a zistila som, že kvôli vyššej cene.
6000 MwH za 3 mesiace je extremne vela.....na 3i byt az az.
Aj keby to bolo za obdobie 4 mesiacov, pri 120 dnoch je to 50kwh za den co je stale vela.
Preto je dobre viest si evidenciu v pripade, ze je elektromer vadny pretoze je mozne odhalit pripadnu chybu.
Preco mate vlastne vyuctovanie len za posledny kvartal?
@hopsadobrandejsa asi ako si nastavili. Nám chodí vyúčtovanie každý mesiac napr, rodičom raz ročne.
Chobotina to je podla mna nerealne za 3 mesiace? No dufam,ze to vyriesite. Ale poradim ak mozem my kazdy mesiac nahlasujeme kolko elektriny sme minuli aj my si zapisujeme.Podla zakona mas na to pravo. A ked pride vyuctovanie tak si to porovname. Zatial sa nesekli ani oni ani my.
Anooo , baby mame tak nastavené