Vyžili by ste s 850 EUR mesačne?
Ahojte ženy, predstavte si, že máte príjem v čistom 850 eur.
Nemáte hypo, náklady na byt máte 260 eur - platby správcovi, 40 eur elektrika, 30 internet + TV, 50 eur benzín, 25 telefón, 30 lieky a doplnky. Dohromady je to nejakých cca. 435 eur. Chcete si ešte 100 eur mesačne ušetriť, čiže vám zostane 315 eur/m.
Vyžili by ste s týmto sama?
@anonym_autor bežný plat na východe SR a ľudia vyziju
takže tých 315€ je na stravu ? pre jedného ok ale mne by to bolo málo kedže mesačne mám 200€ cca na procedúry (nechty, kozmetika a pod) ak by som nemohla mať druhú prácu ako píšeš že si unavená tak treba začať predávať čo máš doma nepoužívaš (bazár) mne to mesačne takto hodí 250€ ale dostávame veľa vecí od rodiny blbosti a tie posúvam
@anonym_autor bežný plat na východe SR a ľudia vyziju
@mizoko hej, poznám takých ľudí. Ale väčšina z nich nežije sama - buď sú s partnerom, alebo u rodičov, čiže náklady si delia. A potom sú to zdraví ľudia (alebo viac menej zdraví) a popri práci vedia mať brigádu, alebo nejaký part time kde si 200 eur privyrobia. Mám kamoša, čo má vo výrobe 1150 eur brutto, bez nadčasov, práce v noci a cez víkend. To má v čistom okolo 890 eur. K tomu má však 100 eur mesačne príspevok na stravné. A má kopec benefitov od zamestnávateľa - caffeteria, zľavy u partnerov, príspevky apd.
takže tých 315€ je na stravu ? pre jedného ok ale mne by to bolo málo kedže mesačne mám 200€ cca na procedúry (nechty, kozmetika a pod) ak by som nemohla mať druhú prácu ako píšeš že si unavená tak treba začať predávať čo máš doma nepoužívaš (bazár) mne to mesačne takto hodí 250€ ale dostávame veľa vecí od rodiny blbosti a tie posúvam
@anonym_516d09 To co predavas za 250 mesacne ? Neviem si to predstavit.
@mizoko hej, poznám takých ľudí. Ale väčšina z nich nežije sama - buď sú s partnerom, alebo u rodičov, čiže náklady si delia. A potom sú to zdraví ľudia (alebo viac menej zdraví) a popri práci vedia mať brigádu, alebo nejaký part time kde si 200 eur privyrobia. Mám kamoša, čo má vo výrobe 1150 eur brutto, bez nadčasov, práce v noci a cez víkend. To má v čistom okolo 890 eur. K tomu má však 100 eur mesačne príspevok na stravné. A má kopec benefitov od zamestnávateľa - caffeteria, zľavy u partnerov, príspevky apd.
@anonym_autor to ma byt velky plat??Ved je to malinko,ja tiez robim vo vyrobe ale mala som 1750eur v cistom,muz v tej istej vyrobe ale opacne smeny 2250eur,mali vyssie odmeny ako my.A teda ja sa naozaj nenarobim,robim pomalicky alebo 3hod stojim a nic nerobim,len kava a ciga.
@anonym_516d09 nie tak celkom, každý Q máš nejaký výdavok - Q1 platím poistku na byt, Q2 platím poistku za auto + servisnú prehliadku za auto, Q3 platím svoju poistku a Q4 platím ročný poplatok v zdravotníckom zariadení - teraz to bolo cca. 260 eur. Čiže tie peniaze 100 eur, čo si odkladám každý mesiac idú na toto. Okrem toho fyzio - chodím na klasické rehabilitácie do nemocnice, ale to je 0 bodov, naozaj. Potrebovala by som každý týždeň súkromné fyzio. Mám fyzioterapeuta, ktorý berie 35 eur za hodinu, čo je veľmi dobrá cena, lebo sú aj za 50 eur. Ak by som chodila 4x do mesiaca je to 140 eur a to si dovoliť nemôžem. Čiže niekedy idem raz do mesiaca, niekedy 2x mesačne. Potrebovala by som aj masáže, ale opäť v nemocnici masáž trvá 10 minút a nestojí za nič. Masáž stojí cca. 40 eur, to si nemôžem dovoliť.
@anonym_autor to ma byt velky plat??Ved je to malinko,ja tiez robim vo vyrobe ale mala som 1750eur v cistom,muz v tej istej vyrobe ale opacne smeny 2250eur,mali vyssie odmeny ako my.A teda ja sa naozaj nenarobim,robim pomalicky alebo 3hod stojim a nic nerobim,len kava a ciga.
@anonym_c62f6d áno, to má nízky plat, lebo robí denné 8čky, žiadne 12tky, žiadnu zmennosť, žiadne príplatky. Ak by išiel riadne na 3zmenku alebo 4zmenku, tak má v čistom minimálne 1300-1400 eur. Ale on nechce, on chce iba 8čky, ranné, stačí mu to. Tým chcem povedať, že áno, poznám ľudí, čo síce zarobia cca. toľko ako mám ja ID, ale na strane druhej majú aj určité výhody od zamestnávateľa.
@anonym_autor keby vsetko nutne poplatim a ostane mi samej 315 eur? ano vyzila...
Vieš z kolkych eur žijú dôchodcovia? A musia.
@janinah ak má dôchodca príjem 850 eur, tak žije ako kráľ. To tu niektorá mamička zarobí ako samoživiteľka a ešte 2 deti na krku. Zas nerob z tých dôchodcov takých chudákov. Majú sa najlepšie zo všetkých čias. A nie, nemusí tak žiť. Len ekonomická negramotnosť a transparent za komunistov sme všetko dostali mu nedovolí rozmýšľať inak.
@anonym_autor keby vsetko nutne poplatim a ostane mi samej 315 eur? ano vyzila...
@krasneleto to máš na jedlo, na drogériu, na rehabilitácie, na lieky a na nepredvídateľné náklady.
@anonym_autor nie, to pre mňa nieje život.
@krasneleto to máš na jedlo, na drogériu, na rehabilitácie, na lieky a na nepredvídateľné náklady.
@anonym_autor ano vyzila pisem... nehovorim , ze by to bol zivot ruka hore, ale da sa z toho vyzit na jednu osobu pri zaplateni vsetkeho povinneho
@anonym_autor co by nie. Ked si taka ako ja, ze nepotrebujes tuny make upu, kravin a kazdy mesiac nehty a ja neviem co, tak usetris aj viac. Ja som skromny clovek, tie nehty si urobim sama, vela nejem, pre samu seba by som ani nevyvarovala, oblecenie mi staci kvalitne aj zo sekacu, a urcite kedze nemam deti by mi bolo jedno a robila by som aj cez casy a aj 6 dni v tyzdni. 1 den pre rodinu a odpocinok by som si nechala.
@anonym_autor jasné, že vyžila. Nikdy som pre seba toľko nemala, človek, ktorý má deti, dopraje v prvom rade im.
Sama? Asi ano. Ale musela by som si vela odoprieť.
@anonym_autor to sa myslíš. Často sú síce dvaja,ale veľmi často majú obaja rovnaký plat deti a hypo. Šanca na privyrobenie si minimálna lebo za prácou niektorí musia aj dochádzať aj hodinu tam a hodinu späť. Máš dosť mylnu predstavu. Na východe sa takto žije lebo sa musí. A nie nebývajú u rodičov. Z takéhoto platu žijú na východe rodiny s deťmi.
@rozculena Presne. tiez poznam jednu, naozaj malo penazi, ale telefon ma na kredit, co je drahsie, ak viac vola. Nejaky zakladny pausal a nevykecavat sa, to by jej uplne stacilo.
@patrike na kredit máš za 5€ mesačne volanie 238 minút (skoro 5 hodín)
zvyšok volať cez net, však má doma internet a nevládze chodiť vonku kadetade
@janinah ak má dôchodca príjem 850 eur, tak žije ako kráľ. To tu niektorá mamička zarobí ako samoživiteľka a ešte 2 deti na krku. Zas nerob z tých dôchodcov takých chudákov. Majú sa najlepšie zo všetkých čias. A nie, nemusí tak žiť. Len ekonomická negramotnosť a transparent za komunistov sme všetko dostali mu nedovolí rozmýšľať inak.
@anonym_55be01 Najnižší minimálny dôchodok po 30 odpracovaných rokoch začína na 412 eurách mesačne. Pri každom ďalšom roku poistenia suma postupne rastie – napríklad pri 40 rokoch dosahuje 484,50 eura, pri 50 rokoch 575,40 eura
tak všetko sa dá, keď sa chce, ale samozrejme si nebudeš asi veľmi vyskakovať 🙂 nič si možno neušetríš, neodložíš, ale vyžiť sa z toho podľa mňa reálne dá.
@anonym_55be01 Najnižší minimálny dôchodok po 30 odpracovaných rokoch začína na 412 eurách mesačne. Pri každom ďalšom roku poistenia suma postupne rastie – napríklad pri 40 rokoch dosahuje 484,50 eura, pri 50 rokoch 575,40 eura
@anonym_bacefd moja mama mala spolu s vdovským dôchodkom 820 eur. 4x do týždňa chodila pracovať na 4h denne do reštarurácie, kde dostala na ruku 25 eur na deň. Čiže mesačne si 400 eur privyrobila v čistom. 🙂
tak všetko sa dá, keď sa chce, ale samozrejme si nebudeš asi veľmi vyskakovať 🙂 nič si možno neušetríš, neodložíš, ale vyžiť sa z toho podľa mňa reálne dá.
@dubraska hej, vyžiť sa dá, ale kupuješ len v akciách, len veci v zľave a niekedy pred dátumom spotreby. Ak máš k tomu ešte intolerancie, tak je to katastrofa. A keď treba ísť ku zubárovi a tam len tak nechám 80 eur, tak radosť ... ľudia vravia, aby som si privyrobila niečo z domu. Zdraví ľudia majú problém nájsť si prácu z domu a nieto ešte chodí na ID.
@dubraska hej, vyžiť sa dá, ale kupuješ len v akciách, len veci v zľave a niekedy pred dátumom spotreby. Ak máš k tomu ešte intolerancie, tak je to katastrofa. A keď treba ísť ku zubárovi a tam len tak nechám 80 eur, tak radosť ... ľudia vravia, aby som si privyrobila niečo z domu. Zdraví ľudia majú problém nájsť si prácu z domu a nieto ešte chodí na ID.
@anonym_autor ale to ti moc nevychádza - z 315€ ešte potraviny, lieky, rehabilitácie.
Zároveň ešte odkladať na nepredvídateľné situácie - opravy, lekár
Máš auto - pzp, servis, olej, ... ešte aj na to odkladať
no, nevyžila.. resp. so strachom, že sa niečo stane
@anonym_autor a auto potrebuješ? Ak nie, zbavila by som sa auta.
@anonym_autor Žijem z toho sama s jedným dieťaťom. V čistom tých 850-950 občas o málo viac.
250€ mám náklady na bývanie už so všetkým, mobil 11€, 45€ škôlka, auto 50€-70€.
Každý mesiac si 100€ odložím.
Dá sa z toho žiť. Pracujem samozrejme na tom aby to bolo lepšie ale momentálne fungujem takto.
Našla som si efektívne spôsoby kde ušetriť a nemínať na zbytočnosti a nemusím len prežívať.
Mám slušnú finančnú rezervu, niečo sa mi podarí ušetriť a darí sa mi dopriať sebe a dieťaťu aj výlety a dovolenky.
Jasné že vyžila. Žije z toho značná časť Slovákov.
@anonym_autor Žijem z toho sama s jedným dieťaťom. V čistom tých 850-950 občas o málo viac.
250€ mám náklady na bývanie už so všetkým, mobil 11€, 45€ škôlka, auto 50€-70€.
Každý mesiac si 100€ odložím.
Dá sa z toho žiť. Pracujem samozrejme na tom aby to bolo lepšie ale momentálne fungujem takto.
Našla som si efektívne spôsoby kde ušetriť a nemínať na zbytočnosti a nemusím len prežívať.
Mám slušnú finančnú rezervu, niečo sa mi podarí ušetriť a darí sa mi dopriať sebe a dieťaťu aj výlety a dovolenky.
@anonym_3efe36 možno by pomohli autorke tvoje tipy ako efektívne ušetriť.
@anonym_bacefd moja mama mala spolu s vdovským dôchodkom 820 eur. 4x do týždňa chodila pracovať na 4h denne do reštarurácie, kde dostala na ruku 25 eur na deň. Čiže mesačne si 400 eur privyrobila v čistom. 🙂
@anonym_autor už vidím susedu, ktorá nemá vdovský a používa chodítko ako si chodí niekde privyrábať
Vyzila. A keby som nemusela do prace chodit, usetrila by som xy eur na pracovne oblecenie, cestovne…v pohode. Ale bala by som sa mat tak malo, do buducna
@anonym_autor a auto potrebuješ? Ak nie, zbavila by som sa auta.
@anonym_e8ef97 potrebujem auto, bez neho sa nepohnem.

cast by vyzila, cast by nevyzila, ty musis, takze niet o čom asi