Vyžili by ste s 850 EUR mesačne?
Ahojte ženy, predstavte si, že máte príjem v čistom 850 eur.
Nemáte hypo, náklady na byt máte 260 eur - platby správcovi, 40 eur elektrika, 30 internet + TV, 50 eur benzín, 25 telefón, 30 lieky a doplnky. Dohromady je to nejakých cca. 435 eur. Chcete si ešte 100 eur mesačne ušetriť, čiže vám zostane 315 eur/m.
Vyžili by ste s týmto sama?
Neviem si to predstavit. Musela by som si cely zivot prekopat od zakladov... od uplnych detailov, cez lacnejsie byvanie, potraviny, atd atd. Moje mesacne vydavky su okolo 2000€ a to nezijem v luxuse. Len si doprajem pravidelny sport, sem-tam restiku, kaviaren, vylet... Takze velmi obdivujem vsetkych, co toto zvladaju.
@anonym_autor neviem aké máš aktivity, miesto auta by nebolo výhodnejšie používať bolt, taxi? Potrebuješ auto denne? Lebo živiť auto: údržba, výmena oleja, tankovanie, ročná poistka, či to zbytočne nepreplácaš?
@anonym_e8ef97 ja žijem mimo mesta kde mám lekárov a všetky úrady, čiže bez auta. Bol ma vyjde len cesta tam 8 eur, späť niekedy aj viac, keď je špička. Fyzioterapeuta mám na mieste, kde MHD nechodí. Svojho obvodného, neurológa a iných lekárov by som prestupovala 3x, eventuálne Bolt by vyšiel veľa. Auto je moja jediná záchrana.
Neviem si to predstavit. Musela by som si cely zivot prekopat od zakladov... od uplnych detailov, cez lacnejsie byvanie, potraviny, atd atd. Moje mesacne vydavky su okolo 2000€ a to nezijem v luxuse. Len si doprajem pravidelny sport, sem-tam restiku, kaviaren, vylet... Takze velmi obdivujem vsetkych, co toto zvladaju.
@anonym_cad50c a presne takto som žila aj ja 🙂. A teraz je to obrovský šok.
@anonym_516d09 To co predavas za 250 mesacne ? Neviem si to predstavit.
@patrike tak napriklad minuly mesiac jedálensky stol, stojan na cd, detské hračky a oblečenie, dámske oblečenie, doplnky do domácnosti a pod
@anonym_autor ano vyzijem a dvoma detmi ale mam aj nasetrene na veci ako zubar ked sa nieco pokazi viem kupit nove v hotovosti..
@anonym_autor ja zarábam toľko, ked zaplatím byt 300€, auto 150€, ostatné veci a to nerátam naftu a jedlo tak mi ostane na prežitie 200€ a z toho musím natankovať a nakúpiť jedlo a ked mam mať nejaké nečakane výdavky ako zubár alebo servis auta alebo čokoľvek je to na hrane veru, na platené vylety nechodim ani na masáž a tak..len na prechádzky do prírody so psikom nuz je to ťažké a stáva sa mi že posledný týždeň mam 2€ v peňaženke to potom len hľadám ci nieco nie je v mraziaku heh
Ja by som si radsej platila zivotnu poistku nez drahy telefon a internety. Taku polozku u teba nevidim. Ale to som ja.
Keby som mala 850 eur mesačne v čistom, tak skáčem od radosti.
@janinah ak má dôchodca príjem 850 eur, tak žije ako kráľ. To tu niektorá mamička zarobí ako samoživiteľka a ešte 2 deti na krku. Zas nerob z tých dôchodcov takých chudákov. Majú sa najlepšie zo všetkých čias. A nie, nemusí tak žiť. Len ekonomická negramotnosť a transparent za komunistov sme všetko dostali mu nedovolí rozmýšľať inak.
Ako kraľ? Kolko percent dochodcov ma 850 eur a viac? Nemyslim,ze to bude vysoke čislo. V zahranici ani v samoplatiacich kupeloch nestretavam kopu slovenskych dôchodcov. Tak asi tie vysoke dôchodky opraskaju na vnučata.
Keby som mala 850 eur mesačne v čistom, tak skáčem od radosti.
@anonym_892005 ale ked si sama na vsetko? Ze nemas nikoho s kym by si si zdielala naklady? To kolko prosi ta zarobis?
vyzit sa da -ale budes prezivat a prd mat zo zivota-stoji ti to za to? radsej si najdi daco poriadne
Z toho by som este dalsiu stovku odlozila, dve mesacne a dvesto na vyzitie sama uplna pohodka.
@anonym_autor z toho žije matka s dieťaťom, ktora ma trosku iné výdavky ako ty a nesedí celý deň doma. tak sa unormal a využiješ z toho uplne normalne aj ty.
vyzit sa da -ale budes prezivat a prd mat zo zivota-stoji ti to za to? radsej si najdi daco poriadne
@anonym_58755d čo si mám nájsť poriadne? Veď som na ID. Myslíš, že to bol mlj dream job?
@anonym_58755d čo si mám nájsť poriadne? Veď som na ID. Myslíš, že to bol mlj dream job?
@anonym_autor úspory mas kde? Máš žiť aj z toho. Ci ďalšia panička typu stat plat mi?
@anonym_autor tak na co sa potom pytas ? ak inu moznost ako vziat to nemas je uplne jedno pytat sa nas ci by sme prezili - ano prezili ale nechcela by som tak zit - moja odpoved -tebe sa pacit nemusi
@anonym_autor úspory mas kde? Máš žiť aj z toho. Ci ďalšia panička typu stat plat mi?
@anonym_7e56da áno mám úspory. Na horšie časy, na tie nechcem siahať. Viac ako 20k.
@anonym_autor tak na co sa potom pytas ? ak inu moznost ako vziat to nemas je uplne jedno pytat sa nas ci by sme prezili - ano prezili ale nechcela by som tak zit - moja odpoved -tebe sa pacit nemusi
@anonym_58755d pýtam sa, či by ste vyžili. Nie či by ste si našli lepšiu prácu, privyrobili by ste si, ako by ste z toho vyžili dlhodobo. Keď sa ti nepáči téma a otázka, neodpovedaj.
Ako kraľ? Kolko percent dochodcov ma 850 eur a viac? Nemyslim,ze to bude vysoke čislo. V zahranici ani v samoplatiacich kupeloch nestretavam kopu slovenskych dôchodcov. Tak asi tie vysoke dôchodky opraskaju na vnučata.
@janinah nepochopila si, ty si vždy ideš svoje, aj keby tanky padali. Väčšina dôchodcov žije v bytoch a domoch, ktoré majú trhovú hodnotu od 200 a viac tisíc. Predám, kúpim lacnejší, dožijem. Nie, aby deťom a vnúčatam ostalo, aj keď umriem v smradľavej fertuche. Bože chráň, aby sa plánovala prerábka 50 ročnej bytovky a fond opráv by sa mal zvýšiť o 100 eur. To radšej nech tečie zo strechy do obývačky a zhorí stará 50 ročná elektrika. Stará generácia je naučená, že všetko dostali zadarmo, o nič sa nemuseli starať a zrazu keď treba riešiť záverečnú etapu života sú prekvapení. Naučení tlačiť deŕom, aj posledné, 13 dôchodky vnúčatkam na Iphonik. Vypočuj si Mihála a iných ekonómov, o dôchodcov je v tejto dobe najlepšie postarané. Nikdy neplatili odvody v takej výške ako vyťahujú zo systému a generácia, ktorá toto platí najviac padá na kolená. Je nemysliteľné, aby dôchodca, ktorý zarábal 5, 8ntisíc korún mal dôchodok 450, 600 a viac eur dôchodok. Roky. No ale toto ty a tebe podobné nechcú priznať. Matematika 5 trieda ZŠ.
@anonym_7e56da áno mám úspory. Na horšie časy, na tie nechcem siahať. Viac ako 20k.
@anonym_autor tak potom na tom nie si tak zle, keď na ne nemusíš siahať.
@janinah nepochopila si, ty si vždy ideš svoje, aj keby tanky padali. Väčšina dôchodcov žije v bytoch a domoch, ktoré majú trhovú hodnotu od 200 a viac tisíc. Predám, kúpim lacnejší, dožijem. Nie, aby deťom a vnúčatam ostalo, aj keď umriem v smradľavej fertuche. Bože chráň, aby sa plánovala prerábka 50 ročnej bytovky a fond opráv by sa mal zvýšiť o 100 eur. To radšej nech tečie zo strechy do obývačky a zhorí stará 50 ročná elektrika. Stará generácia je naučená, že všetko dostali zadarmo, o nič sa nemuseli starať a zrazu keď treba riešiť záverečnú etapu života sú prekvapení. Naučení tlačiť deŕom, aj posledné, 13 dôchodky vnúčatkam na Iphonik. Vypočuj si Mihála a iných ekonómov, o dôchodcov je v tejto dobe najlepšie postarané. Nikdy neplatili odvody v takej výške ako vyťahujú zo systému a generácia, ktorá toto platí najviac padá na kolená. Je nemysliteľné, aby dôchodca, ktorý zarábal 5, 8ntisíc korún mal dôchodok 450, 600 a viac eur dôchodok. Roky. No ale toto ty a tebe podobné nechcú priznať. Matematika 5 trieda ZŠ.
@anonym_55be01 juj, toto tu nepis 🙈 dôchodcovia sú spolu s lekármi priam chránenými druhmi v tejto krajine. 👌 ostatní môžu aj pokapat ale oni predsa musia dostať. Lebo si zaslúžia 👎
@anonym_55be01 juj, toto tu nepis 🙈 dôchodcovia sú spolu s lekármi priam chránenými druhmi v tejto krajine. 👌 ostatní môžu aj pokapat ale oni predsa musia dostať. Lebo si zaslúžia 👎
@lienka.7 to sú reálne ekonomické fakty. Nebudem sa tváriť, že nie. Tak to jednoducho je.
písla si tu už niekoľko krát opakovane. K čomu je toto ?
@anonym_55be01 Hlavným vyciciavačom systému nie sú starobní dôchodcovia, tí si svoje odpracovali, ale predovšetkým invalidný ako táto pani, ktorej očividne nič nie je, veselo funguje, je samostatná a boji sa, či vyžije z ID, ktorý je dosť vysoký, mnohí za takú sumu pracujú. A koľko je u nás takýchto vychcaných lenivcov, ktorých štát dotuje celý život, hoci pokojne môžu pracovať? A skrývajú sa za kadejaké psychiatrické diagnózy alebo bolesti chrbta? A pritom si žijú na vyššej úrovni ako pracujúci ľudia?
@anonym_55be01 Hlavným vyciciavačom systému nie sú starobní dôchodcovia, tí si svoje odpracovali, ale predovšetkým invalidný ako táto pani, ktorej očividne nič nie je, veselo funguje, je samostatná a boji sa, či vyžije z ID, ktorý je dosť vysoký, mnohí za takú sumu pracujú. A koľko je u nás takýchto vychcaných lenivcov, ktorých štát dotuje celý život, hoci pokojne môžu pracovať? A skrývajú sa za kadejaké psychiatrické diagnózy alebo bolesti chrbta? A pritom si žijú na vyššej úrovni ako pracujúci ľudia?
@anonym_63a1a7 pokojne tam pridaj aj skupinu predčasných dôchodcov, ktorí pokojne mohli aj naďalej pracovať, pokojne aj ďalších 10 rokov, keďze sú zdraví, plní sily. Namiesto toho sa však hrnuli do dôchodku (lebo mihal predsa povedal, aké je to mega výhodné a 2x sa im bude valorizovat dôchodok a až 20%!), a teraz budú pindat, ako maju z neho žiť. Mame toto presne v rodine.
@anonym_63a1a7 Dostat invalidny nie je jednoduche a nie je vhodne posmievat sa tym, ktori ho maju kvoli psychiatrickym diagnozam. Ak sem dokazu nieco napisat a na prvy pohlad su fyzicki zdravi, neznamena, ze by zvladli 8 hodin v praci a stres.
@anonym_58755d pýtam sa, či by ste vyžili. Nie či by ste si našli lepšiu prácu, privyrobili by ste si, ako by ste z toho vyžili dlhodobo. Keď sa ti nepáči téma a otázka, neodpovedaj.
@anonym_autor no ty si riadne protivny clovek ..
@patrike tak napriklad minuly mesiac jedálensky stol, stojan na cd, detské hračky a oblečenie, dámske oblečenie, doplnky do domácnosti a pod
@anonym_516d09 jasné, ale nemôžeš každý mesiac predať kus nábytku alebo oblečenie
Jedálenský stôl už nemáš žiadny?
Nárazovo isto možné, dlhodobo poťažmo
@anonym_autor keď musíš, tak vyžiješ, ale je to skôr prežívanie. Ja by som s takým príjmom spokojná nebola a buď by som zmenila prácu, alebo si našla ešte ďalší príjem.

@anonym_e8ef97 potrebujem auto, bez neho sa nepohnem.
@anonym_autor neviem aké máš aktivity, miesto auta by nebolo výhodnejšie používať bolt, taxi? Potrebuješ auto denne? Lebo živiť auto: údržba, výmena oleja, tankovanie, ročná poistka, či to zbytočne nepreplácaš?