icon

Z akej sumy v čistom dokáže vyžiť 3-členná rodina za mesiac?

28. nov 2022

Baby otázka na aká je minimálna suma z akej dokážete vyžiť na mesiac tak ze sa nemusíte veľmi uskromniť po zaplatení všetkých poplatkov a ešte aj odložíte? Zarábame s mužom celkom slušne ale na konci mesiaca nervy a prázdna kasa. A teraz pri tomto zdražovani už ani nehovorím 🤗 o dovolenke raz za rok bez pôžičky môžeme iba snívať. niekde robíme chybu zjavne.

petrahl
28. nov 2022

Kazde tri mesiace nakupujes dietatu komplet satnik? 5 rocne dieta rastie tak, ze jej potrebujes vymenit kazde tri mesiace satnik? Nuz...tak to potom chapem, ze vam to nevychadza🤦‍♀️

Mam dve deti mladsie nez to tvoje a davno by som bola na uzavretom psychiatrickom oddeleni, keby som sa kazde 3 mesiace mala venovat obmienaniu satnika mojich deti. V septembri som im kupila kazdemu jednu prechodnu bundu a budu mat aj na jar. Tu istu.
Na zimu z bazaru, jednemu za 10€, druhemu za 5€, dve do snehu kazdemu po 5€ a nazdar.
Do jari mam svaty pokoj. Na jar na zasobim rovno aj na leto nejakymi bazarovymi balikmi triciek a kratasov a zas az v zime budem riesit.

Topanky kupujeme sezonne, rozhodne nie kazde tri mesiace.

jesenzima
28. nov 2022

@petrahl presne takto s oblečením fungujeme aj my... Mám 5 ročné dieťa a teda až tak rýchlo už fakt nerastie... Skôr ten 2 ročný, ale aj tak ...

deedol
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
28. nov 2022

1300 po zaplateni vsetkeho je pre 3 dost velka suma, aby ste pred vyplatou nemali peniaze. Treba si zapisovat doslova kazde euro, aby ste videli, kam vam peniaze utekaju. My mame 2 deti, 5 rocnu a rocneho, takze tomu este aj um a plienky, zje viac, ako ta 5 rocna a neminieme tolko. A to si kupime aj ryby ci kvalitne steaky, syry.
Oblecenie kazde 3 mesiace? To nekupujem ani rocnemu. 5 rocna tiez rychlo rastie, uz ma 120 cm, kupujem na 7 rocne deti, ale ja teda len na jar a na jesen. Inak nam velmi pomohol aspon priblizny jedalnicek, ze co budeme dany tyzden varit, urobit velky nakup podla neho a okrem toho uz len ovocie. Plus obalkovy system. Viem, ze tyzdenny nakup nas stoji priblizne 120 eur, tak dam na kazdy tyzden do obalky 150 €. Dalsia obalka 50€ lekaren, 100€ zabava. A miname z obalok. Kedysi som stale platila kartou a to peniaze isli ani neviem ako.

vafinka
28. nov 2022

Ahoj , neviete hospodáriť s peniazmi,my sme tiež trojčlenná rodina syn má 8,5 roka,začína jesť ako kyselina,ale na stravu pre nás dám cca 450€,čo robíte s tými peniazmi potom?? A to ešte sem tam pizzu dáme či mekac

majlo1234
Odpoveď bola odstránená
katkine_terapie
28. nov 2022

Autorka: Ja to vidim na kombinaciu nie najlepsieho hospodarenia a vyssich vydavkov ako ma bezna domacnost (bezlepková, bezlaktozova strava a atopicky ekzem su dost velke polozky). Na atopicku dermatitidu ti vie kozny lekar predpisat kyselinu mliecnu (biela hydratacnejsia, zlta mastnejsia). Na pokozku - umyvanie mozes ppouzivat syndet alebo olejove emulzie (casto kupujem cez dr. max alebo Notino ak maju zlavy). Bezlepkove potraviny (muky, cestoviny) kupujem v akcii alebo na nete. Bezlaktozove sa daju v akcii, treba si iba pozriet letaky. Chleba si peciem, kolace tiez, rezance a fliacky si robim tiez z bezlepkovej muky Liana, vyjdu lacnejsie. Odporucam zapisovat si vsetko, co kupite podla blockov (aj drobnosti) minimalne mesiac dva. Zistis, na co najviac minate.

autor
28. nov 2022

@petrahl ale ved topanky - zima 2 (snehule, klasické zateplene), jar cca marec 2 (nezateplene, gumaky), leto 3 ks (sandale, botasky slapky), jeseň 1 ks nezateplene (ak sa podarí gumaky nekupujem), zima opäť 2 ks atď.... mrnava v jednej veľkosti vydrží rok. Teraz mi preskocila číslo máme už 122-128 tak nová zimna bunda, v jeseni mala 116 bundu tak kupujeme na jar novú, na teto dáku riflovu, na jeseň uvidíme aká jej bude dobra ta z jari a v zime na 100% novú lebo bude už v novom cislovani. Tričká a legíny neriešim. Teraz znova potrebovala nové oteplovaky lebo z min roka sú jej malé detto svetre atď, saty a kratasy jej boli ltt tak uvidím keď budeme skúšať v lete .... proste stale niečo.

viestta
28. nov 2022

Kolko ta stoja tie nakupy oblecenia pre malu? Jasne dietne potraviny su drahe, tam neusetris nic, ani na kozmetike pre atopika. Ale na obleceni sa da celkom slusne usetrit a to nemusis chodit do sekacov, aj ked proti sekacom nemam nic, su tam castokrat velmi dobre veci za velmi dobru cenu. Ale tak ci tak ak nevyjdete z 1300 E ani nic neusetrite, tak niekde zbytocne minate. Pis si kazdy mesiac kazdy nakup, a na konci mesiaca zistis, na co najviac minas.

martinka13
28. nov 2022

Na slušné vyžitie stačí. Slušné rozumej že nešetrim na potravinách a drogérii, keď sa napr. zoderú topánky, mám na nové. Ja by som z toho už neušetrila. Max. 100 eur.

autor
28. nov 2022

@viestta tak topanky na zimu 35 s poštovným ešte snehule mi treba odhadujem ze tiež podobná cena, bunda 39, oteplovaky ešte v lete kupované za 35. Ešte mi treba overal ale to až z odmien 😐 v lete ma jej šatník vyjde do 100-150€ v zime cca do 200-250€, prechod detto do 100€. Topanky beriem len v zľavách z internetu do bazarovych a iných znaciek by som nešla, min rok som skúsila a prerobila som nakoniec som jej kúpila aj tak druhé lebo mi v kuse pilila uši ze sa jej zle chodí. Teoreticky oblečenie by som vedela aj z bazáru...

viestta
28. nov 2022

takze aj ked raz v mesiaci nakupis obuv a oblecenie pre malu za 200€ tak na stravu, drogeriu a ostatne bezne veci miniete 900€ mesacne? Zacni si pisat co kupujes. A po troch mesiacoch to prejdi a uvidis kde sa vam peniaze stracaju

any_soj
Autor odpoveď zmazal
any_soj
28. nov 2022

1300€ my máme dokopy štyria, nie po zaplatení hypo a spol, pred. Som tehotná a nemám z toho žiadny stres čo sa peňazí týka.

autor
28. nov 2022

@jabadabadu no ved mňa toto zlosti mi to nepripadá normálne. Preto sa pýtam koľko ostatný majú lebo keď platím v obchode ma ide prekotit z toho už tam 20 hentam 20 atď. potom pozriem na účet a idem si hlavu o stenu búchať. Mala bola na um mlieku, pamperskach, značkové veci, vitamíny atď a tak debilne ako teraz som na tom veru nebola. A vtedy som fakt na prkotiny minala. Robila som popri MD aj RD čiže príjem bol podobny

dididudu
28. nov 2022

Tak u nas, sme styria ked ratam len stravu s drogeriou tak minieme cca 700-800€ oblečenie ostatné veci nerátam nic len strava a drogéria. 1000-1500€ odkladame kazdy mesiac bokom. Som na RD zarába len muž 🙂

dididudu
28. nov 2022

Ja si vediem komplet domace účtovníctvo kazde jedno euro mam zapísané kde sa co minie a na čo sa minie cize mam cely rok prehlad 🙂

maniak1985
28. nov 2022

Z čoho sa dá vyžiť je otázne. Ja žijem sám, dom, auto, úver a viem odložiť od 1000-2000 mesačne. Všetko je o tom ako si nastavíš príjmy a výdaje.

miskakyska
28. nov 2022

Bože..tu z človeka, ktorý sa dokáže uskromniť a guľu na krku nemá okrasu .. dokážete urobiť nejakého žobraka, ktorý chodí vyberať jedlo po kontajneroch a vy by ste z toho tyčky hádzali
@jesenzima 👍👍👍😘

jesenzima
28. nov 2022
saxana000
28. nov 2022

@jesenzima aha benzin raz mesacne...
My tyzdenne.obidve auta.a kde je este lekaren teraz napriklad ked sme kazeu chvilu soplavi cez leto kupalisko zmrzlina vylety na jesen jarmoky hody kolotoce sviatky torty darceky teraz vianoce nieco zhltnu.drogeria aspon praci a tablety do umyvacky toaletny papier sprchac sampon neviem si predstavit ze by nam to stacilo ale tak mozno staci zmiernit z narokov a da sa..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jesenzima
28. nov 2022

@saxana000 v lete (na jar) toľko neodkladame, vtedy viac jazdíme autom, výlety, chceme aby si decká ( a aj my) leto užili so všetkým, čo k tomu patrí... Napríklad na narodeniny sa u nás nedávajú darčeky, ale pečiem vždy tortu. Na Vianoce nemáme pod stromom haldy hračiek, a varím normálne, žiadne tony jedla a prejedanie..
Drogéria, kúpim veľký sprcháč bioderma v lekárni, na mesiac mám kľud..vystačí nám všetkým. Prací gél kupujem xxl vždy keď je akcia, mam na mesiac pokoj.. my žijeme úplne normálne, nič nám nechýba a ani deťom ..

lilly16
28. nov 2022

Oblečenie kupuj z bazára aj tu sa dá kúpiť pekne..jedlo v akciách..obmedziť sladkosti, slané, alkohol..ak máte paušály, radšej kredit na mobily..premýšľaj, ked niečo kupuješ či ti to fakt treba..

evica17
28. nov 2022

@viestta odporúčam nie len zapisovať,ale aj odkladať bločky. To keď som raz poratala.kolko odislo na blbosti ako sladkosti,vody sladké a pod, a to sa mi zdalo že nekupujeme často

viestta
28. nov 2022

@evica17 je uz na kazdom aco zapise. Ci len Kaufland 52,30 alebo to rozpise po skupinach, drogeria, pecivo. maso, toaletak...

petrahl
28. nov 2022

Oblečenie sa dá z bazáru nie len teoreticky, ale aj prakticky. 250€ som na zimné oblečenie neminula na dve deti. A tam rátam aj topánky, ktoré bazarové nekupujem.

1300€ je dosť, len ty podľa mňa premýšľaš v dimenziách, ako by nemala 1300€, ale 3000€ a potom sa na konci mesiaca čuduješ.

Jedine zapisovať a dopredu si vydeliť peniaze na stravu.

evkamotka
28. nov 2022

Ved kup jedni riadne zateplene cizmy s membranou a stacia ti jedni boty na zimu, nie dvoje
Overal 5 rocnej netreba. Mam 3 a 5 rocne deti a overal nosili len raz-ked mali rok. Staci jej jedna bunda a jedni zateplene gate (ake nosi) a vybavene.
Sandale a tenisky chapem. No slapky kupis vyborne v decathlone za 2-3e

Bezlepkova strava-ja som sa tak stravovala a namiesto kupovania predrazenej specialnej stravy som sa stravovala beznou, prirodzene bezlepkovou stravou. Tym padom som nemala ziadne naklady navyse v tejto oblasti

A tu na mk v bazare je vela znackoveho oblecka za zlomkove ceny, lebo to deti nestihli ponosit. Hlavne pri bundach (a prip aj overale ak na nom trvas) sa to velmi oplati

autor
28. nov 2022

@evkamotka overal potrebujem lebo pôjde lyžovať 🤗 ak by nešla nekupujem.