icon

Z akej sumy v čistom dokáže vyžiť 3-členná rodina za mesiac?

28. nov 2022

Baby otázka na aká je minimálna suma z akej dokážete vyžiť na mesiac tak ze sa nemusíte veľmi uskromniť po zaplatení všetkých poplatkov a ešte aj odložíte? Zarábame s mužom celkom slušne ale na konci mesiaca nervy a prázdna kasa. A teraz pri tomto zdražovani už ani nehovorím 🤗 o dovolenke raz za rok bez pôžičky môžeme iba snívať. niekde robíme chybu zjavne.

petrahl
28. nov 2022

Lyziarske nohavice a bundu kupis v Lidli dokopy mozno za 30€, bazarove za 10€

alena0305
28. nov 2022

Oblečenie nie je drahé v Lídli. Alebo napr. ja objednám deťom v lete po sezóne v terranove vo výpredaji za 100 eur. Ale tie veci vychádzajú na 2-3 eurá. A majú na jar aj leto.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vestfalia
28. nov 2022

To je tak trápne!!!!

smutnamama1981
28. nov 2022

Ja sama s dvoma deťmi z 230€ mesačne 🙏🙁

blog_betka
28. nov 2022

Možno by bolo dobré si všetko písať čo ste minuli a načo? Takú tabuľku urobiť ja si to každý mesiac robím príjmy a výdaje a potom uvidíte v čom šetriť treba...

deedol
28. nov 2022

mozno by ti pomohlo aj sledovat akcie, neviem. lindex overal bol par tyzdnov dozadu na zalande za tusim 45e, to je rozdiel oproti 80. takisto topanky sa daju kupit aj za menej, hlavne celorocne, tam vies kupit dopredu aj vacsie cisla. ja som takto vychytala na malle geoxy asi za 20e. v kazdom pripade sa nepohnes bez toho, aby si si to zapisala, lebo takto len hadame, ze asi to bude to oblecenie, ale mozno je to uplne nieco ine.

ariesi
28. nov 2022

@jesenzima to carujes? Alebo teda tých 500 eur je za čo? Bývanie, strava poplatky..... Máte hypo, máte záhradu, pestujete, chováte. Trochu môžeš viac rozpísať?

ariesi
28. nov 2022

@jesenzima prepáč, som si zle prečítala tému, že po zaplatení poplatkov. Tak beriem späť časť otázky týkajúcu sa bývania. Tých 500 je teda len strava, benzín.....? Deti majú krúžky? Ich vek?

biankaaaa
28. nov 2022

My máme malého synčeka a dokopy máme príjem 1300€ (som na RD). Hypotéka zhltne hneď 400€, benzín skoro 200€ (muž pracuje na smeny cca 50 km od domu+moje auto po meste). Fungujeme zo zvyšku. Nemôžeme veľmi vyskakovať, ale zatiaľ máme, čo potrebujeme. No samozrejme, tešíme sa, keď pôjdem o nejaký čas do práce a tých peniažkov pribudne 🙂

majlo1234
28. nov 2022

Offtopic-zaujima ma, preco admini zmazali moj prispevok, kde odporucam dve rozdielne bazarove appky, ale prispevky, kde sa zmienuju znacky/obchody su ok? To ako ciste informacne ma zaujima😃

siska53
28. nov 2022

Aj ja sa nad tym dakedy zamyslam, ze kde robime chybu, ked nam to nevychadza.. deti mame sice dve, skolakov, ale aj tak.. mali sme problem uz pred zdrazovanim.. ale myslim si, ze pre ,3 clennu, ak ostane 1300€, musi byt dostatok penazi na vyzitie..

ukulela
28. nov 2022

podla mna minies vela na zbytocnosti, resp. zbytocne drahe vydavky ... vela potravin - zjedia sa? ci vyhadzujes? tu latte, tu ihrisko a sup v detskej herni je 20 ako nic ... nas vyjde kino na 40-50 aj s pukancami, mi pretocilo oci naposledy 🙂 namiesto aquaparku ideme na plavaren napr.
z 1300 by ste mali vyjst. pis si to a poriadne. otazka - malej varis osobitne, alebo ste potom na bezlepko vsetci? lebo aj to su velke €. Pis si a vyhodnocuj .... ja miniem na jedlo po zdrazeni uz urcite aj 700, no nesetrim nejako extremne, akurat uz kukam, ktory jogurt je v akcii a maslo kupim do mrazaku aj 10 ks 🙂

lucyjka6
28. nov 2022

@petrahl ja za 500e len tankujem..a 200e mam mesacne na parkovanie🤣🤣

veronicka88
28. nov 2022

Len paušálne výdavky máme k dnešnú dnu 850eur+230eur benzín(bola to pred zdražením polovica)strava+drohlgeria+lekáreň 750eur...takže asi tieto dve sumy by boli absolútne minimum keď to mám takto napsiat....

jesenzima
28. nov 2022

@ariesi tých 500 máme prevažne na stravu... V predošlých príspevkoch píšem, že máme minimálne výdaje, benzín 1x mesačne.. deti majú 2 a 5 ...

konikkon
28. nov 2022

@majlo1234 pretože bazarik je aj na MK a ty tu propagujes ich konkurenciu.

majlo1234
28. nov 2022

@konikkon rozumiem uz, lebo v sprave bolo napisane ze chcu chranit dovercivych ludi pred podvodnikmi. I mean… ale tvoje vysvetlenie dava zmysel

anaj44
28. nov 2022

@jesenzima to pisete iba stravu ci aj naklady na byvanie

lienka.7
28. nov 2022

Nevieš jednoducho hospodáriť. To je cele. Takým ako ty by ani 3.000 nebolo dosť, lebo aj to by si minula a nemala nic

kristiii
29. nov 2022

Ak máte intolerancie, určite miniete dosť veľa na stravu. Resp. kto ich má? Ty, muž, dieťa? Mávate aj potraviny na predpis? Čo sa týka oblečenia, toľko má nevyjde ani môj 12- ročný, to neviem, koľko budeš na ňu míňať neskôr. Čím väčšie veci, tým sú drahšie. Bundu za 39 ešte asi v živote nemal. Aj teraz má za 20 z Lidlu, rovnako oteplovaky tam boli tuším za 18. Kým bol malinký, veľa som nakupovala napríklad tu na MK (zimné bundy po 10 a pod) práve preto, že z toho rýchlo vyrastie, tak načo na jednu sezónu za 40? Naozaj si skús od nového roka začať spisovať výdavky, zistíš kam vám peniaze utekajú, koľko zbytočnosti pokupiš.

summer23456
29. nov 2022

Človek vždy využije z toľko peňazí,koľko má k dispozícii. Hneď po výplate odlož nejakú čiastku na účet,z ktorého nebudeš môcť vyberať a vyzijesvaj z menej peňazí.

nelka93
29. nov 2022

Kupujem všetko lacto free a nepozerám na sumy, ale mesačne na stravu a tankovanie minieme asi 600 eur. Keby bolo dieťa, tak rátam, že by to nebolo o moc vyššie. Na dovolenku som si nikdy úver nebrala a to každý mesiac sme niekde v zahraničí aspoň na vikend

mamickalisticka
29. nov 2022

My sme 5členna rodina a využijeme z 800 eur s tým že tam je zarátané všetko.. hypotéka, platby za energie, škôlku, oblečko, drogéria,jedlo, výlety, sem tam obed z restiky .. no proste všetko. Niečo málo ušetríme

majlo1234
29. nov 2022

@mamickalisticka super, to je taky moj ideal. Teda bud zarabat take prachy, ze nemusim riesit a zaroven na polovicny uvazok😃 alebo sa proste naucit normalne hospodarit. Nedas prosim nejake sikovne tipy? Alebo aspon pomer toho, co su platby a co realne miniete na ine veci?

sisaka
29. nov 2022

5 ročné dieťa musí mať overal, lebo sa pôjde lyžovať?
1. Dieťa na lyžovanie overal nepotrebuje, moje lyžovalo od 2.5 roka a vždy mal oteplovaky a vetrovku. Tú istú vetrovku aj oteplovaky nosil celú zimu, žiadne extra, načo?
2. To isté zimná obuv - jedni zimné čižmy, okrem nich mal topánky teniskoveho typu, tie nosil v hociktorom ročnom období vrátane zimy, keď napríklad sa len niekde viezol a nešiel behať po vonku. Na Slovensku je taká mierna zima, že žiadne zateplené topánky nie sú potrebné, alebo ak ste v oblasti, kde nebýva sneh, kúpiť zateplené topánky a nie zimné čižmy.
3. každé 3 mesiace meniť šatník 5 ročnému dieťaťu? Treba kupovať univerzálnejšie oblečenie a vždy aj o trošku dlhšie. Drahšie veci ako zimné vetrovky, oteplovaky mali ,aspoň u nás, vždy prešité vnútro na spodku a rukavoch keď sa vyparála niť, zväčšili sa o niekolko cm a boli dobre aj na ďalšiu sezónu

zemiakovysalat
29. nov 2022

@sisaka mne zaujalo či idú na lyžovačku zo spotrebaku...
1300 eur je dosť veľa. A odporúčam domáce účtovníctvo, ukáže kde viete ubrať. Nič iné nepomôže

sisaka
29. nov 2022

@zemiakovysalat tak to som ani nechcela napísať, idem sa tváriť, že ju berie bohatý strýko, ktorý zabezpečí lyžiarsku výstroj a všetky ostatné náklady spojené s lyžovačkou. Lyžovanie je luxusný šport, na ktorý by ľudia, čo zbierajú po vreckách centy na konci mesiaca nemali ani pomyslieť. Dieťaťu kúpiť overal, lebo sa pôjde lyžovať 🤦‍♀️

majlo1234
29. nov 2022

Ale ved oni nezivoria. Z 1300 euro na mesiac mozes ist aj dva krat do mesiaca lyzovat😃 samozrejme zalezi kde zijes, najlepsie ak je to v dedine, kde je priamo vlek a usetris na ubytku a strave a ceste. Zase sport je dobra investicia do buducnosti dietata

kristinapetronela
29. nov 2022

Spomínate lyžovanie ...minulý rok keď už sa dalo lyžovať ,lebo predtým rok bola korona,tak sme boli každý víkend na svahu 5 clenna rodina plus týždenná zimná lyžovačka cez prázdniny ...nezarabame veľa ,po odrátaní všetkého nám teda ani zďaleka nezostane 1300 ale dalo sa ... Snaha bola ,niečo našetrené a ide sa .tento rok všetko zdraželo ale chystáme sa no musím si to všetko poriadne premyslieť .nemáme ešte nič objednané ubytko ... Všetko sa dá len treba chcieť a overal kľudne nech kúpi čo je na tom ? Ja tiež kupujem keď niekomu treba rukavice lyžiarske ,prilba ,lyže ,bunda ...vždy sa niečo nájde