Z účtu mi zmizli peniaze
Ahojte. Cca pred dvoma týždňami mi zmizlo takmer 140€ z karty, vo viacerých transakciách platobnou kartou. Dialo sa to o jednej v noci, keď som si náhodne zapla wifi, lebo som potrebovala niečo vyhľadať. V tom mi prišlo v tokene upozornenie, že dve platby neboli autorizované. Hneď som pozrela účet a tam už spomínaných takmer 140€ bolo preč ostatné platby neprešli len vďaka tomu, že som mala nastavený denný limit 140€. Ale teda ja som tie platby nijak neautorizovala, dialo sa to bez môjho vedomia.
Transakcie boli zadávané vo forintoch (samozrejme to podľa kurzu prepočítalo na €) a všetky odišli na známy bazár, ktorý má aj reklamy v telke.
Písala som im na podporu už viackrát, stále tá istá odpoveď že to preverujú a že mám čakať. V banke som podala reklamáciu týchto platieb, zatiaľ však tiež bez výsledku.
Nemá niekto podobnú skúsenosť? A myslite, že sa mi podarí dostať naspäť k tým peniazom?
@waski32 a teda podal si reklamáciu tých platieb a banka ti to neuznala či ako?
Ahojte, peniaze mi vrátila banka späť 😊 uznali reklamáciu.
No zablokovali sme platobnu kartu, jednu platbu vo vyske 25000 forintov som zamietol ja, to bol ako platba č 2, prva platba v sume 20,24€ mi vratilo automaticky naspät, a plstbu č 3 v sume 16,45€ sme dali reklamovat, no do dnesneho dna mi neboli vratene
Zdravim, chcem sa vás spýtať kto vám tie peniaze vrátil či banka alebo vinted....mne boli pred pár dňami stiahnuté štyri platby na vinted a to tam registráciu nemám,tiež neprišiel žiadny email ani som nič neotvárala.banku som kontaktovala hneď na druhý deň spísali reklamáciu a že mám čakať
@pillerka vôbec tam nie si registrovaná? Tak to je divné.. nerozumiem tomu vôbec. Mne tiež boli 4 platby stiahnuté 🧐 a vrátila mi to banka ale trvalo to cca dva týždne. Oni musia podľa pravidiel kontaktovať prijímajúcu banku, kde prijímateľ musí nejak dôveryhodne vydokladovať tú transakciu. Mňa z banky mailom informovali, že obchodník uznal reklamáciu týchto platieb a tým pádom mi vracajú peniaze. Prišli mi normálne od banky s popisom uznaná reklamácia. Držím palce.
Ja som tiež pozerala ako blázon kam tie peniaze odišli keďže nie som registrovaná...banka hneď zablokovala účet kvôli podvodu...vy ste písali že máte ČSOB tak ešte môžem dúfať že peniaze niekedy uvidim
@pillerka celý účet? Mne zablokovali iba kartu a poslali mi do týždňa novú. Áno, toto by mali uznať.
Pardon,myslela som kartu kvôli tomu podvodu... ešte som sa nespamätala
@pillerka hrozné čo sa deje… o koľko ste prišli?
Prvý krát si stiahli 23 aj nejaké drobné a keď sa podarilo tak ešte trikrát 71
@pillerka tak to bude asi účelovo nejaký podvodník skúšať generovať rôzne čísla kariet a platiť tak za tovar na vinted.
Neboli náhodou platby zadávané v cudzej mene? U mňa to boli maďarské forinty, podľa kurzu to bolo prerátané na eurá.
Áno boli a odišli do Litvi tak ako vám
@pillerka no nejaký limit musíš mať predvolene nastavený od banky a treba si ho znížiť
overovanie 3D secure tokenom nie je pre každú platbu. Iba pre platby kde to obchodník v EÚ používa, inak stačia len údaje karty bez žiadneho potvrdenia od teba a podvodník použije tvoju kartu presne tam kde netreba overiť a môže vybrať všetko do výšky nastaveného limitu pre internetové a MOTO platby
@pillerka ja som si kedysi nastavil na menej ako desatinu tvojho limitu a pri väčšej internetovej platbe menil hore a potom zase znižoval
teraz na internetové platby používam jednorázovú Revolut kartu alebo virtuálnu s limitom, kde si pred nákupom pošlem okamžitou platbou potrebnú sumu
Ďakujem za radu
Peniaze mi boli vratene ale neprislo mi ziadne upozornenie, len zmyzsla platba zo stiahnutych transakcii,
niekto sa ti musel nabúrať do účtu bohužial, nedávno sa aj mojej mame stalo niečo podobné a pritom nikde nič nezadávala, tí podvodníci to už dokážu všeliako... treba hneď blokovať kartu v takých prípadoch
Mne sa to stalo prvýkrát 3. júna tohto roku, odišlo mi z účtu 10 €. Zablokoval som následne na účte internet. platby, až 9.-ho som v banke FIO nahlásil udalosť. Reklamoval som, dostanem poštou novú kartu, dostal som rady, ako platiť: 1. založiť si účet len na net-obchody a posielať tam presnú sumu na platenie a z neho platiť objednávky, 2. mať na účte zablokované net-platby a odblokovať tesne pred platbou a po nej hneď zablokovať, platiť takto len v prípade, že nemám čakajúcu podvodnú platbu. 3. platiť bankovým prevodom, lenže každý e-shop tento typ platby neprijíma. 4. Objednávky zo slovenských e-shopov platiť na dobierku. ... FIO banka neponúka (zatiaľ) iné možnosti ochrany pred hackermi. ... Čerešnička na záver: pracovník banky videl v počítači v mojom účte 2 nové pokusy ukradnúť mi peniaze z účtu, každý po 50 €. Ale platby neprešli, lebo som už mal net- platby zablokované.
Mne sa to stalo prvýkrát 3. júna tohto roku, odišlo mi z účtu 10 €. Zablokoval som následne na účte internet. platby, až 9.-ho som v banke FIO nahlásil udalosť. Reklamoval som, dostanem poštou novú kartu, dostal som rady, ako platiť: 1. založiť si účet len na net-obchody a posielať tam presnú sumu na platenie a z neho platiť objednávky, 2. mať na účte zablokované net-platby a odblokovať tesne pred platbou a po nej hneď zablokovať, platiť takto len v prípade, že nemám čakajúcu podvodnú platbu. 3. platiť bankovým prevodom, lenže každý e-shop tento typ platby neprijíma. 4. Objednávky zo slovenských e-shopov platiť na dobierku. ... FIO banka neponúka (zatiaľ) iné možnosti ochrany pred hackermi. ... Čerešnička na záver: pracovník banky videl v počítači v mojom účte 2 nové pokusy ukradnúť mi peniaze z účtu, každý po 50 €. Ale platby neprešli, lebo som už mal net- platby zablokované.
@inzulin ešte tam máš možnosť nastavovať limity na karte, ak dáš limit 10€ tak mu platba 50€ neprejde
To je pravda. Ale 10 € mu prejde. Práve som platil z inej karty (nie z tej, o ktorej je reč v predchádzajúcom príspevku) 11,12 € za lupu pre mamu, nastavil som predtým týždenný limit platieb na 15 €. Keď si obchodník z Číny strhne svoje peniaze, tak si nastavím limit na 0 €. Pre istotu.
Ako dopadla reklamácia v ČSOB banke? Vrátili ti neautorizovanú platbu?
Mne vrátili neautorizovanú platbu hneď na druhý deň, ale budú to preverovať až do konca júla, a potom rozhodnú, či mi banka peniaze ponechá alebo si ich zoberie naspäť. ... Ale keďže išlo o podvod, tak verím, že mi peniaze nechajú.

Stalo sa mi to tiez, najprv odyslo 20,24€, potm chcelo dalsie stiahnut, to som zamietol, a potom stiahlo 16,47€, do dnesneho dna mi peniaze neboli vratene kedze som okamzite volal do banky nech mi zablokuju kartu, a reklamuju stiahnutych 16,47€, jedna sa o zara.com, nic som s tadial jikdy nekupoval, neobjednaval