icon

Záleží vám na tom, koľko zarába váš partner?

fullhd
1. okt 2016

Zdravim vas,

chcem poprosit hlavne zeny o nazor a odpoved na moju otazku.
Dajme tomu ze ste slobodne,spoznate muza a vyzera to tak ze vam to klape.Zalezi vam na tom kolko zarobi?Ci ma auto?Zaujma ma aky plat by mal mat konkretny muz nato aby ste sa snim vobec bavili.Dajme tomu ze zarobi cez 1500 Eur netto na zivnost je to dostacujuci plat alebo aspon tych 2500 EUR?Ja sa bavim zo zenami v bare a stretavam dva tipy zien:
1 typ-chce aby muz zarobil co najviac ak nema vlastny byt ani onho nezakopne
2 typ-zena ktora chce muza ktory pije,fajci je vulgarny a drzy pritom nezarobi ani polovicu co ja...

dost by ma zaujmal nazor najme zien na tuto temu ak sa nejaka vyjadri tak budem rad

zelam pekny den....

celasapremenim
7. okt 2016

@alexandraalexandrova ja poznam, ale adekvatne ich nadseniu k praci sa im aj priebezne dviha prijem :D
tiez davam prednost stravenemu spolocnemu volnemu casu oproti materialnym veciam, tie kupujeme presne to, co je prave potrebne kupit ....nuz nevyhne sa clovek obcas ani nakupom, co narobime
tiez som si nikdy nezakladala na peniazoch, radsej idem do lesa :D

katarinapekna
7. okt 2016

@sam2 a načo ho chceš vidieť??? a dokonca u teba doma????? Veď tucna suma sa dá posielat zene na ucet 😀

maminuska
7. okt 2016

@sam2 ach pane bože , pre mňa je manžel chodiaca peňaženka ?
Ale keď peniaze nie sú tak jednoducho nie sú ...a už vôbec nie na kaderníčku ...lebo tie peniaze vrazíš do detí a do toho aby mali čo jesť a to aj na tie malé ...žiadny extrém, ved sme sa tu bavili o mužovi čo zarobí 500 EUR a keď sú deti väčšie prispieva aj žena.. ano prispieva ale väčšie deti väčšie výdavky tak sme tam kde sme zas boli .
Takže ak má žena neschopného muža preberá úlohu ona ...spláca hypotéku , živí deti ...a skončila s nejakými " radosťami " života.

celasapremenim
7. okt 2016

@maminuska inak veru, inak na to nahliadaju rodicia gymnazistov na tie prijmy, ako rodicia skolkarov, zejo :D:D:D:D
kadernicku som vyriesila tak, ze mi chodi domov a ja platim tretinovu sumu a ani neriskujem, ze sa dostanem nejakej luze do ruk, co nevie nic...iba inkasovat....., vsetko sa da, ale teda ja by som mohla aj do salonov chodit, aj dva krat mesacne :D, ale nechce sa mi, lepsie ked mi dojde domov

alexandraalexandrova
7. okt 2016

@malabiba ja nepisem ze to plati vzdy a na kazdeho..ale casto citam a pocuvam o tom ako chlap nema cas, lebo je stale v praci. Ako doma nepomaha, lebo je unaveny. Ako mu prestava zalezat na rodine, lebo na to proste nema energiu...A ked si mam vybrat ci toto alebo spokojny chlap, pohoda doma a malo penazi, tak si vyberam to druhe...

sam2
7. okt 2016

@maminuska samozrejme, ze ak je muz neschopny, tak to uz je ina vec. S tym na 100% suhlasim. Ale tym padom zene nefungovali kontrolky pri randeni. My sme sa asi nepochopili 🙈
Ja hovorim o tom, ze neodsudim muza s nizsim prijmom v danom momente. Ale dam mu sancu. Ak pri randeni zistim, ze je to tuťmak, ktory je rad, ze je rad a nema ziadnu ambiciu zmenit svoj financny status, tak to je zle. Tomu by som dala papa... ale ak v nom vidim potencial, chut a volu nieco zmenit.Mat sa lepsie a nestagnovat na mieste, tak preco takemu nedat sancu?

sam2
7. okt 2016

@katarinapekna tiez pravda 😂

celasapremenim
7. okt 2016

to si treba dobre vybrat zamestnavatela, ludia na slovensku velakrat zotrvaju aj v nevyhovujucom zamestnani, lebo su tak zvyknuti a je pre nich nepohoda menit pracu, napriek tomu, ze by tym vela ziskaju, skor stlacia naklady, akoby zvysili prijmy
co je na skodu, je tu vela mudrych ludi, co pracuju v podpriemernej praci u nekompentneho zamestnavatela ....holt zvyk je tu zelezna kosela

sam2
7. okt 2016

@celasapremenim tak ja si zasa kazdy mesiac uzivam to, ze idem kadernicke 😁 Pokecame, vypijem si kavu a potom vacsinou idem este na nakupy... pre mna uplny relax 😁

celasapremenim
7. okt 2016

@sam2 ja tiez tak budem robit, ale to az ked budem do prace chodit, teraz na to nie je casu, som na rodicovskej :D uplne ta chapem, uzivaj
ja mam takto velmi rada behnut ku kozmeticke, to je lahoda :D, vzdy jej tam zaspim
tie nakupy okliestujem, nejak mi nesedia tie preluxovane shoping parky, kedze je nas viac, aj tak sa nevyhnem uzitocnym nakupom a mam pocit, ze nejak casto tam musim trielit, furt tu dakto potrebuje vsetko :D ..tak potom ani nemam chut si ist po svojom, ma viac do lesa taha

maminuska
7. okt 2016

@sam2 🙂 no a máme prienik ... to je to čo píšem ...potenciál. Tu ide o to aby ten chlap chcel , mal plány ..... ja som si už raz takého neschopného chlapa zobrala a preto som sa ocitla tam kde som sa ocitla . Zlý výber, moja chyba , mala som 21 zaľúbená neskutočne a kontrolky mi boli ukradnuté 😀.
Všetko čo som mala , čo som zarobila brigádami som vrazila do detí , do liečby staršej , do nájomného ...nerada na to obdobie spomínam ..fuj a teda nejaká kaderníčka a kozmetička ma ani napadla.
Keď som sa rozviedla tak som si dala sľub že už nikdy si nevezmem muža čo po 30 tke býva doma , nemá finančné zázemie a nemá chuť napredovať. A to som aj urobila.

maminuska
7. okt 2016

@celasapremenim veru inak , syn má skoro 17 , brigáduje, ale aj tak je to značný rozdiel medzi škôlkarom a gymnazistom

papricka33
7. okt 2016

@fullhd nečítala som zatiaľ diskusiu, takže len čisto názor na tvoju otázku. Je dôležité, koľko má ten muž rokov. 24 ročný, bez auta a bytu, vyzerá normálne. 40 ročný už podozrivo 😒 Ono o tie peniaze tak nejde. Skôr o to, ze niekam by mal ten chlap smerovať, mal by vedieť poskytnúť nejakú istotu. Napriklad 35 ročný chlap, ktorý býva u rodičov by ma teda nezaujímal a to by mohol zarábať aj 2000 na ruku. Niekedy ženam dosť krivdite, keď pozerajú na to, čo chlap robí, či koľko zarobí. Žena, ak je ale rodinný typ a rata do budúcna a deťmi, chce mať pri sebe muža činu, ktorý sa vie o určité veci postarať, pomôcť jej "vybudovať hniezdo". Keďže od ženy sa očakáva že bude nosiť a rodiť a vychovávať minimálne v tom najútlejšom veku detí je velmi zraniteľná, pre pracovný trh nepoužiteľná a potrebuje v mužovi finančnú oporu. Nič viac nič menej. Ona prináša tiež svoje obete. Tak to na svete chodí.
Na druhej strane ak idú ženy, ktoré idú po "zlých chlapcoch" sú v podstate nezrelé a naivné. Za takými by som na tvojom mieste neplakala.
To, že hľadanie si životného partnera v bare pokladám za trochu hlúpe, radšej nespomínam 🙂 Myslím, že sú sofistikovanejšie miesta. Koho v bare hľadáš, toho tam aj po 10 rokoch manželstva nájdeš a budeš sa čudovať, čo ho tam tak ťahá 🙂

sam2
7. okt 2016

@maminuska ano tak som to myslela, ze tam musi byt ten potencial, ten chtic... zeby som nemala problem ist na rande aj s clovekom, ktory zaraba menej, ale je to pre neho len docasne.... ale taktiez si myslim, ze zena sa ma spoliehat v prvom rade na seba 😁 A nie na chlapa 😉

emilia25
7. okt 2016

@maminuska veru veru cim su deti vecsie tym su aj vydavky na ne vecsie.ked sme mali 2 deti bolo v pohode ked mi muz cez zimu nerobil vzdy sme vysli ale nemali sme ani hypo ani skolky nic a byvali u svokry kde sme dali len na stravu.tak tie mesiace sme si doslova uzivali lebo robil v cr.a teraz 4 deti hypo na dom jeden skolak 2 skolkary a mala 6 mesacna princezna.veru uz by sme to dovolit nemohli.a ani aby mi chodil do cr a ja na vsetko sama by som sa mohla zblaznit obzvlast ked mesto je 12km od nas tak uz len nakup musime autom.ja sofer prilezitostny muz soferuje.mala som aj svoje ale to stalo zaparkovane a baterka vcudu brzdy zahriznute do gum a zas pol roka stalo nehybne tak sme ho predali.a zamestnal sa normalne do firmy aby bol s nami a mohol popri tom prerabat nas vysnivany dom.

mawka
7. okt 2016

@celasapremenim to by som brala aj ja, kadernicku domov. ja uz ani nechodim, bo sa treba objednat hodne dopredu u nas u kazdej, lenze nahodou mi do toho nieco vlezie ako u mna zvykom a cele sa to presuva. a tie pani podnikatelky nie su ochotne prist domov. teda hovorim u mna v okoli. si farbim vlasy sama. co som mala kadernicku - znamu, tej viac sli usta ako ruky, moje nervy, 4 hodiny tam sediet...
ale zase napriklad maserka mi pride aj domov, pohoda 🙂 len teda ked som sama. raz som ju zavolala a boli doma deti a teda z relaxu som nemala nic 😀
ale uplne sebecky nemam problem si spravit den sama pre seba. ci som uz bbola s chlapom alebo nie. ja si myslim, ze chlapovi neodpadne rit, ked sa povenuje detom na par hodin a zena si oddychne. tento rok som bola v jednom kole, ze som na seba zabudala. tak o mesiac idem prec. sebecky a sama sa vyrochnit vo wellnesse a robit co ma bavi. neni nad to, ked si to vie zena zariadit 🙂

cervenaruza123
7. okt 2016

@fullhd Ked som si hladala partnera, tak ma zaujimalo milion veci. Ak by mal skvely plat, ale nanic nazory, ak by to medzi nami neiskrilo a podobne, tak by som nad nim ani neuvazovala. Na druhej strane ak by bol dokonaly, ale sedel by doma u rodicov a zil z ich platu, to by mi dost podstatne vadilo. Myslim, ze je prirodzene, ak zenu do istej miery zaujima plat, pretoze ona ma v buducnosti porodit deti a ak to ma v plane, musi ratat s tym, ze bude isty cas praceneschopna a zivot jej a jej dietata bude dost zavisiet od toho, kolko zarobi jej partner. Ci chceme ci nie, ci to je romanticke ci nie, v prvom rade u cloveka je potreba prezit a tomu su podriadene aj iste rozhodnutia, ktore s tym ani nespajame, ale suvisia s tym. Samozrejme z tohto hladiska je u mna opat dolezitejsie to, ci ma muz iste ambicie, ci na sebe pracuje, pretoze ten, co vela zaraba, ale len preto, lebo je v oteckovej firme a raz ju zdedi a skrachuje, mi je do buducna nanic. Naopak aj mlady nie vela zarabajuci muz, ale ambiciozny, co na seba pracuje, sa moze aj v malo platenej praci vypracovat na dobre platene miesto alebo si popri praci rozsirovat znalosti a zohnat si lepsiu pracu.
Ide samozrejme aj o to, aku zenu hladas, aku zenu si nasiel. Napriek tomu, ze je sulad partnerov casto najdolezitejsi pri predstave spolocneho zivota, moze sa zdat, ze vela penazi tento problem prelepi, cize mnohe hladaju peniaze, vidinu istoty, spokojnosti, stastneho zivota, ako je to dnes aj vo velkom prezentovane. A taka zena, co hlada prachaca, sa aj o seba tak stara, aby si ju vsimol, oblieka sa tak, sprava sa tak... Muzi si casto potom nevsimnu tie ostatne zeny, ktore sa im tam netiskaju pred oci. Niekedy treba prestat byt oslepeny pozlatkom a vsimat si svet vokol seba pozornejsie.

celasapremenim
7. okt 2016

@mawka neboj poznam, ja jeden den zavolam, druhy den je tu, nemozem si sama farbit, lebo ani farbu taku nezozeniem, ako ona pouziva a hlavne to neviem, si naflakujem celu hlavu, mam dlhe vlasy
mo je zlaty, ten kludne je s detmi, ked potrebujem nieco...ale asi tiez sa trosku zanedbavam, nejak neziadam o to, ked pojdem do prace, budem mat na to vsetko viac casu.....

celasapremenim
7. okt 2016

@maminuska presano :D my mame ze 13,11 a 2 a uz to hybe nasimi uctami :D zatial mame len take dvojmetrove kyvadlo, uvidime o pat rokov :D:D:D:D

mawka
7. okt 2016

@celasapremenim no ved toto, uz budem musiet zase ku kadernicke, bo mi dorastli vlasy. nastastie mam tmave, takze pohodka. dufam, ze nebudem musiet vyskusat xy kaderniciek 😀 lebo ked vidim tam u nas niektore kreacie vlasove a farebne, az mi je nevolno. bud je kadernicka nahovno alebo sa zeny nevidia v zrkadle 😀 suhlasim, ze od nej je lepsia farba. bez debaty inak vyzera a aj vydrzi.

celasapremenim
7. okt 2016

@mawka som si nasla taku kadernicku, co mi to tak vie nafarbit, ze to vyzera ako ked som mala 17, presne moja farba :D, sem tam ma podstrihne :D

zacik
7. okt 2016

@sam2 absolutne suhlasim s tvrdenim ze "peniaze nezabezpecia stastny vztah" ale tak isto na druhej strane treba povedat ze ani ich nedostatok nezabezpeci stastny vztah. A ako sa zvykne hovorit, je lepsie byt nestastny v mercedese ako v MHD.

sam2
7. okt 2016

@zacik ja to poznam ze lepsie sa place v mercedese ako v autobuse 😁
Samozrejme ze na prezitie treba peniaze, ale pri hladani partnera to nebola moja priorita 😊 A nikdy by som sa v v bare pri drinku nezaujimala kolko dotycny zaraba

obsadenemeno
7. okt 2016

segin chlop, ste ho tu vystrasili, ze uz ani nepipne....... 😠

salfusco
7. okt 2016

radsej budem ticho,lebo keby som mal reagovat,preco aj slobodne 30tnicky nemaju vlastny byt,popripade nezarabaju tolko,aby im vyska materskej v pohode stacila a nemuseli sa spoliehat na chlapov prijem aspon tie prve mesiace,potom kludne moze ist tiez pracovat,ak vie zarobit tak,ako ocakava od druheho...tak by to bolo rovnake..Tieto pohlady su stale rovnake a o tom istom ( chlap ma zabezpecit,chlap sa ma postarat atd atd,naco mi je chlap s nizsim prijmom a bla bla bla )...

maminuska
7. okt 2016

@salfusco nuž ja si myslím že by aj chlap mohol rodiť nie ? Však keď očakáva od ženy že mu bude plne rovná v zabezpečení , tak nech je on rovný aj v rodení a starostlivosti o deti 🙂.
A z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať že keď 30 tnička má svoj byt a dobrý príjem a plne vyžije z materskej , často k životu ani toho muža nepotrebuje.
A to vy chlapi chcete aby vás žena nepotrebovala ? Aby nepotrebovala zázemie , pohodu a starostivosť ?

natalym
7. okt 2016

@salfusco Nuž ja mám muža, ktorý sa nestará. A vadí mi to. Nemusí zabezpečovať, nemusí nosiť fúru prachov, ale trochu by sa starať mohol. Cítim sa ako bankomat.

0silvia0
7. okt 2016

@salfusco ale žena tým, že sa rozhodne pre deti väčšinou stráca svoj komfort a zákonite túto funkciu by mal prebrať partner. Svoj komfort stráca zdravotnými obmedzeniami, výpadkom z práce, dojčením, neustálou starostlivosťou o dieťa. Muž si nevie predstaviť čo takáto starostlivosť o malé dieťa obnáša. To nie je hodinové ňuňuňuňu s bábätkom/dieťaťkom, ale 24 hodinová služba. A to už nehovorím o zmene postavy, ktorá býva často daňou, ktorú žena podstupuje... A presne ako píše @maminuska , poznám 30-ničky s vlastným bytom, autom, dobrým platom, ale tie fakt už chlapa nepotrebujú, nanajvýš tak oplodniť a zabuchnúť dvere pred nosom...

emilia25
7. okt 2016

No takym 30 ckam sa uz veru tazko hlada muz.povecsinou prve dieta tam pomaly pride v 40tke ak vobec pride.zena by mala byt v prvom rade zenou tou neznou polovickou lebo taka co vlastne ani toho chlapa nepotrebuje tak to aj tak zostane.chlap tiez potrebuje citit ze je potrebny nie len ako vybrator ci ako chodiaci oslik otras sa.a ked ma byt tak by mala hladat takeho co ma tiez byt.ked zena nema nic tak by mala aj takeho hladat.ta rovnovaha ma byt rovnaka uplne vo vsetkom.pretoze vzdy tam bude potom problem.a hlavne vsetko riesit pocas manzelstva nie pred nim.mame tu dost pribehov co sa zeny trasu o majetky.v manzelstve sa take veci neriesia.alebo odelene kasy ano v poriadku zarabas super ale na rd sme vsetky rovne ci teraz zarabas tisic ci dve.

maminuska
7. okt 2016

@0silvia0 aj ja poznám také a tie aj deti majú , muž im je na príťaž .. k životu ho nepotrebujú , len na tých pár súloží a možno časom ani to nie... stačí sa ísť do Ameriky sa umelo oplodniť. Mužský eskort funguje tak čo by riešili .

@salfusco preto to čo si napísal , si ani neuvedomuješ aké kontraproduktívne to pre mužov môže byť.