icon

Záleží vám na tom, koľko zarába váš partner?

fullhd
1. okt 2016

Zdravim vas,

chcem poprosit hlavne zeny o nazor a odpoved na moju otazku.
Dajme tomu ze ste slobodne,spoznate muza a vyzera to tak ze vam to klape.Zalezi vam na tom kolko zarobi?Ci ma auto?Zaujma ma aky plat by mal mat konkretny muz nato aby ste sa snim vobec bavili.Dajme tomu ze zarobi cez 1500 Eur netto na zivnost je to dostacujuci plat alebo aspon tych 2500 EUR?Ja sa bavim zo zenami v bare a stretavam dva tipy zien:
1 typ-chce aby muz zarobil co najviac ak nema vlastny byt ani onho nezakopne
2 typ-zena ktora chce muza ktory pije,fajci je vulgarny a drzy pritom nezarobi ani polovicu co ja...

dost by ma zaujmal nazor najme zien na tuto temu ak sa nejaka vyjadri tak budem rad

zelam pekny den....

maminuska
7. okt 2016

@katarinka289 v roku 2003 500 EUR nebol zlý plat.

sam2
7. okt 2016

@maminuska vies, ale osud je vrtkavy, to ze teraz muz dobre zaraba este neznamena ze to tak moze byt v buducnosti. Preto som toho nazoru, ze zena sa ma v prvom rade spoliehat na seba, na svoje schopnosti a az potom na muzove... ono ideal je ked su schopni zarobit a zabezpecit rodinu obaja, lebo spoliehat sa len na jedneho a jeden plat nie je podla mna velka vyhra 😊

mawka
7. okt 2016

@salfusco ved ale uz skusena zena v slovenskom bare vie, ci sa necha oslovit a kym sa zhruba necha oslovit a detto aj skuseny muz. su muzi, ktorym sa pipinky pacia a su muzi, ktorych zaujme normalne vyzerajuca zena. su zeny, ktorym sa pacia machovia a zeny, ktorym sa pacia bezni chlapi.
tiez si obcas s babami vyjdeme a je tam pekna zmeska. ale je celkom zaujimave sledovat prave druh "pipi" ako vystupuju, ako si vytipovavaju obete. sme si s babami vsimli, ze vo vysokej miere ked ich oslovi bezny chlap, tak ho odpalkuju a skor sa zameriavaju na tych machov, ktori div nemavaju eurickami pod nosom. a tie pipi zrovna nie su 20 rocne. mam znamu, ktora je szco, ktora je typ pipi, umela cela, vraza peniaze do nakupov, do botoxov, nechtov a inych umelin a pritom zadlzena jak hovado. bavime sa o 40 rocnej zene. ktora nevynecha jediny vikend, aby nebola nasackovana v bare. vyspulena, pripravena sa bavit a lovit. a potom fnuka, ze ma smolu na normalnych chlapov...
moj kamos si x krat v bare otestoval nase dievcata a zeny. jak im ale ze vooobec nezalezi na peniazoch. ehm.... sme sa pobavili.
nebranim sa zoznameniu v bare, ale iste nie s typkom, ktory neriesi nic ine len peniaze a ake ma faro a neviem co. obcas sa v bare ocitnu aj celkom normalni ludia 🙂 s tym suhlasim.

0silvia0
7. okt 2016

@maminuska no tak v prvom rade by mali chcieť deti obaja, aby fungovalo všetko ako treba... samozrejme že je podstatné, či je chlap schopný pracovať a mať snahu postarať sa o rodinu. Ale túto tému som pochopila tak, či je veľkosť zárobku to prvotné kritérium pri zoznamovaní sa... Takto to sformuloval zakladateľ témy: "Zaujma ma aky plat by mal mat konkretny muz nato aby ste sa snim vobec bavil"
Takže ja som skôr reagovala na túto jeho otázku/vetu, nie na to, že poďme všetci romanticky vhupnúť do vzťahov, do detí, bez akéhokoľvek zamyslenia sa...

maminuska
7. okt 2016

@sam2 ale v tomto s tebou súhlasím ..ideál sú dvaja .Len obidvom sa niečo môže stať, aj tá žena môže ochorieť a nebude sa vedieť o seba postarať.
Tu nejde o to že žena má byt bezprizorná a len čakať na výplatu manžela , ale zas všetko ja ťama a ťama nie je riešenie . Okrem toho aspoň jeden z rodičov sa tým deťom musí venovať, učit sa s nimi, vodiť na krúžky a ten druhý viac pracovať. Zvyčajne je to žena. Na druhej strane tu musí byť muž ktorý tento čas pokryje finančne ale keď jednoducho ten manžel donesie domov 500 EUR , tak je nervozita v rodine , hrôza z každej zimy ...lebo topánky, lebo zimné bundy...poplatky v škole, dieťa ani na výlet .. , nakupovanie lacných a často aj nekvalitných potravín...jednoducho nepohoda v živote.

nedielka
Autor odpoveď zmazal
mawka
7. okt 2016

@maminuska ano, mas pravdu, ale zas nezabudaj, ze vela ludi si zaklada znovu zahradky a mini hospodarstvo, cize vedia mat aj kvalitne potraviny aj si usetrit. takze neni 500 ako 500. pokial si dopestuju a dochovaju, tak maju mozno lepsie jedalnicky ako keby nakupovali v bio obchode. som rada, ze sa to vracia. je s tym sice babracka, ale stoji to za to.
fakt zalezi od mnoho faktorov. ako to tu niekto napisal - niekto v pohode vyzije z 500 a niekomu nestaci ani 3500...

maminuska
7. okt 2016

@0silvia0 ved som napísala prvé rande určite nie ...ale v kontexte vyvíjajúceho vzťahu ktorý ide do vážna by to tu ženu malo zaujímať.
Ja sa kľudne pobavím s mužom ktorý zarába 400 EUR, býva u rodičov aj v 30 tke , ale nie, na vážnejší vzťah by to u mňa nebolo .

maminuska
7. okt 2016

@mawka ano , ale napríklad v meste prasa nevychováš , sliepky chovať v kuríne nemôžeš ..len lyžiarsky stál môjho syna v 7 triede 150 EUR čo je riadny zásah do rodinného rozpočtu pri 500 EUR zárobku , hypotéke....preto mnoho detí nešlo , rodičia na to nemali , myslím že prvý rok bol taký že prispel aj štát.

Ja sama mám dve záhrady a sad a ja si tam oddýchnem .

mawka
7. okt 2016

@maminuska tak a preto hovorim, ze to zavisi od vela faktorov. a hlavne aj od ludi. su ludia skromnejsi, su ludia, ktori musia mat lebo sa to tak patri alebo sa chcu na niekoho dotiahnut, su ludia, ktorych jedinym zmyslom je nahrabat si a tak. a hlavne sa ludom casom menia priority. jak si vzdy ja poviem, ze mat rozum a skusenosti jak mam teraz, ked som sa vydavala, tak sa nevydam 😀 teda nie za neho.

sam2
7. okt 2016

@maminuska jasne, na jednej strane suhlasim. Ale ked sa ideme ohanat emancipaciou, preco by aj zena nemohla popri materskej/rodicovskej prispiet do rodinnej kasy? Ano, muz je hlava rodiny, ma sa o nu postarat, ale urcite by som si muza nevyberala podla vysky bankoveho konta (a nie nezaujima to ani n 25 rande). Je ine ked, je to jasny flakac a idiot neschopny postarat sa sam o seba. Vtedy kazda rozumna zena cuvne. Ale je ine ked ten clovek napr.25 nezaraba 2500€ ale je slusny, pracovity, zodpovedny.
Poviem priklad:ja ked som sa dala dokopy s mojim drahym, o jeho fin.situacii som vedela, kedze sme boli predtym niekolko rokov dobry kamarati. Ze nebol milionar a teda zarabal viac menej pod priemer ma vobec netrapilo. Ale vies co ma zaujimalo? Ze je to slusny clovek s pripritami, ktore som u muza mojho zivota hladala. A vies co sa stalo? Zrazu zaraba dobre(nie nemame miliony, ale zijeme pekne)... a so vsetkou skromnostou si dovolim tvrdit, ze som ho do toho dotlacila ja. Ukazala som mu ako ma svoje schopnosti vyuzit co najlepsie. Dodavala som mu odvahu a bola pri kazdom neuspechu a pade a povzbudzovala ho k tomu, aby necuval a skusal to az kym sa to nepodari... som toho nazoru, ze za uspesnym muzom stoji jeho zena 😉
Samozrejme ak sa nebavime o urcitej skupine slecien, ktore chcu len brat a nie davat

0silvia0
7. okt 2016

@maminuska ale to môže byť dočasná situácia, môže byť chalan scestovaný, schopný, len momentálne má nejakú fázu ako píšeš, že býva u rodičov a zarába 400 eur. Možno tá fáza trvá pol roka a potom má namierené niekam inam, na lepšie atď. Ja by som to takto striktne zasa nekategorizovala... Treba to brať komplexne s ohľadom na dlhodobý potenciál, nie na momentálnu situáciu...

tamtamka26
7. okt 2016

@sam2 ja som napísala - česť výnimkám. áno, sú aj nahodené baby v bare, ktoré môžu byť "normálne". a ako som napísala - stačí 1 veta a človek si urobí úsudok, s kým máš dočinenia 😀

maminuska
7. okt 2016

@sam2 veď mohla by prispieť, ja som robila aj popri materskej ale nie preto že som musela ale že som chcela. A to je práve to podstatné ... chcela som. V tomto ohľade som zástancom toho že ak sa dohodnú dvaja na deťoch tak muž má vytvorit žene také zázemie aby sa mohla o tie deti v tom útlom veku starať bez ohľadu na to aby bola nútená si privyrábať.
Každá žena hľadá slušného , milého muža ...ale taký ti je nanič ak zostáva zaseknutý v jednej práci lebo mu je tam dobre a nereflektuje na zmeny , to je práve to že nemá potenciál napredovať. A keď on nechce , no nepohneš s ním .
Ja so svojho manžela do ničoho netlačila , tlačil sa sám a dobrovoľne lebo chcel .

maminuska
7. okt 2016

@0silvia0 no myslím že komplexnosť po 30 tke s tým že býva u rodičov u mňa padá .

alexandraalexandrova
7. okt 2016

@fullhd ja osobne by som nechcela chlapa, ktory zaraba 1700 eur mesacne. Brala by som radsej takeho ktory zarobi ovela menej, ale je so sebou aj so svojim zivotom spokojny, ktory ma dost casu a energie pestovat si svoj vztah a nie travit 10-12 hodin denne v kancelarii, chodit domov unaveny, podrazdeny. napriklad...

sam2
7. okt 2016

@maminuska aj ja som robila lebo som chcela...
A tu nejde o to ze som muza do niecoho tlacila, niektori proste potrebuju len nakopnut a ono to uz ide samo... ako to uz bolo spomenute, to ze niekto momentalne zaraba 400€ nie je dovod ho odsudzovat a lamat nad nim palicu... lebo to moze byt len momentalna situacia. Ale uz som to spominala, to vsetko zena zisti. Cize ak by som videla, ze je zaseknuty v jednej praci, nechce nic menit a ani o tom diskutovat tak to je pre mna ten signal, ze to nie je pre mna.. ale ak zaregistrujem, ze mozno len potrebuje cloveka, ktora by ho postrcil, ukazal mu inu cestu, tak prec nie? Ale to je presne o tych signaloch, ktore vysiela dany chlap a ktore zena citi a na zaklade nich sa rozhoduje ako dalej..... tebe by sa asi tiez nepacilo keby ta chlap odsudil za to, ze zarabas len 400€
Je to vsetko o pripritach....pre teba je to podstatne ci muz dobre zaraba, ok beriem. Pre mna je podstatne nieco ine 😉

sam2
7. okt 2016

A dalsia vec, naco by mi bol chlap, ktory by domov sice nosil domov tisice, teda by ma zabezpecil, ale bola by som pre neho len vec? Pripadne by chodil domov nervozny, neprijemny? Alebo by som ho videla 2x do tyzdna?

maminuska
7. okt 2016

@sam2 no ak žena zarába v 30 + 400 EUR a vzdelanie je k zárobku neadekvátne , tak je to "prúser" a obzvlášť ak je stým spokojná .
A ja takého človeka neodsudzujem ale za partnera by som si ho jednoducho nevybrala ,
pretože : 1. mám deti 2. chcem pokoj a pohodu rodine ..teda zasa deti 3. chcem zostať ženou .

sam2
7. okt 2016

@maminuska ale ako mozes vediet, ze to nie je stav docasny?
Ale samozrejme je to tvoja vec 😊☺️
Ale za mna:
1.to ze sa dokazem zabezpeci sama, neznamena, ze som prestala byt zenou (nohavice stale u nas nosi muz)
2.nemyslim si, ze len peniaze dokazu zabezpecit pokoj a klud v rodine (bohuzial som mala moznost byt pri takychto rodinach...)
3.deti v skutocnosti potrebuju malo, takze ak clovek chce, da sa aj uskromnit (nie, ja som typ cloveka, ktory na dietati nesetri a ani sa neviem uskromnit, lebo si to mozem dovolit, ale viem, ze keby som musela nebol by problem, lebo dieta potrebuje predovsetkym lasku a pozornost a nie znackove veci 😊)
Ale vies co, takto sa tu mozeme natahovat do aleluja... ty mas priority inde ako ja, ale to je v poriadku. Kazdy sme iny 😊

celasapremenim
7. okt 2016

@0silvia0 moj otec ma vyssi dochodok

celasapremenim
7. okt 2016

@alexandraalexandrova toto ma pobavilo, no ano, vacsina chlapov, co zarobia velmi malo a riesia s tym adekvatne financne situacie v rodine, su urcite z tejto situacie spokojni a stastni sami o sebe
a ak to tak teda je, tak su zrejme vo vegetativnom stave

malabiba
7. okt 2016

@fullhd v prirode si samica vybera najsilnejsieho samca, ktory ju dokaze ochranit a postarat sa o nu a o mladata...preco je divne, ze takto podvedome (nepriznane) funguju zeny...zeny dnes maju (musia) byt pekne, vzdelane, mile, dobre gazdinky, porodit deti, dobre zarobit, byt skvele milenky, nepriprat, byt upravene - co pred 100 rokmi neplatilo...a kam sa pohli muzi?.. ked som bola slobodna a balili ma muzi, zaujimalo ma okrem ineho, ich postavenie v praci, teda aj prijem a to, co vlastnia...nevedela by som sa zalubit do niekoho, kto nema v zivote vyssie ciele a s tym je spojeny aj urcity prijem...a mali sme pohodlny zivot, vela sme zazili, precestovali...dnes, deti mam takmer dospele a zarabam viac ako moj manzel, mam 2 vs

maminuska
7. okt 2016

@sam2 pri 500 EUR dokážeš byt ženou po zaplatení hypotéky nájmu a jedla , školných potrieb a tak ? Ideš ku kaderníčke, kozmetičke ..kúpiš si niečo pre radosť na seba ? To je to staranie sa o seba čo sa tu omieľa v každej druhej téme keď muž nechce súložiť 🙂 . Dokážeš si zaplatit dentálku , zubára ...a množstvo iných vecí ?

Peniaze dokážu zabezpečiť pohodu v rodine ak je ich toľko aby si zabezpečila primerane svoje základné potreby ..... ale ak nemáš ani na to aby si kupila oblečenie deťom na zimu , zaplatila im krúžky , kúpila ovocie a jogurty, počítaš rožky ...si nervozna lebo stále rozmýšľaš čo im dáš zajtra jest , ako a odkiaľ si požičiaš peniaze .... manželský život a spoločné chvíle nula bodov ...nie sú peniaze , žiadne divadlo , žiadne kino ani občasná večera ..lebo nie sú peniaze...
Ano dieta potrebuje hlavne lásku ale potrebuje aj primerané zabezpečenie, naplnenie svojho talentu ktorý má a tu nejde o značkové oblečenie ale o normálne veci ... kino , letný tábor, koláč v cukrárni , nové pastelky , doplatok za antibiotika ( nerátam probiotika ) , doplatok za epileptika u mňa napríklad v roku 2014 55 EUR za dve balenie pre dcéru , dnes v roku 2016 iba 22 EUR. Nootropil ďalších 12 EUR ...
U mňa sú na prvom mieste rodina a deti ... ja som si tú akútnu biedu odžila, takže viem veľmi dobra akosa žije zo sociálnych dávok alebo z minimálnej mzdy.

maminuska
7. okt 2016

@malabiba no to je presne to ...napísala si to lepšie ako ja , ja som sa to snažila tak trocha zaobaliť aby tu hneď mi niekto nenabrýzgal do zlatokopiek.

missdiva
7. okt 2016

@fullhd Nemyslim, ze sa nejaka normalna zena pri prvom stretnuti spyta kolko zarabas. Podla mojho nazoru vacsina zien (aj tie, ktore si vedia na seba zarobit same, aj tie, ktore maju majetok od rodicov) pozeraju hlavne na to ci je potencialny partner ambiciozny, pracovity, spolahlivy, zodpovedny a inteligetny. Ak tieto veci nesplna tak je vysoka pravdepodobnost toho, ze sa vyskytnu medzi partnermi financne problemy, co je pritazujuca okolnost ak sa planuje rodina lebo deti stoja vela penazi. Samozrejme najdolezitejsie je dat detom lasku ale treba ratat aj s tym, ze ich budete musiet neustale satit lebo rastu a ani statne skolstvo a zdravotna starostlivost nie je tak uplne zadarmo (treba platit rozne skolske vylety, ucebnice, stravu, kurzy - lyziarsky/plavecky, lieky...).

sam2
7. okt 2016

@maminuska pozri, my nezarabame 500€ ani 1000€, ani 1500€.... ale napr.ja by som nesla do dietata kym by som nemala istotu, ze ho mozeme uzivit... ale tiez nebudem sudit ludi, ktori zarabaju menej. A ano, myslim si, ze peniaze nezabezpecia stastny vztah (vlastna skusenost).
A bavime sa o malych detoch. Ano vacsie uz potrebuju to co pises, ale predpokladam, ze tam uz prispeva aj zena, tym ze chodi do prace.... nepreratavaˇ zivot na peniaze... a napr.taka restika sa da nahradit prechadzkou v prirode... ty uz ides do extremov... ja napr.milujem vecery ked drobec zaspi a my s muzom sa tulime k sebe pod dekou a pijeme vinko 😉
Uz som to pisala, je v poriadku ze pre teba je to dolezite.... pre mna nie, ja som si cely zivot bola schopna handry, kadernicku, nechty, topanky zabezpecit aj sama, chlapa som k tomu naozaj nepotrebovala. Pre mna nie je muz len chodiaca penazenka, ktora zabezpecuje moje potreby....

celasapremenim
7. okt 2016

@malabiba za tymto uz iba amen
a fakt je stastie zamilovat sa prave do takeho chlapa, co sa rozvija, bavi ho praca a je v nej uspesny a ked su obaja natolko inteligentni a tak sa lubia, ze ich tesi vzajomny uspech, uspech zeny, aj uspech muza
to clovek zvladne vsetko hravo
zivot nikto nema iba jednoduchy a hladky, kazdy riesi to, co potrebuje

alexandraalexandrova
7. okt 2016

@celasapremenim som rada ze sa bavis, ale moj komentar si vlastne vobec nepochopila. Ja tu nepisem o muzoch co zarabaju malo a su s tym spokojni, lebo im vlastne robota smrdi a len si nejaku sichtu povinne odmakaju a potom sa im nic nechce, len sa zvalia pred telku s pivom a hotovo. Pisem tu chlapoch, co zarabaju malo, ale makaju na svojom sne, robia co ich bavi a naozaj to robia, ziju tym, nie si to len odtrpia v tej robote. A ver ci nie, takito ludia maju potom k zivotu celkovo viac pozitivny vztah a ovela viac energie ktoru vrazia do vztahu a do riesenia potrebnych veci. Ak takeho cloveka nepoznas, tazko pochopis o com pisem, ja poznam a obdivujem. Nikdy som si nezakladala na peniazoch, pre mna je v zivote dolezite nieco uplne ine...Ovela radsej travim s partnerom volny vikend spolocne, nez by bol ten vikend v praci a ja by som si mohla kupit za to novu kabelku...

malabiba
7. okt 2016

@alexandraalexandrova nemusi platit, ze ten, kto je uspesny a ma primerany prijem nema cas a energiu na vztah a rodinu...inteligentny, sikovny, empaticky a cielavedomy clovek si dokaze zariadit aj pracu aj sukromie...a vie kedy ma dost a kedy este treba