Zamietnutie invalidného dôchodcku - odvolanie
Žienky, čo by ste odporučili.... ten človek má 2 roky problémy, strašná bolesť v nohách, v noci nespí .... nikto mu nič nenašiel, a tak skončil aj posudok... ako napísať odvolanie, nech mu nájdu lekára a liečbu
Inak na neuropaticke bolesti nasadzuju lekári hneď napr prebabalin. V tých tvojich liekoch sú iba vitaminy a paralen, flector... žiadny lekár nedal nijakú liečbu? Vysledky na boreliozu sú aktuálne dobré?
@alickapusinka mne to je uplne jasné, robím s tým🙂
@daniela2202 lekár SP nelieči nikoho ani neposkytuje starostlivosť ako odborný lekár .Lekár na SP slúži ako posudkový lekár. Na ZP sa zbytočne obrátiš nakoľko jemu bola poskytnutá starostlivosť len mu nič nenašli preto mu nedajú ani ID. Lekára si musí nájsť sám objednať sa a ísť. A ak píšeš že bol a nič mu nenašli tak zrejme nebol dôvod ani na ID. Na ID musí dostať papiere, Je tam jedna hlavná diagnoza a potom pridružene a to sa dokopy sčítajú body a tam vyjde výsledok. Tak ak nič nedostal na odvolanie musia byť znova lekárske správy ak tie nebude mať škoda podať odvolanie.
@mogaa hej no tak rozumieš. A čo si doktorka na SP.
na chronicku bolest a nespavost nemusis kontaktovat poistovnu aby ti hladaka odbornika, mozes ho vymenit aj sama, ist k inymu s nim, nech ho vysetria. nepises ci ma robene naprm mri chrbtice. nakolko bolest noh moze byt aj z platničiek. proste je to holy fakt ze nema dg. na priznanie ID a s rym nic nespravid. narok je až od 40%, on ma 35, takze sup nove správy s konkretnymi dg. a podat znova žiadosť mozno uznaju tuch 40%, avsak priznanim ID sa nic nemeni, treba riesit svoj problem, napr aj cez psychiatra, ktory moze nasadiť lieky na nespavost a tiez na neuropsticku bolest. mne po operacii chrbtice pomohol prave psychiater s tymto
@alickapusinka nie doktorka na OLPČ nie som....iba spisujem žiadosť o dôchodky aj ID....takže ak niekomu zamietnu ID posielam odvolanie, len aby to malo význam tak je najlepšie doložiť nové správy alebo správu že stav sa zhoršil, prípadne ak sa do úvahy nebrala iná diagnóza(čo môže zvýšiť percentá práceneschopnosti)doložiť správy....prvé odvolanie ide rovnakému lekárovi na OLPČ až ďaľšie na ústredie inému posudkovému....
@mogaa aha tak. Ja mám 7 diagnoz a neprešla som a kamarátka s jednou diagnozou akú mám ja a prešla na plný. Tak neviem podľa čoho to robia.
@alickapusinka tam nezáleží len od samotnej diagnózy, ale aj od stupńa ochorenia a aj od toho akú profesiu daný človek vykonáva....pri určitých diagnózach sú tam stupne ľahký, stredný a ťažký stav a každý má aj percentuálne rozpätie.....a samozrejme aj od daného posudkového lekára....vždy je možnosť podať odvolanie a 2x do roka dať novú žiadosť a predložiť nové správy....
@daniela2202 pre krista pána.. pricina je borelioza. A treba to dlhodobo liečiť. Nikto iný to nebude robiť okrem dr.Kozmu v BA.
klinikpark.eu... liečte to!
@martin105 vďaka ♥️
@daniela2202 to má z tej boreliózy.zial na to mu ID nedajú. Nech si pozrie na fb stránku lymská borelióza.. Sú tam ľudia aj s takýmito problémami.
@chichua na samotnú boreliózu nie, ale pokiaľ sú preukázateľné vážne následky, tak s tým by hádam nemal byť problém, aj keď v našej krajine neviem.
@daniela2202 za malo... je súkromný top lekár.. treba ale platiť. Na Slovensku top

@mogaa to nie oni už nezisťujú nič tam sa ide s kompletnou dokumentáciou. To že mu zamietli ONI mu na odvolanie lekára nenájdu. Lekár na SP nie je lekárom pre ľudí ako obvodný.