icon

Zdaňovanie prevodov: Platby len v hotovosti?

ciernysokol
19. júl 2024

Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??

https://e.dennikn.sk/4102900/dostavate-vyplatu-...

laurita285
19. júl 2024

doba kešu sa vráti? jupí! ja si milerada kúpim zas všetko za kešík na tajnáša.

hiro
19. júl 2024

@egonsk To nemyslis vazne ze aby hovorca jasne povedal "Nie, neplanujeme" tak musia vytvorit nove pracovne miesto :D Vsak to je jeho praca. Co je na tom zlozite? Pravda je ze to nedokazal povedat. A kedze mu aj zakazali to potvrdit tak je to jasne ze to planuju - len zatial je to tajne aby to schvalili bez debaty v zrychlenom konani ako vsetky ostatne protislovenske zakony.

kikushaa
19. júl 2024

@fido69 a kde akoze zakazali tu hotovost?

tinqua
19. júl 2024

@egonsk mi tak pripominas byvaleho spoluziaka, ktory svojho casu venoval vacsinu svojich uspor Harabinovi a stal sa hrdym agitatorom za Vlasť vo viere, ze tu zavladne po-ria-dok...vsetci vieme ako to dopadlo. Ja verim, ze ked sa toto udeje, budes mat viac sebareflexie ako on a zalozis temu s nazvom "Bol som dezolat, vsetkym sa ospravedlňujem"

simca06022011
19. júl 2024

prejdem na cash vo vsetkom com sa da (a veru sa da) a mozu kontrolovat co chcu :D a este viac zarobim a aj usetrim.

katka700
Odpoveď bola odstránená
egonsk
19. júl 2024

@hiro nepi tolko v tomto teple, pises potom bludy 😉😁 Protislovenske bolo hlasovanie PS za Lajnovu prednedavnom, kedy zvysne strany rozumne zdovodnili, preco je neakceptovatelna... zakony, ktorymi sa snazia pozviechat Slovensko znovu na nohy su spravne, nie sme kolonia v EU podruci, preto treba robit vsetko pre to, aby to, za co padali v bojoch nasi predkovia, dokazalo prezit tento bruselsky valec a ostali sme s vlastnou identitou. Komu sa to nepaci, hranice su otvorene, urcite si najde svoj idol v inom state...

viestta
19. júl 2024

@egonsk na kazdom ministerstve z nasi penazi platime tlacovy odbor. Ten odbor by sa mal zaoberat aj inym ak PR. Napriklad aj dementovat vyfabulovane informacie. Su v podstate len dve moznosti. Bez vetra sa ani listok nepohne a nemaju co dementovat. Alebo za nase peniaze trt makovy robia, ked este stale nedementovali tieto informacie

hiro
19. júl 2024

@viestta "hlasovanie PS za Lajnovu"? To je co? Za aky zakon? Lajnovy?
"zakony, ktorymi sa snazia pozviechat Slovensko znovu na nohy"? Tak to teda by som bol zvedavy ake? :D Zvysenie svojich platov? Prepustenie zlocincov? Skratenie trestov? Zvysenie dani? Prepustenie odbornikov? Tak ja neviem ale nejako v tej smrsti zakonov pre "nasich" ludi som nezahliadol nic co by bolo pre obycajnych ludi alebo pre Slovensko. Len same sabotaze...

egonsk
19. júl 2024

@viestta Lenze pretocit fakty a pravdu dokazu donekonecna novinari tak, ako im daju noty a to dobre vies. A ked chcu zakonom obmedzit pretacanie, hned vsetci skacu meter dvadsat, lebo bez klamstiev by nemali ani na slanu vodu ti nasi skveli novinari. Kedysi som skusil oponovat odbornemu clanku v oblasti techniky a novinar, ktory ho zbastardil mal taky pristup, ze nebola najmensia sanca pravdivo a spravne poskytnut nestranne informacie. Proti vetru sa cikat neda.

egonsk
19. júl 2024

@hiro je zbytocne ti k tomuto sa vyjadrovat, myslel som si o tebe, ze si na trosku lepsej urovni, ale ako vidim, mas svoje zistne dovody, preco konas tak ako konas a ja mam iny zdroj obzivy ako ty, takze sorry.

viestta
19. júl 2024

@egonsk moj zlaty, preto je tam tlacovy odbor, ktory ma vydat rlacovu spravu a zverejnit ju na statnom portali TASR. A bude po prekrucani faktov. Len to by si aj ti mal vediet, ze kazdy stany organ taku moznost ma.

egonsk
19. júl 2024

@viestta jasne a kazdy obcan denne studuje tlacove spravy, ze? 😁😁😁 Ludia si nevedia najst ani zakladne info, aby zistili ci nejaky eshop je falosny (vid aj temy na MK), tak ako by si po nich chcela aby si citali nejaky seriozny zdroj informacii, aby nemali len ten denne podsuvany balast z medii? Takze ak noviny o 19tej trepnu hlupost a na dalsi den ju v radii budu ludia doobeda X krat pocut este v ramci flash news v radii, tak mozes sa aj na hlavu postavit, ale nedokazes ju uz skorigovat. To je ta sila medii, zalozena na ludskej naivite, nevedomosti a lenivosti.

rusalinka
19. júl 2024

@egonsk "po nich chcela aby si citali nejaky seriozny zdroj informacii," /// Toto ma naozaj zaujalo - prosím, ktoré zdroje informácií sú teda seriózne?

fido69
19. júl 2024

@egonsk Robíš tu zo seba mega hlupáka. Vlastne nielen robíš. Jasné, že si tie informácie novinári overili a ja im plne dôverujem. Pretože Maďarsko je náš nový vzor.
80% (slovom osemdesiat percent) verejných financií tvoria peniaze z EU. Keď ich nedostaneme, tak celé Slovensko a my všetci sme uplne v p...
Tak a teraz skús nejakú ďalšiu rozprávku od rozprávkarov zo Súmračnej. 😉

victoriab
19. júl 2024

@egonsk raz tu jedna baba napisala frazu: ty asi nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku. Konecne som ju mohla pouzit.

egonsk
19. júl 2024

@rusalinka ocividne mas problem s chapanim pisaneho textu, ale to ti nebrani zareagovat na prispevok adresovany inemu. Ako si mohla postrehnut, Viesta napisala ze spravy maju urady zverejnit na statnej TASR, cize to povazuje za seriozny zdroj. Preto som uviedol svoju reakciu, ze by to bolo ajtak neucinne a zdovodnil preco. Snad takemuto vysvetleniu porozumies.

egonsk
19. júl 2024

@fido69 Ked take paradne cisla uvadzas, urcite disponujes aj presnejsimi udajmi, prosim o cisla kolko sme v 2023 poslali do EU penazi a kolko sme z EU ich realne dostali, t.j. vycerpali. Lebo verim, ze tvoje informacie maju fakticky zaklad a nie JPP.

mondolina
19. júl 2024

@egonsk
🤣🙏🤣 ježkove oči

viestta
19. júl 2024

@egonsk som zvedava ci ty si vobec niekedy nieco dohladal aspon na tom TASR. Kazdy si moze vybrat, aj ja aj ty aj kazdy citatel. A kazdy si moze vybrat aj to ktoremu politikovi uveri, rovnako ako si moze vybrat ktore medium bude povazovat za relevantne.
Ale nebolo by od veci, keby si nam teda, ked uz sme tuto debatu zacali, napisal zoznam serioznych medii, nech nepodliehame "klamstvu"

jednoduchomaria89
19. júl 2024

Mne sa strašne ľúbi , ako sa hovorí o konsolidácii verejných financií , a potom do pár týždňov zvýšia o tisíce eur platy ministrov , založia nové ministerstvo na nábreží Dunaja , odletia si na futbal , tak je tá kasa prázdna alebo nie je ?!

hiro
19. júl 2024

@egonsk "mas svoje zistne dovody, preco konas tak ako konas"? Samozrejme ze su to zistne dovody - vsak chcu dodatocne zdanit moju vyplatu, tak sa stazujem. Ci mame byt ticho ako ovce? A minimalne niekolko krat - ked mi pride, ked platim, ked vyberam.

viestta
19. júl 2024

@hiro zaplatis dane a dovody ty, tvoj zamestnavatel, pri kazdom nakupe zaplatis DPH, pri niektorych dan z motorovych paliv (a ozaj, za ktorej svojej vlady ju nas dobrotivy a laskavy sudruh uz zas pan premier slubil znizit?), zaplatis este dan z urokov, dan z nehnutelnosti, dan zo zisku na poistke, ktoru si platis, tak este zdanime aj pohyby virtualnej meny... z kazdeho zarobeneho eura dame "statu" viac ako 40 centov.

rusalinka
19. júl 2024

@egonsk očividne by si si mohol odpustiť osobné útoky 😉
Ja som sa pýtala teba, otázka bola položená tebe a rada ju zopakujem, trošku upravím.
Podľa teba - ktoré zdroje informácií sú seriózne?
Ďakujem.

fido69
19. júl 2024

@egonsk napísal "prosim o cisla kolko sme v 2023 poslali do EU penazi a kolko sme z EU ich realne dostali, t.j. vycerpali."

Vieš aký je medzi nami rozdiel? Že ja mám tie informacie v hlave a ty ich musíš googliť. Tak si googli. Ja nie som poskok hlupakov. 😉

hiro
19. júl 2024

Kamenicky zacal prskat na Facebooku. Tak sa zda ze rozhorcenie pomohlo, budu to musiet zrusit z internych debat a naist iny zdroj... Bolo by neskoro protestovat ked by zrychlene prijali zakon a bola to hotova vec.

egonsk
19. júl 2024

@fido69 ano, aj schyzofrenik ma hlasy a informacie z nich v hlave ... ;)
@hiro @viestta @victoriab @tinqua ... a kopec dalsich, uz ste sa skludnili, ci ani stanovisko min.financii vam stale nestaci? Uz dokonca aj pofiderny sme.sk ho radsej zverejnil:
"Ministerstvo financií SR sa ostro ohradzuje voči šíreniu ničím nepodložených, zavádzajúcich a nepravdivých informácií zo strany niektorých opozičných politických strán, ktoré majú vo verejnosti vzbudiť strach a neistotu. Niektorí politici totiž účelovo narábajú s neoverenými faktami a svoje domnienky prezentujú na tlačových konferenciách ako fakty.

Ministerstvo financií SR sa ostro ohradzuje voči tvrdeniam, že rezort plánuje zaviesť bežným občanom zdaňovanie výberov z bankomatov a bankových prevodov. Sú to klamstvá a ministerstvo financií takéto výroky považuje doslova za šírenie poplašných správ. Rovnako to platí aj pri téme údajného rušenia paušálnych výdavkov pre živnostníkov.

Ministerstvo financií SR dôrazne vyzýva politických predstaviteľov a rovnako aj zástupcov médií, aby nešírili neoverené a ničím nepodložené informácie.

mimirka32
19. júl 2024

@egonsk ktore zdroje mame teda sledovat? Ktore su tie spravne? Profily Smerakov na facebooku? Ci odkial cerpas ty informacie? Prestan tu urazat ludi a radsej porad, aby sme aj my boli taki mudri ako ty

hiro
19. júl 2024

@egonsk Aha, az teraz som si vsimol "zaviesť bežným občanom" - takze sa toho asi celkom nevzdali ale stale maju v plane to zaviest pre firmy...

egonsk
19. júl 2024

@hiro kto chce psa biť, palicu si vzdy najde. Ani keby tam vymenovali kazdeho tvora a skupenstvo, nebudes s ich odpovedou spokojny, lebo proste dostal si iny nazor a ten ti nikto nevyvrati. Je to s tebou smutne...