icon

Zdaňovanie prevodov: Platby len v hotovosti?

ciernysokol
19. júl 2024

Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??

https://e.dennikn.sk/4102900/dostavate-vyplatu-...

lukype
Odpoveď bola odstránená
huginko
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 to kde žijete? Vy poznáte jedného úradníka, ktorý zakladá papiere? Ja teda nie, a poznám úradnikov veľmi vela

lukype
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. júl 2024

@lukype ni, nie, do poriadku ho teraz da MUDr. Rasi, na treti pokus to hadam da. Keby nie, tak aspon sa preleju peniaze tam kde treba

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. júl 2024

@lukype preco mas pocit, ze ja som sa polozila do kolien zrovna z Veroniky? Pre mne je to rovnaka odbornicka ako ti dvaja slovutni pani. Lenze na rozdiel od tych dvoch, ktori na to mali vyse 12 rokov ona na to mala cosi vyse dvoch rokov....

lukype
Odpoveď bola odstránená
ewellina
21. júl 2024

Hotovosť nikomu nepomôže, lebo zdanené budú aj všetky výbery z bankomatov

jednoduchomaria89
21. júl 2024

@viestta nestihli .. tak veľa dobrého robili , nestihlo sa všetko, teraz doháňajú

lukype
Odpoveď bola odstránená
huginko
21. júl 2024

@ewellina tak ľudia nebudú mať ucty

jednoduchomaria89
21. júl 2024

@huginko ruku na srdce , ktorý úrad /úradník sa snaží pomôcť občanovi , ja som sa väčšinou stretla práve s opačným prístupom , príklad za mňa úrad práce (bola som registrovaná 3 týždne , 7 papierov povyplnat , načo ? Čo s tým bude úradník/štát robiť ? ) a aký je výsledok ich práce tam napr ? Veď máme hordy nezamestnaných /nezamestnatelnych a plno neobsadených prác pozícii .. tiez daňový úrad mi poslal list , načo ? Stačilo email , potrebovala som nejaký data doplniť , stalo ich to poštovné , mňa čas, atď , absolútna neefektivita

huginko
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 myslíte si, že ti úradníci to robia preto, lebo nemajú čo robiť? Postupujú podľa zákonov.. NEMÁTE potuchy o tom, čo sa robí na úradoch.. Dávno neplatí to obľúbené, že majú nohy na stole a pijú kávu... Áno, a za tie vysoké platy 😁 skúste si pozrieť tabuľkové platy, z nich vypočítať tých 10 percent co sa im každý rok navýši a odpočítať daň... Len z tabuliek... To sú predstavy verejnosti o tom ako sa robí na úradoch. Skúste si to sama. A za titul vám nik vyšší plat nedá... Tak prosím vás, nemudrujte, keď neviete

jednoduchomaria89
21. júl 2024

@huginko 2023: Prvú tohtoročnú časť historicky najvyššieho zvyšovania platov pritom zamestnanci v štátnej a verejnej správe pocítili už 1. januára 2023. Ich mzdy v „prvom kole“ narástli celkovo o 7 percent. Platy učiteľov vysokých škôl, výskumných a vývojových zamestnancov, pedagogických a odborných zamestnancov stúpli dokonca o 10 percent.

Od 1. septembra si polepšia ešte viac. Prvá menovaná skupina zamestnancov štátu uvidí na svojich výplatných páskach viac o ďalších 10 percent, zatiaľ čo druhá dostane o 12 percent navyše.

jednoduchomaria89
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 ako je možné každému zvýšiť plat ? Všetci majú rovnaký výkon ? V súkromnej sfére toto neexistuje

sevrin
21. júl 2024

@lukype hej tiež si vravím, že obrovská škoda, že v roku 2020 sa vláda menila na začiatku pandémie. Pozreli by sme sa, ako by smeráci riešili pandémiu. Dopadlo by to rovnako "slávne" ako smerákov trafila svetová kríza 2009. FYI tie dlhy, ktoré vtedy narobili smeráci, doteraz neboli splatené a budú sa splácať ešte celé roky. To len na margo toho, že tu vyťahuješ bývalú vládu - a k tomu ešte toľko, dobre si pamätám, keď nastúpila Matovičova vláda, tam trollovia zo Súmračnej spamovali diskusie, aby sa Matovič nevyhováral na bývalú vládu, ale začal pracovať. Takže troll, prestaň sa tu vyhovárať na bývalú vládu a nech smeráci začnú konečne pracovať. Doteraz pracovali len na tom, aby všade dosadili svojich kumpánov a všetkým zabezpečili beztrestnosť. Napísal som to dostatočne jasne?

huginko
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 áno, z tabuľkového platu... T. J. Základného,bez akéhokoľvek príplatku. Pričom tabuľky vo verejnej správe sú nižšie ako v štátnej správe. Zvýšenie nejde z celého platu, nepočíta sa tam osobný priplatok, ani žiadny iný.. Plus vám to zvýšenie ešte zdania.verenost vidí je to zvýšenie, vravím, keď neviete, nehovorte. Apropo koľko bola inflácia v roku 2023?

lukype
Odpoveď bola odstránená
huginko
Autor odpoveď zmazal
huginko
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 prosím vás, nechajte to radšej tak... Pekný deň vam

lukype
Odpoveď bola odstránená
sevrin
21. júl 2024

@lukype lukinko, dovalil si sa sem ako veľká voda a rozdávaš tu múdrosti na všetky strany. Takže k tomu trollovaniu sa ty zasran vyjadruj veľmi opatrne. Ty sopliak ušatý.

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
sevrin
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
sevrin
Odpoveď bola odstránená