Zdravotná poisťovňa Dôvera a moja veľmi zlá skúsenosť
Viem, že mi nepomôžete, ale aj tak sa chcem s vami podeliť o svoju skúsenosť.
Môj syn má vrodený (závažný) zdravotný problém. Ako 2-mesačnému mu v DFN stanovili termín operácie o 6 týždňov. Sme poistení v Dôvere, pričom nám hneď doktorka povedala, že máme (citujem doslovne) "poisťovňu naho*o. Vtedy som ešte nechápala. Termín bol stanovený a čakali sme na schválenie od ZP. Každý týždeň som volala do poisťovne, ako na tom syn je. Začínal na poradovom čísle 1, potom nejakých 60, o mesiac postúpil až na 124... Vytočila som sa, ako je to možné 😠 Potom mi volala späť nejaká pani, že to preverila a vraj informácia o poradovom čísle 1 bola chybná a ospravedlňujú sa mi 😠 😠 😠 .
Termín operácie mal mať uplynulý piatok - samozrejme poisťovňa zatiaľ nič neschválila, vraj máme čakať. 😒
Podotýkam, že sa nejedná o žiadnu kozmetický zákrok... Operácia má teraz už 4-mesačnému synovi zachrániť jeden vnútorný orgán, ktorý mu pomaly a isto prestáva fungovať. Pre Dôveru to ale nie je akútny zákrok, tak máme čakať a čakať a čakať...
V posledný možný termín som sa s oboma deťmi prehlásila do VŠZP - kašlem na celú Dôveru. Marketing majú parádny, ale je to len pozlátko. 😠 Keď majú plniť to, čo je ich úlohou, tak robia problémy. Naša rodina nestála Dôveru takmer nič, len za nás dlhé roky inkasovali. A keď raz potrebujeme od nich niečo, tak mám smolu. 😠 Pritom sa jedná o maličké bábätko...
Čo dodať? Pre mňa je Dôvera jedna chrapúnska inštitúcia a utekám od nej preč!
Baby, práve mi došla smska z Dôvery, včera som písala, že mi lekár povedal, že musím ísť na operáciu a zadával to počas vyšetrenia do nejakého systému pre Dôveru, a teraz poslali sms: "Vazeny poistenec, Vasa planovana hospitalizacia v zariadeni Nemocnica Sv. Michala Bratislava bola schvalena. Datum najskorsieho mozneho nastupu je 12.11.2012." Som ani netušila, že takéto niečo posielajú. Držte palce, neznášam celkovú anestézu 😖 😢
tiez som s malou odisla z Dovery. dovod bol ten, ze som nielen u pediatricky ale aj u svojho vseobecneho casto pocuvala aku mam zlu poistovnu, ze maju nizke limity.. a to som ja bola nedavno chora po asi desiatich rokoch 😠 a bol problem so stermi 😖
bolo mi vysvetlene tak, ze dovera cize penta si buduje siet vlastnych nemocnic, vid medissimo v ba, kde maju celu skalu lekarov, a teda nemaju moc zaujem mimo tejto svojej siete zazmluvnovat lekarov. ak si zaplatite rocny trojciferny poplatok, tak mozete vyuzivat ich sluzby, okrem toho ze platite mesacne zdravotne poistenie, samozrejme.. takto si zabezpecuju stalu klientelu, stale zisky.. a hlavne, nemaju zaujem o tazko chorych. taki, co su v produktivnom veku, bez vaznych onemocneni, takych cez rozne zamestnanecke benefity nalakaju a tahaju z nich prachy, takto to funguje 🙄
odisla som s malou do vszp. aj preto, ze napr. moj tazko chory ocino, ktory nam odisiel v juni, ked potreboval rozne vysetrnia, tak so vszp nikdy problem nemal, najkratsie cakacky, ziadne limity.. takze tak..
@deninka Ano schvaluju operacie, ale aj tie bezne ako je vyber nosnych mandli, odisla som z dovery potom, co som musela vybavovat suhlas s operaciou priamo u nich na poistovni, ich nezaujima ze uz ma dieta predoperacne, ze nesmie dovtedy ochoriet, jednoducho maju v pocitaci poradovnik, vraj preto aby sa zabranilo klientelizmu, ale ja som tam musela ist osobne ak som chcela aby sa nieco pohlo, pretoze sme uz boli 2 mesiace doma, najskor dcerka ochorela, potom bol strajk, takze sme menili nemocnicu na sukromnu, ktora nestrajkovala, musela som najskor volat povodnu nemocnicu, aby poslali do dovery e-mail, ze operacia je u nich zrusena, potom som musela ist do novej vybranej nemoznici, aby nahlasila, ze chceme operaciu u nich, musela som ist do dovery overit ci dostali mail o zruseni a potom znova, aby to znova odsuhlasili v novej nemocnici a urobili to hned, lebo som na nich tlacila, ze uz sme 2 mesiace doma a ze ma ziaden poradovnik v dalsej nemocnici nezaujima. Vsetko som to musela vybehat osobne, pretoze som nechcela cakat dalsie dva mesiace a hlavne uz sme mali hotove predoperacne. Boli to riadne nervy.
my sme boli dovera, do maleho jedneho roku, tiez mal zavaznu diagnozu,, a ma este aj inu. no a na detskej neurologii tiez v detskej fakultnej mi povedali, ze keby nahodou potrebovla magneticku tak s doverou je problem, a ak mozme mame sa dat preradit. vraj tam maju vela zavaznych pacientov, kde musia sami lekari urgovat aby ich uz zaradili na tu magneticku... inak na operaciu sme aj tak vdaka strajku a problemom s arom cakali rok.. nevadi uz je to za nami.. ale tu neistotu a ten pocit ze to vase dieta potrebuje a nejako sa to neda, tak to si pamatam ako teraz. kolko som sa koli tomu naplakala. to ze mi ho nakoniec zobrali na operacku a cakal nas den, kedy sme len mohli cakat bolo v tomto pripade vykupenie,, a nie ze strach, ze ho operuju.
ja som za to, aby bola jedna zdravotna poistovna a aby robila poriadne.
@mummy To mi je luto :( Dcerke tiez minuly rok vyberali nosne mandle, na termin sme cakali necele tri tyzdne a prave na tu operaciu nam vtedy prispeli tymi 60 € (boli sme na sukromnej klinike v BA a robili jej to novou metodou - pomocou vysokofrekvencneho tepla, ze uz jej tie mandle nikdy nenarastu). Dufam 😵
@veve39 to mas ako z blata do kaluze.... moja mama je vo vseobecnej a bola v poradovniku na operaciu bedroveho klbu 3 a pol roka.... kedze zatial skackala na druhej nohe, odislo jej na nej koleno... rok cakala, aby jej do neho laparoskopicky nakukli a potvrdili, ze ma meniskus fakt zodraty a teraz uz zase treti rok caka na to, aby jej ho vymenili....
ked v spravach hovoria, ze zo zakona su cakacie lehoty max. 3 mesiace, tak sa len rehoce.....
pojedla tony tabletiek proti bolesti, asi by sa mala pomaly zapisat do poradovnika na operaciu zaludka a transplantaciu pecene 😖
@veve39 ono zrejme zavisi od typu operacie.... este relativne dokazem pochopit, ked staru babu nechaju cakat ( a dufaju ze umrie kym pride na rad), ale ze toto robia malym detom, tak to je fakt na zaplakanie 😝
a to s tou jednou poistovnou je konecne jeden Ficov dobry napad (resp. aspon raz odkukal nieco poriadne... cela EU to tak ma, len u nas sa nabaluju mafiani na ludskom nestasti....)
@masinka suhlasim, je to nonsens aby z povinnych odvodov mohol nejaky komercno-rozkradacsky subjekt vykazovat zisk...a pacientov odpalkovat nejakymi poradovnikmi a cakackami, poskytovatelia permanentne tvrdia, ze poistovne nepreplacaju/znizuju preplatene vykony, tak kam do kelu idu tie peniaze ? teda vieme asi vsetci, kam zhruba....ja nesuhlasim ani s tymi starymi ludmi, ze u tych mozu odmietat vykony - ti su taktiez bezbranni v tomto systeme, do ktoreho vacsinou odvadzali zdroje cely svoj produktivny zivot...problem nasho Bananistanu je v tom, ze statna ZP musi byt zase max. vykradnuta spriaznenymi skupinami okolo aktualne vladnucej garnitury (sucasne, minulej aj buducej 🙄 😝 )
juuj to je zle, ja mam opacnu skusenost, ziadost o IVF mi v Dovere schvalili za necele 2 tyzdne a neni to teda lacny spas, tak isto mamina - ked jej zisitli karcinomy v prsniku, o par dni mala operaciu bez cakaciek aj naslednu terapiu, uplne vsetko plynulo. Ale zas musim uznat, ze maju strasny bordel v uctovnictve - mali zle zauctovane moje uhrady z r.2009 a dokonca az r.2007 napriek tomu, ze som si poctivo ako zivnostnik platila odvody, mne vzdy pomohlo pri telefonate do Dovery pytat si k telefonu nadriadeneho dotycnej neprijemnej pani, zrazu sa hned vsetko dalo zariadit a na pockanie
Ja som za sukromne poistovne ale nech funguju na baze pripoistenia a zabezpecia urcity nadstandart napr.pri hospitalizacii.Funguje to tak v rakusku.Je jedna statna poistovna kde su poisteni povinne vsetci statny prislusnici,zahranicny zamestnanci....ale su sukromne poistovne kde pri dopoisteni pocas hospitalizacie napr.ma pripoisteni kazdy den noviny na stole,izbu jednopostelovu,lepsiu stravu......
Ja som doteraz nemala problem u ziadneho lekara,som vo vseobecnej.Doveru nepoznam a nemam s nou skusenosti.Snvagrina prehlasila celu svoju rodinu do Dovery(tusim sa ulakomila na vitaminy ci co to vtedy davali za prehlasenie 😀 😀 😀 )no a vraj ked isla na operaciu tak jej povedali ze ma stastie ze je v Dovere inak by cakala dlho na termin ,ale zasa zubarka ju nezobrala aj ked patri do jej obvodu z dovodu nizkeho limitu.
tiez mam veru opacnu skusenost my sme sa vsetci prehlasili z VSzP do Dovery lebo maleho nechcela neurologicka zobrat ze az za 2 mesiace a to mal 2 meisace takze cely jeho "zivot". povedala ze vseobecna je ta najhorsia a ze mame smolu.... cestovali sme teda dalej. Odkedy sme v dovere problem som nemala a to sme mali s malym aj schvalenu dost rychlo operaciu pruhu a a jja teraz beham po vysetreniach - urgentne sono nielkolkokrat hned ten den ako nastal problem ma zobrali aj biopsia uplne bez problemov uvidime ako rychlo mi schvalia zakrok :p. Asi je to velmi individualne a zalezi ako ma nastavene limity doktor ktoreho potrebujeme a nemocnica kde ideme..
@ellahop ahoj ja som čitala tvoje prispevky v jednej diskusii... už mate po? napišeme IP? nas to čaka ešte, dakujem D
@danuska0302 ano mame kludne sa mozes co chces popytat.🙂 nebolo to az take zle. dalo sa to vydrzat
Včera som bola na preventívke tak vraj dovera prepláca cytologiu každé tri roky som nechápala ved to je strašné 😖
V ambulanciách som s Dôverou a jej limitmi nemala problém, ten nastal až teraz pri malého operácii. 😠 Vytáča ma, že to Dôvera hádže na nemocnicu, pritom tá nám aj dala termín a jediný, kto to zdržoval, bola Dôvera. V poradovníku sa malý prepadával nadol a z pracovníčky, ktorá nám povedala, že malý je prvý v poradí, urobili hlupáka - vraj prepáčte, ona sa pomýlila... Hm, asi to zle prečítala z monitora, že áno 😖 Možno si poplietla číslicu 1 s nejakou inou, napríklad 66 (na toto miesto malý "postúpil" dva dni nato), prípadne s číslicou 124 (tam "postúpil" pred 2 týždňami).
Lekárka v nemocnici nám povedala, že Dôvera láka ľudí na vitamíny a všelijaké zbytočnosti. Aj ja som doteraz mala pocit, že je všetko OK. Ale úprimne - kto si myslí, že Pente ide o blaho ľudí, ruku hore 😠 😠 😠?
Naša story s Dôverou je (snáď) pri konci 🙂
Volala som tam a povedali, že malý má schválenú operáciu 🙂 🙂 🙂 Som presvedčená o tom, že keby som sa naposledy, keď malý v poradovníku spadol na 124. miesto, poriadne nenasr*a a nevynadala im, tak by sme dnes okupovali cca 230 pozíciu 😎
V každom prípade, o takúto zdravotnú poisťovňu nestojíme a milú Dôveru od januára opúšťame. 😠 😠 😠
Dievcata, len nahodou som sem nakukla a zaujalo ma to, ze ked mate planovanu nejaku operaciu, musite pockat kym vam to schvali poistovna? Ja mam Union, aj dcera a ja som bola na opercii 2x za posledne tri roky a ziadnu ziadost na schvalenie som nikdy neposielala ani ma len nenapadlo, ze nieco take treba robit...a dceru tiez operovali, bola to sice len drobna operacia v ramci jednodnovej chirurgie, ale nikto mi nikdy nehovoril, ze treba poziadat o schvalenie. To je co za volovinu? Alebo sa jedna len o zavazne operacie? alebo ako je to myslene
@ewca Žiadosť naozaj posiela lekár. Nám v nemocnici povedali, že problémy robí len Dôvera a mám si sama komunikovať. Tak som tam stále telefonovala. Pacienti iných poisťovní o nejakom schvaľovaní nemusia mať ani potuchy 😉.
@yukki
Veľmi ti držím palce! Asi by si sa mala poriadne vytočiť a urobiť v Dôvere poriadny vietor - ako ja - a povyhrážať sa televíziou a novinami. Možno by ťa obratom schválili 😉 😉 😉
Aha, dakujem za vysvetlenie dievcata...to asi znamena, ze nemam najhorsiu poistovnu
@andreah25 Dobrý deň mám rovnaký problém s Dôverou.Sústavne ma bombardujú upomienkami za to isté obdobie a vždy s inou sumou..Viackrát som im poslala kópie zloženiek soveľa vyššou čiastkou ako im údajne dlžím.Najskôr som to chcela riešiť na pobočke v Piešťanoch,no pani maotočila od stola,vraj ju moje ústrižky nezaujímajú a dlh mám.Naposledy mia vyzvali zdokladovať platby vo výške 260e za určité obdobie,ja som im zaslala kópie ústrižkov vo výške 530e a verdikt poisťovne znel,že moje námietky niesú opodstatnené a postupujú pohľadávku exekútorovi!!Budem rada,ak mi napíšete akým spôsobom sa Vám podarilo vyriešiť Váš problém.Ďakujem!Lilli
@lilli60 Ešte to stále vyriešené nie je. Asi to nakoniec skončí v TV. Od januára sme ale celá rodina, aj rodičia v Unione a odvtedy sa Dôvera neozvala - takže neviem. A ako môže niekto povedať, že ho ústrižky nezaujímajú, tak to teda fakt nechápem - to potom aký doklad o zaplatení chcú?????? - použitý toaleťák??????????????

Čo sa Dôvery týka, tak je to trápnosť nad trápnosť - že doplácam na lieky a starostlivosť kade chodím, to som už akosi prekusla. Začínam si zvykať na to, že už platím aj iba za to, že mi vôbec niekde otvoria dvere...
Ale čo ma skutočne dojalo, bolo potvrdenie, ktoré mi prišlo domov. Nakoľko sa moja mama s Dôverou dohaduje ohľadne nedoplatkov už vyše roka, čo je stále posielajú inú sumu a to predtým jej dali potvrdenie, že nie je nič dlžná. Momentálne je to uzatvorené tak, že je poslali, že má nakoniec preplatok 17 eur (a to predtým je poslali nedoplatok až nad 200 eur) - no z preplatku stiahli vraj niečo cez 3 eurá dane a zbytok že bol zúčtovaný za akési administratívne náklady poisťovne, čiže suma k vyplateniu je 0 eur. Nemám slov.
Ale k veci, na základe skúseností mojej mamy, som si vyžiadala potvrdenie o tom, že voči mne neevidujú žiadne záväzky. Totiž som sa prehlásila od nového roka do Unionu, tak by som chcela mať všetko v poriadku. Úžasná Dôvera mi síce potvrdenie poslala, kde je uvedené, že voči mne neevidujú žiadne nedoplatky, ale na spodku listu je veta skutočne na zasmiatie - citujem:
,,Na základe tohto potvrdenia nezaniká povinnosť platiteľa poistného uhradiť prípadné nedoplatky na zdravotnom poistení z dôvodu zmeny rozhodných skutočností zistených zdravotnou poisťovňou až po vydaní tohto potvrdenia."
Čiže ak to správne chápem, tak s tým potvrdením si môže akurát tak r.ť vytrieť, pretože ak si zmyslia, že im niečo dlžím tak mi to pošlú a musím platiť.... Trápne....