Zdražovanie a šetrenie
Zaujímalo by ma ci vás zasiahlo zdražovanie, pohonné hmoty, strava atď. Darí sa vám šetriť? Ja som ušetrila 400 eur mesačne teraz horko ťažko 150eur.
@jablkovastrudla joj, rada by som, nemáš číslo na Grölinga? 😁
@rakywanda joj pri tabulkovych platoch veru nespravis vela 😃 kedy mam na neho cislo tak uz mam oblednane farbenie, strihanie 😁
@elizabet173 U nás to bolo tak isto len naši aj chovali ,mali sme vlastne mäso.Mama nepracovala,otec bol zamestnanec,ale bol vodár kurenar ,tak mal vedľajší príjem veľmi slušný.Mali sme sa dobre.Moj muž pochádza zo skromnejších pomerov,ale stravu mali normálnu ,bežné cez týždeň mäso.Ja osobné nepoznám nikoho kto by jedol polievky s chlebom ako hlavný chod.
@elizabet173
@jaroe
Dievčatá, ja som v čase revolúcie mala necelých 5 rokov, cize hovorím skôr o 90tych rokoch. Vtedy napr. vo fabrike, kde robila moja mama, proste ani nedotavali vyplatu, dostavali zalohy asi tak raz za dva mesiace a boli obdobia, kedy moj otec bol dlhodobo nezamestnani.
Pamatam si, ako moja mama musela brat chleba na "sekeru", este ze sme mali lekvare 😀
No ale čo, ťažké obdobie, ale posilnilo ma. Vela ludí nám aj vtedy pomohlo. A hlavne vedela som čo od života chcem a kde už nechcem byť.
My sme inak byvali v byte, čiže sme všetko kupovali
evica17 jasné rozumiem😘
@elizabet173 Aj áno, ale boli tam aj iné dovody. Moj otec bol násilník, agresor, zakomplexovaný jedinec s iq hojdacieho koníka a z mojej mami spravil duševnú chuderu.
Preto skutočne velmi, velmi zalezi na tom, s kým človek zdiela spoločný zivot, či sa vzajomne s partnerom tahaju dopredu, pomahaju si, drzia spolu, tvoria spolu jeden team, alebo to je len jedno velke utrpenie a pravdaze deti si to tiez odskáču.
Preto tu de facto prezentujem aj také názory - radsej byt celý zivot starou dievkou, ale stastnou a vyrovnanou, ako byt za kazdu cenu vo vztahu s niekym, kto ma bude systematicky ničiť a ublizovat mi.
Zdrazovanie nooo ...stacilo mi vidiet v jednote grilovane kura za 3,50€...na druhy den cena 6,50€ 🤦🤦🤦🤦🤦
@elizabet173 ďakujem.
Ja vzdy tvrdím, tazkosti v zivote (zlé rodinné prostredie, bieda, vojna, pandémia...) ta bud posilnia alebo dostanú na dno.
Velmi, velmi to závisí od myslenia človeka a jeho rozhodnutí. MOzem pindat, stazovat sa, zavidiet, nadavat, drukovat tu putlerovskemu rezimu, ale mozem zit aj inak: snazit sa, milovat, vazit si to co mam, dopriat iným a odmietat nedemokraticke rezimy.

ako raciol slnecnicovy 1l v kaufl. 3,75€ to uz je kolko percent navrch? mlieko z 0,,85€ na 1,09 € za liter, to je cca 25% navrch...o masle ani nehovorim....
mna vsak na tom vsetkom fascinuje jedna vec- keby sa clovek zrazu ocitne bez prace, a minie aj uspory, tak za co si kupi jest a za co bude byvat? ked aj ti najlacnejsie a najzakladnejsie produkty a polozky uz stoja vela?
nehovoriac o tom, ked clovek vyzivuje rodinu...