icon

Zdražovanie potravín - zvládate to?

maialeo
12. júl 2022

Všimli ste si to brutálne zdražovanie? Ja síce nemám malé deti ale neviem si predstaviť, ako toto bežná rodina zvláda.

tenerifka
12. júl 2022

@matqa411211 nic s tym neurobis ani ty, ani nikto iny, tak ako si neurobila, ked ta bez nahubku nikam nepustili. NIC

maminkadeticiek
12. júl 2022

@matqa411211 A co ak to nie je normalne?Ci ti to pomoze?Nic.Bud budes v biede alebo sa budes obracat alebo sa mozes odstahovat.Ja nad vecami ktore sa nedaju ovplyvnit nedumam ale riesim a jednym z rieseni sa je obracat a potom sa da.

mirage
12. júl 2022

@emily_666 to je na kurenie, nie na jedenie 😊

emily_666
12. júl 2022

@mirage jedlo ma napadlo pre zvierata, vdaka za vysvetlenie

matqa411211
12. júl 2022

@tenerifka
@maminkadeticiek
To neznamena, ze sa budem tvarit aka som nad vecou a ze sa vlastne nic nestalo

maminkadeticiek
12. júl 2022

@matqa411211 To je uplne v pohode.My len o tom ze ti to prd pomoze,nic tym nevyriesis akurat sa oberas o energiu rozculovanim sa.

mondolina
12. júl 2022

zvýšenie cien som zaznamenala, beriem to tak, že nikto mi predsa negarantoval, že sa ceny zvyšovať nebudú, žily mi to netrhá.
nebudem sa kvôli tomu stresovať.

petrahl
12. júl 2022

@maialeo kuracie prsia za 11€/kg som kupovala podstatne davnejsie a ich cena nesuvisi so zdrazovanim 😄

mirage
12. júl 2022

@petrahl ale to je premrstena cena. Naozajstne bio z Topolnice su lacnejsie.

petrahl
12. júl 2022

@mirage nie su 😄

drobcek17
12. júl 2022

@emily_666 zle som napísala nám tie 4 tóny vydržali na zimu aj leto, doteraz sme kúrili len ekohraskom aj v lete na teplu vodu. Ale už sme urobili solárne panely. Tak hádam uvidíme aj nejakú úsporu. U nás nie je prípojka na plyn a elektrinou by nas to vyšlo asi viacej.

drobcek17
12. júl 2022

@emily_666 zabudla som napísať že ide o kúrenie. Takže
toto bude tento rok veľká položka pre nás

summer23456
12. júl 2022

.

mondolina
12. júl 2022

kuracie prsia -Topolnica- 7.95

ursula22
12. júl 2022

@drobcek17 sila, to ťa vyjde kúrenie2400 eur, to je viac ako plyn

ursula22
12. júl 2022

@drobcek17 a tie solarne panely sa oplatia? koľko ste platili za ne?

lucinkak87
12. júl 2022

@maialeo toto zdražovanie, spôsobila najvyššia inflácia, za posledných 20 rokov 🙄 všetko zo všetkým súvisí, keďže sa zvýšila cena pohonných hmôt a energií, na Ukrajine je vojna, kde sa vyprodukuje 80% celkovej produkcie obilnín, a v neposlednom rade sme tu mali aj covid (ten súvis tam je síce menší, ale je),tak sa tomu vôbec nečudujem.
Pre porovnanie liter mlieka pred 5timi rokmi stál 0,50, teraz 0,65€(Kaufland), chlieb z tunajšej pekárne čo kupujeme stál 1,19 ešte pred pol rokom, teraz stojí 1,82 😳 ale taká údená makrela v akcii 0,59/100g pred pol rokom a aj teraz rovnako. Takže zas nie všetko zdraželo. Zemiaky sú napr v podobnej cene, možno o pár centov drahšie oproti minulým rokom. Dôležité je kupovať tunajšie produkty, keďže je nafta drahá, tym pádom aj dovoz potravín.

drobcek17
13. júl 2022

@ursula22 tak do teraz nás kúrenie vyšlo na 800€ -1000€ ale po tomto extrémnom zdražení ekohrasku to už bude 2400€ ak to nepôjde dole čo pochybujem. 😭 Mali sme dotáciu na ten solar tak nás to vyšlo 1600€ dotácia bola 1400€. A zatiaľ super, my sme kúrili aj celé leto na teplú vodu a teraz už nemusíme.

au1994
13. júl 2022

@maialeo extrémne mi to lezie na nervy. Partner má navyše laktózovú intoleranciu, takže žiaľ sme nútení aj tak kupovať drahšie výrobky, ale už sme sa museli naozaj obmedziť na to, že varíme podľa toho, čo je práve v akcii. Mäso ide automaticky do mrazáka. A to ani jeden nezarábame vôbec zle, ale tie ceny sú katastrofálne.

maialeo
autor
13. júl 2022

@petrahl z princípu tiež kupujem kuracie zo súkromného chovu, kde to vyjde aj cez 13-15€ za kilo... ale nie všetci si to môžu dovoliť.

maialeo
autor
13. júl 2022

@lucinkak87 jo, toto všetko je mi jasné. Pýtala som sa, ako to zvládate... Agendu2030 mám naštudovanú roky 😀

emilkana
Autor odpoveď zmazal
maialeo
autor
13. júl 2022

@zuzanockamt maslo nekupujem, robím si doma svoje. To maslo v obchode už dávno nie je maslo.

maialeo
autor
13. júl 2022

@liljana Nestraší sa zbytočne. Ja som astrologička a dávno vieme... že Urán kvadratúra Saturn prináša hlboké krízy. Urán v Býku tiež vieme... nič prekvapivé. Len ma zaujímalo, či sa to ešte zvláda... a zvláda sa. Ešte ten chrbát ohnúť vieme.

nikoletta1712
13. júl 2022

@maialeo Bez urážky, ale :”Nič nie je drahé, to len ty málo zarábaš”…;)

maialeo
autor
13. júl 2022

@nikoletta1712 :-d jo, zvýšim ceny za výklady karmy :_D Diky za nápad.😅

mamula20
Odpoveď bola odstránená
miriam11
13. júl 2022

@matqa411211 povedz, čo robíš ty! Vďaka

xqwertyx
13. júl 2022

@maialeo zvládame, ja som začala trosku viac rozmýšľať o tom ci to co kupujem vôbec potrebujem (predtym ma to tolko netrápilo, hadzala som do kosika rad radom). Robím si jedálniček na celý týždeň, to velmi pomoze na nekupovanie zbytocnosti. A hlavne jeme preto aby sme žili, nežijeme preto aby sme jedli!!
A robím si srandu, že keď to klesne (🤣srandujem, nemyslim ze to pojde nejako rapidne dolu), tak tie prachy budem odkladat a splatime hypo skor (snivam😴)🤣

kiwi3
13. júl 2022

mohol si to niekto nevsimnut? toto je inak uz minimalne 30-ta tema o zdrazovani potravin.
ale zvladame to zatial dobre, tiez nemame deti a maso napriklad nekupujeme a nevarime takmer vobec. okrem toho momentalne mame zeleninu a ovocie zo zahrady, takze minieme asi este menej ako obvykle. horsie to bude s energiami a s potravinami v zime. a to este nehovorim a energiach v zime 🙂. takze podla mna to zle nas vsetkych este len caka...