icon

Zdražovanie potravín

3. mar 2022

Ahojte,aj vy cítite ako strašné tie potraviny zdraželi veď krabica mlieka 3,5 stala nedávno 65centov už stojí 79 c alebo chlieb s 1,19 na 2,05 a múka s 0,33 na 0,59 .Dievčatá poraďte ako trošku ušetriť alebo aspoň nejaké lacnejšie recepty aspoň troška lebo takto nič neušetríme ale všetko prejeme.:(

mircalla
5. mar 2022

@mamula20 Mna to zdrazovanie az tak netrapi...skor ma trapi, ci tu o tyzden este vobec budeme

mamula20
Odpoveď bola odstránená
andrea_ff
5. mar 2022

@mircalla ano, radsej budem jest maslovy chleba.... len nech zijeme v mieri 🙏 to je absolutne na prvom mieste....

mircalla
5. mar 2022

@mamula20 Putin je sialenec a psychopat. Otazka je len kedy mu prepne uplne a nakolko. Sialenec nehladi na nasledky. Kedze nema problem ostrelovat jadrovu elektraren, cakam aj najhorsie. V podstate ho niet ako zastavit, museli by to urobit jedine rusi a to neurobia

mamula20
Odpoveď bola odstránená
nikyball
6. mar 2022

@mircalla dosť by ti pomohlo vypnúť médiá a chvíľku to nesledovat.

huginko
6. mar 2022

@babulkomale to možno, ale taka verejná správa a štátna správa bude už asi navždy solidárna s inými, teda tam sa platy nezdvihnu už asi nikdy. Týmto zamestnancom pôjde životná úroveň rapídne dolu😬

kittykat22
6. mar 2022

Nasa znama mala vela deti a malo penazi a vela piekla. Jednoduche veci ako buchty, strudle - pre celu rodinu kazdu nedelu. Mali dost zavareneho ovocia ktore pouzivali cez zimu. Robili vela privarky a strukoviny. Dnes mas moznost nakupit maso v akcii, dat ho do mraznicky a vyberat. Neviem aku pocetnu rodinu mas, ale ked su rodiny fakt velke tak kupuju polku prasata alebo 20-30kg hov. masa. Na jesen nakup zemiaky na zimu. Snaz sa za mensie peniaze zohnat potraviny ktore pouzijes ked pojdu ceny hore. Planuj jedalnicky - to tu mamicky velmi chvalia.

mircalla
6. mar 2022

@nikyball Pytala som si nevyziadanu radu z Modreho konika? Nemam ten pocit.

lucia147852
6. mar 2022

No ťažko radiť lacnejšie, keď už aj ten granadir buse drahé jedlo. Ja nakupujem vo väčších množstvách. Mäso do mrazaku, maslo keď je v akcii aspoň 10ks, muku, mlieko… blbosti nekupujem. Sladkú vodu kúpim pakel na Vianoce a mame skoro cely rok, lebo to nepijeme. Občas keď príde návšteva. Nekupujem polotovary atd. Ale cítim zdraženie veľmi aj tak. Našťastie od mája sa nám zvýši aj dosť príjem, ale čo sme chceli odložiť, pôjde na potraviny. Strukoviny moc variť neviem, lebo muž má intolerancie a takéto potraviny mu nerobia dobre. Takze musím ešte aj s týmto pracovať ako a čo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ysseba
6. mar 2022

@huginko ja pracujem v štátnej správe, predtým som pracovala vo verejnej. Od jula nam idu platy hore. No dobre, dobre o “horibilnu sumu” 3% 🙈 ale tak lepsie ako klincom do oka alebo lepsie ako moj manzel, ktory pracuje v sukromnom sektore, v oblasti, ktorej sa darilo aj pocas korony a zvysuju mu plat o 0,00% 🤷🏼‍♀️ V statnej sprave funguju dobre odbory a teraz je rada na nich, skrz vysoku inflaciu sa uz snazia vybavit zvysenie platu o dalsich 10%.

huginko
6. mar 2022

@ysseba to je pravda, od júla o 3 percenta. A co ďalej? Ved aj 10 percent je malo, keďže inflácia bude vysoká. To nebude ze zvýšenie, to akurát pokryje to zvyšovanie cien... 🤨Tak ale odbory tu boli aj predtým, a dosiahli zvyšovanie len o 3 percenta. Pôvodne to bolo 13 percent

mircalla
6. mar 2022

@ysseba U nas detto, posledne 4 roky rekordne zisky, robim v IT, platy sli hore ze 4 roky o 5%

mircalla
6. mar 2022

@mamula20 Asi tak. Som realista. Od Putina cakam vsetko. S kamoskou sme hovorili, ze po olympiade zacne Putin vojnu a tak sa aj stalo. Absolutne sa neda predvidat, ako to dopadne, sialeni ludia robia sialene veci.

pragmaticka
6. mar 2022

Mne tentorok zvýšili plat len o 6%.V porovnaní s kazdorocnym 10%zvysenim som bola celkom sklamaná. A ani 15.plat tento rok nebude. Noo škoda. Zvyšovanie potravín som si včera všimla prvýkrát. Nakupovanie robí výhradne manžel. Včera som ho po 100r sprevádzala a celkom som otvárala oči nad tými cenami. Aj palivo išlo brutálne hore. Ešteže mame 1 auto firemné. Inak by sme to tiež riadne pocítili. Bohužiaľ bude ešte horšie.... My to finančne bez problémov dáme, len mi je ľúto tých rodín, co už teraz žijú na limit ☹

ysseba
6. mar 2022

@huginko Tak podľa mňa stále lepšie mať niečo málo v štátnej správe ako nič ako môj manžel v úspešnej oblasti v súkromnom sektore. Uhoľ pohľadu - niekto sa na 3% pozerá ako na "veď to je nič", niekto, napríklad ja sa na to pozerám ako "super, pokryje mi to menučka v práci na týždeň" 😎 Pri tomto mi napadá to, čo sa zvykne hovorievať - kto si neváži málo, nezaslúži si veľa.... A áno, odbory tu boli vždy a vždy mimo korony sa platy zvyšovali o 10%. Počas korony je to síce menej, ale aspoň bol k tomu jednorazový príspevok a platené voľno navyše. Odbory tu boli vždy, ale inflácia spôsobená vojnou nie, myslím, že to bude zohľadnené a že "vybojujú" vyššie zvýšenie ako 3%.

huginko
6. mar 2022

@ysseba to vôbec nie je o vážení si... Tak viete, 3 percenta od júla, koľko to je zvýšenie prepočítané na rok? A pre každého 3 percenta znamenajú niečo iné, pre niekoho v peňaženke viac a pre iného menej, podľa výšky platy. 10 percent posledné dva roky, predtým nič moc... 😔

mircalla
6. mar 2022

@huginko 3% je joke, inflacia 7% a to len doteraz....kupna sila mensia

nikyball
6. mar 2022

@mircalla 💁🏼‍♀️s tým musíš na verejnej diskusii počítať.
@mamula20 nie len kona. A myslím, že stresuje sa keď rieši či tu za týždeň ešte vôbec budeme. Ale ak jej to vyhovuje ,prosím

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mircalla
6. mar 2022

@nikyball Tak ti dam tiez nevyziadanu radu: Nic nesleduj, bud hlupa a ziadny problem. Vies ako sa hovori, najstastnejsi su ti nevedomi.Nejako ma tato tema nenechava lahostajnou uz len z ludskeho hladiska. Ze teba ano, to je tvoj problem. Myslim, ze drviva vacsina ludi chape, ze situacia je vazna

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
nikyball
6. mar 2022

@mircalla nepopieram ,že situácia je vážna to vieme všetci. Ale na Ukrajine.
No ale hlavne odmietam sledovať slovenské médiá a strachovať sa nad fotkami, ktoré sú staré 2 roky a vznikli pri výbuchu plynu. Napríklad. A strašiť tu na MK. Ale ak ti vyhovuje kľudne pokračuj, dufam že sa iné baby nenechajú do toho vtiahnut

mircalla
Autor odpoveď zmazal
mircalla
6. mar 2022

@nikyball To s tym plynom asi nemozes mysliet vazne? Alebo mozes?

snezienkaaa82
6. mar 2022

@pribinak preacovala som s ukrajinami pred 3 rokmi. Naša krajina bola pre nich len prestupnou stanicou na západ. Ani oni často nebudú pracovať za nemenej peňazí. Aj to, čo za robíme my, sa im malilo. V práci prišla skupinka, chvilu pracovali a sup do DE...... 90% zo vsetkych, ktorí k nám prišli, do pol roka boli preč.

pribinak
6. mar 2022

@snezienkaaa82 pre absolútnu väčšinu sme len tranzitná krajina
Nie je to žiadna novina

kittykat22
6. mar 2022

@snezienkaaa82 @pribinak baby ale to inak ani nejde. Ukrajina ma 40 milionov obyvatelov a Slovensko 5 mil. ... kde by tu ti ludia asi boli? My sme mala krajina a pre miliony utecencov na slovaci nie je ubytovanie, skoly, zdravotnictvo ani praca. Budu musiet na zapad ... ved u nas nie je praca ani pre slovakov. Kolko ludi chodi do zahranicia. Par desiatok tisic ludi - ok, ale to je realne strop.

pribinak
6. mar 2022

@kittykat22 Jasne nie sme cieľová krajina, väčšina pôjde ďalej