icon

Ženy majú možnosť privyrobiť si, no stále sa sťažujú

mariapuskasova
23. máj 2015

Uz mi to nedalo. Vela zien tu pise ako si privyrobit alebo ako usetrit... keby naozaj chceli tak maju dost penazi... a to kazdy.... ponuka prac je nekonecna no baby najprv by ste museli chciet. Niekto tu pise ze uz nema ani na to najpodstatnejsie no ked mu napisete ako sa da zarobit tak vam povie ze on na to nieje... ako sorry keby som sa mala tak biedne ako niektore pisete tak berem hned prvu ponuku ktora mi pride pod ruku... nehovorim ze v dnesnej dobe je to lahke ale za vyskusanie nedam nic... mozno si teraz povie mnoho z vas ze jej je dobre ma penazi... no nemam zijeme z 800 eur a mame hypoteku a aj pozicku no nestazujem sa hladam a robim co mozem... no hlavne sa nestazujem a ked mi dakto ponukne nieco nepoviem ze na to niesom... ako fakt uz nechapem sme narod co sa vie iba stazovat a nic pre zlepsienie nevieme urobit... som s toho normalne vytocena kazdy sa iba stazuje a nik nic nerobi.... 😠 joj boze...

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

Ako tu väčšina alebo niektoré spomenuli poistovanie nie to som nemyslela ani zdleka moj tato to robí a viem čo to obnáša a to si myslím že maminy na materskej zdaleka nezvládnu myslela som skor privyrobenie si predajom nieakých vecí... napr... kozmetiky, čistiacich prostriedkou, oblečenia, ved kažá má svoju rodinu kamarátky susedy a známich pre ktorý by si to od nich kúpili ved to kupuje každý a ked by vedeli že pomožu tak im tak prečo si to nekúpiť od známej ako v obchode? A to že ma to rozčúlilo to je preto že sa s tým stretávam každý deň stále dookola ako keby všetci boli chromí a nemohli si niečo nájsť... ved je tu internet a tam je toho dosť čo môžu predávať nieje to len jedna firma ale je ich tucet ...

majaxy
25. máj 2015

@mariapuskasova ja tiež poprosim info, dam mail adresu?

dai
25. máj 2015

@mariapuskasova suhlasim s tebou - teda s prvym prispevkom... a uz len kratko k tomu ze nie kazdy je zrucny etc. ... ja znovu len opakujem 99% praca 1% talent - tak je to so vsetkym ... ja som v 23roch rokov nevedela uvarit ani polievku, torty som zacala piect az ked mala moja dcera 4 roky - momentalne rozmyslam ze ked by som nahodou chcela podnikat tak kludne mozem catering si zalozit a vela veci sama pripravovat ( po par oslavach u nas doma mi uz vela znamych volalo ze by chcelo catering z firmy ako som mala ja🙂 vsetko bolo pritom home made ), detto zrucnost - ked som sa ja naucila strikovat a hackovat ako 6rocna, ked to robi moja mala s ciastocne ochrnutou rukou, ked sa to moja dcera v 8mych moze ucit... neverim ze s troskou trpezlivosti by sa to nenaucila kazda - keby teda samozrejme ten cas do toho investovala... a takto mozme pokracovat - 80% prac je len o tom ze do toho najskor nieco investujem - vaecsinou svoj cas, a hladam samozrejme cestu ako to spravit... nehovorim teraz o mamkach s detmi do 1dneho roka pripadne s chorymi detmi ( aj ked uz aj pre tie od urciteho veku funguju denne stacionary - nie pre tazke pripady ale pre vaecsinu ano - podla mna je to dobre aj pre dieta aj pre rodica - po psychickej stranke plus opaet sa ta praca da robit v danom case...)
- tiez sa tu casto stretavam s milion vyhovorkami preco sa robit neda ( od pracovnej doby, ked clovek navhrhne dat dieta nejakej tete, babke etc. ktora by s radostou postrazila, tak dostane odpoved ze svoje dieta si nikomu cudziemu predsa nedame etc. )
uprimne - nas sr narod by mal prejst asi resetom mozgu a od mala sa ucit pozitivnemu pristupu k zivotu a nie frflaniu - zial deti vychovavaju rodicia a ked ti takto rozmyslaju tak detom tiez nic ine neodovzdaju☹

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@dai prese tak myslela som to takto predsa sa dá privyrobiť si hocijako štrihovaním hačkovaním, pečením je tu tucet vecí ktoré sa dajú robiť no bohužial ked niekto má má viac proti ako pre tak mu niet pomoci...

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@tslobik no presne si to neuhádla nie nemyslela som na nikoho z vás tu na modrom koníku aj ked vela z vás prá e odmietajú no nesúdim ked nepoznám.... A viac menej vy ste mi ukradnuté pretože vás osobne nepoznám a nemám k vám nijak blízko ide o ludí z mojho okolia ale ked si sa v tom našla porozmýšlaj či nieje niečo pre to aby si to zmenila .... 😀

peneloppe
25. máj 2015

V niecom mate pravdu ale na Slovensku je najvacsi problem v tom ze kazdy hlada lacnu pracovnu silu. Ked vidim tie inzeraty ze hladam pani na upratovanie, so skusesnotami, doslednu, nefajciarku, neviem co este a za susedsku cenu.
Dnes som videla inzerat na facebooku v jednej pracovnej skupine, ze robit popis k tovaru na e-shope a taxa je 5 centov za jeden popis. To nevychadza ani 1 Euro na hodinu! Smiesne

libka1
25. máj 2015

@mariapuskasova amway, avon, oriflame a spol. je tiez len o tom ze kazdy sa ti vratane rodiny zacne pomaly vyhybat, nehovoriac o tom ze je toho tolko ze sa tym da zarobit minimum. To su presne tie druhy prac na ktore by som bez vycitiek svedomia povedala ze na to nie som a moze si o mne mysliet kazdy co chce 😀 tieto prace su u mna na jednej lodi s poistovanim...

tranquillo
25. máj 2015

@libka1 Presne. A po mesiaci frustrácie by som skončila na psychiatrii.

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@libka1 no ja robím a mne sa nik nevyhýba a privyrobím si pekne :D nikoho do ničoho nenútim a ani neotravujem ked chce chce ked nie tak nie ... 😀

peneloppe
25. máj 2015

@mariapuskasova
asi budes mat na to talent lebo ja som mala jednu avon lady, ktora ma vyslovene prenasledovala, bolo to hrozne
raz som si od nej objednala a velmi som to olutovala. potom aj ked uz nieco chcela tak som si radsej neobjednala lebo kolotoc by zacal zase, tak som sa radsej snazila nech na mna zabudne a najde si ine obete 😀

maximouse
25. máj 2015

avon, dedra, oriflame, atd... na dedine, kde zije 200 ludi a uz sa 1-2 s podobnym zaoberaju, kolko zarobim? pecenim si privyrobim 5 euro za pracu na 3 poobedia... :D to chce fakt skvely napad, aby som zbohatla... 🙂 asi kazda z nas poda sportku s inymi kombinaciami cislic a ked vyhrame, tak sa podelime... :D

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@maximouse ja som rozmýšlala aj si niečo otvoriť ako obchodík s oblečením alebo salon pre nevesty a ženíchov no toho tu je veľa ... NApadlo ma pohrebníctvo ale také celkové u nás je jedno a myslím že to by šlo nápadou je ovela viac no treba odvahu...

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@peneloppe ano sú aj taký ľudia no ja nikoho do ničoho nutiť nebudem u mna si baby popozerajú a ked nič nechcú povedia že teraz nechcú a tak vypijeme kafčo poklebetíme a tým to končí nejako ku iným teda cudzím ludom ani nechodím ja len ku známim aspoň sa stretneme pokecáme dáme kafčo a je to :D

maximouse
25. máj 2015

@mariapuskasova a vstupny kapital, ktory maloktora z nas ma... 🙂

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@maximouse skus niečo čo neje až tak známe ja predávam aj čistace prostriedky a sú neskutočné su super už ked nik nič nechce objednám sama pre seba aj tak je to lacnejšie ako v obchodoch ... a nemôžem na ne povedať ani jedno zlé slovko oriflame sa mne osobne nepáči z veľa vecí som mala len problémi vyrážky lupiny atd... ale ja ked niečo predávam najprv to vyskúšam nepredávam niečo o čom nič neviem :D

tslobik
25. máj 2015

@moni73 ja robím za 400 na plný úväzok, na smeny + nočné 🙂 + cestovné, čiže skôr 360€

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@maximouse možeš si zobrať príspevok od statu tuším že na podnikanie je teraz okolo 4000 to myslím že nieje málo

enya00
25. máj 2015

ja tiez chodim na brigadu,umyvam riady atd.v kuchyni...nieco si zarobim a zmenim vzduch...ale iba ked ma muz volno,alebo nocnu,takze nie vzdy sa da...ale da sa...len je to naozaj tazke,ked vam nema kto byt pri detoch,takze ak aj niektore chcu nie vzdy sa to da

maximouse
25. máj 2015

@enya00 uplne suhlasim
@mariapuskasova odvaha sa tazko hlada... co ak to nevyjde a rodinu zadlzim... hoci risk je zisk... no na ten si trufnem, az ked budem zamestnana a nie na rodicovskej... zatial aspon setrim, kde sa da... oblecenie kupujem na bazari, take na doma usijem, co si mozem odopriet, odopriem, nestruhame hrdobu... myslim, ze ste spominali, ze zijete z 800€ a da sa to... veru da... my to mame rovnako + 2 male deticky... 🙂

terina25
25. máj 2015

@mariapuskasova no a ja zase nechapem co teba zerie...je to kazdeho osobna vec..kto chce bude sa stazovat,kto chce tak ten s tym nieco robi.naco to tu zbytocne rozoberat a zakladat temu?su aj ine problemy ako toto,ci nie?netreba sa starat do druhych,ale zit svoj zivot podla svojho najlepsie vedomia,svedomia...mna pocas rodicaku taketo nieco vobec ale vobec netrapilo...ze preco sa niekto stazuje...co ty s tym vyriesis ked tu zalozis o tom temu?treba si zit svoj zivot a starat sa o seba...

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@maximouse ano ano dá sa zili sme už aj z ovela menej tiež som mala živnosť hned ako som doštudovala no ked som bola rok na rodičovskej ak som to stopla pretože sa nedalo pri malom nakoľko má zdravotné problémi no uvažujem niečo začať ale etš neviem čo :D

alietam
25. máj 2015

Ano su luda co nechcu pracovat alebo aj by chceli ale nemozu napr.postihnute leziacie dieta-pozierac penazi tam by sa zislo kvantumpenazi ake kedze ho nemaju jde dat suseda si netrufne ani len kocikovat tak tk zena samozrejm do prace nepojde ja hovorim za seba mm pracu na 75% uvazok a este chodim na dohodu do vyroby kde stojim za pasom 8 hodin na deti nenam vobec cas som unavena z toho nahanania sa za peniazmi a co mam z toho a to som isla robit est pred dovrsenim troch rokov dietata takze sa najdu aj taky co robia nielen taky co nerobia

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@terina25 no vydíš založila som a pridala si sa hh .. :D každý si žije svoje aj ja len ma to už rozčúlilo tak som napísla ten kto chce sa pripojí ten čo nie tak to ignoruje ale ako vydím aj teba to zaujalo :D

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@alietam takým klobúk dole 😎

terina25
25. máj 2015

@mariapuskasova hej zaujalo...ze ake blbosti sa tu zase riesia,tak len preto...ja tu uz casto nechodim a nemam cas reagovat na temy..no tato bola na prvej strane tak som si ju vsimla...a vyjadrila nazor...poviem len tolko ze si to velmi lahko predstavujes...ale neboj sa,zivot to zmeni..

A k tomu predaju cist.prostriedkov..ja by som nemala zaludok nukat nieco take kamaratkam al.rodine...no ale kazdi sme ina povaha...ako tu niektora spominala ten predaj po telefone...alebo ti mozno ide aby si ziskala zakaznikiv aj tu...zeby???...no v kazdom pripade zelam vela uspechov...

mariapuskasova
autor
25. máj 2015

@terina25 Jasné každý sme iný no tak neponúkaj ja to nikomu nenútim spýtam sa a tam to konči bud chce alebo nechce ale aspon vieme ako to mnohý robia na sili ponukaju veci a potom sa im každý vyhýba nemaj zaludok na nič ani ja nemám na takých čo sa len sťažujú a nič nerobia ...

terina25
25. máj 2015

@mariapuskasova este raz to poviem..zivot ta nauci😉 pekny den prajem...

dai
25. máj 2015

tak vidite... ja som napr. teraz hladala niekoho cez koho mozem mary kay objednat - a nasla som az tak ze nahodou nejaka pani zadarmo malovala v detskom kutiku - keby tam neprisla tak by som si ju nenasla... cize ono aj toto ponukanie tovaru nie je len o tom ze otravujem - skor o tom ze vytvaram moznosti kde si ma sami zaujemci najdu ( dat inzerat za par euro do miestnych novin, spravit pre zeny napr. predvadzaciu akciu etc. ... samozrejme ze najskor sa musim s tymi danymi vyrobkami stotoznit - bez toho to ide naozaj len ludom co nemaju chrbtovu kost...a opaet najst du spravnu mieru pozornosti aby som si zakaznikov neodplasilo pocitom ze ich obtazujem...) - opaet sa ale toto vsetko da naucit...
-
@maximouse mne pecie jedna mamicka - ked som si prepocitala jej zisk na jednej torte je to najmenej 20 -30 euro - za jeden vikend pritom pecie najmenej 10 tort ( ta informacia je od nej, uz ma aj 2x odmietla lebo mala prilis vela objednavok ) - to je za 4 vikendy 800 euro... ci ma zivnost neviem, ale aj tak je to krasne privyrobenie si za 8 dni popri materskej ... samozrejme ze ti ezakaznicky nemala hned - ma profil na facebooku kde si dava fotky, je aj tu medzi mamkami co pecu... z mojej rodiny po mojej skusenosti si u nej uz objednavaju moji aj muzovi surodenci na vsetky rodinne oslavy... cize ona nic vo velkom neponuka, skor uz musi odmietat...
ak si z malej obce a vies piect skus aj ty si zalozit profil, chval sa najskor tortickami co robi s pre svoju rodinu ( tie by si tak ci tak piekla ) - ziskaj si klientelu a nebud obmedzena len na svoju dedinu... mne uz tie 2 razy co moja nemohla piekla aj pani z obce 30km vzdialenej ( tortu mi raz priviezla lebo mala cestu a raz som si sama bola pre nu...)

dai
25. máj 2015

@terina25 zivot neuci... dava ti len udalosti do cesty - je na tebe ako ich pojmes a ci ich premenis na prilezitost alebo ich budes vnimat negativne a zlozis sa na nich...

diablikovci
25. máj 2015

@moni244 Manzel ma pravidelnu pracovnu smenu? Ja by som tiez isla, len u mna je to take zlozite, lebo co ma svoje smeny a casto sa stava ide rano a potom mi zavola ostavam do 19 lebo mame poradu, alebo tyzden do predu sa dozvie ze vtedy ide na skolenie rano a ostava aj na svoju poobednu smenu a pride o 23 domov. Je po nocnej tak spi a potom vecer ide o 16:30 do roboty lebo maju poradu a ostava uz na svoju nocnu a pride rano a zase spi.