icon

Ženy majú možnosť privyrobiť si, no stále sa sťažujú

mariapuskasova
23. máj 2015

Uz mi to nedalo. Vela zien tu pise ako si privyrobit alebo ako usetrit... keby naozaj chceli tak maju dost penazi... a to kazdy.... ponuka prac je nekonecna no baby najprv by ste museli chciet. Niekto tu pise ze uz nema ani na to najpodstatnejsie no ked mu napisete ako sa da zarobit tak vam povie ze on na to nieje... ako sorry keby som sa mala tak biedne ako niektore pisete tak berem hned prvu ponuku ktora mi pride pod ruku... nehovorim ze v dnesnej dobe je to lahke ale za vyskusanie nedam nic... mozno si teraz povie mnoho z vas ze jej je dobre ma penazi... no nemam zijeme z 800 eur a mame hypoteku a aj pozicku no nestazujem sa hladam a robim co mozem... no hlavne sa nestazujem a ked mi dakto ponukne nieco nepoviem ze na to niesom... ako fakt uz nechapem sme narod co sa vie iba stazovat a nic pre zlepsienie nevieme urobit... som s toho normalne vytocena kazdy sa iba stazuje a nik nic nerobi.... 😠 joj boze...

mariapuskasova
autor
27. máj 2015

@moni73 to čo si privyrobím tak je na účte mojho malého aby mal niečo aj ked vyrastie a čože si akosi podráždená len nepukni.... 😝

mariapuskasova
autor
27. máj 2015

@spirit16 Ano tak to je presne :D

mariapuskasova
autor
27. máj 2015

@evening_star nad tým sa dá polemizovať čo si napísala ak by si mala dve deti isšli ti yobrať byt a podobné veci tak by si robila aj to čo ti ide najhoršie len aby si dala svojim deteom čo je nutné ja nikoho neodsudzujem len prosto mi lezie na nervy my máme málo a tomu je tak dobre ja nemôžem robiť preto a preto a pritom to niesú extra závažné problémi aby si nemohli provyrobiť... Hlavne mi tu išlo o to aby sa ludia prebrali a nie len sa sťažovali no ale ako tak vydím tak ludia si všetko preložia po svojom ... 😀

lucinkaboz
30. máj 2015

@mariapuskasova to je široky pojem, nevieš o čom rozprávaš

lucinkaboz
30. máj 2015

pyramidova práca, presviečanie na ukor -ja zarobím na tebe,poistovnictvo,požičkaren,sračky prvotriedne dehonestujuce ludsky charakter,radsej budem zit skromno ,mat malo.ale mat cisty charakter a svedomie, ze som nikoho neoklamal nazavadzal,pretože ano o tom to je

mariapuskasova
autor
31. máj 2015

@lucinkaboz už ked si začala rozoberať poistovníctvo iste si ty alebo niekto z tvojich blízkych poistený alebo máš auto kde musíš mať poistku takže tým pádom to niekto robiť musí a nakoľko viem čo to obnáša majú ludia v čo s tým robia u mňa obrovskú poklonu... Požičky tak isto mladý na výber nemajú a pôžičky si berú ovšem ak nie sú rómovia tý majú od štátu všetko a za darmo... Ja som písala o privyrobení si ale to neva ako nechápem čo sa tu všetky idete roztrhať niekto vám napíše pravdu a už ho idete zožrať že nemá charakter a podobné veci nikto tu nikoho nepozná a ked niekto napíše pravdu alebo to čo sa väčšine nepáči je za najväčšieho .... ako nechápem vás ...

mariapuskasova
autor
31. máj 2015

a lutujte sa, sťažujte a hlavne nerobte NIČ pre to aby ste sa mali lepšie vtedy vám bude ok :D

libka1
31. máj 2015

@mariapuskasova este ze ta mame, bez teba by skrachovala slovenska ekonomika a nemal by nas "lenive" kto umravnit 😀

sandra551
1. jún 2015

@,mariapuskasova Je fajn povzbudiť, ale možno by bolo vhodnejšie napísať konkrétne tipy, ako si kočky môžu privyrobiť. Ako som napísala napríklad ja a mne to tak aj naozaj funguje a nemyslím si, že to je zanedbateľná čiastka 🙂

mariapuskasova
autor
1. jún 2015

@sandra551 konkrétne : štrikovanie, hačkovanie, pletenie prútikov a z toho košíky, šitie, predaj rozneho štílu ( cez oblečenie, po elektroniku) , venčením psov, skladanie rôznych dekorácii z papiera to ide vo veľkom... a x y vecí len treba chcieť a mať chuť niečo vymyslieť...

spirit16
1. jún 2015

@lucinkaboz
pyramidova práca, presviečanie na ukor -ja zarobím na tebe,poistovnictvo,požičkaren,sračky prvotriedne dehonestujuce ludsky charakter,radsej budem zit skromno ,mat malo.ale mat cisty charakter a svedomie, ze som nikoho neoklamal nazavadzal,pretože ano o tom to je

No toto je klasicky nazor ludi, co nevedia, ako to funguje v kazom obchode.
Ty si myslis, ze ked ides do bezneho obchodu, tak ze "na Tebe" nezarobi x ludi? Je to presne taka ista pyramidova praca aku spominas. (Pretoze netusis, co to je MLM a co je to pyramida).
Mnoho ludi ma predstavu, ze aj spagety carbonara by sa mali v restauracii predavat za Euro, lebo to je ich vyrobna cena. Neriesia, ze za prenajaty priestor sa musi platit, neriesia, ze tam pracuju ludia, ktori tiez chcu zarobit, neriesia, ze je treba platit energie a ze je treba zaplatit za nakup poharov, priborov, ze je treba zaplatit vodicovi, co tovar privezie, ze je treba zaplatit velkoobchodu, ktory tovar zhana a skladuje a ze aj ten velkoobchod ma zamestanych ludi....

To iste plati aj pri tom, comu hovorite pyramida.( Aj ked Ozajstyna Pyramida je system, ktory nema vyrobky a skutocne funguje resp nefunguje na tom, ze vybera od ludi peniaze). MLM s pyramidou nema nic spolocne.
MLM alebo aj poistovnictvo pracuje presne s tou istou marzou s akou pracuje velko a maloobchod a vlastne rovnakym sposobom je aj rozdelovany, ale to mnoho ludi nechape.

A hlavne ked nechcete na "nikom zarobit" ako si vlastne chcete privyrobit? Ved tu vasu pracu vzdy musi niekto zaplatit.

spirit16
1. jún 2015

Ti ludia, co poistuju, maju velmi tazky chlebicek. A pritom ich pracu potrebujete ( teda pokial si sami neviete poriadne nastudovat podmienky) Jasne su poistovaci, ktori Ti natlacia za kazdu cenu cokolvek, je treba si dat pozor ako vsade.
Ale nato, aby vam dobre poradil, tak sa potrebuje vzdelavat. Nez uzavrie jednu poistku, tak obycajne s tym klientom stravi niekolko hodin, takze ta provizia je zasluzena. Za aky plat na hodinu by ste boli ochotni robit vy?
To nie je tak, ze Ti ludia maju peniaze za nic a ze vas okradaju.
Skuste sa na to pozriet aj z tej druhej strany. A naviac ich pracu skutocne potrebujete, resp potrebujeme ( pokial si to nenastudujeme vsetko sami)

spirit16
1. jún 2015

Ono kazdy by chcel zarobit peniaze tak, ze mu niekto da robotu, ktora ho idealne bude bavit, alebo ked nebude bavit, tak aspon bude zaplatena.
Ale akosi vam nedochadza, ze na konci to, co vy urobite, tak musi niekto zaplatit, teda kupit.
Takze predavat je pod uroven. Nech si s tym spini ruky niekto iny. Mne nech da niekto cistu pracu, ktoru si odrobim, dobre ma zaplati a viac sa nemusim starat.
Ako ok, aj to sa da, ale nemozete sa divit, ze takych ponuk je ozaj malo a hlavne je ten pristup trosku zaslepeny a pokrytecky.

libka1
2. jún 2015

@spirit16 hej, ale ten co ti predava chlieb ti nezvoni 5 dni po porode pri dverach a ked mu povies ze nemas zaujem vlezie ti dnu oknom 😝
tu nejde o marzu ale sposob ako to vela tychto ludi robi. Kazia tak meno aj tym slusnym a potom maju ludia na nich taky nazor aky maju 😅 ved to ze niekto na tebe zarobi ked nieco kupis kedze je to jeho praca z ktorej zije vie aj moja 7 rocna dcera.... o tom tu nikto nehovoril...

spirit16
2. jún 2015

@libka1
hovorila o tom napriklad lucinkaboz a mnoho ludi to takto vnima.
A ano su medzi nimi aj taki co lezu oknom a su dotieravi, tak ako v kazdej inej oblasti najdes ludi, co su OK a najdes hlupakov. V restauracii stretnes drzeho casnika, co nevie robit svoju pracu, ale aj profesionala. Ale kedze su tam aj hlupaci, tak nikto nebude robit casnika?
Netreba hadzat ani poistovakov a tych, co robia MLM do jedneho vreca a hovorit si, ze ja takuto pracu nemozem robit lebo je dehonestujuca. Na privirobenie je prave ten MLM idealny.

moni839
2. jún 2015

Ozvem sa aj ja. Tiez som prispela v jednej skupine radami. Takze pre tie, ktore chcu ako na to. Ak uz nemozem ist do prace je moznost nakupovat v obchodoch , kde Vam z nakupu vracaju peniaze. Ja pouzivam Lyoness ,no spolocnosti je viac, takze nech sa paci najdite si tu,ktora Vam vyhovuje. 🙂 Kedze manzel ma firmu a robi od nevidim do nevidim, bola som nutena zariadit sa a po pokusoch zamestnat sa (ano aj som pracovala aj na 8 hodin aj na dohodu, tahala som vikendy 12-16 hodin, aj poistovnictvo), som jednoducho prehodnotila situaciu a som doma a pracujem z domu. Mam dielnu a sijem. a tvorim, mozte kuknut moj fotoblog. NIe som vyucena krajcirka.V minulosti som pri kazdej materskej nieco robila a viem , ze ked chces ide to. Nemam pomoc s detmi, vsetko riesim sama, ci prazdniny, ci lekarov. No a tiez mam Oriflame. Naozaj je to o uhle pohladu. 🙂

libka1
2. jún 2015

@spirit16 hej, ale kvoli jednemu hlupemu casnikovi neodsudis vsetkych, maximalne sa uz do tej restiky nevratis a pojdes do inej... ale tymto neustale vyvolavajucim a doternym ludom s poistkami, roznymi telefonickymi anketami a podobne je takmer nemozne sa vyhnut... 😝
to co myslela lucinkaboz je podla mna to, ze chlieb potrebujes, ale poistku nie vzdy aj ked ti co ju predavaju ta budu presviedcat ze bez nej neprezijes a velakrat ti ponukat alternativy vyhodne tak akurat pre nich...

spirit16
2. jún 2015

@libka1

Samozrejme, ze kazdemu lezie na nervy, ked Ti vyvolavaju a chcu Ti nieco natlacit. Tieto formy su najkriklavejsie. Ale to neznamena, ze sa ci uz poistovnictvo, alebo ine veci nedaju robit aj inak a obycajne prave ti, co to robia inak maju aj uspech.

libka1
2. jún 2015

@spirit16 to ano, my mame slusneho poistovaka a vidiet ze sa mu aj dari 🙂

sam2
2. jún 2015

@mariapuskasova suhlasim. Ja si tiez popri rodicaku privyrabam....nedokazala by som vyzit z 200e..a som typ, ktory nedokaze byt financne zavysli od chlapa....plakat by dokazal kazdy jeden...aj hladat vyhovorky ako sa to neda...ja skor hladam cestu ako sa to da....a vzdy ked sa mi naskytne praca navysse a mam kde nechat drobca, idem do toho...a je jedno ci je to upratovanie, pranie, zehlenie...uctovnictvo...minule v praci potrebovali pomoc pri audite, tak som isla....v dnesnej dobe je kazda korunka dobra...a mozno vdaka tomu sa nam nezije zle...lebo mame z muzom obe ruky zdrave a vieme ich pouzit vzdy ked sa da ;)

sardinka333
2. jún 2015

@sandra551 prečo by mala písať konkrétne typy ako si privirobiť? To je velmi individuálne - každý má iné vzdelanie, časové možnosti, býva v inom regione a je inak ,,fajnový,,....niekto nema problém zobrať hoci aj upratovanie kancelárií po večeroch a iná povie že ona je Mgr. tak predsa to je pod jej uroven....

Podchvílou tu čitame o ženách, ktoré ,,mrnčia,, a nakoniec z diskusie zistíme že aj na urady kočíkom je dotyčnej problém ist lebo je to ,,daleko,, nepraktické...proste najde x dovodov prečo nie a to má napr. aj pomoc rodiny. Takých ja nelutujem....nech si živoria.

zuzin78
2. jún 2015

@sam2 to je dobre, ze si vies popro rodicaku najst nejaku brigadu,ale velmi zalezi aj od miesta bydliska. pri BA si pracu ludia skor najdu ako na vychode kde je velka nezamestnanost alebo na juhu Slovenska, kde nic nie je, viem o com pisem zijem tu par rokov,ale odchadzam. tu pracu nikdy nenajdem a ak ano tak za 8,5 hodiny plu nadcasy ti daju v hrubom 400€ . a ak neviem ich jazyk (mensiny), tak ta nezamestnaju. co je moj problem, nakolko ja sa madarcinu nikdy nebudem ucit.....nikdy.
ja nemam kde nechat deti, rodinu mam 200 km , a mladsia je v kuse chora, tak ma zakazanu skolku, kolektiv... ja neplacem, nestazujem sa, pomaly riesim odchod na sever slovenska, kde je to lepsie a kde mi rodina pomoze.

sandra551
2. jún 2015

@sardinka333 Už to napísala, tak ako ja som napísala moje tipy. A je úplne jedno z kade ste, moje tipy sú všetky na prácu na diaľku - externe. Externe sa dá robiť aj z východného Slovenska pre bratislavské firmy a brať bratislavské peniaze. Ja to tak robím už vyše roka a ako hovorím, privyrobím si pár hodinami týždenne kreatívnou prácou 400 € v čistom. Sú aj iné možnosti, každá má svoje tipy, tak prečo o ne nepodeliť a nenájsť si to, v čom sa dotyčná nájde...

libka1
2. jún 2015

ja len nechapem ako sa tu niektore tvarite ze ked nie je niekto ochotny poistovat, ponukat oriflame, betterware a podobne, tak je hned lenivy...
sa trosku dostante do reality a prestante posudzovat podla seba vsetkych. svet je duhovy a nie ciernobiely. ja robim nonstop, hned ako som skoncila svoje standardne zamestnanie kde sa hodlam po rodicovskej zase vratit tak som zacala robit pre ine firmy ktore mi na rozdiel od mojho standardneho zamestnavatela umoznia robit z domu. den pred porodom som odovzdavala projekt a po navrate z nemocnice som hned pokracovala na dalsom projekte. som takto spokojna, ale som aj lepsia ako tie ostatne? nie, proste mam len dobre podmienky vdaka rodine a aj robim v oblasti ktora mi toto umoznuje. kazdy to ma inak a niekedy su naozaj objektivne dovody ze nieco nie je take lahke pre jedneho ako pre druheho...
tato tema je uplne o nicom a navyse bola zalozena s uplne inym umyslom... staci pozriet dalsie temy od pani zakladatelky. nedala sem ani jeden prinosny prispevok, akurat velebi seba aka je sikovna a aky su druhy na nic... keby bola taka sikovna, nemusi sa propagovat na modrom konikovi a zakladat pokutne temy zakryvajuce jej skutocny umysel 😝
aspon ze sem niektore maminy pridali nejake prospesne rady ktorych sme sa od zakladatelky nedockali...

zuzin78
2. jún 2015

@libka1 pekne napisane.... len som pani zakladatelke nechcela napisat, preco sa tu chvali ,ved MK je ako maly bulvar. 🙂

jafnka
2. jún 2015

nezvyknem prispievať do diskusií, ale sem napíšem moju skúsenosť nielen z rodičovskej.
som magistra a mám vyštudovanú biochémiu. hneď po škole som si hľadala prácu. chcela som samozrejme robiť v obore. bola som na veľa pohovoroch a na každom sa ma pýtali vždy tie isté dve otázky: 1. Máte prax? 2. Plánujete deti? Prax som mala, veď som bola predošlé 4 roky každý deň v labáku, niekedy aj 12 hodín, mala som spoluautorstvo článku čo vyšiel v zahraničnom časopise. ALE v životopise som nemala zapísanú žiadnu pracovnú skúsenosť takže všetko ostatné sa zrazu nerátalo. No a deti? Jasné, že ich v budúcnosti plánujem. No tým som sa úplne odpísala. Takže po čase som začala hovoriť, že deti v živote nebudem chcieť, ale aj tak mi to nepomáhalo keďže som nemala tú prax. Nakoniec sa mi podarilo nájsť prácu - ako inak - po známosti vďaka mužovi. Robila som na ubytovacom oddelení na intrákoch v mlynskej. Potom sme sa presťahovali a kolotoč sa začal znova. Už poučená z predošlých skúseností som si nerobila veľké nádeje. Teraz som si už dávala žiadosti všade. Aj na predavačky a upratovačky a tak. ALE keďže mám vysokú školu tak ma nemôžu zamestnať lebo by ma nevedeli ohodnotiť. Vôbec ich nezaujímalo, že mi 350e stačí. Radšej nechali miesto neobsadené než by ma vzali. Tak prišli na rad aj také zamestnania ako predaj cez telefón, o ktorom som tvrdila, že ho nikdy nebudem robiť lebo to nie je pre mňa. A mala som pravdu. Vydržala som presne mesiac. Ku koncu som už vždy len dúfala, že mi to nikto nezdvihne. A potom zase zaúradovali známosti a začala som robiť dievča pre všetko v jednom kaderníctve. Od zametania podlahy až po vybavovanie v banke som tam robila všetko. A po mesiaci som dostala na ruku 300e. Ďaleko menej ako baby kaderníčky, čo ledva prešli strednou školou. No ale bola som vďačná lebo aspoň dačo som mala. V tom čase sme si adoptovali dcérku a ostala som na RD. A keď som si porovnala, čo som zarobila a čo dostávam tak to bolo vlastne to isté. Teraz som s ňou stále doma a naozaj nemienim vyšívať, zapletať a neviem čo ešte. V prvom rade sa chcem naplno venovať dcére. Žiadne také, že ju posadím pred telku a dúfam, že tam vydrží pol dňa aby som si ja mohla robiť svoje. Aj teraz som za PC len preto, že akurát do seba tlačí desiatu. Ono, tiež som skúšala aj rôzne klikačky a podobne, no vzdala som to. Lebo aby som denne sedela hodinu za PC a možno tak po pol roku mala dákych 10e (ak by mi to vôbec vyplatili) tak to sa mi neoplatí. Na stráženie detí, upratovanie a doučovanie sa mi zatiaľ nikto neozval. Avon, oriflame a mary kay už v rodine máme. Takže namiesto privyrobenia budem musieť ísť do práce. No už teraz viem, že to bude ešte ťažšie ako predtým. Aj keď už mám aspoň dáku prax, ALE mám malé dieťa. A už ani nespadám do kategórie do 29 rokov, čo je teraz veľmi populárne zamestnávať takto cez dotácie. Takže skúšam ako inak zase len po známosti a ani to nie je isté. Veď niekto môže poznať samotného šéfa a to mi už potom moja známosť nepomôže.
Kto chce nech sa sťažuje, je to jeho vec. Ale prijímam to len od toho, kto sa aspoň pokúsil.

sam2
2. jún 2015

@zuzin78 ale vidis, riesis to.. a to je zaklad uspechu..su ludia ktori placu a lamentuju a nic preto nerobia, aby to zmenili...a to je to o com zakladatelka pise....a ja ti drzim palce aby sa ti darilo...naozaj s uprimneho srdca 🙂

moni73
2. jún 2015

predsa len mi neda... ten kto sa tu stazuje ma z toho asi tolko ako ten, co zaklada temy o zarobku z mlm. nejako nevidim rozdiel medzi zenou, co sa stazuje a tou, co sa prostrednictvom mk snazi ziskat zakaznikov, resp. dalsich predajcov. aj ta, co sa LEN stazuje (verim, ze takych nie je vela) aj ta druha su otravne 😖 .
a este: ustretovost voci zenam/matkam je v oblasti pracovneho trhu sr uboha! su zeny, ktore sa staraju o deti a muzi su na tyzdnovkach, resp. v zahranici, su zeny, ktore sa staraju o chore dieta/deti, su zeny, ktore nie su celkom zdrave, su zeny, ktore su s detmi same..... ale ako mozme chciet nejake pochopenie od statu, ked tomu nerozumeju niektore zeny/matky - vid tato diskusia
a este musim spomenut svoju kamaratku, ktora sa ako rozvedena starala o 2 deti. chcela dat detom viac a tak po normalnej praci chodila upratovat, z domu rano o 7mej, po pracovnej dobe prechod na ine miesto upratovat, domov chodievala po 7mej vecer. ale dala to! deti mali kvalitnejsie oblecenie, mohla im kupit mobil mohli ist cez vikend (ak ovsem vladala) na vylet! teraz ma vo vyhradnej opatere vnuka a je rozhodnuta sa radsej uskromnovat 😒

@jafnka drzim palce, aby si si nasla pracu zodpovedajucu vzdelaniu

tslobik
2. jún 2015

@jafnka pravdivé....dnešná smutná realita 😒