Ženy podnikateľov - ako to máte s peniazmi?
Som na materskej, dostávam 400eur. Nestačí mi to. Občas urobím nejaký nákup, kozmetika, nechty, oblečenie dieťaťu, ktoré rastie tak, ze každý mesiac niečo dokupujem....
Inak neplatím nič. Hypotéku nemáme, nákupy robí manžel. Aj tak mi to nestačí.
Otázka pre tie, ktoré si rovnako rady doprajú a potrpia na kvalite (ostatné sa prosím zdrzte komentára) - stačí vám 400eur mesačne? Pripadne si od muža vypýtať viac, alebo máte nejakú kreditku bez limitu?
Môj si totiž zvykol, že všetko platím z materskej - papuče topánky, bundu, knihy, výlety,...komplet co je v réžii dieťaťa nemá žiadne výdavky.
Plus všetko pre seba si tiež kupujem z tohto.
Len som nervózna z toho, keď mi ostane na účte posr....20eur, pripadne aj menej a potom trpnem, či sa pri pokladni nebudem hanbit.
Preco ti je blbe pytat si peniaze od muza? Toto ja nepochopim.. tiez som na RD, mame zvlast ucty, ale spolocne peniaze a normalne ked potrebujem, tak mu len v podstate oznamim,ze berem jeho kartu lebo ja uz nemam..
@cyberk áno, presne taká 100-200 navyše by sa zišla.
Nechcem, aby to vyznelo, že ťa ľutujem, ale zdá sa mi (z toho, že si si myslela, že ťa za to budú ostatní kritizovať), že si ním veľmi "dobre" zmanipulovaná, aby si robila len to, čo chce on. Či aj nemá nejakú narcistnú povahu, alebo čo.
@mon29 lebo on si myslí, že keď on platí energie a stravu ze to je všetko.
Neviem si predstaviť, že by som pýtala peniaze od manžela. Máme spoločný účet a nikto nerieši, koľko ten druhý míňa. Toto je protizákonné, čo robí...
@hefo ako si na to prišiel? Áno ma. Ale dá sa s ním žiť 😄 pracuje na sebe, snaží sa
@thereisabear vážne? No tiež mi to občas prišlo choré, že všetko všetko malému len ja a keď ho poprosím, okomentuje načo prečo začo, pripadne ZABUDNE!!!
To je super...400€ len na 2....a bez nakupov a inych vydavkov....my mame 635€ 5ti aj s nakupmi a vsetkymi poplatkami.....
Obyčajne farbičky sme potrebovali.... po 2 t som s nervami kúpila zas ja, tak ze prečo, keď on ich môže kúpiť lacnejšie... ze len cakal, kym sa mu náplní košík aby mal dopravy zadarmo
My máme financie vyriešené k obojstrannej spokojnosti. Z mesačného príjmu si každý nechávame rovnakú sumu na svoje radosti. Zvyšok ide na spoločný účet a z toho sa platí strava, hypotéka, autá, šetríme, všetko súvisiace s dieťaťom a spoločné záujmy.
V živote sme sa kvôli financiám nepohadali. Osobne by mi bolo trápne pýtať od muža peniaze, zvlášť keď kupujem veci i preňho, dieťa....
Pozor, aby to neboj tvoj muž v utajení 🤭🧐
Takže úplne kludne s čistým svedomím mu môžem oznámiť, že 400eur je naozaj málo a aby mi posielal 200e mesačne navyše?
Keď mi niečo ostane, presuniem to na šetriaci účet.
Aaach Jaj čo by som dala keby mi chodi aspoň 400€ mesacne čo tebe nestačí 😀 v dobrom píšem .. ja nežijem na SR a u nás materská neexistuje . Nedostávam mesacne nič len prídavok na dieťa 70€ , tiež si rada doprajem a keďže ja príjem nemám , mínam manželove 😃 nepytam moc od neho nemám to rada .. ale vždy mame doma nejakú hotovosť tak beriem odtiaľ . Inak potraviny a a zvysok všetko kde niekde platíme tak platí on. Aj keď sme manželia nie je to príjemný pocit.. rada by som mala aspoň nejaké svoje peniaze a nie byt odkázaná len od neho . Čo by som dala aspoň za 300€ mesacne za materskú 🙏🏼
@silviaeli 😅😅😅🙏👍 človek nikdy nevie, vie o modrom konovi🤣
@katren tak to si potom dobrá čarodejnica, keď z toho dokážete vyžiť. Aj nájom, stravu atď?
🤭😂
autorka asi nemyslela matersku ale rodicovsku ci?
@c_est_la_vie z mesačného príjmu 400e? Lebo ja píšem o 400. Keby sme z toho mali dat rovnakú sumu, tak asi by sme neprežili 😆
Najom nastastie neplatime, iba plyn a elektrinu....vodu mame svoju, nie je tu kanalizacia a vodovod, hoci sme 8km od kupelneho mesta....ked nemas navyse, uskromnis sa 😉 ale nic nam nechyba, mame vsetko, co nam treba 🙂
U nas plati muz, vsetko, moje peniaze su moje vreckove( nastavil to takto on,dobrovolne😁), jeho vobec nezaujima, ci si ich odlozim alebo miniem .. vacsinou idu tie "moje" na vylety, na letenky na oblecenie pre celu rodinu atd. Ale ked aj mam aj tak bezproblemov si viem zobrat "jeho" kartu a ist na nakupy cohokolvek 🙂.. podla mna to ze sa toho bojis, je niekde inde, ako len v tom ze nieco popalti..
Ako som prišiel na to, že má narcistnú povahu? Podľa tých pár viet proste blikajú kontrolky. Vydeľovanie peňazí je úplne typickým príznakom.
Na denníku Postoj vyšiel seriál o nefyzickom násilí, tu je zhrňujúci článok, na konci sú odkazy na jednotlivé diely:
https://www.postoj.sk/80460/tabu-o-ktorom-sa-po...
Dobra téma..konecne si nemyslim, že to iba ja takto fungujem😎👍🏻✌🏻Ale ja to zmením 💪🏻
minule som tu pisala o mojej situacii a zeny mi radili a aj zvozili....som na rodicovskej...mame 4 deti...cela moja rodicovska ako pride,hned ide na hypo...cize ja nemam ani tych 370 Eur...muz mi mal poslat peniaze na ucet,neurobil tak,lebo spori na dokoncenie prerabky domu. Zaplati,co treba,ale peniaze si pytam,ak nemam..co nemam ...ale moja hrdost mi brani pytat,kedze moj muz mi hned zrata,ze toto treba a toto netreba a on musi dosporit...a uskromnit sa...akoze som celkom okliestena...lebo..lebo...lebo....neviem,ci je to mat peniaze na svoje potreby...som rada,ked kupim nutne veci detom...ano ...zo Sinsay....verim,ze je to prechodne obdobie...ale o drzku casto....
@silviaeli 😅👍 máš ss
@mironka to má mrzí ze ta zvolili. Občas sa to tu stáva, že stačí trochu inak napísať príspevok, trosku zmeniť slovo a už sa to cele inak pochopí a zvrtne úplne opačným smerom. 4 deti no to si neviem ani predstaviť. To musí byť naozaj ťažké. 😔
Ak by si žiadala výživné na dieťa/seba, tak ti to súd odklepne. Len teda vzťahu to nepomôže...
@hefo ooo tak to zas nie.... takýto nie je. Tu ide skôr o to, že som ho asi ja naucila, že mi to stačí. Zvykol si. A on je veľmi šetrný. Netvrdím ze nič nekúpi, len to 100x zváži ci je to dôležité a hľadá kde sa to dá kúpiť co najlacnejšie.
@thereisabear co odklepne? To by sme museli byť rozvedení, čo nám (pevne dufam) nehrozi
Nemuseli by ste byť rozvedení. Ale k rozvodu by to asi veru viedlo.
My s priateľom ani nie sme manželia žijeme spolu a máme spoločný účet. Nemáme moje a jeho máme spoločné.

to čo je za vzťah...keď nie som ja financmajster...
u nás je to opačne... máme spoločný účet a a aj každý osobitne... svoj účet mám len pre seba a na spoločný posiela on svoju výplatu... môjho nezaujímajú nič len cigarety a pivo takže to by vyzeralo u nás dosť blbo ....😉