Ženy podnikateľov - ako to máte s peniazmi?
Som na materskej, dostávam 400eur. Nestačí mi to. Občas urobím nejaký nákup, kozmetika, nechty, oblečenie dieťaťu, ktoré rastie tak, ze každý mesiac niečo dokupujem....
Inak neplatím nič. Hypotéku nemáme, nákupy robí manžel. Aj tak mi to nestačí.
Otázka pre tie, ktoré si rovnako rady doprajú a potrpia na kvalite (ostatné sa prosím zdrzte komentára) - stačí vám 400eur mesačne? Pripadne si od muža vypýtať viac, alebo máte nejakú kreditku bez limitu?
Môj si totiž zvykol, že všetko platím z materskej - papuče topánky, bundu, knihy, výlety,...komplet co je v réžii dieťaťa nemá žiadne výdavky.
Plus všetko pre seba si tiež kupujem z tohto.
Len som nervózna z toho, keď mi ostane na účte posr....20eur, pripadne aj menej a potom trpnem, či sa pri pokladni nebudem hanbit.
Dámy, čo keby sme opustili otázku, či je správne kupovať bundy z bazára, Pepca alebo butiku, a vrátili sa k pôvodnej otázke, či je správne, aby bohatý manžel nechal manželku živiť ju a dieťa len z jej materskej?
@annamalaga
@annamalaga rozdiel je v tom, ze na to aby mal niekto pocit, ze ma kvalitu, potrebuje mat na bunde nasivku s urcitym konkretnym napisom.
Ako pisem, teplo v nej je rovnako 🙂.
@bona_dea no neviem, nakoľko predsalen bunda, kde ktorá je drahšia , ma kvalitnejšie šitie , kvalitnejší materiál hlavne, takze rozdiel to je diametrálny. A to ti hovorím ako človek , ktorý mal na sebe Kenzo, Balenciagu, Champion, Nike, rozhodne sa to nemôže vyrovnať bunde z pepca a Hm
@liljana ako viem si predstaviť, že existujú náročné a vyžadované manželky, ale som presvedčená, že to je výrazná menšina. Väčšinou je to práve naopak to vydelovanie peňazí. V každom prípade obaja rodičia sa majú podieľať, ale každý v rámci svojich možností a toto je práve to v čom sa majú dopĺňať. Čiže obaja musia spolupracovať a sa dohodnúť akú veľkú rodinu zvládnu, v akom čase deti atď, ved to sa dá nejak plus mínus plánovať. A keď je taká situácia, že reťazový pôrod, veľa detí, tak vždy je riešenie, môže aj chlap ísť na materskú, poznám viac takých z okolia,proste čokoľvek podľa situácie a okolia. Čiže tak ako píšem, sú ženy čo to zneužívajú, ale v realite je to prevažná väčšina mužov, ktorí proste odmietajú prevziať tú zodpovednosť za rodinu
@candies nie je sa comu cudovat. Akonahle sa niekde objavi diskusia na temu "ako usetrit", 90% prispevkov radi, ze najviac sa da setrit na potravinach. Neviem si to predstavit, aby som jedla spagety s kecupom a lacne polske kuracie prsia kupene este k tomu v akcii len preto, aby som usetrila na handry, alebo co.
Vzdy tam niekto napise, ze vari jednoduche jedla a tak usetri. Mhm... ja nevarim nic zlozite ale zeby zrovna lacne? My sme doma styria a minimalne 500€ na potraviny odchadza u nas mesacne.
Ale ano, moje deti chodia v bazarovom obleceni. Lebo pre mna je jedno, ci ma bundu s takou alebo onakou nasivkou, ale ci si da farmarske poctive maso, alebo lidlacke polske mi jedno nie je.
@annamalaga a tak malému dieťaťu kupujeme bundu min. na 10rokov či na jednu sezonu? ono aj taká bunda z HM kvalitovo je v poriadku a vydrží niekolko rokov. Zas nerobme z toho takú vedu, že dieťa potrebuje mať kvalitne prešitú bundu 🙊 a iná, lacnejšia by sa mu po prvej prechádzke rozpadla
@bona_dea ja sa snažím kupovať vo výpredajoch (tie veci nemajú väčšiu hodnotu ako je ta vypredajova cena) a napr teraz aom kúpila bundy pp 20€ z Coccodrillo … veď na jednu zimu to je detom jedno. Možno keby mám jedno dieta kúpim drahšiu ale mám deti tri :D … hlavne zimné veci a topanky sa snažím kvalitne ale na leto .. aj z pepca je mi to jedno keďže niekedy prídu zo skolky tak spinave že sa to nedá ani vyprať.
@cocolino234 ze sa ti to chcelo vobec vypisovat 🤦♀️😄🤷♀️
Ok, uzavrime to tak, ze ty si mi dala prednasku, ja ti za to dakujem, nadalej si o autorke prispevku nemyslim nic pekne a kludne ma moze nazvat ako chce, kvalitu mojho zivota to neznizi.
@cocolino234 vies, niekto, kto vcera totalne exceloval v teme o ochlpeni ma vazne nemoze dostat ani do vyvrtky ani o nicom poucovat 😉.
Tak sa drz. Ziletkam zdar! 😄
@cocolino234 mama musi byt na teba pysna 😄
Nedá sa reagovať osobitne na každého, tak sa pokúsim zhrnúť a napísať všeobecne. Až na
@hefo
Iba v jednej veci si mal čiastočnú pravdu - každý tretí nakup ofrfle. Inak z neho nerob despotu, a z nás socky, ktoré chodia otrhane. Platí inkaso, internet, naftu, nákupy, mna oblieka on, proste je v tom profík a vie presne moje veľkosti a ma dokonalý vkus, a robí to preto lebo chce, neziadam ho o to. Keď som pár krát pýtala, lebo som fakt musela tak vždy mi dal. Nikdy nepovedal - mala si si šetriť. Opýtal sa , na čo som minula, to áno. Je mi nepríjemné pýtať, to tiež priznávam.
Uznávam, ze si tieto veci musíme vysvetliť. Jednoducho nech radšej šetrí na mne ako na dieťaťi.
Chcela by som podotknúť, že moje dieťa neučím na to, že môže mať všetko, ani ja si nekúpim všetko. Som taká, že jej skratka nekúpim overal z HM, lebo som. S ním nebola spokojná, a nepáči sa mi. Kúpim jej kvalitný ktorý ma v porovnaní neporovnateľne vyššiu kvalitu vodného stĺpca, doplnkov, ... okolo krku úplne iné šitie a zapínanie.. Aby som bola konkretna- ja si potrpim na týchto veciach. Nekúpim pastelky za 3e , keď nimi kreslí a nevidno ani prd ale kúpim stabilo, 10x drahšie a vidím tu kvalitu. Aj radosť z kreslenia je na úplne inej úrovni. Baví to dieťa viac, ako keď z toho kreslenia nemá nič. Kúpim Knihu keď sa mi páči, na knihy miniem vždy vela a často. Táto investícia sa mi vráti. Už teraz ako 2r rozpráva nadpriemerne. Čisto, súvislé, ....
Mne nejde o to (áno paradime sa, ale to sa dá aj za menej peňazí, aj sinsay majú krásne veci) nejde o to ukázať sa - mame bundu za 80e a motorku za 60. Nikdy mi o toto nešlo. Koho to pre boha zaujíma??? Moje kamarátky určite nie. Chytia sa za hlavu - zas ma novu čiapku, boooze ... ale ja poviem hej, zas lebo tamta stále padala do učí a už mi to išlo na nervy. Ma nove rukavice, lebo v tých je stále zima. Ma bundu za 80 eur lebo dĺžka rukávov sa dá prispôsobiť , neznášam dlhé rukávy a tato bunda vydrží aj 2-3sezony.
Nie som herečka ktorá si niečo kompenzuje znackami. Nemyslím si, že dieťa vyrastie cynik , lebo malo kvalitnejšie cizmy a hracku z kvalitných nezavadnych materiálov, najčastejšie drevených....
Hračky inak dosť často vyrábam aj doma. Hráme sa s kamienkami, siskami, konármi....
To by potom všetky deti mali mať traktoriky za 5eur z coop jednoty a bolo by zaruxene, že z nich vyrastú lepší ľudia?
Hlúposť!
Túto diskusiu na moje prekvapenie pochopil skoro každý. Odpovede som dostala, rady som dostala a ďakujem vám. Určite to musíme vyriešiť a dohodnúť sa . Ešte rok budem na MD.
Súhlasím aj s názorom, ktorý tu odznel, že možno som z tých, ktoré treba občas krotiť a mať pod kontrolou. Ale každopádne 400e je malo. Ako mi tu už mnohé potvrdili.
V úplnej rýchlosti si skúsim spomenúť moje posledne výdavky (q to vôbec nespomeniem vianočné darčeky ktoré som nakupovala z mojej rezervy)
Zimne oblecdnie bundu oteplovwky rukavice čiapku, sal 200e
Gatky 6ks 20
Pančuchy 5 ks 50
6tielok HM 30
Knihu sebe 12
Knihy malej 25
Min týždeň nám nešla elektrika, tak som 2x objednávala obedy pre troch dokopy cca 40e
Viankcne dekorácie cca 15
Mam 2 trvalé príkazy chorým detickam, 40
Vitamíny pre dieťa cca 30
... a to ešte nepíšem o tom, že som bola u zubarky - 68e, mamka mala meniny, 15e , synovec mal narodky, boli sme na návšteve- možno 10e... .. nespomínam si na všetko, ale znovu išlo z mojej rezervy
To som ešte kupovala sebe deo, špirálu, ...
A také necakane výdavky skoro každý mesiac niečo- tu okuliare, tu zubné, narodky meniny v rodine, .......a kozmetiku si kupujem tiež dráhu raz za 3-4 mes okolo 100e, pretože musím. Mam veľmi citlivú pleť a nemôžem hocijaký krém. Mňa štve ze si míňam moje peniaze. Bolo by iné, keby manžel zarobil 800e a sme radi ze sme. Vtedy by tie nástroje peniaze splnili svoj účel.
Ale teraz som na materskej a doplácam na to? Prečo? Véd muž by si na účte ani nevšimol, že mu nejaká tá tisícka zmizne. Preto to riešim. Len som potrebovala vedieť, či je naozaj 400 tak strašne veľa, že mám držať hubu.
Chcela som vedieť, ako fungujú ženy v podobnej situácii ako mam ja. Dozvedela som sa.
Budem to riešiť q možno mu dám aj prečítať diskusiu, ze žena podnikateľa, ktory je naozaj úspešný, nemala by sa triasť pri pokladni, že jej zamietne platbu pre nedostatok na účte.
Neviem ako to funguje s podnikateľskými účtami....tam sa nevyznám.
Ale my mame odkedy sme brali hypo jeden spoločný účet. A všetko je "naše". A máme dve karty.
Ja sa nepozerám na to, že "mam len 300€ rodičak", lebo za rodičak by som sa tak akurát starala o dieťa.
Lenze ja sa starám o domácnosť, o psa, suplujem škôlku staršiemu dieťaťu, som tu manažér všetkého, stavbyvedúci, proviantak, taxikár....ze keby som mu mala mesačne faktúry posielať, neviem ci by mu stacila výplata...😂😂😂
@bona_dea keď myslí že je v bunde za 30 a za 6000 rovnako teplo, tak není o xom s tebou 😆
A ty tu tiež pretriasas svoje biedne názory, ... stojí ti zato tvoj drahocenný čas?
Z teba tak strieľa závisť až ti ide prasknúť displej moja. Ja tu neriesim rodiny ktoré žijú z 1000e mesačne. Tak sa už sprataj odtiaľ . Predstav si, že môj.u by to nevadilo, dokonca ma diskusiu dám prečítať. Teším sa na jeho názor na teba....
Chcela som vedieť ako to majú iné ženy, to nemá nič spoločné s naším vzťahom. Ale viem, cez závisť a v hneve sa ťažko číta triezvo. Ide z teba strašne veľa negativity
@cocolino234 👏👏👏👍👍👍
Ďakujem.
Stravu absolútne neriesim. Tu kupuje muž výhradne kvalitnú. Aj preto nákupy robí on, lebo on si na tom potrpí viac ako ja.
@hefo ďakujem. Presne. Úbohé rodiny hahahhh....
Chcela som názor, od muža by som asi nedostala objektívnu odpoved😅
@bona_dea nemám potrebu ta nijak nazývať, ani si o tebe neutvaram názor. Mam ta hlboko v dupje 😆😘
Z rodicaku platis 40 eur chorym detickam, objednavas jedlo za 40 eur, lebo nesla elektrika, kupujes darceky rodine a muz si nema ani vsimnut, ze na sprostosti zmizla z uctu tisicka? 🙂 No ak sa nechces uskromnovat, tak sa vrat co najskor do prace. Potom mozes rozmyslat, ci to stoji za to robit 8 hodin a dieta v skolke, aby si si mohla kupit kozmetiku za 100 eur a vsetky blbosti, co ta napadnu.
Ocividne ma muz na tvoje hospodarenie s financiami iny nazor ako ty. Ze zaplati velke vydavky doma, ale viac penazi ti do ruky radsej neda. Lebo to co mas, to obratom minies.
200 eur by ti mohol poslat kazdy mesiac navyse na ucet. 600 eur, ked uz su vsetky dolezite vydavky poplatene, by malo na "blbosti" stacit.
@liljana myslím ze presne tých 150-200 mi mesačne chyba. To bude lepšie ako ,,prosiť ho" keď budem na 0....
my chodíme do knižnice a ušetríme na knihách. Ke´d nejakú veľmi chceme, tak si kúpime ale aj dcére som nosila rozprávkové z knižnice. Mesačne sme prečítali veľa kníh a aveľa sme takto ušetrili
a keď som nemala peniaze, tak sa darčeky rodine nekupovali a hotovo. Alebo som priniesla nejakú sladkosť, kávu a bolo.
@liljana počkať počkať.... elektrika nám nešla výnimočne, a navrhne jedlo sa nedalo ani zohriať. Takže nie neobjednávam si jedlo za 40.... objednala som vo výnimočných.ocnom prípade!
A fakt sa ti vidi veľa 100e z kozmetiku? No poznM aj poriadne drahšie , ...tak 500 je naozaj veľa.
A áno prispievam. A VZDY budem. Aj keby som mala prísť o svoj štandard. Sú to deti ktoré sú ešte na živé vďaka takýmto zbierkam.

@bona_dea súhlasím s tebou… radšej ušetrím na oblečení ako na potravinách. My 5clenna rodina na potraviny minieme aj 500-600€ mesacne. Doprajeme si všetko čo nám chuti v dobrej kvalite. Kamoska mi minule písala že oni 4 clenna minú 240€ mesačne …. Nechápem ako to je možné 🙈ale asi je