Životná poistka?
Ahojte, majú Vaše detičky životnú poistku a ak áno, kde ste ju uzatvorili? Lebo mám dilemu. 😉 Ďakujem pekne za každú odpoveď !
@simonkos ak nechcete sporit, urcite si nedavajte investicne zivotne poistenie a celkovo sporit cez poistku je dnes dost nevyhodne. Neviem, co tam vsetko mate poistene, ale bez investicneho poistenia na krytie smrti na 40000eur, invaliditu a trvale nasledky na 10000 eur vychadza mesacne cca 25 eur. Cisto len poistenie smrti kvoli uveru s klesajucou poistnou sumou na 40000 eur vychadza 20 eur/mes a poistenie hypoteky na 40000 eur je 22 eur/mes a iba poistenie smrti s konstantnou PS na 40000 eur je mesacne 16 eur. 🙂 tak si urobte usudok o osobe, ktora Vas chce poistit a opytajte sa jej, preco mate platit take vysoke mesacne poistne. A neviem preco Vam to dala na 100 rokov 🙂 nepoznam Vas vek, ale este som nikoho nepoistila na viac ako 40 rokov. Zalezi na tom, aky zmysel ma mat pre Vas ta poistka, ci je priatel zivitel rodiny a aj po splateni uveru budete odkazana na jeho prijem, alebo je pre Vas dolezite poistit sa len po dobu trvania uveru. 🙂
no urcite nie zivotne positky, tie su vam na dve veci, treba ich bezpezne zrusit, aj my sme tak spravili, ked tak urazove poistenie ,ale nie zivotky....a setrit alebo ukladat peniaze sa da aj inym spôsobom,len treba najst tych správnych ludi,ktori vam poradia nie pre ich zisky, resp. provizie ale pretoze chcu pomoct.....my sme chvalabohu na takých natrafili a nebolo este neskoro...
Treba si dobre zvážiť načo chcete poistenie pre vaše dieťa. Poistenie ako finančný nástroj slúži na krytie prímu pred náhodnými udalosťami. A aký príjem má dieťa? Preto je neporovnateľne dôležité mať spravené kvalitné poistenie pre rodičov ktorý to dieťa živia zo svojho prímu. Až potom má zmysel nejaké to poistenie pre dieťa robiť.
Ak chcete poistenie ako nástroj šetrenia budete sklamaný. Nikdy nešetrite cez životného poistenia. Je to zbytočne drahé a peniaze budú uzavreté na dlhé obdobie.
Ja si myslím, že sa tu nespomína hlavný význam životných poistiek, a to zabezpečiť poisteného v prípade nešťastných udalostí-či dlhodobá choroba, úraz, trvalé následky, ale napr. aj smrť poisteného. Sú vhodné pre mladé rodiny s úverom, keď zväčša muž, hlavný nositeľ peňazí, by vážne ochorel alebo nebodaj umrel, aby dostala oprávnená osoba (väčšinou manželka) peniaze na ruku, s ktorou môže vyplatiť úver a zachovať si svoju životnú úroveň.
Samozrejme, rozhodnutie je na klientovi, väčšinou sa rozhodnú pre rizikové ŽP, t.j. bez sporiacej zložky, sú však aj klienti, ktorí si ňou sporia na dôchodok.
Mojou úlohou je klientovi všetky zložky a možnosti vysvetliť, rozhodnutie je na ňom, aj preto by sa poistka nemala robiť na prvom stretnutí, nech si to preberie doma, popýta sa ma na všetky otázky a rozhodne sa. Dobrá životná poistka je v dnešnej dobe veľmi dobrá vec, nemusí byť pritom ani drahá.
precitajte si spoved byvaleho "poistneho poradcu". Po precitani tohto clanku mnohi z Vas pochopia ako sa dali oklamat.
zdravim ja by som chcel nieco ako investicne sporenie na dôchodoch teraz to na fb stale vypisuju ze je to vyhodnejsie ako platit odvody co si o tom myslite a ked aky produkt odporucate ?

Najlepsie je variabilne poistenie len ho tu nikto nespomína, lebo nie vsetci to robia,co je velka skoda🙂🙂