Životná poistka, jej zmeny alebo zrušenie
ahojte, dovolila som si založiť túto diskusiu, lebo potrebujem poradiť a neviem na koho sa mám obrátiť... v čase keď sme kupovali byt sme si brali hypoteku, poistovacia agentka okrem toho že nám vybavila úver v banke doporučila aj životnú poistku pre manžela, aj úrazove poistenie, nakolko ja som na materskej a keby niečo aby sme neostali bez penazi...lenže všetko bolo príliš drahe a jednoducho na to není tolko peniazkov, manželovi znižili plat a ja som 2 roky bez roboty... úúrazove sme zrušili už dávnejšie... teraz potrebujem poradiť od niekoho čo ma skpsenosť alebo vie v tom chodiť... mesačne platime skoro 60€ a je to dosť, nakolko je v poistke aj pripoistenie pre úraz a choroby... tie peniaze čo posielame sa "zhodnocujú" v nejakom azijskom akciovom fonde a neustále nam chodia výpisy s klesajúcou a nie stúpajucou tendenciou.... ked sm volala ten čo to s nami robila tak nejak nemá čas... manžel je naštvaný a chce všetko zrušiť ale neviem či to pojde... životnú poistku mame od januára 2008.... a čo v prípade ked ma na účte menšiu hdnotu ako bol plán v rámci strategickeho vývoja.... a predpokladam, že sa zmení aj odkupná hodnota účtu... ide o amslico... ďakujem za pomoc názory, veľmi nam to pomôže... lenka
@drobcek11 Stačí list, do hornej časti vaše iniciály a do textu žiadam o výpoveď poistnej zmluvy č......
Oni vám automaticky pošlú infomáciu k akému termínu poistka končí a dokedy musíte platiť (výpovedná lehota).
Len sa chcem spýtať, nie je pre vás výhodnejšie znížiť poistnú sumu a výsku pripoistení. Vekom človek "chytá" choroby a neskôr môže byť poistiteľný veľmi ťažko, alebo vôbec. mali by ste sa obrátiť na človeka, ktorý vám robil zmluvu alebo ísť na pobočku. Bohužiaľ iný sprostredkovateľ vám úpravy neurobí, museli by ste mu dať splnomocnenie.
@diana70 dakujem za pomoc reakciu, uz som v kontakte priamo s poistovnou, osoba ktora mi zmluvu robila mi nevysla vobec v ustrety este mi aj podala klamlive informacie o moznostiach, co ma mrzi je to ze mi to je zhodou okolnosti aj rodina, poistovna mi povedala ze momentalne neni mozne ani znizenie splatok ani odklad takze mi nic ine nezostava, zijem v zahranici tak sa skusim poistit radsej tu, dakujem vam
ahojte, tiez planujem vypovedat futura plus, platim 10 rokov (bolo 3.12.2013), odhadom som zaplatil okolo 3700, a stavil som sa nezavazne spytat v kooperative kolko by mi vyplatili, pani mi povedala asi 1000 eur. No mne sa to zda smiesna suma,...kontaktovat agenta z Capitolu nemienim...ani v kooperative nevedeli kde ma kancelariu, zlahla sa zem podnim...viete mi niekto poradit co spravyt? dakujem.
@markus78 V dnešnej dome všetky poisťovne tak fungujú. Stále ti dajú oveľa menej ako si tam vložil. My sme tak mali v Amslicu uzavreté poistky, a keď nám vyplácali odkupnú hodnotu, tak až keď poistka končila, tak sme zistili, že sme stratoví na jednej poistke až 5800 EUR a to sme nezrušili predčasne, tak sme začali po tom pátrať, že kde sa stala chyba, keďže poistka bola so sporením. Už teraz tomu konečne chápeme a v živote by sme už žiadnu životnú (ani úrazovú) poistku neuzavreli v žiadnej poisťovni, pretože všetky poisťovne fungujú na tom istom princípe.
To je vlastne tak, že každá poistka je určená pre prípad "keby náhodou sa ti niečo stalo". Pri úrazovke to funguje tak, že ak sa ti nič nestane, tak poisťovňa ti ani nič nevyplatí aj keď si jej roky prispieval, vyplatí ti dajakú smiešnu sumu len v prípade úrazu, alebo hospitalizácie. No pokiaľ máš poistku aj so sporením, tak tá sa skladá z dvoch častí, a to sporiaca časť a úrazová časť (z úrazovej časti nedostaneš nič, keď ti skončí poistka), čiže budeš stále v strate. Aby toho nebolo málo, tak prvé dva roky poistenia idú z tvojich peňazí na provízie agentom, resp. sprostredkovateľom poistenia, čiže prvé dva roky máš na účte 0 - vú odkupnú hodnotu. Potom poisťovne si účtujú dosť vysoké skryté poplatky + znehodnocujú sa peniaze infláciou. Keby ľudia vedeli ako poistenie skutočné funguje, tak by poistky určite neuzatvárali, no väčšinou na to prichádzajú, keď už je neskoro.
Dobrý deň, pracujem vo finančnej oblasti a viem Vám v tomto poradiť. V prípade záujmu ma kontaktujte emailom na petka.7@centrum.sk
robim životne poistenie,poistenie bytu,auta aj stavebne sporenie ak by mal niekto zaujem napište mi.
tak co tu len tak zbezne citam, vidim jedno zakladne nedorozumenie...poistenie je slovicko ktore znamena ze si nieco poistujete, v tomto pripade seba, svoje zdravie, zivot. no a kazde poistenie nieco stoji. platite predsa poistenie za byt, auto a necakate ze po 20 rokoch platenia nieco dostanete, nie? Samozrejme vymyslelo sa vseljake kapitalove a investicne poistenie kde predsa len peniaze dostanete, avsak stale si treba uvedomit ze potom platite akoby 2 veci v jednom - sporenie / investiciu a zaroven poistenie. to co davate do poistenia, uvidite iba v pripade ze nastane poistna udalost - teda uraz, smrt (to uvidia pozostali samozrejme..). Takze ocakavat ze dostanete to co ste vlozili nie je spravne. Chyba je ze ludia su financne malo gramotni a zaroven 90% financnych poradcov iba preslo pardnovym treningom a vedia len to kde maju najvyssiu proviziu a presvedcia ich o tom ake je vsetko skvele..
Takze treba si uvedomit co potrebujete. Ja osobne som zastanca cisteho poistenia - teda ziadne sporenie, sporiacich produktov je v ponuke dostatok, naco byt viazany nejakym fondom v jednej poistovni..Takze cisto poistka z ktorej vlastne dufam nikdy nic neuvidim.. A poistit sa tak aby ked nahodou exnem bola vyplatena povedzme hypo alebo aby boli zabezpecene nejake zdroje pre manzelku a deti, rozhodne neist cestou ze mozem do toho dat 30 eur tak dam 30 eur a uvidim aka suma z toho bude...
Pri ruseni treba pozret na konkretny produkt a podla toho sa rozhodnut, niekedy hlavne pri starsich produktoch sa to oplati trochu natahovat ale inak je lepsie zrusit hned ako clovek zisti ze to nepotrebuje, zobrat okamzitu stratu a zacat odznova..Moj nazor samozrejme..
@stonozka ahoj ty si svoju životné poistenie možeš zrušit kedykolvek, je to na tebe, a pritom platíš dost vysokú poistku, keby bola tvoja poistovačka, trošku skúsená tak ti povie že možeš platit aj ovela menej, čiže takmer o polovicu menej. ak potrebuješ viac informácii rada poradím ja pracujem pre komunálnu poistovnu
@markus78 Môžete zavolať call centrum Kooperatívy a požiadať o zaslanie informatívnej výšky odkupnej hodnoty, mali by vám to poslať poštou do 1-2 týždňov. Na základe toho sa potom rozhodne čo ďalej, či PZ zrušiť, alebo ju upraviť. Takto to aspoň funguje v Allianz-SP, pre ktorých robím.
dobry den mam 18 a rodicia mi platili poistku rodicia sa rozviedli a poistku dalej neplatil nik co s tym dostanem co mi nasetrili za ten cas ci ako dakujem
@linsss dobry den mam 18 a rodicia mi platili poistku rodicia sa rozviedli a poistku dalej neplatil nik co s tym dostanem co mi nasetrili za ten cas ci ako dakujem
@jenniferrepka poistka zrejme zanikla, zalezi, ako dlho bola platena, a kedy ju prestali platit
@bambula11 Ahoj, ak máš nejaký konkrétny problém, skús ho napísať. Táto diskusia je dosť stará, ľudia čo sem písali už možno ani nechodia na MK 🙂
Potrebujem poradiť zo zmluvou v Amslico.Chcem ju zrušiť a neviem ako ,aby my vyplatili čo najväčšiu sumu čo tam mám.Ďakujem
@bambula11 My sme tiež mali v Amslicu a prišli sme oveľa peňazí a pri tom sme ju nerušili predčasne. Ak by sme ju zrušili skôr, tak určite by sme prišli o menej peňazí ako keď sme ju mali do konca, pretože sú tam dosť vysoké skryté poplatky a už veľa o tom koluje na internete a strašne veľa ľudí už na to prichádza, že je to odrb. Veď sa pozri:
http://ako-investovat.sk/clanok/666/rizikovka-v...
http://luky.blog.pravda.sk/2012/01/19/metlife-a...
Ak máš len čisto úrazové poistenie (teda poistenie bez sporiacej zložky), tak pri úrazovke naspäť nedostaneš absolutne nič, pretože pri nej odkupná hodnota neexistuje, táže môžeš si ty úrazovú poistku platiť do nekonečna. Pri úrazovej poistke dostaneš určité percento len v prípade poistnej udalosti ako napríklad úraz, hospitalizácia a podobne, inač nie.
Stačí jednoducho listom napísať že dávaš výpoveď poistnej zmluvy. Ako dlho ju máš?
No práve že ju mám len 2 roky ale pri tom čo všetko o tom počúvam tak ju chcem radšej zrušiť už teraz 😒
Prvé 2 roky ste platili na poplatkoch, to vám už nikto nevráti či budete sporiť ďalej alebo nie.
Uzatvarala som novu poistku, plati od 1.8. Zaroven som dala zrusit povodnu, zrusia ju o tych 6 tyzdnov. Musim ju ale dovtedy platit ked mi uz plati aj nova poistka? Je to dost penazi platit obe:(
Dakujem

@rheia27 konci mi poistka v júli.teda obdobie.je to vyplatené aj dovtedy len ja neviem to mam napisat do žiadosti ze ju rusim ku dnu kedy bola uzavretá?