Životné poistenie
Neviete mi prosím niektorá poradiť, ak by som chcela zrušiť životné poistenie a v minulosti som si uplatňovala daňovú úľavu, musím aj po novom niečo vrátiť?
A ešte mám otázku: Máte životné poistenie? A čo vaše deti? Vládzete to platiť počas MD?
Dobry den mi sme podpisali zmluvu minuly tyzden ale zistili sme nove si skutocnosti a nebudeme to moct platit takze sa chcem spytat ze ked sme nezaplatili prvu sumu zrusinsa zmluva automaticky alebo treba pisat nejake zrusovacie zmluvy?
Odporúčam napísať do poisťovne o odstúpenie od zmluvy do 30 dní,musí to byť do tých 30 dní doručené do poisťovne,je to možné tak zo zákona.V opačnom prípade ak nezaplatíte pre Vás to bude horšie,pretože ak o to poistenie nemáte záujem,netreba to riešiť tým,že sa nezaplatí 1 splátka,lebo poisťovňa čaká na 1 splátku 3 mesiace,tým Vám kryje riziká,ale za toto obdobie Vám vznikne dlžné poistné,ktoré budete musieť zaplatiť.Alebo ak nestíhate do 30 dní,je ešte možnosť do 2 mesiacov,ale jednoznačne napísať.
Dakujem za rady.
Uprimne? Je na nieco niekolkorocne platenie zivotnych poistiek? Uzavriem teraz zivotnu poistku (mam 33 r.) kde je uvedene ze o xy rokov dostanem nejake peniaze (napr. budem platit 30-40 rokov). Aky je Vas nazor?
@egyptanka tak ja som pred istym casom bola zaryta proti poistkam.. mame uver na dom , muz je zivitel rodiny. zalozili sme mu poistku. po roku jej platenia mal dve poistne udalosti, kde mu vyplatili sumy, ktore nas potesili, kedze nam vypadol hlavny prijem a nahradili ho na 80 % cize sme nemuseli hladat ine sposoby ako pokryt vydavky to urcite obdobie .. ono postupne clovek meni pohlady na veci , takze aj ja sa priklanam k tomu ze poistky su dbra vec, len musia byt uzavrete v spravny cas na spravny ucel
@egyptanka ale ty si neplatis poistku aby si raz v zivote o xy rokov dostala nejake peniaze.. poistka je ako sluzba.. platis si ju aby ti kryla riziko , ze sa ti moze nieco stat, je to v podstate sluzba .... priplacas si v nejakej institucii za to, ak sa ti nieco stane aby si mala z coho nasledne doma fungovat, pri strate prijimu, pri poistnej udalosti / je jednno akej , od vykradnutia domu, cez skrabanec na aute, alebo urazu ci nedajboh horsej veci /
to co si spominala ty, ze dostanes nejake peniaze , je uz ked je pri poistke zahrnute ja sporenie..
poistka urcite nema sluzit vylucne na sporenie. na to su ine produkty
Nemá. Poistenie má zmysel na krytie rizík, na sporenie je vrcholne nevhodné...
Ak uvažujete o poistení, spravte si rizikové kde si nič nešetríte a tým pádom na konci nič nedostanete...
Podľa mňa je životné poistenie veľmi dôležitá vec. Ak si človek cez neho nechce sporiť, v pohode, ale treba myslieť aj na to, že nie sme nesmrteľní a blbí úraz alebo choroba sa môže stať zo dňa na deň bohužiaľ. A asi nikto nie je na niečo také pripravení. Pokiaľ je životka dobre nastavená, tak má slúžiť práve na prežitie, keď sa stane nešťastie.
Pokiaľ sa niekomu stalo, že mu nechceli plniť, tak to nebola chyba poisťovne. Možno to ten človek mal len zle nastavené z toho dôvodu, že si to riešil sám aj ked tomu vôbec nerozumel a nemal dobré kontakty.
Ak je záujem sa o tom porozprávať s odborníkom, najlepšie osobne, viem si nájsť čas. Môj kontakt 0902 102 146 🙂
ono mnohý ľudia si cez neho sporiť chcú, je to však vhodné? 🙂
Kopec krát to nie je len preto že ho mal zle nastavené, ale aj pre to, že bol problém v poisťovni 🙂 Nie je všetko zlato čo sa ligoce 🙂
@lubomirspetko mozem sa spytat,mam zivotne poistenie v Kooperative,platim od roku 2002 cca 21.5e a chcela by som ho zrusit..len neviem,ci je vyhodnejsie pockat na vyrocny datum,alebo ho mozem zrusit okamzite,ci je nejaky rozdiel v sume, ktoru by som mala dostat..dakujem
Ahojte, dievčatá. Osem rokov som pracovala v troch roznych bankách z toho dvoch najvacsich na Slovensku a viem veľmi dobre, ako sa poistenie (najmä v bankách) predáva. Vacsinou vám to šupnu bud k úver ako nutnosť alebo sa vám to snažia natlačiť ako sporenie...Poistka nebude nikdy sporením, ale vždy len investičné POISTENIE. Momentálne som síce poisťovák, ale na materskej, takže nenásilný 😀 Pokial mate poistku, na ktorej si aj setrite a zrusite ju, tak vam poistovna vyplati tzv. odkupnu hodnotu, vacsinou je to ovela nižšie ako by ste čakali a ako ste si vypočítali, že by ste tam mali myť nasporené. Poistovak s chrbtovou kosťou (áno, aj takí sme) by vám mal povedať, že pokiaľ nevládzete platiť stále sa dá poistka okresať, vyhodiť pripoistenia, zničiť poistné sumy a podobne...Ale povacsine vám to zrušia a nahradia novou, lacnejšou a vy pridete aj o nasporené peniaze a vacsinou je nová poistka pre vás nevýhodná, lebo ste jednak starší, máte deti a pod...Ale to vam nepovie, kedze provizie su za nové zmluvy. Co sa týka servisu "po" nestaci uzavriet zmluvu, zobrať proviziu a dovi dopo. Poistovne pozaduju od svojich agentov, aby sa klientovi venovali aj po uzavreti zmluvy a ano, to co tu pisete, že si pýtal dotyčný doporučenia, tak áno z toho žijeme (doslova) na dobrom odporúčaní...a žiaľ pokiaľ zanecha niekto takúto zlú prácu po sebe, može byť rád, že klient nedáva žiadny feedback 🙂 Zeny ak chcete poradcu vyberte si bud na odporucanie znamych alebo podla jednoduchého klúča - chcem úver vybavim si brokera na úvery, chcem poistku - idem cez agenta poistovne...Najhorsie je zverit sa do ruk tym mladym panom, co behaju po ulici v maturitnom obleku a budu vas presviedcat kolko skusenosti maju 🙂 Potom vznika ten skresleny pohlad na poistovakov a financnych sprostredkovatelov.Ak by ste chceli nieco prebrat, prekonzultovať, kludne ma kontaktujte bud tuto spravou alebo na tc:0949 238740. Nemusite sa bat, ako píšem som triezvo zmýšlajuci poistovak na materskej 😎 nehryziem a nezatvorim vas v kancelarii, kym mi nepodpisete zmluvu 😉
Mamičky, ak ste z Nitry, môžme sa ohľadom poistenia porozprávať osobne, robím v tejto oblasti, tak snáď by som mohla byť nápomocná. 🙂
@jarka0812 Ahoj. Ak môžem poradiť, tak ak máš dve životné poistenia, poraď sa , ktorú z nich je lepšie zrušiť. A finančnú úľavu musíš vrátiť. Musíš sa dohodnúť s daň. úradom ako a do troch rokov (bolo to tak) to musíš vrátiť.Pracujem v tejto oblasti a bez toho aby si sa s niekym poradila aké zmluvy máš a čo je v nich , ak môžem poradiť , tak neruš. Máš ich už sedem rokov ak dobre čítam a bolo tam urobené aj šetrenie, dostaneš odkupnú hodnotu. Poisťone si nechávajú cca 30% z našetrenej sumy. Pekný deň prajem.
pokial viem je mozny odklad splatok ci rekukcia PS ci poistneho.Ja som sebe aj detom znizila sumy pocas tohto obdobia na MD🙂
Áno je to tak. Ak klient neplatí minimálne poistné. Mala som už aj klientov, kt.si dali odklad platenia a potom to doplatili.
takmer vsetci tapeme ked ide o financie , ak sa chcete naozaj spravne rozhodnut treba sa poradit takze ak potrebujete vytazit z toho maximum kludne zavolajte na 0902902402 Marcel
No ľudia moji,, na materskej je ťažké zvládať platiť akékoľvek výdavky naviac... rieši sa tu zrušenie, založenie, zníženie.... od nikoho som tu nezachytila spôsob zamrazenia. Keď už nie sú doma finančné prostriedky na platenie poistky, tak prečo hneď zrušiť? Navrhovala by som ju zamraziť a až sa situácia v peňaženke zlepší, opäť obnoviť. Je to výhodnejšie, než potom nanovo uzatvárať poistku, ktorá vzhľadom na vyšší vek bude mať drahšie poplatky za jednotlivé pripoistnia. A hlavne, nepríde sa o už vložené peniažky 😉
@3bodky tak tak.. ale z mojich skusenosti malokto vie, ze sa daju urobit " prazdniny od platenia " bez poplatkov , bez sankcii ... vacsinou sa stretavam s tym, ze ke dnie su peniaze bez slova sa prestane zmluva platit . samozrejme, je to porusenie pravidiel, ktore sa dohodli pri podpise a tym sa poskodi aj klient, kedze pride o napr pre mna, nie malu ciastku ( ved si treba vazit kazde euro )
a potom o pár rokov citujem klienta : " rekuuu, idem si vziat uver, lebo stavame domcek, mam uz aj rodinku, dalsie babo na ceste ... potrebujem sa poistit, keby nieco , no zistili mi cukrovku, nevadi to ? "
pardon, ale človeku vie niekedy zdvihnúť tlak, keď sa dozvie o niečom "po funuse"...
CHcem informovať,ak niekto uvažuje o pripoistení na riziká,momentálne je v ALLIANZ zľava na rizikové poistenie/R3,R4/-20% a tiež na kritické choroby - 20%.Zľavy trvajú do 30.9.2015.
Dobre ranko, su tu nejake celiaticky, ktore maju zivotne positenie?
Ja prave poistku riesim, ale dnes mi prisla uprava zmluvy vzhladom na celiakiu - "narok na poistne plnenie zanika v pripade PN z dovodu ochorenia celiakie a komplikacii z tohoto ochorenia"
Na jednej strane OK, beriem, poistovna si urcuje podmienky, maju na to pravo, ale nepaci sa mi formulacia - teoreticky mozu 99% problemov, ktore v buducnosti budem mat odvodzovat od celiakie (a ruku do ohna, ze sa o to budu snazit). Ake mate vy skusenosti?
Zaujima ma, ci mate zivotne poistky, u koho a ako sa vam kvoli celiakii upravovali zmluvy.
Dakujem!
Mám IŽP od Wustenrot a som max.nespokojný,čí skôr to musím zrušiť.Platim to poctivo 5 rokov 40 e mesačne.Nikdy som nemal žiadnú poistnú udalosť.Po piatich rokoch som mal poistnú udalosť-pracovný úraz kolena zavinený inou osobou, doba liečenia cca 4 mesiace, doba PN 3 mesiace, úraz liečený operačne. ...Poistné plnenie vyzeralo nasledovne, chirurgický zákrok sa vás netýka, PN nič...., doba liečenia 139 dní,,,, uznáme vám 49. Poslali mi 580 e , čo mi nepokrylo možno tak cesty k lekárovi (polku tej sumy som im tam počas doby liečenia zasa poslal). Pre tých čo budú mudrovať že som mal poistku zle nadstavenú a podobné žvásty, tak sa pýtam načo mi je" úrazové" poistenie, ktoré mi nekryje úraz!!!!

@jarka0812 jarka, určite nerušiť, bolo by to pre vás nevýhodné. Dá sa upraviť k výročnému dňu, pozor na 6týždňovú lehotu!! Ak treba, poviem viac.