icon

Zlacneli potraviny v Tescu, Lidli a Kauflande?

13. júl 2024

Vsimli ste si ako zlacneli potraviny? spolocnosti tesco, lidl, kaufland davaju kupony kazdy tyzden. Lidl kazdu sobotu zlava 5 eur na nakup nad 50 eur, kaufland kazdu nedelu zlava na nakup ja mam vzdy kupon 8 eur nad 80 eur, a tesco je tento tyzden vitaz mam 2 kupony a jednu poukazku spolu zlava 10,50 na nakup nad 45 eur.

ktochytavzite
13. júl 2024

Ak tesco je drahé aj Kaufland.Keby to tak nie je neminies na veľký nákup ako píšeš 90€ ale 40 len.Proste sú to len marketingové ťahy aby si nakupovala v týchto reťazcoch,ale strava je dosť predražene všade,nie je normálne by žuvačky stali 120 korún.

ekira1
13. júl 2024

Kupon na nákup neznamená zlacnené potraviny. Kľudne si môžeš kúpiť dve brúsky za tú sumu a odpočíta sa ti kupón, toľko k tomu rozmýšľaniu. Účel toho je to, aby ľudia prišli na väčší nákup v dní, kedy býva malá tržba napr. nedele, pondelky.. veľa ľudí si povie, to využijem a šup 20€ nákup I keď by im stačil 10€. Zlacnenie potravín je napríklad to, že pre pol rokom si kúpil olej venusz za 5€, teraz stojí 2,50€ normálna cena. A nie, nie je to výsledok strašného namáhavého boja Fica za lacné potraviny..

ibatanecnica
13. júl 2024

Autorka keby nezdrazeli potraviny vtedy.by nakup vysiel lacnejsie. Vsetko ide hore a ludia nakupia ani co nemusia aby mali 5 eur zlavu.

ibatanecnica
13. júl 2024

Aurltorka nie . Nie je normalne platit 50.eur za nakup. Ja miniem menej. Nebudem kupovat za 50 eur potraviny len aby mi odratalo 5 eur. Nakupim za 20 a iba to co potrebujem a tuzdenny nakup pptravin ma.vide ovela menej.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
44janica44
13. júl 2024

Marketingový ťah, nič iné, kupónom si obchod prilákava zakaznikov. Prakticky chce docieliť aby zákazník nakupil všetko tam a nešiel inde - neurobil si Okružnu jazdu po obchodoch podľa akciového tovaru, alebo je to odmena za vernosť...so zlacnovanim potravín to nemá nič spoločné.
Ale nebudem klamať aj ja ho využívam keď idem na väčší nakup príp. Kúpiť viac trvanlivych veci v akcii.
Chodila relácia extrémne zľavy. Tam maniacky zberali kupóny ale stovky a potom ich 800 dolárový nakup vyšiel cca 2$ zalezi ako boli sikovne - ich domy vyzerali ako skladisko - hlavne ze to bolo zadarmo doma mali 100 zubných past, hektolitre koly.... nemali šancu to spotrebovať ale "nakupovali" lebo kupony.

tetapetra
13. júl 2024

Všetko je len marketing. Kupujem čaje Mistrál. V billa stáli 1,99 asi dva mesiace stoja 2,19. Alebo actimel v akcii stál veľké balenia 2,99 teraz 3,19. Kde je to zlacnenie? Akurát čo bolo lacné a ja pečiem bola múka v lidl 0,40c ak kúpim 3kg, mne sa toto oplatilo. Dnes už bola za 0,54

kristiii
13. júl 2024

@ibatanecnica @44janica44 presne tak. Radšej spravím viac menších nákupov v rozličných obchodoch a v každom kúpim to, čo je tam zrovna v akcii. Ak takto ušetrím za týždeň napríklad po eure len na 10 položkách, tak mám ušetrených viac peňazí než z nejakého blbého kupónu v Lidli, ktorý ťa takto núti nakúpiť všetko, čo potrebuješ (aj čo nepotrebuješ) za bežné ceny, len aby si dosiahla na kupón. Ale áno, súhlasím, že pri nákupe nejakého drahšieho spotrebného tovaru, ak je za dobrú cenu, sa to oplatí. Len to už potom nemôžeme tvrdiť, že zlacneli potraviny, že? 😆

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
kristiii
13. júl 2024

Len taký príklad pre autorku, pred chvíľou som prišla z Kauflandu, len tak zprdele som si na základe tejto diskusie teraz prepočítala, koľko som ušetrila na nákupe, keďže som brala viac vecí v akcii. Vyšlo mi to cca 4,75 (syr sa mi nechce prepočítavať úplne presne podľa váhy). A to som mala nákup za 9,15. A nie pre 5 eur nakupovať za 50. Takto sa to robí do psej matere 😄

eva233
13. júl 2024

Čokoláda v lidli stala najskôr 0,59€ potom 0,69 potom 0,89 teraz stojí 1,29... Aby mohla byť s kupónom v akcii za 0,99....kde je tam zlacnenie? 😁... Jedine zlacnenie čo som si spozorovala bolo na eidame aj to, len toľko ze v rámci akcie som ho našla za 4€/kg.....vzdy treba sledovať jednotkovu cenu a nie kupóny 🙈😁.... Vidím, že pán premiér už pracuje aj na finančnej gramotnosti svojich voličov 🤣

evcagabi
13. júl 2024

Ano, su take lacne, ze som dnes otocila kaufland 2x a este pojdem do tesca a lidlu, nevladzem ani tie tasky nosit z kufra 🤦‍♀️😅

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
sevrin
13. júl 2024

Keď si táto všivavá vládna chunta zdvojnásobila platy, tak samozrejme, že sa jej zdá, že potraviny zlacneli.

ekira1
13. júl 2024

@sevrin počkaj, platy si nezdvojnásobili, ale zvýšili si odmeny, aby z nich nemuseli platiť dane. Predsa máme štátnu kasu takú plnú, že dane politikov skutočne nepotrebujeme..

solange7
13. júl 2024

🤡 ze "udrelo vam teplo do hlavy"
Napise clovek, ktory sa chytil na najjednoduchsi marketingovy tah.

mamax3x3x3
14. júl 2024

Ľudia nechajte ju. Nech si ďalej kupuje ZLACNENÉ potraviny, 😁 aj keď jej finančné IQ chýba....
Takému škoda niečo vysvetľovať.........

hellwant
14. júl 2024

@kristiii mne je jedno ako nakupujes, len nakup za 50 eur nenazyvam velkym. Si prvy clovek, od ktoreho toto počujem o 50 eurovom nakupe, este som to fakt nepocul pri tychto cenach- tot vsjo, nic v zlom.

eva233
14. júl 2024

@hellwant presne včera sme mali 50e nákup z lidla v dvoch menších taškach

kristiii
14. júl 2024

@hellwant mne je zas jedno ako ty nazývaš aký nákup. Ako som písala, ja som včera spravila nákup za 9 eur a mala som jednu plnú tašku, čiže za 50 by som ich mala 5 a to je už pre mňa veľký nákup. Len ja za tých 50 nakúpim určite viac vecí než ty alebo @eva233, keďže si kúpim v každom obchode, to čo sa zrovna oplatí a nenabucham do vozíka všetko v Lidli. Ale chápem, že nie každý má v dosahu všetky reťazce, uznávam, že ja mám v tomto šťastie, že mám do 5-10 minút z domu 4, plus asi 5 minút autom aj Tesco (ale zrovna do toho teda moc nechodím).

eva233
14. júl 2024

@kristiii a koľko času a benzínu strávis tým že beháš po obchodoch?

zuzulka558
14. júl 2024

Alebo je to aj tak ceny ostali ale gramáž išla skoro všade dole 😄

lakebabe
14. júl 2024

Ja využívam kupóny všade, lebo pravidelne robím nakúp aj za sto eur a viac , tak miniem všetko a porovnám co sa mi hodí tam alebo tam. Aj tak chodím len tesco a lidl. V lidli vždy vyzbieram aj kúpony za položky gratis

hellwant
14. júl 2024

@kristiii za 9 eur plnu tasku? Myslis MALU igelitovu tasku.
A to behanie medzi xy obchodami iste nie kvóli času. Ale super, ze si si nasla svoj styl. Nech sa dari.

lakebabe
14. júl 2024

@kristiii nehnevaj sa ale čo si kúpila za 9 eur plnu tasku ??? To nezvládnem ani raňajky za to kúpiť

sara07
14. júl 2024

úprimne povedané nebolo by lepšie mat normálne primerané nedotované bez kuponov ceny, žiadne akcie kupony markteting voloviny a lietat z jednoho obchodu do druheho aby som ušetrila 3 €
alebo mat tak plat -napr aj vdaka nižším daniam alebo dph - že nebudem musiet riešit 3 € , nakupim v jednom obchode bez lietania

sasa2
14. júl 2024

Pane bože 🙏
ja sa už ani nečudujem že Slovensko je keď toto môže niekomu stačiť..

ibatanecnica
14. júl 2024

@lakebabe par balikkov cipsov 😃

lakebabe
14. júl 2024

@ibatanecnica 😄 alebo tašku rožkov ak vôbec aj to vyjde

evkakorcek
14. júl 2024

Ak sa ti nepáči názov marketingový ťah. Hovorí sa tomu aj emotívny predaj. Pracujem v oblasti obchodu a marketingu a práce s ľuďmi už viac ako 12 rokov. Funguje to tak aj v elektre aj v obchode s oblečením a aj v potravinovom priemysle. Žiadny reťazec si nenechá ujsť ani jednu korunu! Aj pri cenách benzínu idú na ľudí psychologický. Pozitívne klesanie ceny pohonných hmôt spôsobuje veľmi silnú reakciu ľudí...... Atď atď.....