Zmenili ste dodávateľa zemného plynu?

nana39
30. sep 2013

Asi pred mesiacom a pol bol u nás pracovník slov. elektrárni s ponukou , že ako vernému zákazníkovi nám dáva možnosť zľavy na celoročné vyučtovanie elektriny a aj plynu. Samozrejme mi tvrdil, že dodávateľ plynu zostáva ten istý (SPP). 😒 😒 😒 . Dnes mi prišli papiere o zmene dodávateľa plynu na spoločnosť RWE Gas Slovensko.Mate s takým niečim skúsenosť , naletela som ?! Poraďte prosím ako ďalej.

daniela1978
1. okt 2013

Ahoj, my sme asi tak pred rokom a pol zmenili tiež dodávateľa aj na plyn aj na elektriku, teraz sme v ČEZ, my sme si to ale vybavili sami, bez nejakého pracovníka, ktorý by bol u nás. skús si radšej pobehať alebo obtelefonovať viac dodávateľov, ktorí z nich ti urobí lepšiu ponuku.

fuska
1. okt 2013

@nana39 U nas po obci chodili tiez kadejaki ponukaci, ja som ani dvere neotvorila. A minuly mesiac par ludom SPP vymontovalo zo skriniek plynomery, kedze uz nie su ich zakaznikmi. Daj si na to pozor. Ja osobne by som zavolala do SPP a opytala sa, ci Ti mozu nejako poradit, ako tuto situaciu vyriesit.

katkarv
1. okt 2013

@nana39 Nenaletela si,aj my to mame uz 2rok a ovela menej platime,sme spokojny.

0604katka
1. okt 2013

Ahoj my mame tiez a sme velmi spokojny.

linda20111
1. okt 2013

@nana39 Nie, nenaletela si, podla mna si dobre urobila 🙂 Aj ja som presla k inemu dodavatelovi pred 2rokmi do Slovakia Energy, tam maju najlepsie ceny na plyn a elektrinu, ale ta komunikacia s nimi otrasna.. Dlho som sa s nimi natahovala kym pochopili ze chcem platit mesacne rovnaku sumu (cez trvaly prikaz z uctu) nie podla ich tabulky kazdy mesiac inu. Ale uz to je v poriadku konecne. Co sa tyka toho odmontovania plynomeru, tak o tom som este nepocula :D :D :D Ale v dnesnej dobe ked je vsade tolko podvodnikov, co sa vydavaju za pracovnikov SPP, elektrarni, vodarni a chodia drzo pytat od ludi peniaze za "nedoplatok" tak sa ani necudujem ze sa niekto pokusa o nieco aj takto 🙂 🙂 🙂

nana39
autor
1. okt 2013

@katkarv Ahoj , píšeš , že platíte menej. Odzrkadlilo sa to v mesačných platbách, alebo v ročnom zúčtovaní? Mesačné platby máte zálohovite, alebo koľko spotrebujete - toľko zaplatíte? Tiež máte zmluvu s RWE Gas Slovensko a v podstate sa zmenilo len to , že platíte menej 🙂 , plynomer máte ten pôvodný - nemuseli ste nič meniť -správne som to pochopila? Prepáč , že sa toľko pýtam, ale trocha ma to zaskočilo, že najprv mi tvrdil, že k žiadnej zmene dodávateľa nedôjde a nakoniec áno , alebo som toho pracovníka len nesprávne pochopila 😖 .

katkarv
1. okt 2013

@nana39 Vsetko je ako bolo,teda plynomer.Vysku splatok nam hned znizili a platime mesacne zalohovite.

ssuekk
4. feb 2014

My mame.tiez rwe aj plyn aj eletrikaaspokojnost,prisiel preplatok.

werka_t
4. feb 2014

RWE je super, takze bud rada 🙂 asi si len nepochpopila dobre toho pracovnika, pretoze v tom tvojom prispevku to mas trochu pomotane....nechap to v zlom...vela ludi je zmatenych, pretoze tomu neporozumeju
@fuska SPP nemoze vymontovat plynomer pri zmene dodavatela. Plynomer je majetkom distribucnej spolocnosti a to su dve rozne firmy. Distribucia vezme plynomer na zaklade informacie od dodavatela-SPP, RWE CEZ...-v pripade,ze zakaznik neplati, alebo na zaklade ziadosti zakaznika
Viem o com hovorim, moj manzel pracuje v oblasti energetiky

maribell
4. feb 2014

@nana39 ahoj my sme tiez zmenili dodavatela .. ja by som sa skor zamerala na to ze to urobili podvodom a zacala by som to riesit cez ich spolocnost nech si urobia poriadok zo zamesancami asi aj na zmluve budes mat jeho zmluvne cislo ...
@fuska prepac ale napisala si hlupost..plynomery urcite nevymotnovali kvoli tomu ze uz niesu zakaznici spp ..pretoze SPP samotne su dve spolocnosti jedna je SPP dodavatel ktory sa da zmenit na hocijakeho ineho a ten cisto iba dodava energie ..dalej je SPP distribucia ktora ma na starosti plynomery a trubky kadial plyn prechadza.. to ze zmenis spp dodavatela nema nic spolocne spp distribuciou a teda s plynomerom my sami mame elektriku aj plyn od zse a predstav si ze plynomer mame od spp 😀 ... takze ti ludia ktorym odmontovali plynomeri asi skor mali platit sekove poukazky ktore im za odber plynu chodili 😉 ....

alexandral
2. jún 2014

pripajam sa do diskusie,zienky dnes mi tiez zaklopala ich pracovnicka s tym ze je z SPP a chcem sa vas spytat ze ak si date zmluvu na 36 mesiacov a po roku sa ta cena zvysi na inu cenu podla ich cenniku aka je ta cena???lebo teraz nam ponukali ze 0,028 na ropk a po roku bude cena ina...lenze chcem vediet ci nebude rapidne vyssia oproti SPP.....lebo aj ja sa bojim ci som nepodpisala blbost...dakujem baby..

.

werka_t
2. jún 2014

@alexandral aka bude cena o rok,to nevie nikto, ani vestec s krystalovou gulou. Len si zober,co sa deje na Ukrajine-Rusi zavru kohutik a cena pojde hore, az do vesmiru..... ☹

maribell
2. jún 2014

@alexandral presne ako pise werka_t aka bude cena o rok to nikto nevie lebo cenu urcuje kazdy rok URSO ..urcia nieco ako od-do ..a dodavatelia sa prisposobia kazdy po svojom 🙂

brisilda
2. jún 2014

nas tiez pred par rokmi navstivil pracovnik a podpisali sme s nim zmluvu ...odvtedy nam chodia preplatky 😉 takze ja som spokojna

alexandral
2. jún 2014

ale tak som ymslela ci sa vam ceny po roku (ked vyprsala ta zlava) nezvysili ovela viac ako ceny cpo ma SPP

to.beruska
29. júl 2014

baby som rada ze mate dobre skusenosti s RWE tiez rozmyslam prestupit s plynom tak dufam,ze sa to vyplati

totka12
13. sep 2014

RWE má už 100 000 odberateľov. Získali ich akvizičnou činnosťou, t.j. externým predajcom vyplatili veľké provízie a už potrebujú tie provízie zarobiť naspäť, takže cena plynu od RWE nie je to najlacnejšie, čo sa dá na trhu nájsť.

ddankaa2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
totka12
14. sep 2014

ddankaa2: Musím Vás trochu poopraviť - SPP je rovnaký obchodník s plynom, ako napríklad RWE. Z tohto pohľadu sú si SPP a RWE rovní. SPP a aj RWE si nakupujú plyn od rusov a aj inde v Európe. Hlavne od rusov.

SPP a aj RWE, na základe zmluvy s SPP-Distribúcia, využívajú služby distribútora za rovnaké ceny. Aj v tomto sú si SPP a RWE rovní.

Ceny SPP-Distribúcia sú regulované štátom a na základe umbundlingu sa nemôže stať, že by SPP bolo dotované príjmami za distribučné služby SPP-Distribúcia. Na to legislatíva myslela a preto nie je možné aby SPP mal výborné ceny za plyn preto, že RWE platí za distribúciu do SPP-Distribúcia.

RWE Gas Slovensko patrí do veľkej nemeckej skupiny RWE. RWE odoberá plyn hlavne od rusov. SPP odoberá plyn od rusov takmer výhradne. Z tohto pohľadu má RWE väčšie páky na cenové vyjednávanie s rusmi, ako SPP (SPP je maličká firma oproti RWE). Preto si dovolím skonštatovať, že RWE si vie od rusov vyjednať lepšiu cenu za plyn, než SPP.

tinusicka
24. jan 2015

Prosím Vas, pomozte mi. Podpisali sme tu "lacnejsiu zmluvu" a vtedy sme to este netusili ze je to RWE group, my sme si mysleli ze je to VSE. Teraz cakame rocne vyuctovanie a sa velmi bojime. Na webcentrum.sk mi vypisuje uplne blbosti, horibilne sumy, inu adresu a nic nesedí. Bojim sa ze budeme platit velmi vela

sestrula
29. jan 2015

Ahojte. Musim sa zapojit do diskusie. Pisete tu same kladne referencie na RWE. RWE sme od novembra 2013. A nemozem povedat ze som spokojna. Samozrejme, tiez mi baba povedala ze dodavatela nemenim a bla bla bla, budem platit menej... To je uz jedno, lebo zmluvu mam fixnu na 3roky a treba len vydrzat.
Ako som pisala zacali sme brat plyn od nich od novembra 2013, a prve vyuctovanie bolo v januari 2014. Samozrejme sme doplacali (cca 200€). Ale to bolo logicke, kedze bola vykurovacia sezona a zalohy sme zaplatili len dve ci tri. Ale teraz po dalsom roku sme cakali preplatok. Vyuctovanie este neprislo, tak som si tam dnes zavolala a skoro som odpadla ze znovu nedoplatok 107€ ! Zalohy platime 99€. Mozno sme tolko spalili, preto cakam na vypis spotreby. Ceny mozu mat o trosinku nizsie ako SPP. Ale ktovie ake maju ceny za dodavku plynu, distribuciu a podobne.
Sme hrozne nastvani. Cakali sme ze konecne nieco usetrime, nakolko este v roku 2013 sme spravili kurenie. Mame stary dom, predtym boli gamatky.
A ked som si porovnala vypis s predoslymi z SPP, tak si myslim ze keby sme zostali v SPP , tak urcite mame preplatok. Po minule roky sme mali aspon par EUR preplatok a cakali sme ze ked spravime kurenie ze to bude len lepsie a lepsie a nie je.
Myslim si, ze sa sme sa dali nachytat. Sme rozhodnuti zmluvu vypovedat a vratit sa k SPP.

melisska242
30. mar 2015

@tinusicka
Dobey den.Ako to dopadlo prosim Vas??
Lebo aj moji rodičia teraz naleteli a podpisali s nimi zmluvu , tak mam strach , lebo sa už neda zrušit..Platite viac???

melisska242
30. mar 2015

@nana39
Z odstupom času si snimi spokojna???

nana39
autor
30. mar 2015

Áno zatiaľ som s nimi spokojná na 1 * . Ceny a komunikácia s nimi je O.K. Neviem aké bude vyúčtovanie tohto roku, ale minulý sme mali nižšie mesačné platby ako v SPP a napriek tomu sme mali dosť vysoký preplatok.

tinusicka
30. mar 2015

@melisska242 Dobry. Chvala bohu my nekurime s plynom cize nas to netyka.

melisska242
30. mar 2015

@nana39 Tak ste ma aspon trošku upokojili🙂)
Lebo som sa zlakla.

zetkosmiths
10. júl 2015

Poprosil by som aby ste tu nepisali kraviny od konkurenčných spoločnosti celkom mi ani nejde do hlavy prečo mamičky vôbec riešia energetiku.Ide o to že monopolna spoločnosť slovensky plynarensky priemysel a.s a zse energia a.s su ty najdrahši dodavatelia ktorý sú na slovensku.dodavatel nieje nič iné ako obchodník na burze distributor robi opisi opravy poruchy a stara sa o samotny pristroj na meranie.neda sa vymenit a vsetky poplatky su vsade rovnake takze si vyberte dodavatela a netrepte tu kraviny..rwe je good na plyne slovakia energy top na elektrike...www.totalmaney.sk tam si pozrite co je pre vas najvyhodnejsie a ty co chodia po bytoch su obchodnici a nebyt ich tak vy trupky platite do dnes nehorazne peniaze tak sa uz spametajte a ked k vam pride obchodnik tak ho privitajte s nie ze sa chovate ako take debilky a este mu nadata do podvodnikov sak jak sa oni musia citit a to vam chcu dobre tak sa spametajte...a keby ste chceli vedet ty obchodnici zarabaju tak 4krat viac ako vy ci vasi muzi...

melisska242
10. júl 2015

@zetkosmiths
A teraz Ti poviem niečo ja!!!
Spraviš si tu novy profil a budeš nas tu uražat a vyskakovat ako sa všetkemu rozumieš!!!
To , že sa niekto opyta , tak nevidim natom nič zle.
V tejto dobe ma každy strach z novych veci.Lebo na každom kroku ta oklamu.A opatrnost nikdy nezaškodi.
.A teba do toho H.. čo rozoberaju mamičky..
A ked si spomuenul tych skvelych obchodnikou.
Neni každy taky užasny ako ich opisuješ Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mojej svokry boli pred tyždnom konkretne s tejto spoločnosti.A to by som Ti priala zažit.
drzejšich ludi som nikdy nestretla..
Ja som kojila malu na poschodi a ked som počula čo dokazuju , tak som tam nabehla a normalne vyhodila..
A najlepšia ich veta na zaver bola "dajte mi aspon vodu ked som tu už s Vami stracal moj čas.A cely den beham po slnku"
A samozrejme ani len dakujem a prosim nemal v slovniku....
A ked sa Ti nepači , že si tu radie , tak sa odhlas a nečitaj too!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lebo tato stranka je nato aby sme si radili.Kedže sedime cele dni doma s detmi a neni sme take zbehle a premudrele ako Tyyyyyyyyyyyyyy.....

zetkosmiths
10. júl 2015

Ahoj chcem sa vam ospravedlnit ze to vyznelo ako keby vas urazam ale hneva ma ze si davate rady ktore niesu pravdive...ak mozem poradit obchodny zastupca ktory k vam pride a je na vas zly tak si v klude vypitajte jeho meno a nahlaste to na danu firmu len tak dame takych ludi prec z obchodnej oblasti.ja osobne som obchodnik v energetike a nikdy naozaj nikdy som nebol hnusny na ziadneho zakaznika a uz vobec by som si nedovolil na nejaku zenu slecnu ci mamicku pre mna vy zeny ste to preco zijem dycham a radujem sa zo zivota aj ked dodnes som nenasiel tu pravu je to preto ze mam velky respekt pred vami a neverim produktu z nazvom ja sam.a vraj aj preto ze som k zenam velmi mily comu sice nechapem ale tak osud ci zivot tto asi tak chce.Vzdy sa poradte zniekym kto tomu rozumie je uz jedno o aku oblast sa jedna..zla rada je horsia ako ziadna..a naozaj myslim to uprimne nechcem spinit ziadnu spolocnost ale zse energia a slovensky plynarensky priemysel a.s su top nechutne spolocnosti ktore vyuzivaju nevedomost ludi.Pri energetike hladte len na dve veci cena za kwh a ako sa komunikuje z danou spolocnostou je to len logo nic viac...naco spolocnost do ktorej sa neda dovolat alebo nejaky automat...letaciky stylom davajte si pozor na podomovy predaj energii je uplna hlupost..Ved vdaka ochodnikom je cena energi v dnesnej dobe od roku 2007 uplne ina a to priklad rok 2007 elektrina 120euro za 1000 kwh dnes 42euro...to je iny rozdiel nepodporujte elektrarne ci plynarne lebo nic take ani neexistuje...zse.sse.vse.distribucia kable elektromer cena vzdy rovnaka ma to v sprave stat cenu riadi urso to je regulacny urad...spp distribucia plynomer trupka to iste cena za distribuciu je vzdy rovnaka....zse energia a.s je to e.o.n najdrahsia elektrina v europe...slovensky plynarensky priemysel a.s vlastny to asi 100akcionarov dvaja zo zahoria jeden z nich 70rocny pan nakupil si akcie na internete....www.totalmoney.sk tam sa dozviete pravdu. Hospodarske noviny...spravy ta3 stv1....sita spravy....ostatne je bulvar....vsetky spravy riadi sisca. 30rokov buduju generaciu ludi umelymi spotmy v telke ktorym zabezpecuju ze ludia budu robit presne to co vlada chce....rieste veci mente dodavatelov ved nam ide o nase zivoty a oto ako sa budu mat nase deti a na nich nam zalezi tak spravme stym nieco....ak chceme zmenit celok musime zacat u jedinca...prajem vam krasny den a keby ste chceli poradit ohladom niecoho takehoto kludne mi napiste a kludne vam dam aj cislo na seba..myslim to vsetko v dobrom umysle...ahojte

silviu
19. okt 2015

ahojte,
tiez mame "zazitok" s SPP ktory nas motivuje zmenit dodavatela. podla toho co tu pisete, tak RWE nemusi byt zla volba.