Zo stavebného mi zmizli peniaze
potrebujem radu co robit. Mam stavebne kde bolo k dnesnemu dnu cca 3700eur a ked som bola teraz vybavovat mi pani tvrdila ze na ucte je 2500 eur. Som v soku. Netusim kde zvysne peniaze zmizli oni mi tvrdia,ze tam tolko bolo ale mne prisiel papier domov kde ta suma bola problem je ze ten papier som niekde stratila a nemam ako podat staznost kedze beru ze to je slovo proti slovu. Mate s niecim podobnym skusenosti?
Treba dat dpkopy vsetky vypisy...aj tie o vkladoch
nám chodí výpis emailom, skús pozrieť v mailoch ročný výpis
kuk výpis.
Podla mna by si si mala dat dokopy vypisy, neviem ci mas len papierove, alebo ti chodili aj mailom. No podla toho by si vedela, kolko tam vlastne mas respektive, ci tam boli nejake vybery alebo nie
skús si vyžiadať aktuálny výpis - musia tam byť všetky pohyby za tento rok alebo si vyžiadaj výpis za minulý rok za poplatok opis....
a nemohol odtiaľ niekto vybrať peniaze? ked zrazu neviete nájsť ani posledné papiere
Aha čítam ze nemáš papier, daj si vyhotoviť výpis...
A online konto nemáš alebo niečo také k tomu? Ja síce stavebko nemám ale všetky ostatné produkty viem.online kontrolovať aj príspevky aj výbery pozrieť.
Na stavebko môže siahnuť aj exekútor.
Ktorá stavebná sporiteľňa to je? Ak Ti pani u Vás tvrdí niečo, čo si myslíš , že nie je pravda, napis email na interný audit banky.
A prečo si sa pani nespýtala aké máš na účte pohyby, ale pýtaš sa na koňovi?
Nepotrebuješ žiadny papier. Pozri sa online na svoje konto (stav a pohyby). Ak nemáš online konto, tak šup si ho zaktivovať, majú ho všetky stavebky. Nikto tu nemá kryštálovú guľu, aby poznal stav a pohyby na tvojom účte.
ja si myslím, že bud ti niekto vybral alebo si ty vybrala/nevložila a bola si v omyle akú sumu tam máš, nemyslím, že by sa peniaze len tak stratili.
Ja som do toho uctu nevstupovala nikdy sa odtial nevyberalo vkladalo. Nikto okrem mna don nema pristup. Vypis mi chodi domov. Posledny mam z 2016 doma zvisne mi prisli ale tym ze som sa stahovala niekde sa stratili. Nehnevajte sa ale aby tam 4 roky bola suma 2500 neverim. Pani tvrdi,ze ona tam nic take nevidi vysvetlila som jej ze ucet sa nevyuzil nikdy sa z neho nevyberalo tak ako je mozne ze tie peniaze tam nie su. Dnes som im volala a povedali,ze asi som ich vybrala a nepamatam si to co ma tak dozrali pretoze som tam naposledy vybrala peniaze v 2008
Nevymýšlaj teórie a zažiadaj o výpis.
ja nechápem, čo sa tak samonasieraš. Prídem do banky, požiadam o výpisy a vidím, ako inak to chceš riešiť? Nechápem...
Vybrat moze zo stavebka len ten co ho zalozil. Alebo ak je na dieta, tak len rodicia. Aspon v mojom PSS to je takto. Vypisy mi mejlom nechodia a v pss ucte si neviem.pozriet vsetko spatne, ale rok dva urcite...
Asi zadarmo nie, za poplatok, ale vypytaj si výpisy od r.2016 vratane a pekne vsetky vklady a vybery si prelustruj
Dnad si vise spocitat, kolko si tam poslala. Prihlas sa do internetbankingu uctu, z ktoreho tam posielas peniaze. Das si filter podla cisla uctu. Spocitas si sumu, kolko ti na ten ucet odislo. Ak je to ina suma, ako hovorila pani, tak bud poziadaj o vypis (za co urcite chcu poplatok aspon 5eur), alebo si rovno vybav elektornicky pristup k uctu stavebneho sporenia. Tam uvidis, kedy, kolko a odkial prislo. Porovnaj a ak nesedi ries. Ale pochybujem, ze to bude ine. Skor si na nieco zabudla, alebo ti neodisli peniaze. Takto su to iba dojmy, ja si myslim a mne sa zda. Ze neveris, ze tam je iba 2500 🙂 Tak spocitaj a uvidis...
Baby teraz co mi dosiel vypis a bolo tam 3700 lenze niekde som ho polozila a neviem ho najst. Nevyberala som odtial peniaze
Vypis, na ktorom vraj bolo 3700 a stratil sa, ti je na nic. Chod naspat a pytaj si vypis vsetkych pohybov a zriad si aby si si to mohla kontrolovat cez internet.
Dovtedy si mozes skontrolovat pohyby na svojom ucte, z ktoreho si na sporenie pravidelne posielas a spocitat si to.
ved nech ti teda povedia kto a kedy to vyberal, nie? plus doklady k transakcii
A nebola to iba cieľová suma?
Ak ti taky vypis realne prisiel ako tvrdis, Tak taky vypis bude stale v ich systeme. Staci, ked si poziadas o vystavenie vypisu k tomu datumu, kedy tvrdis, ze tam bolo este 3700e.
Hotovo.
v PSS je to normálne, skryté poplatky,dan... odtiaľ čo najrýchlejšie preč
@79viktoria79 no neviem, ja som vzdy v pluse so statnou premiou aj urokmi. a ked tvrdi, ze s tym nic nerobila, tak nemali byt za co poplatky velmi
@79viktoria79 určite nie v tisicovej hodnote...
Nerozumiem...v dnešnej dobe IB, do každého účtu, sporenia sa vieš nalogovat a všetko skontrolovať sa ty pýtaš kde sú peniaze?Možné je všetko aj v bankách sa stane, že nejaký gembler pracovník pomaly vybielil ľuďom účty s ktorými sa dlho nehýbalo.Zaziadaj si výpis a uvidíš...