Zrušenie poistenia domu: Mám nárok na peniaze späť?
Zdravím Va6.
Pred cca. 10-tými rokmy som poistil s voj rodinný dom.Zo začiatku som platil poistovni(Allianz tu na SVK bývam) 160 eú ročne. Nenápadne ma to zdvihli, ani ma to ne upozornili že zdvyhaju poistné, a teraz už je to suma 650 eú ročne. Mam starsi6dom, ale kompletne prerobený, voda, elektrina, všetko. A keďže som na ID dôchodku na 50%,(psychické problémy) a stratil som v januári prácu a robil som len na dohodu, lebo na dva, na tri zmeny ma lekári nepustia, nebudem vedieť to splácať, keďže každý rok to zdvyhaju cca o 50-60 eú.
Moja otázka znie, ak poistenie po toľkých rokov dám zrušiť, dostanem od Aliianzu nijake peniaze spätne, keďže žiadnu poistnú udalosť našťastie som nikdy nemal. Ide mi o to, že často som v nemocnici, a nevládzem to už platiť. Teraz som v januári uhradil poistné , ako vždy, ale už ďalej nebudem vedieť, keďže neviem ako budem na tom zdravotne.
Za každú odpoveď budem vďačný.
@melanta Rozumiem. Bol som u nich už x y krát, že nech mi to rozdelia na tri, alebo aspoň na dva časti, ale tam je jedna pani, pod ktorú ja patrím, a vždy ma odbila že sa to nedá. Pritom už som od viacerích ľudí počul že oni platia každých 4 mesiace, alebo dva krát do roka. To by mi aj vyhovelo, ale tu v Dunajskej Strede sú také úradníčky, ako keby tam pracovali za trest. Aj elektrinu mi posielajú všetky šeky naraz, ale rozpísaly to tak, že každých tri mesiace platím 150 eú. Neviem prečo nemôžem mesačne platiť 50 eú, ako 99% ľudí v dedine. A tam je tiež taká pani, že dobre ze ma nezozere, že zase som tam....
Keď som sa dal nahovoriť na poistenie nehnuteľnosti, povedali, že len o pár eú sa bude ročne zdvyhat poistné.
Hodnota môjho r.domu je 120 000 eú. a má 100 metrov štvorcových. A bez môjho vedomia poistili aj moje šaty, nábytok, čo vlastne je úplný nezmysel. Nato sa vyhovaraly. Som vodár, kurenár, plynár, a aj tu najmenšiu chybu zbadám v dome, a nemám doma obleky v hodnote 10- ky tisíc eú. Všade som narazil na ne ochotný prístup. V zmluve mam len budovu, poistenú, nič viac, a v malými písmenami napísané aj to, keď mi padne lietadlo na môj dom... To je sila už.
Prácu som dneska našiel, ale hneď ako bude možné, pôjdem tam s právnikom, a prejdem niekde inde, kde sú prijatelnejšie podmienky, a hlavne normálna komunikácia s úradníkmi.
Škoda ze som im prezradil že trpím uzkostami a depresiamy, asi si myslia ze ničomu nerozumiem.
Ďakujem za Vaše komentáre.
@melanta Zdedil som dvojposchodový dom od svojich rodičov, tiež je poistený, má 240 metrov štvorcových, a tam každých 6 mesiacov platím 120 eu. Je to 2x väčší r. dom, je síce v prenájme, ale platím tam polovicu.
Už nechápem tento svet... Len ťahať a ťahať z ľudí peniaze, a keď našim pred 6-tými rokmy začala zatekavat strecha, je tam plochá strecha, dali sme to opraviť za 8,5 tisíca, a vrátili nám 1800 eú. Ani nechcem napísať, akú chujovinu napísali do protokolu, ale jedno prezradím-že holuby mohly pre pichnúť izoláciu.
No nič, budem to riešiť cez právnikmi.
@janka_266 práve že furt s nou volám, píšem jej maily, ale žiadna ochota zo strany tej pani.
Nemá zmysel mi tam do pobočky chodiť furt, lebo robím v. Au, a stále to isté melie.
Zrušiť by som nechcel, ale ani platiť toľko nechcem.
Diskusiu ja teda dokončím, ďakujem pekne všetkým za rady, a ďalej už to budem riešiť cez právnika.
Pekný deň Vám všetkým. 🤗
@melanta Áno, je to pravda, keďže dom som kúpil za 50 000 eú, nebolo tam nič, voda, elektrina, kanalizácia. A aj novú strechu som.si dal urobiť, už len fasádu treba spraviť nijak. Keďže je to hlinený dom a ma 60 centimetrov hhrube6steny, zateplenie nedám.,len novú omietku z vonka a farbu na to. Všetky prerabky mam dokladovane, ale im som to neukázal, aby mi nezdvyhly ešte raz toľko.
Ďakujem.
@melanta Inak nechápem, že platím toľko, a keď zrusim zzmluvu, nedostanem nič, keďže som našťastie žiadnu poistnú udalosť som nemal. Síce raz, keď opitý mladíci mi rozbyli plastové okno, teda sklo, že tam hodili poloprázdnu fľašu od Vodky. Nahlásil som to, kamery to zachytili , našli ich, ale som nedostal ani cent za opravu. A polícia má robila tým, že škoda nedosiahla právom stanovenú sumu.
Neskutočne, ako ľudí oberajú o peniaze...
@janka_266 Viete, tu u nás V Dunajskej Strede všade, či na pošte, na úrad práce, v bankách, v obchodoch s ľuďmi sa správajú, ako keby boli Bohovia. Ale ako náhle majú zákazníka Slovenku - Slováka, tak sa k nim správajú ako kráľovy. Len mi Maďari sme taký, že sa necháme poskakovat po hlave.
@rol76 v prvom rade, nemusis si to nechat dvihat, uz ked sa ti nezdalo, ze dvihauj (a veru allianz je v tomto topka), treba ich kontaktovat a prerobit zmluvu alebo si dat nacenit poistne inde a odist inam. Treba dat pozor na vypovedne lehoty, lebo budu sa dotahovat aj o dni.
Spravaju sa drzko k tebe, bohovia za prepazkami, tak sa k nim spravaj ako boh aj ty a posli ich do pcka.. ak raz chcu tvoje prachy, tak nech sa tak spravaju. Internet je plny ponuk, vyberiem si raz dva.. PZP sa vysphalo mojmu chlapovi v allianz na 380EUR, lebo tiez nereisil.. zmenila som mu zmluvu a plati polovicu :D
Treba si najst zmluvu, pozriet kedy ma vyrocie, ked ju treba vypovedat, alebo sa ist poradit za nejakym poradcom, napisat PISOMNE vypoved do allianzu a netreba sa s tetou za okienkom hrat.. a uzavriet si novu, porovnat si napr. aj online ceny a potom vyjednat aj zlavu ak nacenia milion.. ja mam 200t dom poisteny a platim necelych 200eur...
Co sa tyka poistnej udalosti, to rozbite okno, treba mat poistnenie proti "vandalizmu" alebo tak nejak a to riesi poistovna, policia nie.. max spravu z policie bude poistovna potrebovat. Pravdepodobne skoda nedosiahla pre policiu stanovenu hodnotu = na nejaky postih mladencov atd, ale nie poistnu... nam suchli stenu na sklade teraz auto a pekne sme to dostali z poistky uhradene
@simca06022011 Áno, máš pravdu. Skúšal som s nimi pekne sa porozprávať, potom som chcel inú pani aby som nepatril pod tú hlupanu, ale darmo. Teraz už mi to rieši právnik. Mám šťastie, že je to môj kamoš, a chce len symbolickú cenu za jeho prácu. Chcem samozrejme odísť, lebo keď som mu ukázal zmluvu co som aj písal, že je tam malými pismenkami že keď padne lietadlo na môj dom, šaty poistené, čo je nezmysel, lebo keď sem padne lietadlo, tak zmizne celá dedina 480 obyvateľmi. No a polícia neriešila moje okno, lebo škoda nedosiahla už neviem koľko. Teda nič. Ani vynnici s toho nemali nič. Prečítal som veľa recenzií, a veru Allianz je dosť zákerná poisťovňa. Bez poistky nenechám svoj dom, nájdeme nijaké riešenie v inej poisťovňa, ale už budem dávať pozor.
Lebo keď som svoj dom odkúpil od predošlého majiteľa, od staršieho pána, nemal tu okrem elektriny, pár zásuviek ani vodu, ani kanalizáciu. A on bol poistený v Allianz, len sme to prepísal na mňa, akože poistenie, a už hneď sa zaujímal, čo som tu porobil, a ja som nič netušiac aj im povedal. Vtedy začali zdvyhat. Pan platil dva krát do roka 35 eú...
Ďakujem za radu. 🤗
Ved si najdi cloveka, co sa tym zivy. Pozrie Ti to a nasledne vypovie tuto zmluvu a uzatvori novu zmluvu.

@rol76 nie, nedostaneš nič.je to poistenie nehnuteľnosti.. môžeš ukončiť zmluvu a pozri si nové na superpoistenie.sk ...porovnaj a rozhodni 650 eur je fakt dosť ....toľko imy neplatime