icon

Zruší vláda pomoc s hypotékami?

7. sep 2024

Myslite ze to uz zrusia? Tu pomoc s hypotekami.

Strana
z2
huginko
7. sep 2024

Nemuseli by, avšak upraviť by mohli, že pomoc sa bude vzťahovať len na tu nehnuteľnosť, kde ten kto o pomoc žiada, reálne aj býva.... Nie na investičné byty... Prenajíma a ešte žiada o pomoc so splátkou....

zuzanaete
7. sep 2024

@huginko Je maly predpoklad, ze clovek, co ma investicne byty, tak splna prijmovy limit na pomoc od statu.

zuzanaete
7. sep 2024

Ja dufam, ze zrusia. Radsej nech tie peniaze vrazia do najomnych bytov. Ale aby sa pracujuci skladali niektorym na vlastne byvanie je nespravodlive.

huginko
7. sep 2024

@zuzanaete aj takých poznam

iv007
7. sep 2024

@huginko tato podmienka tam je. Byt na ktory beries pomoc nesmie byt prenajimana.

huginko
7. sep 2024

@iv007 aha... A ako to zistia?

iv007
7. sep 2024

@huginko danovy urad

vlastnynazor
7. sep 2024

Nezrusia, ved to bol nezmysel, kt.oni vyprodukovali.
Za mna, mohli by to zrusit.

gribka1
7. sep 2024

Kto vie, čo vyčarujú títo kúzelníci. Ale je to dosť pravdepodobné. Za chvíľu pôjdu úroky dole.

tilly
7. sep 2024

Mohli by. Radšej by mohli tie peniaze použiť na zdravotníctvo, školstvo alebo dopravu.

tahomi
7. sep 2024

Neviem ci este na svete je tento unikat, ze pracujuci narod sa sklada na hypoteku inym ludom.
Zrusit a hned, na hlavu padnute.

gribka1
7. sep 2024

Presne tak, politici museli často padať na hlavičky.

stanulienkat
7. sep 2024

To bol populisticky krok, ktory nema vo svete obdobu. Je to chore.

jednoduchomaria89
7. sep 2024

Ja som zachytila nejake vlaky zadarmo pre policajtov . Toto je snáď už choré … pracujúcim sa skladať na vlaky , ktore potrebujú obrovské investície urgentne

anesim
7. sep 2024

@iv007 no napr zobrali hypo na dom, tam byvaju, ale byt ,v kt byvali predtym (uz je vyplateny, bez hypo) tak ten prenajimaju.

anesim
7. sep 2024

@jednoduchomaria89 ka by som zrusila aj vlaky pre studentov, tie nech nechaju zadarmo na trase skola - miesto bydliska.

jednoduchomaria89
7. sep 2024

@anesim absolútne nič nie je zadarmo a nič by nemalo byt . Všetko platia pracujúci

anesim
7. sep 2024

@jednoduchomaria89 a aj obedy zadarmo zrusit, je to plytvanie - nielen peniazmi vsetkych ,ale aj jedlom

gribka1
7. sep 2024

Nič by nemalo byť zadarmo, pretože nič zadarmo reálne ani nie je.

jednoduchomaria89
7. sep 2024

@anesim určite , súhlasím . Pomáhať chorým , chudobným a nevladnym je absolútne v poriadku , ale dotovať hocičo a prezentovať to ako “zadarmo “ nie je normálne. To si môžu dovoliť krajiny ako Luxemburgsko alebo Emiráty , ale táto zbedačena krajina fakt nie . Našťastie od spoplatnenia finančných transakcii upustili , ale čítala som , že pre firmy to zavedu , opäť to zaplatia len klienti . Wow to sú super opatrenia

gribka1
7. sep 2024

Neviem sa dočkať čo tie trúby vymyslia. Šetriť na strane štátu nie, ale brať a brať, to už je jednoduché.

hiro
7. sep 2024

@zuzanaete No, nájomné bývanie je tak isto skladanie sa pracujúcich na iných bývanie...

hiro
7. sep 2024

A ohľadom politikov co vymyslia? Žijú z peňazí pracujúcich a jediné čo ich trápi ako im zobrať viac peňazí aby ich rozdali svojim čo ich znovu zvolia...

zuzanaete
7. sep 2024

@hiro Ale nie je to ich sukromne byvanie. Raz ho budu musiet vratit a bude ho pouzivat niekto iny. Najomne byty nepojdu do dedicstva.

hiro
7. sep 2024

@zuzanaete Odkupia si za pár. Ako keby byt postavený za 100 tisíc za 20 30 rokov mal hodnotu 5000.
A keby 5 tisíc nemali tak potomkovia môžu tam žiť za bagatel ďalších 50 rokov pokiaľ nemajú ďalších potomkov.

gribka1
7. sep 2024

@hiro A kde sú také nájomné byty?

30katrusa40
7. sep 2024

@vlastnynazor u nás je viacero takých pomoci ktoré by mohli zrušiť.

hiro
7. sep 2024

@gribka1 Všade. Úplne stačí sa dohodnúť že máš na páske potrebné minimum a zvyšok načierno. To že ideš 3x rok do Etiópie už nikoho netrápi.
Zo 500€ ušetrených mesačne za to stojí.

gribka1
7. sep 2024

@hiro Týmto štýlom ale pokašlu iné veci, jedine, že aj rozmýšľajú a tie ušetrené peniaze niekam investujú, ináč im nie je čo závidieť.

kristiii
7. sep 2024

@iv007 jasné, lebo všetci Slováci prenajímajú legálne a sú nahlásení na DU 🤣

Strana
z2