icon

Zruší vláda pomoc s hypotékami?

7. sep 2024

Myslite ze to uz zrusia? Tu pomoc s hypotekami.

Strana
z2
purple_wolf
7. sep 2024

ludia uvedomujete si ze ak zrusia pomoc hypotekam tak si tie peniaze politici akurat strcia do vačku a nepojde to do nicoho uzitocneho vsak??? kedy politici dobrovolne spravili nieco k prospechu?? kedy tu bol naposledy vyrazny posun vpred vo verejnom sektore??? som za to aby sa zrusila uplne pomoc pre tych ktory maju investicne byty to ano, ale teraz "trestat" mladych ktory si zobrali hypoteku nedaj boze zena na materskej ledva preziju z mesiaca na mesiac lebo uroky ich nicia a ohanat sa tu tym ze pracujuci sa skladaju na hypoteky len preto ze na to sami nemate narok??? je mi vas uprimne luto lebo ludskost vam vela nehovori ... ja osobne nikdy nebudem mat deti kvoli zdravotnym problemom a mam tu teraz vykrikovat aby sa zrusila materská lebo s tym nesuhlasim kedze z toho ja nikdy nebudem nic mat??? teraz ludia ktory umru este pred dochodkom kvoli zdravotnym problemom maju vykrikovat ze nesuhlasia so starobnymi dochodkami lebo platia odvody ale nikdy si dochodok neuziju tak nemozu ani ostatni??? ... ano, je vela vychcanych ludi ktorý zneuzivaju system lebo najdu dieru ale do toho isteho vreca hadzete aj tych ktory len chcu pokojne zit a kvoli urokom jednoducho maju problem ... ludia nemozu za to ake su ceny nehnutelnosti alebo platy v regionoch ale maju pravo zit dostojne a garantujem vam, ze najomne byvanie pre stat vyhodne nie je pre politikov takze sa ani vo velkom nezacne stavat tak ako to vykrikovali pred volbami a ak aj postavia nejake najomne byty tak za ten isty najom akoby vas vysla hypoteka s najmom keby ste byt kupovali ... je fakt smutne ako dokazete byt sebecki a kruti len cisto so ziarlivosti a ak vas rodicia takto vychovali a nevidite v yom problem tak to si svet naozaj zasluzi zahubu

gribka1
7. sep 2024

@purple_wolf Halooo, ľudia brali hypotéky pred 20 rokmi za vyššie úroky ako teraz. A neplakali. Každý sa má prikrývať s takou perinou na akú má.

zuzanaete
7. sep 2024

@purple_wolf Ano, ludia maju zit dostojne. Ale kolko raz je tu tema, ze chceme dom a prijem minomalny. Do bytu nepojdu, lebo cokolvek. Mnohi mali velke oci a bolo nerealne, ze dalsich 30 rokov budu 1% uroky. Ja som na prvu hypo mala urok 4,5 a tesila som sa ako male dieta, ze aky super urok mam.

kristiii
8. sep 2024

@purple_wolf naozaj ideš porovnávať materské a dôchodky s dotovanim hypoték, ktoré si ľudia nabrali bez rozmyslu? Bez akejkoľvek rezervy v príjmoch? Dotovať niekoho, lebo mu dajme tomu nestačil dvojizbak, ale musel mať silou mocou hneď troj? Alebo rovno dom, lebo on vyrástol na dome, on do bytu nepôjde. A vôbec, koľko % z tých ľudí je reálne takých, že by im to bez tej pomoci nevyšlo? Veď aj tu sú ľudia, ktorí sa ti normálne so smajlíkmi priznajú, že ju nepotrebujú, ale tak keď dávajú, tak ušetrené peniaze teda investujú. To nie je závisť, to je na na💩tie, keď vidíš ako na bežné veci nie sú peniaze a treba konsolidovať, ale na takúto sprostosť sa nájdu. Takze áno, poskladám sa niekomu na hypotéky a mne za to zvýšia dane, ceny energií, všetky možné poplatky, rapídne znížia daňový bonus...a mám byť spokojná a dopriať druhým, hej? Ja doprajem, veľmi rada, ale takým, čo naozaj potrebujú.

mamina7070
8. sep 2024

Konečne to zrušia len sa to zneužívalo tými vo majú viaceré byty

skeblicka777
8. sep 2024

Pevne verím, že túto hlúposť zrušia. Keď človek berie hypotéku, musí s tým počítať, že úroky sú raz hore, raz dolu. My sme voľakedy brali hypotéku s úrokom 5,5%, kvôli výške splátky sme si mohli vyskakovať len do takej výšky, ako sa dalo.

gab1sol
8. sep 2024

@purple_wolf som pracujúca a nemáme na dotáciu nárok. A vieš prečo? Lebo som si x-krát premyslela, či na tú hypotéku budeme mať. Tiež som chcela dom s veľkou záhradou a bazénom. Ale vybrali sme si byt. Tiež som sledovala situáciu na trhu a hypotéku sme si zafixovali na 10 rokov s úrokom 0,75% (mnohí sa nám smiali, že načo, mali sme si dať len na rok, to pôjde ešte nižšie), nedali sme si krátky fix s nádejou, však to pôjde ešte nižšie.
Áno, príspevky na deti sú o inom, lebo raz tie deti budú zarábať na naše dôchodky (aj keď tiež by som uvažovala nad 3-ročným rodičovským). Ale podporovať finančnú negramotnosť iných, je cesta do pekla.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
tilly
8. sep 2024

@purple_wolf porovnávaš neporovnateľné. A aké trestanie prosím ťa? Ako k tomu prídu tí, čo bývajú u rodičov alebo v nájmoch, že sa ti skladajú na hypotéku? Hypotéka je úver. Úver je dobrovoľný, nie niečo, čo musíš mať...

misanthropicdann
9. sep 2024

Dúfam že zrušia a čím skôr. Nechápem kto vymyslel takú sprostosť.
Ľudia bez finančnej gramotnosti si pobrali hypotéky na hranici svojich limitov a teraz ostatný sa im mame skladať na splátky lebo poskočili úroky?

Strana
z2