Zvýšenie mesačných platieb za byt v 2026?
ahojte o kolko vam navysili zalohove platby za byt / 3izbak,69m2)
nam o 25 euro na mesiac.
energo pomoc sme dostali 80 euro
petrzalka
vieš že ta ,,energopomoc,, je blbosť na zalepenie oči a ust jednoduchým ludom
od začiatku bolo jasné že príde zvyšenie zalohovych platieb
a to nás čakajú ešte nedoplatky
vyučtovanie nám zatial neprišlo čakame ho v júni
petržalka
@anonym_autor Levice, 45m2 byt, o 33 eur. V 92m2 byte o 60 eur.
petržalka
@anonym_04f36a uplne to chapem a viem. zaujimalo ma navysenie inde.
@anonym_autor 81m2, 20E, energopomoc 24E
Mna by skor zaujimalo, to, ktori nedostali energopomoc, o kolko im zvysili platby napr. za elektriku
KE, 100 m2, nemáme nárok na energopomoc. plyn 60+, teplo nemám. plus sme ešte zvyšovali fond opráv, platím mesačne 130€ viac než pred rokom 🤦♀️
@anonym_autor velmi dobra tema, uz dlho som tiez chcela to zalozit. Lebo moji najomcovia vyvalovali oci, ked som im predlozila novy predpis platieb. BA, 40m2, 2os, +35eur (najviac ale v polozkach za vykurovanie a ohrev vody). Energopomoc bola priznana len na elektrinu, na teplo z centralneho vykurovania nie.
Byt, kde ja byvam, BA 90m2, 1os, +80eur (elektrina aj plyn, mam svoj plyn.kotol v byte), bez energopomoci.
petržalka
@anonym_04f36a Ale to je za rok 2025, navysenie energii je v 2027. To budu nedoplatky.🫣🫣🫣
@anonym_autor velmi dobra tema, uz dlho som tiez chcela to zalozit. Lebo moji najomcovia vyvalovali oci, ked som im predlozila novy predpis platieb. BA, 40m2, 2os, +35eur (najviac ale v polozkach za vykurovanie a ohrev vody). Energopomoc bola priznana len na elektrinu, na teplo z centralneho vykurovania nie.
Byt, kde ja byvam, BA 90m2, 1os, +80eur (elektrina aj plyn, mam svoj plyn.kotol v byte), bez energopomoci.
@anonym_5e3ece to je zaujimave, potom asi zohladnovali prijem. v byte sme dvaja, ja som na podpore a otec na dochodku.
55 e/mes-navysenie, energopomoc 70 € na pol roka
Na nebytovom nám stúpli mesačné platby o cca 250 eur navyše. V dome na elektrike cca 40 eur navyše mesačne.
som jedina ktorej sa cela tato akcia zda netransparentna?
Ja teraz pozeram na jeden zaloh.predpis v BA-Dubravka, zvyseny zo 150e na 290e. Panelak je centralne vykurovany, aj tam je priznana energopomoc ale znamym nedosiel ziaden energosek, pricom su to dochodcovia s dochodkom max 600 eur/1os. Plus byva tam aj ich dieta ktoreho zarobok nie je vyssi ako 1900e. To navysenie mi pride sialené. Nemozem tomu uverit.
som jedina ktorej sa cela tato akcia zda netransparentna?
@anonym_autor co konkretne myslis - tu energopomoc?
Ja teraz pozeram na jeden zaloh.predpis v BA-Dubravka, zvyseny zo 150e na 290e. Panelak je centralne vykurovany, aj tam je priznana energopomoc ale znamym nedosiel ziaden energosek, pricom su to dochodcovia s dochodkom max 600 eur/1os. Plus byva tam aj ich dieta ktoreho zarobok nie je vyssi ako 1900e. To navysenie mi pride sialené. Nemozem tomu uverit.
@anonym_5e3ece Mne suma 150E vychadza jedine, ak su to teplo, tepla voda, studena. Kde je FO, upratovacia sluzba, mesacny poplatok za spravu, atd.
290E je realna suma za vsetko aj s navysenin, aby nemali nedoplatok v rocnom zuctovani.
@anonym_5e3ece Mne suma 150E vychadza jedine, ak su to teplo, tepla voda, studena. Kde je FO, upratovacia sluzba, mesacny poplatok za spravu, atd.
290E je realna suma za vsetko aj s navysenin, aby nemali nedoplatok v rocnom zuctovani.
@anonym_2d58a0 nie je to realna suma. 290 je sialena suma na BA. Sestra ma 3. ruzinov 239, my petrzalka 3i 169. Jak je toto mozne take diametralne rozdiely. Jedine ze ti za 290 maju dajaky velky uver na bytovku inac je to na BA byt sialena suma. Ani my so sestrou nemame energopomoc, takze nech sa pyta, preco taka sialena suma za byt
podobný byt,zvýšené o 30,energopomoc NULA
@anonym_2d58a0 nie je to realna suma. 290 je sialena suma na BA. Sestra ma 3. ruzinov 239, my petrzalka 3i 169. Jak je toto mozne take diametralne rozdiely. Jedine ze ti za 290 maju dajaky velky uver na bytovku inac je to na BA byt sialena suma. Ani my so sestrou nemame energopomoc, takze nech sa pyta, preco taka sialena suma za byt
@anonym_7fb686 vraj brali na obnovu domu nejake peniaze zo statneho fondu rozvoja byvania, ci odkial sa to berie. Ale aj tak. Ja som neverila vlastnym ociam. Byt cca 67m2.
@anonym_7fb686 Ak maju vysoky poplatok do FO, je to realna suma.
Priklad uvediem kamaratku, 56m2, 1 osoba a plati 250E a to byva v malom 20tisicovom meste.
Mozno sa spravca chrani tym, ze nechce mat vela dlznikov a vo vyuctovani bude vracat ako cakat na nedoplatky.
Bratislava 56 m2, 2 izbak, sama s 2 detmi a dvihli ako keby to bolo nic o 50 eur a to mi teraz konci fix na hypo, cize z 1,39 % mi dvihli urok na 3,69 %. Platovo som sla dole, uz sa tesim ako budeme zivorit.
@anonym_7fb686 230 stavba od 1978 ty byvas v novostavbe ze?
@anonym_7fb686 Ak maju vysoky poplatok do FO, je to realna suma.
Priklad uvediem kamaratku, 56m2, 1 osoba a plati 250E a to byva v malom 20tisicovom meste.
Mozno sa spravca chrani tym, ze nechce mat vela dlznikov a vo vyuctovani bude vracat ako cakat na nedoplatky.
@anonym_2d58a0 ale najlepsie na tom ze ze v rozpise mesacnej zalohy FO nie je, ze vraj to platia nejak zvlast. Priznam sa prvy krat som videla taky mesacny zalohovy predpis, robim danove ludom co prenajimaju, a kazdy v nom mal aj FO. Tento zaloh predpis sice vyzera vizualne rovnako, ale nie je tam FO a vysledna suma 290 šokujuca, najvacsie polozky su na teplo - cez 100 eur/mes. A tepla voda tiez cez 100 eur/mes.

TN kraj, byt 3i 95m2, zvýšená platba o 15€, energopomoc 20.