Používanie umelej inteligencie pri popisoch výrobkov
Skôr sa chcem len posťažovať, či to tak vidí viac ľudí.
Mám niekoľko známych a kamarátok, ktoré robia handmade výrobky alebo ponúkajú služby. Odkedy sú rozšírené rôzne AI modely aj medzi "normálnymi" ľuďmi, popisy produktov, výsledných účesov, nechtov, je úplne očividne vytvorené umelou inteligenciou. Pôsobí to na mňa strašne umelo, neprirodzene, ja viem že takto sa tie dievčatá nevyjadrujú. Je to uhladené a bez duše. Nemám chuť to podporovať a tie veci kupovať, lebo je nad slnko jasné, že si nedala ani len námahu tam spísať popis produktu sama, len to hodila do AI. Úplný vrchol bola aj úprava obrázkov handmade kabeliek, ktoré potom logicky vyzerali úplne inak ako v skutočnosti. Čo si o Tom myslíte, máte podobnú skúsenosť?
@anonym_autor Tak to nečítaj.
@anonym_autor Tak to nečítaj.
@anonym_d04330 tak ja sa snažím ich podporovať, keď vidím niečo zaujímavé aj im to prezdielam, ale nie som úplne stotožnená s tou formou popisov atď. V podstate ich potom len začnem ignorovať.
Ja mám skúsenost ale z pracovnej oblasti. Keď nám kolega, ktory sedí vo vedľajšej kancelárii začal posielať AI maily. (Fungovali sme na osobnom kontakte alebo sme si aj zakričali cez stenu)...verím, že danú situáciu vyriešime k spokojnosti nášho klienta ..lebo cieľom našej práce je rast spoločnosti a zároveň aj my môžeme rast ...a podobne somariny....
@anonym_d04330 tak ja sa snažím ich podporovať, keď vidím niečo zaujímavé aj im to prezdielam, ale nie som úplne stotožnená s tou formou popisov atď. V podstate ich potom len začnem ignorovať.
@anonym_autor AI bude čím ďalej tým viac súčasťou našich životov. Tak ako mobilné telefóny, najprv ich mali len sem tam niekto, teraz má každý aj 3.
Verím, že príde doba, kedy predavačky a predavačov v obchode nahradia nejakí robotickí asistenti s umelou inteligenciou a pomôžu ti nakupovať.
Za posledný rok dva sa to už dostalo všade ako taký plevel. Obrázky v eshopoch sú AI nevieš ani čo kupuješ. Reklamy AI. Videa a obrázky na internete tiež. Už pomaly ťažko rozoznať co je reálne a co nie je žijeme v čoraz väčšom klame. 😔 Všetko hladké dokonale umelé.. Ale AI texty sú väčšinou jedna veľká zlatanina bez duše
pozri.. ja som chlap a ako neskutocne trapna loz mi pridu zeny ako take. Bezna zena je casto pozeratelna az po riadne dlhom case pred zrkadlom. A realita je na hony vzdialena tomu co prezentuje.. A presne to je tak aj s AI. Vyprodukuje sa zaujimavo vyzerajuca umela hlupast ktora s realitou nema nic spolocne.. (zena-produkt)
@anonym_autor ano, odhadujem, ze dokonale umeliny od AI nam mnohym po case zacnu liezt na nervy a mnohe podnikania sa mozno zacnu chvalit tym, ze "sme ludia a neskryvame sa za UI". O foto umelinou vydokonalenych ludi ani nehovoriac.
@anonym_autor ano, odhadujem, ze dokonale umeliny od AI nam mnohym po case zacnu liezt na nervy a mnohe podnikania sa mozno zacnu chvalit tym, ze "sme ludia a neskryvame sa za UI". O foto umelinou vydokonalenych ludi ani nehovoriac.
@madeincssr snáď sa za UI nikto neschováva 😅. UI je user interface (používateľské rozhranie).
@anonym_autor AI bude čím ďalej tým viac súčasťou našich životov. Tak ako mobilné telefóny, najprv ich mali len sem tam niekto, teraz má každý aj 3.
Verím, že príde doba, kedy predavačky a predavačov v obchode nahradia nejakí robotickí asistenti s umelou inteligenciou a pomôžu ti nakupovať.
@anonym_d04330 mne AI v rámci zjednodušenia života vôbec nevadí, veď tiež ju používam v podstate denne na niektoré veci. Ale v prípade tých handmade výrobkov a služieb mi to príde že tam je dosť veľký kontrast. Že by človek čakal, že predajca bude mať väčší vzťah k tomu svojmu výrobku ako len skopírovať čo o Tom vypluje AI. Často to pôsobí fakt až komicky.
@madeincssr snáď sa za UI nikto neschováva 😅. UI je user interface (používateľské rozhranie).
@anonym_2ec8da no to pomaly prechadzam na slovensku skratku, lebo ta anglictinizacia celej Slovenciny nie je bohvieco (miestami je to az trapne). Ci je to "red flag" 🙃?
@anonym_2ec8da no to pomaly prechadzam na slovensku skratku, lebo ta anglictinizacia celej Slovenciny nie je bohvieco (miestami je to az trapne). Ci je to "red flag" 🙃?
@madeincssr ano, je to red flag, keďže anglicizmus tu bol už aj v minulom storočí a UI je pracovné odvetvie, nielen random anglický výraz 🙄
ano všimla som si to, vidim že to nieje odfotene napisane ako ma nekupujem
vidim že je to reálne nafotene , mierne aj nedokonale do pohody
to máš ten marketingovy tlak že to musi byt perfektne
to isté aj na sashe predna strana je žial teraz takýchto fotiek ...

nie, nemám podobnú skúsenosť.