Ahojte žienky tie ktore doma šijete mohli by ste mi prosim poradit? Ja som šička začiatočník a ked šijem zo zaciatku je vsetko v poriadku a potom mi to začne takto blbnut a neviem preco. Poraďte mi prosim vas uz som v koncoch.
Vrchnu nit nemas spravne navlecenu. Skotroluj ci ide tadial kade ma
@zuzanazu85
@viestta ale ako je možné ze sijem a stane sa mi to počas sitia? a vrchná nit sa mi dost casto trha
Napätie nite je zlé,ale môže to robiť aj taká somarinka,ako zle založená ihla,či vlákna z nití,látok v spodnej časti,kolo chapaču. Tam je veľa toho,čo môže vadiť. Skús si to len pozerať,či ponastavovat. Dakedy aj nekvalitné nite sú problém .
@zuzanazu85
@viestta dakujem vam velmi moc žienky
Rado sa stalo
Mne toto robila nekvalitna ihla. Odvtedy pouziva iba Schmetz
Tam toho môže byť viac,
Zle navlecena nit
Zla nit (mala som ten istý problém, pri nitiach ntf - vymenila som za amann/hagal a stroj síl ukazkovo)
Zla ihla
Zle nastavene napätie nití
Nite z lidla su hrozneeee, taktiez uz spomenute ntf,, strasne sa chlpia a trhaju.. najlepsie su Hard, Amann, Hagal ako bolo spomenute.. a stroj odporucam napriklad Janome Juno ;)
@060106 určite je to zlým napätím hornej nite. ja mám na stroji také prítlačné koliesko,kadiaľ ide niť a keď je príliš na voľno niť je taká ako tvoja a keď je príliš pritiahnuté, niť sa trhá. Ešte skontroluj spodnú niiť v clnku a či je správne vyvlecena smerom von,aj vtedy sú problémy s niťou. No dobre nastuduj návod, ktorý určite bol pri masine.
Nastav správne napätie spodnej,či vrchnej nite. Skúšaj odvtedy,kým nebude steh ok
. Alebo správne navlečenie vrchnej nite, či dobre založená spodná niť v chapači... Ja že už ma krajčírina prešla