icon

Kresťansky gynekológ na západnom Slovensku

5. sep 2022

Hľadám kresťanského gynekológa na Západnom Slovensku, ktorý rešpektuje, že žena odmieta určite vyšetrenia. Takého ktorý repsktuje, keď žena pacientka má problém a sama urči hranicu vyšetrení. Chcem poprosiť, aby sa do skuskusie zapájali len ženy, ktoré majú osobnú skusenost. Ďakujem za odporúčania

kikus7
Autor odpoveď zmazal
anavixy
5. sep 2022

@koniarova tiez si vravim, preco sa nikto nevyjadri ked ocividne nas to viacere zaujalo 😀 ale asi to nepozaduju, tam zrejme ide len o antikoncepciu, ivf a tak… no toto je podla mna velmi nezvycajna poziadavka 🙊

marca12
5. sep 2022

A to ta ma vysetrit cez hrdlo? Vacsiu sprostost som este necitala. Gynekolog vysetruje vaginu predsa.

koniarova
5. sep 2022

@anavixy tiež ma zaujíma,v čom je z pohľadu kresťanskej viery iné vyšetrenie cez konečník a vysetrenie cez vagínu.Hnevajú a urážajú sa tu baby,ale nenapíše ani jedna.

anavixy
5. sep 2022

@radanna11 s dobrou dulou/ PA kludne, idealne aj doma 😀 tak ja neviem ci ide len o to aby jej do nej nikto “nevstupoval”, alebo ani nepozrel, ak prve, tak to bez problemov, ak druhe, tak to fakt neviem 🙂

radanna11
5. sep 2022

@anavixy jasne chápem 😀no každopádne škoda,že nemáme vyjadrenie od niekoho kto takého gynekológa naozaj navštevuje a nevysvetlí nám tie dôvody

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mogaa
5. sep 2022

@kikus7 tak ak by bola panna stačí povedať gynekológovi a vyšetrenie upraví🙂určite by ju ale ako pannu nevyšetroval vaginálne😉

mishka81
5. sep 2022

@koniarova tiez som pozerala ze sonda vaginalne vadi, ale cez konecnik nevadi 😲 a nejak to neviem pochopit u zeny co nie je panna... u panny je to jasne, ze nie vaginalne, len neviem ci je toto autorkin pripad

koniarova
5. sep 2022

@mishka81 nedozvieme sa. Nevysvetlí to asi nikto.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
nevenka
5. sep 2022

Zeny, ja som veriaca, aj vsetky zeny v rodine a normalne chodime ku gynekologom, vaginalne nas vysetruju. Toto s vierou absolutne nesuvisi.
2 zo 4 deti mi nemohol pozriet v 12tt. z dola, lebo boli zle natocene, nedala sa im zmerat hlavicka, tak siel cez brucho, ale povedal, ze tak malicke sa velmi zle takto vysetruje, ze lepsie je to odspodu.
Bola som aj u Wallenfelsa v ZA a on normalne vysetruje vaginalne, ako inak??? 🤔.
Toto tu je nejaka divna poziadavka. To ako zoberie vyter, ked je nejaka infekcia?
Moj doktor sa tam zvytocne nespara, nekuka ma vzdy tymi zrkadlami, ci ako sa to vola, pri mykoze niekedy pozrie len zvonku, je jemny, ohladuplny, co sa neda povedat o niektorych doktoroch, co som zazola 3x uz pred porodom a pocas neho v porodnici...
No fakt som uz citala vselico, ale tomuto naozaj nerozumiem...

drake122
5. sep 2022

No ale, aj pannu vyšetruje gynekológ najprv tak, ze si overí, či je skutočne panna. Ani by ste neverili koľko žien behá po svete, myslia si o sebe, že sú virgo intacta, a pritom len v minulosti mali napr. operáciu, alebo aj komplikovaný močový infekt, kde sa museli zacievkovať, a urológ/anesteziológ sa netrafil na prvý krát. No ups...🤷‍♂️

koniarova
5. sep 2022

@nevenka ďakujem za objasnenie.

mamamasama
5. sep 2022

@radanna11 ja len na margo tvojho komentara ako sa da nevysetrit v tehotenstve a pri porode. Normalne. Ja som nemala ani jedno vaginalne vysetrenie pocas tehotenstva. Akurat USG cez bruško. A pri porode pomahal manzel, nie lekar. ;)

mishka81
5. sep 2022

@kikus7 ale nemyslim u panny, ale ze niekto uz ako nepanna nechce vaginalne vysetrit ale cez konecnik by mu nevadilo

koniarova
5. sep 2022

@mamamasama rodila si na Slovensku?

mamamasama
5. sep 2022

@koniarova jedno na Slovensku, jedno v zahranici

radanna11
5. sep 2022

@mamamasama ja viem,že sa to dá vyhnúť sa vyšetreniam počas tehotenstva nenapadlo má však ,že ak niekto rodí v nemocnici odrodi ho manžel namiesto lekára ale chápem všetko ide

mamamasama
5. sep 2022

@radanna11 v prvom rade odrodis ty... Lekar, manzel, resp. dula len asistuju... 🙂

ildiko36
5. sep 2022

Uprimne ako zdravotnik nechapem, ked si zena a potrebuješ isť ku gynekologovi lebo máš zdravotne problemy preco odmietašurcite vysetrenia, ked napr.nechces vaginalne vyšetrenia ako chces vobec rodiť.Najdi si gynekologicku ked ti je neprijemne sa ukazať chlapovi k vôli viere, vela chorob sa da zistiť len s vag.vysetrenim.podla mna ani jednej z nas neni príjemne vysetrenie,a ja mam gynekologa kamarata , ktorý robyl v zachranicí, ani som netušila ze sa vrati na Sk, moj gynekolog odišiel do dôchodku a on prevzal ambulanciu..neskutocne som sa trápne citila pri vysetrení, ale je dobry lekar. som ostala u neho

nyusika
5. sep 2022

@bilberryday kňaz ju vyšetrí ? Alebo prečo s ním má konzultovať gynekologické vyšetrenie ?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
5. sep 2022

ja chodim ku krestanskemu gynekologovi (patrim tam podla obvodu) a vysetrenia robi uplne rovnake ako kazdy iny. inak, to rektalne vysetrenie, co sa tu spomina, mi teda pride 100x horsie...

pandorra
5. sep 2022

@koniarova áno vyšetruje vaginálne. Možno keď sa tam autorka zastaví a vysvetlí osobne bude vedieť poradiť.

sim_mi
5. sep 2022

Lol, uz si aj na instagrame.... 😂

kikus7
Autor odpoveď zmazal
kikus7
Autor odpoveď zmazal
janai1
5. sep 2022

@kikus7 keď som bola panna nepotrebovala som vyhľadávať žiadneho kresťanského gynekológa, stačí to len povedať a každý lekár tomu prispôsobí vyšetrenie takže tu asi ťažko ide o to, že je panna

yvanielka
5. sep 2022

@kikus7 nie je to pannenstvo ale panenstvo a keď je žena panna tak jej gynekológ automaticky robí vyšetrenie cez konečník, takže tu bude iný problém.
A odporúčam prečítať toto viacerým v diskusii: