icon

Kresťansky gynekológ na západnom Slovensku

5. sep 2022

Hľadám kresťanského gynekológa na Západnom Slovensku, ktorý rešpektuje, že žena odmieta určite vyšetrenia. Takého ktorý repsktuje, keď žena pacientka má problém a sama urči hranicu vyšetrení. Chcem poprosiť, aby sa do skuskusie zapájali len ženy, ktoré majú osobnú skusenost. Ďakujem za odporúčania

nevenka
5. sep 2022

@kiwi3 aj mne

anavixy
5. sep 2022

@kikus7 ale veď my chápeme, ak ide o panenstvo, ale to predsa nijaky gynekolog nevysetruje panny vaginalne 🤷🏻‍♀️ Aj keby bol budhista.

nevenka
5. sep 2022

@kikus7 ja viem, ako sa panna vysetruje, chodila som na gyndu od 11 rokov a ze teda som si toho "uzila".
Sono mi ale za "onych" cias robili len cez brucho.
Autorka podla mna riesi uplne nieco ine a to mi pride absurdne.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
kikus7
Autor odpoveď zmazal
mirkaz156
5. sep 2022

@radanna11 porodí v Česku alebo doma. Lebo to len na Slovensku sa berú ženy ako kravy na bitúnku...
A v zahraničí sa žena štandardne nekontroluje počas tehotenstva a pôrodu (samozrejme pokiaľ je všetko v poriadku) vaginálne 🤷.
Ibaže každá krajina aj v rámci EÚ má vlastné štandardy 🤦🤦🤷🤷

mirkaz156
5. sep 2022

@ildiko36 ja ako zdravotník chápem prečo niektoré ženy odmietajú sa dať vyšetriť. Väčšinou sú to negatívne skúsenosti...
Ja osobne to tiež aktuálne riešim lebo by som mala absolvovať ročnú prehliadku a dva roky po pôrode si nedokážem ani zaviesť tampón (sex ale funguje normálne)...
Nechcem si ani predstaviť ako do mňa pchá tie kovové kačice je mi z toho na grc 🤢🤢🤢. A po skúsenostiach po pôrode (vagínalne 28hod) nemám záujem sa na kozu ani pozrieť nie to ešte na ňu vyliezť 🤢.
A keď je dr. v pohode tak len napíše do správy že pacientka dobrovoľne odmietla to a to vyšetrenie. A pacientka to samozrejme podpíše pokiaľ ho nechce absolvovať. Je tak chránená dr. A napriek tomu že toto existuje aj tak to väčšina dr.. odmietne napísať a dať podpísať radšej pošle pacientky kade ľahšie...

kikus7
Autor odpoveď zmazal
nyusika
5. sep 2022

@bilberryday tak to mi veľmi odľahlo, že cirkev nemá nič proti vyšetreniu.

dagmarovita
5. sep 2022

V dubravke

lalenka33
5. sep 2022

A načo ti je vlastne ten gynekológ? Však choď len k obvoďákovi. Očami ťa vyšetrí aj on. Prípadne len cez telefón. Ak niekto odmietne antikoncepciu, interupciu, ivf OK jeho voľba, ale nedať sa vyšetriť? To je už iný level vymytosti mozgu súci pre psychiatra. Taký ortodoxný klon Záborskej na MK zázvorka nemala žiaden problém s antikoncepciou a sexom bez účelu plodenia detí a tu má niekto problém s vyšetrením? Tak sa lieč doma s bylinkami a poroď doma s babicou a nedajboźe pri komplikáciach sa modli ruženec. Toto mi už fakt rozum neberie a dúfam, že je toto fake téma na rozprúdenie vášne.

ildiko36
5. sep 2022

@kikus7 moja dcera ked bola mala bola velmi chora, najprv rok bola na atb( potom pozdejšie chodila na chemoterapiu) a dostala vag.mikozu od Atb ako 2r.museli jej davat vaginalne cipky čo 4ludia ju museli chytiť inak sme ten cipok nedali.Tiez som nad tym uvazovala že už asi panna nebude ale pre mňa zdravie svojej dcery bolo na prvom rade.Som tiez katolička ale kvoli viere sa rozhodnuť o liecbe urcite by som nerizkovala život svojich deti

dagmarovita
6. sep 2022

Normálne sú praktizujuci vieru doktori, preto je aj vyhrada vo svedomí, ale veriaci doktorgynekolog vysetruje tak ako sa má, len nerobí potraty a to co s tym suvisí.

danielkka
6. sep 2022

@ildiko36 panenstvo je stav, ked zena nemala pohlavny styk s muzom. o panenstvo tak nemoze prist tamponom, cipkom ci prstom. a hlavne, keby aj prechod predmetu vaginou znamenal stratu panenstva, snad je to pre zivot uplne nepodstatne a nijako to neohrozuje/ neobmedzuje zenu. a ako uz bolo v jednom prispevku vyssie, nemeni to hodnotu zeny. rovnako ani chlap neprestane byt panicom, ked si robi dobre sam alebo si chyti penis pri curani

basska_b
6. sep 2022

Boze, tolko odpovedi a skoro ani jedna k veci... domyslate si, co asi zene vadi, ale moze ist o ten celkovy pristup... ziadne vysetrenie by sa nemalo robit, pokial jeho vysledkom nebude pripadna zmena liecebnych postupov. Kamaratky chodia k uz spominanym Feminatal a ObGyn v BA. Napr. mne sa u sucasnej gyn nepaci, ze pri kazdej tehu prehliadke pozera krcok rukou. Vraj to mozem odmietnut, najradsej by som, lebo je to bolestive a je riziko infekcie a krvacania. Byvaly gyn ho pozeral sonom cez brucho a teraz som sa docitala v ucebnici porodnictva, ze by to mal byt zlaty standard.

yvanielka
6. sep 2022

@basska_b Podľa mňa tu má dosť odpovedí k veci. Škoda, že nepovedala dôvod, aj keď je to anonymná téma. Citlivý a chápavý prístup môže mať aj gynekológ ktorý nie je kresťan, tu je iný dôvod.

bambulka814
6. sep 2022

Magdaléna Gerova, Obgyn, BA, kontakt tu:.
www.plodar.sk

Fantastická lekárka ❤️

kikus7
Autor odpoveď zmazal
kikus7
Autor odpoveď zmazal
papaya308
6. sep 2022

V ZA je Wallenfels ale teda nič moc

rivini
6. sep 2022

Ja len tak pragmaticky, ze ako ti lekar vezme napriklad stery krcka maternice na PAP vysetrenie, ak odmietas vaginalne vysetrenie? A nepoznam ziadne seriozne krestanske spolocenstvo (ak to nie je nejaka sekta), ktore z nabozenskych dovodov ma nejake vyhrady voci gynekologickemu vysetreniu. Prave naopak, ako krestanka som zodpovedna za svoje zdravie ak starostlivosti on patria aj gyn prehliadky…a ak si panna, nepotrebujes krestanskeho gynekologa, kazdy ta vysetri cez konecnik.

osky
6. sep 2022

@janai1 Ale chápem, že vy kresťania máte furt potrebu utláčať iných 🙂
Citujem ta.
Neutlacas nahodou ty krestanov?
Kto rypol prvy?
Ty!
Naco vlastne otvaras tuto temu,ked nazov je zjavny.
Len preto,aby si si kopla...
To ,ze ty krestanka nie si, je ok.
Zi a nechaj zit .
Tak sa sem neplette,vy,neveriace....
Nikto vas neziadal o stiplave poznanky.
Ak nevies poradit, neryp!

osky
6. sep 2022

@guliver19 ako sa opavazujes tvrdit,ze Panbozko je vymysleny?
Kto si ty?
Preto je na svete tolko nabozenstiev lebo je vymysleny?
To,ze v neho neveris,je ok.
Ale nepredkladaj to tu,ako by si nim bola sama...

Na zaciatku tu niekto povedal:
Ale chápem, že vy kresťania máte furt potrebu utláčať iných 🙂

Zatial vsak vidim kolke zeny rypu do nas,krestanov.
A urazaju nas...

zuzanaete
6. sep 2022

@basska_b Ano, mas pravo odmietnut akekolvek vysetrenie. Kvoli tomuto som menila gynekologa, lebo povodna lekarka mi povedala, ze mi potom nepodpise papier na ten prispevok cca 800 eur po narodeni. Nemala na to pravo, ale tak chodit cele tehotenstvo na poradne a s niekym sa dohadovat nema vyznam. Novy lekar moju poziadavku akceptoval. V mnohych krajinach sa krcok vysetruje iba v pripade pocitovanych problemov a neviem o tom, ze by tam mali kvoli tomu vyssie % problemov / potratov. Presne tam lekari tvrdia, ze casta kontrola krcka moze vyvolat problemy, lebo ja to zasah.

lilope
6. sep 2022

@bilberryday keďže si objasnila, že kresťanský gynekológ robí rovnako vaginálne vyšetrenie ako každý iný, len je proti IVF, antikoncepcii a potratu, tak v podstate robí tie isté vyšetrenia ako iný gynekológ. IVF, antikoncepciu a potrat vie predsa pacientka odmietnuť aj u nekresťanského gynekológa, všetko je to na jej vôli, preto ja tam žiadny rozdiel nevidím. No autorka píše, že ho chce kvôli odmietnutiu istého vyšetrenia/vyšetrení, a to mi je záhadou, ktorú nechce prezradiť. Každý úkon, každé vyšetrenie vie predsa odmietnuť u každého lekára, či už kresťanského alebo nekresťanského, nemôžu jej vykonať vyšetrenie proti jej vôli. Dokonca aj keby si želala neoživovať, pretože určité náboženstvo to neuznáva a vyslovene zakazuje a lekár o tom vie, tak ju oživovať nesmú.

guliver19
6. sep 2022

@osky tak ak panbozko zije a dovoli vsetko otrasne utrpenie, vojny, hlad, nasilie na detoch, zenach a vsetkemu sa len prizera tak pekneho panbozka mame potom😊. Preco nezakroci ten panbozko?? 😁 Troska sa zobud!

guliver19
6. sep 2022

@osky okrem toho tieto vymyslene nabozenstva nic dobre svetu nepriniesli. Len nasilie, vrazdenie a ine ohavnosti v mene boha takeho onakeho kadejakeho. To ti nevadi??

hefo
6. sep 2022

@guliver19 @osky A čo keby sme tieto reči nijako nesúvisiace s témou odložili niekam k pivu alebo kam?!?

kleopatra114
6. sep 2022

Keby má doktor nevyšetril vaginálne , tak som uz pravdepdoobne na onom svete. Nechapem , ak uz zdravie nie je najdôležitejšie , tak čo potom ?!

ibrunova
6. sep 2022

Aj kresťanský vyšetruje vaginálne, ako inak by urobil cytológiu? Akurát odmieta antikoncepciu. Panny sa vraj už tak často netrápia vyšetrením, robí sa väčšinou zvonku ultrazvuk, aspoň tak som počula z okolia.