icon

Neurochirurg zaoberajúci sa trojklanným nervom

petra158
21. feb 2019
Strana
z2
lamadea
22. feb 2019

@petra158 to by aj mňa zaujímalo, či existuje nejaký odborník... Trojklanny nerv si liecim uz vyse roka, beriem silne tabletky.. Akonahle ich vysadim, bolesť nenormalna.

petra158
autor
22. feb 2019

@lamadea ake lieky beries? Ja pregabalin150mg 2x denne, bolesti su znesitelnejsie, ale chcela by som byt uplne bez bolesti, tak bud budem musiet zvysit davku akebo zmenit liecbu...ake mas bolesti ty? A ako ti to zacalo?

sinda11
22. feb 2019

@petra158 ahojte ja som mala tento problém pred 5 rokmi,pomohli mi infúzie na neurológii. Inak som chcela ísť na konzultáciu za primátom Jurcagom robí v Ružinove s raz bol aj v Dámskom magazíne,kde hovoril o trojklannom nerve ako ho operuju

petra158
autor
22. feb 2019

@sinda11 ake si brala infuzie?

sinda11
22. feb 2019

@petra158 klasika neurologické,magnezko,guajacuran novalgin a ešte rehabilitácie tvare

petra158
autor
22. feb 2019

@sinda11 to si mala zapal? Ake lieky si brala a ako dlho?

sinda11
22. feb 2019

Hej mala som zapal. Silné bolesti polky tváre,hlavy zubov. Tuším Baclofen a už ďalšie neviem ani. Asi pol roka som sa z toho dostávala. Vš som na rok prerusila

petra158
autor
22. feb 2019

@sinda11 tie bolesti si mala nonstop ci len z casu na cas? Ja mam ten trojklanny poskodeny po stomatologickom zakroku, a bolesti nonstop

bobricek1979
22. feb 2019

Aj ja by som rada vedieť tiež tým trpím

sinda11
23. feb 2019

@petra158 bolesti som mala nonstop,u zubára som.bola už pomaly trhať zuby mi isli

lamadea
24. feb 2019

@petra158 ahoj, tiež beriem pregabalin ale 75mg a 2x denne. Mne sa to všetko začalo v zubarskom kresle. Pri obyčajnej prehliadke. Mala som nejaké medzizubne kazy. Tak stale opravovali, čistili, vrtali, vytahovali nervy. Postupne ma zacali bolieť zuby a nehladala sa príčina, alr začalo sa ťahať. Prišla som o 4 zdravé zuby. Potom už začala bolesť sánky, spánkov, oka, ucha. Šlahy neskutočne. Potom som sama sla za neurologickov a ta hned diagnostikovala zápal trojklanneho nervu. Som veľmi nešťastná. Je to už vyše roka a ja to mám stále.

sinda11
24. feb 2019

@lamadea ak to máš až také vážne isto v som ti odporúčala si vybaviť konzultáciu v Ružinove u toho primára, viem,že dávajú teflonova platničku medzi nerv a cievy aby povolil ten utlak

lamadea
24. feb 2019

@sinda11 neviem v akom stave to mám. Nerobili mi magneticku hlavy, ale len krčnej chrbtice. Niesom v kuse v bolestiach. Pride to par x za deň.

petra158
autor
24. feb 2019

@sinda11 pozerala som toho primara, pracuje uz v nemocnici sv. Michala, budem tam volat ale pochybujem ze mi daju termin...zohnat neurologa v BA je katastrofa, bud neberu novych pacientov alebo cakacka na termin aj 2 mesiace...moj neurolog uz od noveho roka nema zmluvu s mojou poistovnou, tak si hladam noveho...ty si ku komu chodila? Mala si nonstop palivu bolest alebo tie elektricke z casu na cas?

petra158
autor
24. feb 2019

@lamadea
@lamadea no je to katastrofa, blby zubar a posere ti cely zivot...ja som na tom tak isto, idem na neho dat staznost...skusala si aj ine lieky? Ci len ten pregabalin? Ja chcem zmenit liecbu, lebo som mimo pri vyssich davkach...75mg 2xdenne mi nepomahalo...neviem ake mas ty bolesti, ale citala som, ze pri nonstop palivej bolesti su lepsie antidepresiva ako antiepileptika..mas dobreho neurologa? Mna moj tiez nechcel poslat na magneticku, tak som si ju vybavila sama po znamosti...zajtra idem za nim s vysledkami, tak som zvedava co povie...

petra158
autor
24. feb 2019

@lamadea beries aj nejake vitaminy a tak na regeneraciu nervou?

lamadea
24. feb 2019

@petra158 brala som Milagammu, ale vysledok ziaden, akurat mi neskutocne chutilo jesť. Ináč, niekde som čítala o nejakej alkoholovej injekcii, neviem ci som sa vyjadrila spravne, vraj trochu pomôže.

petra158
autor
24. feb 2019

@lamadea milgamma je o nicom, aj neuromultivit, brala som ich 2 mesiace a ziaden efekt...nastudovala som si na nete, ake vitaminy brat na obnovu nervou, tak ak chces poslem ti do spravy...zatial beriem tyzden a mam pocit ze sa bolest zmiernila... ta injekcia s alkoholom je obstrek, na tvojom mieste by som uz asi zacala s obstrekmi...vraj ak sa nervi nezregeneruju do 1 roku, tak je to trvale poskodenie...ale nechcem ta strasit, skus vitaminy a ked za par tyzdnov nebudes vidiet zmenu, tak asi obstreky...ale treba na to niekoho dobreho, kto robi obstrek pod sonom alebo ceteckom...ja mam tieto bolesti 4 mesiace, mne ich poskodil zubar chemikaliou, tak neviem ci je vobec moznost ich obnovy, ale tak nadej umiera posledna...ani si nechcem predstavit, ze budem tieto lieky uzivat uz cely zivot

lamadea
26. feb 2019

@petra158 ahoj, kľudne mi môžeš napísať ss o aké vitaminky ide 😉

martin2018
9. apr 2019

Ahoj Petra158 a lmadea, môžeš prosím ťa aj mne poslať názvy tých liekov. Ja mám takýto problém už skoro rok :

Pred rokom mi vytrhli zub osmičku vpravo hore. Pár mesiacov po tom som začal pociťovať tŕpnutie, svrbenie a bolesť na tom mieste. Nasledovali návštevy zubárov, vyšetrenia a množstvo RÖNTGÉNOCH a podobne. Nič sa nezistilo a aj po vytrhnutí ďalšieho zubu vedľa (sedmička vpravo hore) problémy pretrvávajú. Miesto v ústach kde sa nachádzal zub múdrosti stále je veľmi citlivé a mení počas dňa pocitovosť (pocit svrbenia, tŕpnutia, pocit tečenia až pocit bolesti). Tento problém sa tak zhoršil že nie som schopný normálneho života a trvá to už skoro rok. ( tak isto žiadne lieky na zápal troj-klanného nervu nepomáhajú bral som Biston teraz mi dala na skúšku Pregabalin). Viete mi dať kontakt priamo na ambulanciu kde robia tie obstreky, toto hľadám už pár dni

ďakujem

lili16r
11. apr 2019

Ahojte, ja by som bola strašne zvedavá, či tu na Slovensku sa fakt niektorí lekári týmto problémom zaoberajú a vedia, ako ho úspešne liečiť...budem rada za akékoľvek tipy...

natasa22
24. okt 2019

@sinda11 ja trpím už vyše 6.rokov....mrt negativne všetko, zuby ok podľa zubarov...už nevládzem...a ja mám takú zvláštnu palivú bolest a vsetko aj zuby stŕpnute...najprv bola polka ľava strana a už aj čast pravej strany...beriem lyriku 300mg to je vlastne ako pregabalin... tergetol neznášam... neviem na koho sa už obrátiť

sinda11
24. okt 2019

@natasa22 dr.jurcaga v blave je odbornik na trojklanny nerv,skuste sa dostat na neho. Mne pomohli infuzie v nemocnici

natasa22
26. okt 2019

@sinda11 dakujem pekne za radu

petra158
autor
29. okt 2019

@sinda11 skusala som sa k nemu objednat, tak mi bolo povedane len ze berie pacientov so sklerozou multiplex

petra158
autor
29. okt 2019

@natasa22 beries pregabalin uz 6 rokov? A pomaha ti? Mne 300mg prestalo ucinkovat po 2 mesiacoch, tegretol tiez neznasam

natasa22
29. okt 2019

@petra158 beriem lyriku zijem v Rakusku je to prakticky to iste ale o nieco modernejsie vraj...zabera tak na dvadsat percent, inak by som ani nevstala z postele...ja mam tu bolest ako palenie, strpnute to je vsetko ako po injekcii ked dostanes u zubara...a bolest je stale, nie ta co vystreluje...a ty to mas ako? ako ta to boli, aj ked viem ze je to velmi tazko opisatelne...

petra158
autor
29. okt 2019

@natasa22 ja to mam take ako ty, nonstop paliva bolest, trpnutie, vrchna celust, pera, nos... aj ja beriem lyriku a kopec dalsich liekov tiez... ty mas kde tu bolest? Ja to mam po zubarskom zakroku, uz rok a zhorsuje sa to

natasa22
29. okt 2019

@petra158 tetgetol aj ja neznasam, ale na sk existuje timonil...raz mi ho dal na pohotovosti neurolog primar...zial tu ten liek v Rakusku nie je...ten dobre funguje s kombinaciou pregabalinu a pod.

petra158
autor
30. okt 2019

@natasa22 timonil a tegretol je to to iste...oba obsahuju carbamezapin, ja som brala timonil ale iba tyzden, neznasala som ho, alergia, depresia atd... najviac mi pomaha oxykodon, to je silny opiat

Strana
z2