icon

Neviem čo ďalej. Chcem zomrieť

teenager
27. dec 2017

Dobrý deň potrebujem nutnú pomoc.Mám 13 rokov a mám pocit že ma nikto nemá rád,vsetci sa mi otáčajú chrbtom ,ohovrajú ma , proste sa so mnou nebavia ☹ Mám zdravotne problemy ktoré sa bojím že sa nezlepsia a budú trvalé.A ešte k tomu som sa pohádala s mamou.CHCEM ZOMRIEŤ. Kôli tomuto všetkému som sa rezala na ruke (rezala som si žili) , každý deň kôli tomu plačem a rozmýšlam nad sebevraždou.A všetci ma ešte k tomu začali odsudzovať že mám iné vierovyznanie (teda není to naboženstvo je to "kulta").K psychológovi sa bojim ist pretože by to mama zistila a je mi to trapné. Prosím pomôžte mi čo mám robiť!!!!!

jana_eyre
27. dec 2017

@helulik preco by nemohla, potrebuje pomoc a my sme tu povacsine mamy, casto s podobne starymi detmi.. dufam ze ked raz bude moja dcera v zlej situacii bude hladat pomoc na nete skor zabludi medzi povacsine dospele a zodpovedne mamy a nie pubertakov na pokeci..

macik34
27. dec 2017

@teenager ak je toto cele pravda, potom je to velmi zle. Nikto si to na tebe nevsimol? Ani otec, ze mu chyba vo flasi? Mas nejaku diagnozu od lekarov? Este rasties, skusila si viacerych lekarov? Deti vedia byt krute. Ale vzdy je riesenie. Kazdy moze byt stastny ak preto nieco spravi

tt247
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre
27. dec 2017

@teenager ludia sa hadaju, ale to neznamena ze sa nemaju radi.. vies kolko krat som. sa nahnevala na svoje deti? ale milujem ich najviac na svete tak ako tvoja mama teba..

tiumen
27. dec 2017

V príspevku píšeš že máš 13 a v komentároch máš zrazu 18 ?? Už je asi niekomu dlho cez tieto vianočné prázdniny mám pocit..

teenager
autor
27. dec 2017

@tt247 lenze tie deti majú aspoň podporu druhých ja mám len podporu brata aj tak sme sa o tom rozprávali lenraz a to bolo všetko

tt247
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre
27. dec 2017

@tiumen jej brat ma 18..

teenager
autor
27. dec 2017

@tiumen ja som napísala že môj brat má 18

tt247
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
27. dec 2017

@teenager prečo nechceš aby mama vedela že chodíš k psychológovi. Ja chodím tiež, a okrem mňa kopec normálnych ľudí, o ktorých by si to vôbec nepovedala 😉 (A z tých čo tam nechodia, by to mnohí potrebovali ako soľ. Najviac tí, ktorí to odsudzujú)
Pre teba je to jediné riešenie. Ak si naozaj chceš pomôcť a nechceš sa celý život len trápiť. Pomôže ti vyznať sa vo vzťahoch, vyznať sa vo svojich problémoch a nájdete spolu cestu von. VŠETKO sa dá riešiť a KAŽDÝ človek môže byť šťastný. Aj ty budeš. Ale musíš preto niečo urobiť. Alkoholom a rezaním na seba síce upozorníš, ale škodíš hlavne TVOJMU telu. Trápi ťa choroba a k tomu mu pridáš ešte to, že ho ničíš viac?... Kde je v tomto nejaká logika 😕
Chceš si naozaj pomôcť? Alebo sa chceš len ľutovať?... Rozhodni sa. Celý život bude len taký, aký si ho urobíš.

bruneta880
27. dec 2017

@teenager kĺby ešte niesú smrteľná choroba, vieš veľa ľudí má horšie problémy.Znie to možno kruto, ale prestaň sa do čerta ľutovať.
Čo si myslíš, že alkohol a rezanie sa vyrieši?Nič.Ak máš pocit, že si na tomto svete nepotrebná a nič ťa nebaví...
Tak sa nakopni a hneď zajtra namiesto chľastania navštív nejaký domov dôchodcov, detský domov, staň sa dobrovoľníkom v nejakej organizácii ktorá pomáha iným ľuďom ani si nevieš predstaviť ako môžeš iným pomôcť už len svojou spoločnosťou!A nie takto trápiť brata, ktorý má o teba evidentne strach.
Urob niečo pre iných ak budeš ty pozornosť a lásku rozdávať, budeš môcť pocítiť že skutočne žiješ.Otvoriť tú svoju ulitu v ktorej si zalezená môžeš len ty.

helulik
27. dec 2017

@jana_eyre Mne je srdecne jedno,kde kto pise 🙂 ale tak dievca na pokraji zrutenia si bude vypisovat na mk...ked ju nic nezaujima,tak ju urcitr nebudu zaujimat ani nazory nas,matiek...ked chce tak velmi pomoct,nech vola na linku istoty a nie tu rozoberat preco ano preco nie 🙂

jana_eyre
27. dec 2017

@teenager niekedy je. jeden clovek. viac ako. 10ti.. neboj sa vzhladat pomoc, rozpravaj.. hovor aj s mamou.. neries ze niekto ma viac ako. ty..

montemotherone
27. dec 2017

@teenager inak, bez podpory to bude ťažšie, ale aj tak žijú ľudia. Ja som sa v tvojom veku nemala s kým porozprávať vôbec. A to som mala 3 súrodencov. Možno o to silnejšia budeš a o to viac sa dokážeš spoliehať v kľúčových situáciách na seba.

helulik
27. dec 2017

@teenager ked chces mat aj ty podporu od inych,tak s nimi komunikuj...nie je nic vuac ako rodina...spoluziaci nech ta nezaujimaju,usmej sa na nich a prejdi vedla nic,vies ako ich to nastve? A teba posilni...tak honem zavriet net,ist za matkou a bratom,spolu sadnut a pirozpravat. A kludne im navrhni,ze chces radu odbornika...

maggiba
27. dec 2017

@teenager Zatial co tu vypisujes, uz si mohla davno kontaktovat tu linku. My tu nie sme povacsinou psychologovia.

A preco pijes, ked mas zdravotne problemy? Si to len zhorsujes. Najprv ti musi zalezat samej na sebe. Porozmyslaj.

A podpora "len" brata? Ved je to tvoja rodina, tvoja najlepsi kamarat. Tak, ak je ti oporou, vaz si to.
Niektore deti nemaju ziadnu rodinu.

jana_eyre
27. dec 2017

@helulik boze je to. dieta uvazuje uplne v inej rovine a potrebuje zrejme nakopnut a nasmerovat.. empatie by to trocha chcelo ..

marllik
27. dec 2017

@teenager tu je internetova psychologicka poradna pre mladych.. urcite Ti niekto odpise, bude sa Ti venovat. je to anonymne.. http://ipcko.upside.sk/

lavender21
27. dec 2017

Určite vyhľadaj pomoc odborníka, porozprávaj sa aj s bratom, záleží mu na tebe. Neutapaj sa v smútku sama...

21
27. dec 2017

Zlatko, kedy to vlastne zacalo? Skus sa zamysliet a potom budeme hladat riesenie dalej..

teenager
autor
27. dec 2017

@21 asi tak pred dvoma mesiacmi

jujala
27. dec 2017

@teenager Poviem ti moj pribeh. Sestra v tvojom veku mala tiez svoje osobne problemy: nik jej nerozumel, v skole sa smiali kvoli obleceniu /boli sme 4 deti a penazi malo/, na jej vek citala tazku literaturu, kamosky snad ani nemala. Ja som jej bola ako druha mama i ked sa mi so vsetkym nespovedala.
Jedneho dna pojedla medikamenty - ako reakciu, lebo zhodila vedro s vodou na koberec ked umyvala okna a mama na nu nakricala a nasledne velka hadka.
A keby nebolo nahodneho telefonatu, tak ju nezachranime. Otec vycital a krical, ci je tehotna, mama vycitala,kricala a bola zufala......
Nasledne na to psychiatria, oblbovaky, ktore som nasledne zrusila a dievca potrebovalo len sa rozpravat,....nic ine len sa rozpravat. Zacala mi viac a viac doverovat a ja som jej bola linka pomoci. Ale nie systemom, ze vsetko je zle, len ty si super. Treba si uvedomit, ze vela ludi Ti zavidi, ohovaraju ta, nepraju aby sa ti darilo a ty musis s tym pracovat, selektovat informacie a to je tazke i pre nas dospelakov. Vela z nas to ani v dospelosti nezvlada.

Mas brata, ktoremu Ti velmi na tebe zalezi, skus si s nim sadnut, povedz mu svoje problemy, preco vsetko okolo teba vidis cierno, mozno ti pomoze. A ta linka pomoci je prave pre tych, co si nevedia rady. Maju skusenosti, poradia. Nic ine, len im skus zavolat a vykecaj sa....alebo nech tam zavola brat.

Drzim palce aby si nasla silu v samu seba

romco3
27. dec 2017

V uvode spominas vierovyznanie, nejaku kultu. O com to je?

teenager
autor
27. dec 2017

@romco3 satanizmus

katusikkk
27. dec 2017

Toto je cisty blud.Styl pisma,gramatika ...nic nezodpoveda 13 rocnemu dietatu.
Niekomu tu zasibava,ale je smutne,ze prave tymto sposobom.Toto by mal byt trestny cin.Zneuzivanie Modreho konika 😕

slnecnica321
27. dec 2017

Dievča zlaté len sa nenechaj vtiahnut inymi neprajnymi ludmi do depresii..ludia ohovaraju a este ta budu ohovarat ci uz spoluziaci kolegyne v praci ci len nahodní okoloidúci..preto sa ty netráp..si original taký ako ta Boh stvoril..preto si vynimocna i ked odlisná asi ako kazdý je iný..rezat sa a sposobovat si radsej vacsiu fyz bolest ako je ta duševna ta nevylieči a v ničom nepomoze..zivot je dar pre každeho z nas a ver že oplati sa zit stale i ked pridu tazke dni..mysli na to čo chceš v zivote a ver že ono to všetko aj dostaneš. Hlavu hore 🙂

teenager
autor
27. dec 2017

@katusikkk ja ho nezneuzivam ja len hladam doveru ludi ale sko sa mi vidi tu ju asi nenajdem

teenager
autor
27. dec 2017

Dakujem vam za rady a určite ich vyskúšam

natalienka12
27. dec 2017

Prazdniny su uz dlho...niekto sa dobre bavi. Nuda je zla, vonku nie je sneh...