ORL Centrum Kramáre. Aké máte skúsenosti?
ORL Centrum Kramare - jednodnova chirurgia. Mate skusenosti s tymto centrom a s konkretnymi lekarmi? Vraj teraz nabrali dost novych operaterov, tak by sme radi mali nejake referencie na lekarov aj centrum, kym sa rozhodneme.
@dankadina ja som mala taky strasny strach! a do tej jedenastej ma to vsetko preslo z tych nervov 😅 naladovku dali janke asi 20min pred operaciou, bola uuuuplne mimo. janka sa smiala ako opita, plazila sa po postely a tak... po operacii sa janka hned zobudila, bola placliva a povedala by som ze dezorientovana. na tej izbe kde sa budili deticky sme boli dve, tak ked jeden zaplakal, plakal aj ten druhy...boli velmi citlivy. a potom vsetci pospali. janka bolesti nemala a nema ani dnes. ani teploty. vcera sme prisli domo asi o piatej, dala si len mliecny rez a dzusik, nepytala si jest tak som jej nasilu nenukala, ...dnes to dobehla 🙂
@dankadina noc bola uplne v pohode, ani raz sa nezobudila. janka dychala nosom hned ked ju z operacky doniesli....nejake instrukcie...prve dva dni kasova strava. no moja janka kasu neznasa. tak dnes jedla zemiakovu omacku a normalne ryzu s maskom...na tajnaka si davala cokoladove venceky 😠 ...tyzden kludovy rezim, to sa nam tiez moc nedari a tyzden pozor na slnko a prehrievanie, ziadne teple kupele a sprchy, ....to aby rana nezacala krvacat. inak myslim ze nic
naladovka = tabletka...janka nevie prehltnut tabletku, tak ju rozkusala a zapila vodickou 😝
tak už to máme za sebou vetko ok, len prebudenie z narkózy bol riadny zaberák malá vrieskala kopala plakala, ale dnes už vyzerá tak, že jej nič nerobili
niekedy o mesiac sa mame objednat este na tympano. inak stav po operacii ma dobry. len keby boli problemy mame prist
Ahojte, prečítala som celú diskusiu, tiež pôjdeme na výber mandle do tohto centra. Môžem poprosiť, aby ste mi napísali ako presne prebieha vstupné platené vyšetrenie v centre, čo konkrétne dieťaťu robia a na čo sa pýtajú? Posielajú aj na nejaké vyšetrenia ešte do detskej nem. Kramáre? Vďaka.
@modra1 janke pozeral dr do hrdla usiek, spravil jej tympano. my sme mali uz vela lekarskych sprav z predchadzajucich vysetreni (trnava, modra, kramare) ale myslim ze aj tak nic ine nerobia. ak dieta spolupracuje pozeraju na mandlu zrkadielkom, nam to kvoli nespolupraci nerobili. a co sa pytaju?....no tak nas sa v podstate nic nepytal....symptomy som vymenovala vsetky sama...
to prvovyšetrenie je tesne pred operáciou? my sme sa tiež objednali.
My sme boli na prvom vysetreni skor, ako bola operacia, ja som furt dufala, ze mi povedia, ze operaciu netreba 😉.
jurky, my sme mali prvovysetrenie asi 2 tyzdne pred operaciu....
aj my 2tyzdne pred operaciou. termin bol volnejsi aj skor, ale nestihali by sme predoperacne...., tak strasne som rada ze je ta potvora vonku, akurat som hovorila muzovi ze sme to polroka odkladali a uz to mame chvalabohu za sebou 😵
na tom vyšetrení robia aj to tympano? je to bolestivé? a ešte sa chcem spýtať, či ste platili zálohu ?
na prvom vysetreni robili janke tympano, tak isto tesne pred operaciou, lebo jej mali kontrolovat aj uska, nakoniec jej s ukami nic nerobili. lebo pri prvom vysetreni mala nadchu, v uskach mala strasny podtlak, na operaciu isla samozrejme zdrava a uska uz boli ok. zalohu som platila 5dni pred terminom operacie.
tympano nie je bolestive, daju do uska take malinke sluchatko....oni hovoria ze budu pocuvat vlacik, ale neviem co vlastne pocuju. vyhodi im to krivku ako prechadzaju vlny uskom...A je normalny stav, B je tekutina za bubienkom, C je podtlak - zalahnute...
my sme boli na kramaroch. tam to ani nevyzera ako u lekara, to bolo pre mna najdolezitejsie, lebo uz sme absolvovali tolko orl vysetreni, ze janka jacala este len sme prechadzali vchodom...
@chobotka dík. A to je celé, to je to vstupné platené vyšetrenie?
My už máme termín, trochu divná komunikácia, na mail mi 5 dní neodpísali, tak som volala, ponúkli mi len 1 termín, preoperačné vyšetrenia mi diktovali cez mobil (snáď to mám zapísané správne) a na vstupné vyšetrenie nás neobjednali, vraj ho pozrie lekár ráno pre operáciou.
@modra1 to je zvlastne, lebo mne na maily odpovedali celkom promptne a to som ich tam menej ako 15-20 isto neposlala, ja som mala furt k niecomu otazky, ale trpezlivo odpovedali, takze preto sa cudujem. Tiez terminov mi ponukli niekolko aj s menami lekarov, kedze som ich chcela.
A vy ste uz boli niekde inde na vysetreni, z ktoreho je zrejme, ze tu mandlu treba isto vybrat?
ja som s nimi vobec nekomunikovala mailom. na tom prvom vysetreni mi vsetko povedali, dali papire aj o mandle aj ake krv.testy potrebuju. inak nemusite absolvovat vysetrenie u nich, ak mate doporucenu operaciu mandle od ineho orl, tak to bolo aj tych pokynoch k operacii pisane 😉
@gretkab na kramároch ho objednali na adenotómiu, takže asi áno. Ešte chcem ísť raz na kramáre nech mu znova vyšetria uši, aby sme mali istotu, že musí von. Ale problémy, ktoré má tomu nasvedčujú.
Každopádne po 2 telefonátoch som dostala mail. správu ako asi posielajú každému, tým pádom nechápem načo mi diktovali vyšetrenia keď sú tam spísané.
@chobotka ďakujem, na to sa opýtam, ja som to pochopila tak, že každý absolvuje nejaké povinne platené vstupné vyšetrenie.
Vaše deti mali pre operáciou aj robené EKG, ako je bežné u dospelých?
@modra1 my sme nemali indikovanu operaciu na zaklade nejakeho speci vysetrenia...ani tam v centre nechcela janka splupracovat, tak jej nerobili fibroskopiu. na zaklade priznakov nam odporucili vyber mandle...a nakoniec ju mala v ten den skutocne najvasciu zo vsetkych operovanych deticiek.
nase priznaky: 3x zapal stredneho ucha za cca 5mesiacov, zle pocula pri nadche a ku koncu zle pocula aj bez nadchy, nadcha takmer stale, aj ked nadcha nebola nosom dychat nevedela, totalna nesustredenost, spala 12h v noci a zobudila sa unavena (vraj nekvalitny spanok, lebo dychala ustami), v noci chrapala - ale to nie vzdy, nechcela jest lebo s plnou pusou sa nevedela nadychnut a dusila sa jedlom, logopedicky problem. proste u nas uplne katastrofa. operaciu som odkladala od januara, naladovky som sa bala jak cert kriza, ze si to bude pamatat....a potom ze to nakoniec budeme opakovane absolvovat, keby dorastla...o centre som sa dozvedela uplne nahodou cez svagrinu od jednej milej osobky, s ktorou sme sa nakoniec stretli v centre, baby operovali naraz 🙂 diky "nezumi" ;)
janka ekg mala ale nevyzaduju to, nam to odporucila pediatricka nakolko nie sme u nej od zaciatku ale len rok a janka ked mala jeden rok bola vysetrena na selest, tak pre istotu.
@modra1 marekovi ekg nerobili aj ked bol sledovany na kardiologii ( ale na kardio kontrole bol naposledy asi 2 roky pred operaciou 😉). Ja som s nim bola na fibroskopii na kramaroch a tam tiez hovorili, ze vybrat, ale som sa tomu stale branila a do centra som sla vlastne preto, ze som dufala, ze tam mi povedia, ze netreba 😉. Tiez som to odkladala asi pol roka.
tak nám to velmi pomohlo už dýchame noštekom, od op nemáme soplíky a nebolia nás ušká ešte nás čaká 1 kontrola

@chobotka Tak super, ze to mate za sebou. A ozaj skoda, ze ste zbytocne sli tak skoro. My sme to mali pozitivnejsie, povodne nam povedali, ze pojde 4. v poradi a nakoniec siel druhy, co bolo super (to je ten lepsi pripad). Ale pozeram, ze to sme mali super stastie, kedze Marek ma 5 rokov a siel druhy, kedze tvoja Janka ma 4 a sla az 4. U nas siel 4-rocny chlapcek ako prvy. No hlavne, ze je vsetko ok.