Aj vy ste zaznamenali prepúšťanie?
Co sa to deje? Každú chvíľku počúvam, ze ten prišiel o pracu, toho prepustili. Je to aj v inych krajoch? Ci len v tom našom zilinskom je to taka bieda? Podotýkam, subto ludia, co robili niekde roky a neboli to ziadny zlí pracovnici.
Ahojte, u nás vo firme sa zatiaľ neprepúšťa. Skôr je problém nájsť kvalitných ľudí.
v BA v mojom okoli neprepustili nikoho
takze nie, nezaznamenala som ziadne velke prepustanie v BA.
presne, najst niekoho normalneho a s vedomostami (ktore naozaj ovlada) a nema len ich napisane v CV je dost problme.
@lucik194 ani u nás sa neprepusta, ani u muža. Sme v korporatoch a povedala by som že to je opačne, je dosť otvorenych miest, ludia im zdrhli lebo idú za lepším.
@anonym_autor korporat, IT
@anonym_1b1921 košický kraj, IT korporaty prepúšťajú len taký fukot. Takže kecaš ..
@anonym_autor v našom okolí akurát jedna firma, ktorá končí
Samozrejme. Manželova firma prepúšťa už dva roky postupne a moja.zacne od septembra. Snáď sa nemusím zatiaľ báť.
@anonym_1b1921 prišla si tu len rypat a ukazovať sa, ze mna sa to netyka. Kazdy pochopil tvoj prvý komentár, ktorý si napísala štýlom arogancie a povysenectva. Preto som sa spýtala, kde pracuješ, pretoze som presne vedela, ze napíšeš. It. Tu na koňovi vas tu je viac z IT, ktore chodíte mudrovat, ako keby ostatné prace boli podradne. To, ze sa prepúšťa, je fakt, ty si len potrebovala napisat, ze pracujes v IT a teba sa to netýka. Samozrejme aby si zúfalým ženám dala pocitit, aka si nenznicitelna, pretoze mas stálu pracu. Na to, ze poznáš tolko ludi a tolko odvetví, mu pride uplne mino, ze nedovidis na okraj svojej bubliny, ked vsade naokolo velke firmy prepúšťajú, len ty a tvoj okruh ste nepremozitelni. Urcite vsetci z vas ste nieco viac, ako druhí :D este napis, ze sa mali ludia lepsie učiť a budes jasna :D
@anonym_autor si v poriadku?
Napísala si otázku.
Dostala si normálnu odpoved.
Opýtala si sa kde pracuje.
Odpovedala ti.
Začala si byt agresívna.
Tiež teraz po prečítaní tých tvojich sprav netuším, o čo ti tu ide. A súhlasím, že by si sa mohla skludnit.
@anonym_autor prepúšťa sa. Tlačí sa na zvyšovanie efektivity, automatizáciu procesov (netýka sa to len výroby). Do toho ekonomicko-politická situácia. Plus rôzne krízy - konflikty, počasie, choroby (aj zvierat). Ak sa neprepúšťa hromadne pri zatváraní podnikov, mnohé znižujú mierne stavy, aby znížili náklady.
Ja viem že to vyzerá hrozivo. Ale keď sa pozrieme na čísla tak to tak hrozne nevyzerá lebo tu máme celkom pekné čísla o počtoch nezamestnaných a počtoch zamestnaných.
Jedine teoreticky čo ma ešte napadá je že ľudia nie sú oficiálne nezamestnaní (teda registrovaní na úrade), čísla nezamestnanosti sú tak nízke a zároveň počet zamestnaných neklesá (teda pravda je taká že zamestnanosť percentuálne stúpa) možno preto že tu máme desiatky tisíc ľudí z Indie, Nepálu, Srbska, Vietnamu a Uzbekistanu a samozrejme Ukrajiny čo je asi polovica všetkých cudzincov. Ale neviem presne čo percentuálne čísla znamenajú - lebo porcentuálna zamestnanosť stúpa ale počet pracujúcich ľudí je stále približne rovnaký.
https://www.upsvr.gov.sk/statistiky/zamestnavan...
@bosorkabb tak zase neviem, keď do inzerátu jasne napíšeš ze hľadáš niekoho na obchod a podmienkou je konkrétny účtovný systém a on ho neovláda ale v CV uvedie, ze je expert, to je podla teba Ok? Za mňa nie.
PN a OCR sa predovšetkým tyka asi skôr žien s deťmi, tam je podstatne opodstatnenosť. Nie napr.ze v lete je zatvorená skolka a ja si hodím OCR na mesiac lebo predsa mam pravo. Vieš, že máš deti, tak si to rieš v predstihu. Aj iní zamestnanci majú svoje práva. Detto sa to týka aj PNiek. Vidíme to tu napr.u tehotných, ktorým sa nechce robiť a naj byt PN už od ocikaneho testu, lebo vsak už vtedy viem ze bude to rizikové. Ale samozrejme s neobmedzenými vychadzkami, lebo prečo by som mala sedieť doma. A ano, takéto prepustili aj u nás. A aj keď som žena, súhlasím. Tiez mam 2 malé deti, ale vždy hľadám možnosti ako to ide, nie ako to nejde. Tiez sa u nás netoleruju fingovane materske oteckov.
@anonym_3d00d7 nieje to o.k , zároveň to očakávam.
Ľudia klamú a životopis nie je výnimka.
@anonym_autor Presne tak, nikto nemôže povedať, že jeho sa takáto situácia nemôže dotknúť a hlavne v dnešnej dobe. Udivujú má niektoré bohorovné a odvážne komentáre. Mala som takúto podriadenú, ostatných ponizovala, sama ich skúšala či si vedia splniť svoje úlohy, poukazovala na ich chyby, vysmievala sa ľuďom, ktorí boli odkázaní na pomoc, bila sa do pŕs, že v živote na úrade práce nebola, takí boli pre ňu neschopaci a cvarga. Hádajte, kto dostal výpoveď ako prvý. Prácu nemá dodnes a to už bude pár pekných rokov.
Samozrejme že sa prepúšťa. Robím v Ba a za posledné mesiace prepustili 4 kamošky v korporátnych a ďalšie sa boja, lebo aj u nich sa prepúšťa. Veď je to všeobecne známa vec, nechápem čo sa niektoré tak čudujú 😅
A teda v 2 prípadoch ide o IT sféru. Aj v tej sa prepúšťa.
@anonym_1b1921 košický kraj, IT korporaty prepúšťajú len taký fukot. Takže kecaš ..
@anonym_826885 čo kecám?
Pracujem na úrade prace v trenčianskom kraji. U nás v okrese je to masaker. Každý deň chodí na podpis minimálne 100 ľudí (väčšinou tak 130-150). Každý týždeň sa eviduje v priemere 30 nových ľudí. A to idú hromadne prepúšťať ďalší závod. Bude to ešte zaujímavé.
@anonym_084d9f ale veď sú štatistiky že nezamestnanost klesá. Tak ako vyrátali tú klesajúcu nezamestnanosť?
Samozrejme že sa prepúšťa. Robím v Ba a za posledné mesiace prepustili 4 kamošky v korporátnych a ďalšie sa boja, lebo aj u nich sa prepúšťa. Veď je to všeobecne známa vec, nechápem čo sa niektoré tak čudujú 😅
A teda v 2 prípadoch ide o IT sféru. Aj v tej sa prepúšťa.
@anonym_0d4ca7 Ono trošku by som rozlišoval reálnu IT prácu a prácu pre IT firmu ktorá je nejaká telefonická podpora a účtovanie a HR...
Som z nitrianskeho kraja. Okrem Samsungu, ktorý odišiel som nezaznamenala žiadne väčšie prepúšťanie. U nás v robote nevedia nájsť môjho manažéra už 3 mesiace. A teraz prijímajú ďalšieho kolegu.
Operátorov je málo, prijímajú vo vlnách stále nových. Menila som prácu od roku 2023 2x a vždy do týždňa som mala prácu.
@anonym_30d815 Ahoj, môžem sa spýtať kam prijímajú ľudí stále vo vlnách do ktorých firiem v NR kraji?
@anonym_autor Bánovce nad Bebravou - firma Gábor, každý mesiac ide 27 zamestnancov, prepúšťajú už 2 mesiac, nie 30, lebo by to museli nahlásiť na úrad práce
Taktiež okolite firmy - robotníci, prepusta sa
@anonym_1b1921 precitaj si komentare, kde uz aj v Bratislave sa prepúšťa v IT sfére ;) chod si dvíhať ego a nadnasat sa do inej temy, iba sa strapnujes. Dnes mas pracu, zajtra nemusíš, tak sa to neposmievaj a daj si pohov
@anonym_autor podla mna sa svojimi komentarmi strapnujes ty, lebo iba ukazujes ake hlboke nepochopenie “IT sfery” mas. Ty napises ako v tvojom okoli ludia prichadzaju o pracu a niekto iny ti napise, ze v jeho okoli nie. A hned sa opustis ako je komentujuca povysenecka 🤦🏼♀️ pritom odpovedala iba na tvoju otazku, kde pracuje :D
Ano firmy skrtaju a nechavaju si na kvalifikovanu pracu tych najlepsich, procesy sa digitalizuju/automatizuju, jednoduchsie prace im robia brigadnici a EI alebo juniori po skole…skus sa sustredit na doplnenie si kvalifikacie ak si pol roka nevies najst robotu namiesto navazania sa do zien, kt tu robotu a nebodaj dobre platenu maju.

@anonym_3d00d7 tak zase s tým sa musí rátať že nie všetko čo je v životopise je reálne.
Horšie sú ľudia ktorý každý boží mesiac PN či OCR. Takého zamestnanca nechceš.
@bosorkabb tak zase neviem, keď do inzerátu jasne napíšeš ze hľadáš niekoho na obchod a podmienkou je konkrétny účtovný systém a on ho neovláda ale v CV uvedie, ze je expert, to je podla teba Ok? Za mňa nie.
PN a OCR sa predovšetkým tyka asi skôr žien s deťmi, tam je podstatne opodstatnenosť. Nie napr.ze v lete je zatvorená skolka a ja si hodím OCR na mesiac lebo predsa mam pravo. Vieš, že máš deti, tak si to rieš v predstihu. Aj iní zamestnanci majú svoje práva. Detto sa to týka aj PNiek. Vidíme to tu napr.u tehotných, ktorým sa nechce robiť a naj byt PN už od ocikaneho testu, lebo vsak už vtedy viem ze bude to rizikové. Ale samozrejme s neobmedzenými vychadzkami, lebo prečo by som mala sedieť doma. A ano, takéto prepustili aj u nás. A aj keď som žena, súhlasím. Tiez mam 2 malé deti, ale vždy hľadám možnosti ako to ide, nie ako to nejde. Tiez sa u nás netoleruju fingovane materske oteckov.