Aj vy ste zaznamenali prepúšťanie?
Co sa to deje? Každú chvíľku počúvam, ze ten prišiel o pracu, toho prepustili. Je to aj v inych krajoch? Ci len v tom našom zilinskom je to taka bieda? Podotýkam, subto ludia, co robili niekde roky a neboli to ziadny zlí pracovnici.
@anonym_autor ja som nepisala ze pracujem v IT, ty si sa ma opytala 😃😃😃
@anonym_1b1921 ty vies velmi dobre, preco si sa vobec ozvala do tejto diskusie. Tychto tem o praci tu uz bolo viac a vzdy sa tu najviac vyjadrujú a mudruju ludia z IT sfery. Trosku odveci, ked IT je sféra, kde ludia stale chybaju a su velmi dôležití na trhu, tu prídeš prave ty mudrovat o tom, ako sa isto nikde neprepusta. Preto reagujem, ako reagujem. Napisat, ze sa isto neprepusta, ked je ekonomika v riti, je to vsade naokolo, tak pochváliť sa, ze u nas sa ti nedeje, je len znak chvalenkarstva a rypania
Ja nepoznam nikoho, kto by stratil pracu, moji znami su vacsinou ucitelia, zdravotnici, itckari
@anonym_autor inak ma napadá, treba určite si hľadať prácu na HO, kde si nahraditelna prakticky automaticky.
@anonym_autor prepustalo sa vždy a aj sa vždy prepúšťať bude. Nie je to samozrejme nič príjemné. Ono dobrý prácu si treba vážiť a snažiť sa o ňu len tam neprísť.
Ja mam skôr opacnu skúsenosť, že nevedia nájsť kvalitných ľudí. Lebo každý by len zarabal "tazke prachy" ale v praci jeho výkon 0 bodov. U nás keď hľadali ľudí, tak mali automaticku stopku ti ľudia, ktorí sa oháňali svojimi nákladmi. Nie tým, čo vedia a co firme môžu ponúknuť
@anonym_3d00d7 vačšina si pracu vazi. Napisat, ze prepúšťajú len tych, co si pracu nevážia, je take no. Poznam kopec ludi, ktori pre pracu žili, aj tak skončili na dlážke. Za mna to uz absolútne nepalti, snažiť sa, byt pokorný. Pride nejaky dosadeny clovek a ty si mozes ist piskat
@anonym_3d00d7 vačšina si pracu vazi. Napisat, ze prepúšťajú len tych, co si pracu nevážia, je take no. Poznam kopec ludi, ktori pre pracu žili, aj tak skončili na dlážke. Za mna to uz absolútne nepalti, snažiť sa, byt pokorný. Pride nejaky dosadeny clovek a ty si mozes ist piskat
@anonym_autor väčšina si prácu váži? Asi ťažko. Vidíme to najma tu, na tomto fóre, ako si prácu vážia také matky napr.
@anonym_autor manzel pracuje v stavebnej firme v ZA aj s pobockami na SK a uz niekolko rokov nevedia poobsadzovat miesta - nie su ludia
@anonym_1b1921 ty vies velmi dobre, preco si sa vobec ozvala do tejto diskusie. Tychto tem o praci tu uz bolo viac a vzdy sa tu najviac vyjadrujú a mudruju ludia z IT sfery. Trosku odveci, ked IT je sféra, kde ludia stale chybaju a su velmi dôležití na trhu, tu prídeš prave ty mudrovat o tom, ako sa isto nikde neprepusta. Preto reagujem, ako reagujem. Napisat, ze sa isto neprepusta, ked je ekonomika v riti, je to vsade naokolo, tak pochváliť sa, ze u nas sa ti nedeje, je len znak chvalenkarstva a rypania
@anonym_autor a teraz preto lebo ty si sa zamestnala nahovno, tak sa ITčkari k práci nemôžu vyjadrovať? My sme akože skupina ktorá nemá právo sa vyjadriť? Možno to bude inšpirácia pre iných ľudí čo ísť študovať a kde naopak sa nezamestnať. Si strašne krátkozraká a len sa sťažovať. Nič iné
Áno poslednú dobu to počúvame stále u nás v práci,skôr mi to príde ako vyvíjanie psychyckeho nátlaku. Len bohužiaľ majitelia si nevedia uvedomiť,že ľudia už nechcú pracovať za tie peniaze a za takých podmienok ako zamestnávatelia ponúkajú. Náklady stúpajú a povedzme si pravdu - ani majitelia sa už nevozia na Felícii.
Ja osobne sa nebojím,že by som prišiel o prácu,aj keď tu pracujem cca 16 rokov. A keby aj,viem minimálne o troch prácach,kde by ma prijali aj hneď zajtra. 👍
U nas su zakazane aj dovolenky,je malo ludi.A cez leto uz tym duplom,vela ludi pojde na ocr,lebo skolky a je problem na svete.A to uz skusali aj odmeny,ani to im nepomohlo.
@anonym_autor a teraz preto lebo ty si sa zamestnala nahovno, tak sa ITčkari k práci nemôžu vyjadrovať? My sme akože skupina ktorá nemá právo sa vyjadriť? Možno to bude inšpirácia pre iných ľudí čo ísť študovať a kde naopak sa nezamestnať. Si strašne krátkozraká a len sa sťažovať. Nič iné
@anonym_1b1921 presne o tom pisem....,,lebo ty si sa zamestnala na hovno" :D ano, lebo len IT sféra je najlepšia volba a teraz 4o ročné maju ist študovať a ked dostuduju, tak zas ina oblasť bude potrebna. Aj ekonomické fakulty boli kedysi velmi vyhľadávané a ked človek dostudoval, tak začalo to klesať. Ja som nikdy nepísala, ze som bola zamestnana na hovno. Ked ta odniekal nedobrovolne prepustia, je to samozrejme tvoja chyba, lebo si sa zamestnal na hovno :D je rozdiel vyjadriť sa k teme štýlom: v našom odvetví IT som to nepostrehla. Ale namiesto toho si napísala, neviem o com rozprávaš. Nauč sa komunikovať a potom sa nebudeš čudovať, ze ludia s tebou jednajú na tej istej úrovni arogancie.
Treba sa poďakovať našej sociálnej vláde aké pracovné a životné podmienky v tejto krajine nastolila. Mlady a normálny clovek odtiaľto uteká takisto firmy odchádzajú do zahraničia. Tato vlada položila ekonomiku na kolena. Co ste si zvolili, to mate.
Treba sa poďakovať našej sociálnej vláde aké pracovné a životné podmienky v tejto krajine nastolila. Mlady a normálny clovek odtiaľto uteká takisto firmy odchádzajú do zahraničia. Tato vlada položila ekonomiku na kolena. Co ste si zvolili, to mate.
@anonym_68729c presne, este ked si clovek vsimne tie komentare na fb a zvelebovanie russka tak si fakt len pomysli, ze tak tym slovakom treba
Autorka za to, že teba vyhodili a si zatrpknutá a nevieš si nájsť robotu nie je chyba nás ktoré túto skúsenosť nemáme, tak už by si mohla prestať útočiť.
Tiež som z okolia ZA (aj keď teda ja teraz žijem v BA) ale nikto z mojich kamarátov / rodiny nemá skúsonosť s prepúšťaním a nie, nikto z nich nerobí v IT...
A teda ja nemám túto skúsonosť ani v BA - skôr nevieme nájsť ľudí.
@anonym_autor nie, nezaznamenala.
Pracujem na úrade prace v trenčianskom kraji. U nás v okrese je to masaker. Každý deň chodí na podpis minimálne 100 ľudí (väčšinou tak 130-150). Každý týždeň sa eviduje v priemere 30 nových ľudí. A to idú hromadne prepúšťať ďalší závod. Bude to ešte zaujímavé.
@anonym_68729c presne, este ked si clovek vsimne tie komentare na fb a zvelebovanie russka tak si fakt len pomysli, ze tak tym slovakom treba
@anonym_3a172f ti ludia ale nevidia priame prepojenie zlej ekonomickej situacie a ich volebnymi preferenciami. Nemaju na to v hlave prepojovaci gombik.
Pracujem na úrade prace v trenčianskom kraji. U nás v okrese je to masaker. Každý deň chodí na podpis minimálne 100 ľudí (väčšinou tak 130-150). Každý týždeň sa eviduje v priemere 30 nových ľudí. A to idú hromadne prepúšťať ďalší závod. Bude to ešte zaujímavé.
@anonym_084d9f no lenze od politikov stale pocujes krasne klamstva,ze ako mame najmensiu nezamestnanost a to urady prace dostanu od vlady prikazane,aby ludi zredukovali.Cize dostanu tie najhorsie prace a ak nie,tak vyradit.A pekne cisla su na stole.Ked pride nova vlada zrusi vsetky urady prace,lebo aj na uradnikoch stat krasne usetri.
v BA v mojom okoli neprepustili nikoho
takze nie, nezaznamenala som ziadne velke prepustanie v BA.
presne, najst niekoho normalneho a s vedomostami (ktore naozaj ovlada) a nema len ich napisane v CV je dost problme.
Som z nitrianskeho kraja. Okrem Samsungu, ktorý odišiel som nezaznamenala žiadne väčšie prepúšťanie. U nás v robote nevedia nájsť môjho manažéra už 3 mesiace. A teraz prijímajú ďalšieho kolegu.
Operátorov je málo, prijímajú vo vlnách stále nových. Menila som prácu od roku 2023 2x a vždy do týždňa som mala prácu.
V MT sa dosť prepúšťa, zrušili sa dáke firmy... tá najväčšia Ecco prepustila 650 ľudí... niektorí doteraz nemajú prácu. Je to tu o držku 👎👎👎no myslím že celé Slovensko ide úplne dole vodou. "Ďakujeme" voličom tejto mafiánskej bandy
Rušia podniky rad za radom, takže o prácu prichádzajú stovky ľudí a kto sa tomu neuveritelne čuduje žije asi v jaskyni
@anonym_c8b571 mne to pride cista provokácia z ich strany. Tiez ma vytáča, ked kazdy vidíme realitu a potom tu prídu osoby, ktore sa cuduju, ze co to vlastne trepem. Mne na úrade sama pracovníčka povedala, ze nie som sama, co si nevie najst pracu. Hlavne zeny maju s tym problem. Je rozdiel napisat, ze u nas v praci to nemame, ale rozumiem a viem, ze teraz sa prepúšťa vo viacerých odvietviach, ako napisat, isto sa to nedeje, lebo ja mam teple miestocko. Len aby tieto osoby tu o pol roka nepísali to iste
@anonym_c8b571 mne to pride cista provokácia z ich strany. Tiez ma vytáča, ked kazdy vidíme realitu a potom tu prídu osoby, ktore sa cuduju, ze co to vlastne trepem. Mne na úrade sama pracovníčka povedala, ze nie som sama, co si nevie najst pracu. Hlavne zeny maju s tym problem. Je rozdiel napisat, ze u nas v praci to nemame, ale rozumiem a viem, ze teraz sa prepúšťa vo viacerých odvietviach, ako napisat, isto sa to nedeje, lebo ja mam teple miestocko. Len aby tieto osoby tu o pol roka nepísali to iste
@anonym_autor veľká hospodárska kríza a zdražovanie postihne každého z nás
@tecila ja som si nikdy v zivote nehľadala pracu dlhsie, ako tri mesiace. Teraz? Pol rok a nic. Aspon, ze brigádu mam. Na pohovoroch len počúvam, ako im prišlo milion životopisov, ze sa vela prepusta. Preto ma zaujima, ze ci to je reálne tak alebo len firma chce byt zaujímavá.
@anonym_autor pracujem vo velkom zavode nedaleko Ziliny a prepustat sa zacalo uz minuly rok, kazdy mesiac pocet, ktory nemusia hlasit na urad prace, ale v suhrne uz ide o stovky ludi. To iste maju kamosky v dalsich dvoch zavodoch. Prepusta sa naozaj vo velkom.
Čo čakáte od krajiny ktorá postavila ekonomiku na automobilovom priemysle, ktorý je všeobecne takpovediac v sračkách, nie len na Slovensku. Plus všetky polená ktoré hádže aj ostatným zamestnávateľom pod nohy. Najhoršie ale je že to ľuďom aj tak nedocvakne. Veď hlavne že tu teplí nebudú mať žiadne práva, lebo pre sprostotu je to dostatočný argument, preco ich stale voliť. Plus geriatrii nasľubovať aj 15. dôchodky, čo na tom, že ich nemá kto opatrovať lebo celá rodina už odišla do zahraničia, práve vďaka podmienkam ktoré im tu svojou voľbou zariadili.
Sme obchod, prevádzky na celom Slovensku a teda nie neprepustame. Je pravda že sa dosť zbavili ľudí ktorý ťahali PN, OCR niekoľko krát do roka. Ale na ich miesto hľadali iných. Aj teraz sa prijíma.
V mojom okolí si ľudia nájdu prácu celkom rýchlo.
Ale nie administratíva. Tam je to veľmi slabé až nemožné nájsť prácu.
Sme obchod, prevádzky na celom Slovensku a teda nie neprepustame. Je pravda že sa dosť zbavili ľudí ktorý ťahali PN, OCR niekoľko krát do roka. Ale na ich miesto hľadali iných. Aj teraz sa prijíma.
V mojom okolí si ľudia nájdu prácu celkom rýchlo.
Ale nie administratíva. Tam je to veľmi slabé až nemožné nájsť prácu.
@bosorkabb ako som napisala, nájsť kvalitných ľudí je momentálne utopia. CV upravené AI a v nich navymyslane hluposti, co nikdy ten človek nerobil. A ked sa spýtať, tak ze reku zaplaťte mi kurzy a naučím sa. Ok, ale nepis ze to ovládaš, keď to neovladas. Klame a ešte ste ho ani nevzali. Každý by chcel len plat ale výkon pod bodom mrazu.
Čo čakáte od krajiny ktorá postavila ekonomiku na automobilovom priemysle, ktorý je všeobecne takpovediac v sračkách, nie len na Slovensku. Plus všetky polená ktoré hádže aj ostatným zamestnávateľom pod nohy. Najhoršie ale je že to ľuďom aj tak nedocvakne. Veď hlavne že tu teplí nebudú mať žiadne práva, lebo pre sprostotu je to dostatočný argument, preco ich stale voliť. Plus geriatrii nasľubovať aj 15. dôchodky, čo na tom, že ich nemá kto opatrovať lebo celá rodina už odišla do zahraničia, práve vďaka podmienkam ktoré im tu svojou voľbou zariadili.
@bomba36 svätá pravda. 🙏
K tým dôchodcom a 15.dochodkom....nie, ze ich nema kto opatrovat, ale podstatnejšie je, že na tie dochodky nema kto zarobiť.
@bosorkabb ako som napisala, nájsť kvalitných ľudí je momentálne utopia. CV upravené AI a v nich navymyslane hluposti, co nikdy ten človek nerobil. A ked sa spýtať, tak ze reku zaplaťte mi kurzy a naučím sa. Ok, ale nepis ze to ovládaš, keď to neovladas. Klame a ešte ste ho ani nevzali. Každý by chcel len plat ale výkon pod bodom mrazu.
@anonym_3d00d7 tak zase s tým sa musí rátať že nie všetko čo je v životopise je reálne.
Horšie sú ľudia ktorý každý boží mesiac PN či OCR. Takého zamestnanca nechceš.

@oceanahory celkovo administratíva je na tom teraz velmi zle :( a co viem, tak vela miest sa zrušilo a robota sa prerozdelila medzi ostatných. Cize maju ovela viac prace za tie iste peniaze a s vyhrazkami, ze ked sa ti nepaci, na tvoje miesto čakajú dalsi
@anonym_autor Tak u nas sa hlavne vsetko automatizuje a digitalizuje, nevnimam, ze by mal niekto viacej prace. Zial nastupom AI sa menilo kopec veci a zistilo sa, ze niektore pozicie je uplne zbytocne platit, ked ti rovnaku pracu spravi aj robot...😏.