Prepúšťanie v IT sektore kvôli umelej inteligencii
Podelte sa o skusenost, prepustili uz vo Vasej IT firme niekoho kvoli nastupu AI? U nas prepustili par testerov a zaroven sa pozastavilo prijimanie novych ludi, pricom predtym sme vzdy niekoho hladali.
tak ano. it sektor si zozne to co sam zasial.
Kamarát bol roky ako podpora - online pre manažérov v jednej veľkej celoslovenskej firme. Akýkoľvek problém vyriešil, nasmeroval a pod. Firma ale investovala do vlastnej podpory AI a on je bez práce. Ďalší grafici - pracovali v kancelárii traja a už ostal len šéf a AI.
Áno, jedno celé oddelenie zrušené, - 60 ľudi.
@anonym_autor Sme veľká IT firma a od konca pandemie sme sa zbavili vyše 50% zamestnancov. A každý rok -10%.
@anonym_autor zatiaľ 10 ludi na nižších pozíciách teraz sa ide má vyššie a jeden manager po tlaku dal sám výpoveď resp je na PN zatiaľ psychicky sa zrútil.Hnus aká je situácia v práci každý donasa, aj ja uvažujem odísť mám plné zuby korporatu
@anonym_ab287e A kam by si išla z korporatu?

@anonym_autor zatiaľ 10 ludi na nižších pozíciách teraz sa ide má vyššie a jeden manager po tlaku dal sám výpoveď resp je na PN zatiaľ psychicky sa zrútil.Hnus aká je situácia v práci každý donasa, aj ja uvažujem odísť mám plné zuby korporatu