Ako nájsť prácu v náročnej konkurencii?
Ahojte, už som naozaj zúfalá z toho ako si nemôžem nájsť prácu. Od júla hľadám a stále nič, pár pohovorov ale hotovo. Hľadám prácu v menšom meste, rozumiem že je menej možností ale aby som ozaj nič nenašla? Vyštudovala som obchodnú akadémiu, počas školy som 3r. brigádovala v notára, triedenie pošty a ľahká administratíva, po škole som bola 6 mesiacov na absolventskej praxi na okresnom úrade na oddelení dokladov, potom som 2 roky pracovala v účtovníckej spoločnosti ako Junior účtovník. Potom som šla na materskú, čo bol dôvod pre bývalého šéfa na ukončenie pracovného pomeru. počas materskej som 6 mesiacov pracovala na dohodu, zastupovala som účtovníčku počas PN.
Počas materskej som absolvovala 3x školenie zmeny v podvojnom účtovníctve a 1x trojmesačný kurz mzdového účtovníctva.
Napriek tomu neviem nájsť prácu, všade ma buď odbijú že mám dieťa, alebo moja prax je stará takže nemám nové znalosti o účtovníctve, nezobrali má ani na pozície ako administratívny pomocník, ani sa neozvali. Už som si zo zúfalstva posielala životopis aj na predavačku, upratovačku, operátor call centra a nikde nič...
Dcéra je v škôlke, ja by som už veľmi chcela pracovať ale to je ozaj také náročné nájsť prácu? Nie som ani absolvent bez praxe...alebo to ide všade len cez známosti?
V podstate som sa len potrebovala niekde posťažovať lebo ma to veľmi trápi, neviem či si mám spraviť ďalšie kurzy alebo čo by mohlo ešte pomôcť?
@anonym_e25c71 strasim? Tak nová generácia doktorov, sestier, učiteliek atď tiež musí vyrásť. A je fakt, že pôrodnosť je podstatne podstatne nižšia ako spred 20 a viac rokov.
Čo sa týka tej rozmaznanosti, to je relatívne, pretože pre každú generáciu bola ta ďalšia rozmaznaná a neschopná. Možno sú aj také mamy, rovnako ako v generáciách predtým, ale väčšinou sa ostáva na OČR pri vysokých teplotách, keď ta mama obskakuje dieťa.
@anonym_0e5ff4 pôrodnosť klesá všade vo svete. To si si nevsimla? Je to preto, lebo ľudia majú už aj ine priority ako iba rodit deti. A súčasná "chillova" generácia deti nás nezachráni, skôr naopak. Nic poriadne nevedia, reči jak koza bobkový ale skutek utek. tak ste si ich vychovali.
@anonym_a6d1a0 neuplatitelna na trhu práce? Pozri ozaj beriem každú pozíciu, nehlásim sa čisto do účtovníctva, administratívy a podobne. Mne je to už jedno, pracovať chcem, kľudne pôjdem aj tú upratovačku robiť, jednoducho ale matku s dieťaťom nechcú nikde...a pritom nikoho nezaujíma že mám muža, ktorý vie pri nej hocikedy zostať, že mám dve babky a dvoch dedkov kde ju viem dať, že mám opatrovateľku v prípade keby naozaj nikto nemohol...tomu žiadny zamestnávateľ neverí...a preto sa zamýšľam čo mám naozaj s ňou do 15 rokov sedieť doma?
Áno roboty je málo, nezamestnaných je veľa ja tomu rozumiem...
Keď som skončila školu sa všade trhali o absolventov...či naozaj si človek myslí že za pár rokov všetko zabudne?
@anonym_autor neveri ti preto, lebo tým sa ohanaju všetky a potom obrat o 180 stupňov. Hovorí sa tomu, že keď vtacka lapaju, pekne mu spievajú. Ono bolo treba si tu prácu aspoň na pol uvazok hľadať cez RD, aby si sa ukázala co vieš a zároveň aj získala ďalšiu prax.
24 ročná s dieťaťom? Nie, nezamestnaná by som tá a nie kvôli dieťaťu, to je v tom nevinne
Nepôsobila by si na mna zodpovedne.
@anonym_b46716 Žena sa sťažuje že si pre materstvo nevie nájsť prácu a ty jej ešte pridáš nálepku nezodpovednosti hoci sama tvrdíš že jej nezamestnanosť s dieťaťom nesúvisí. Takže ju vlastne odsudzuješ za niečo, čo si si o nej sama domyslela.
@anonym_b46716 to je co za tupost? takze 30 rocni bezdetni, co sa ozieraju po nociach, su akoze zodpovedni?
@anonym_cedd43 podľa jej tupej hlavy je zodpovedný každý kto nemá deti 😀
@anonym_autor Ahoj autorka. Podla mna mas celkom slusne skusenosti + jazyky aj VP, to mas naozaj plusy. Len tu na MK je vela zien co si mysli, ze za to,ze clovek nema VŠ tak nema asi nic🤷♀️ Pritom na bezne pozicie clovek VŠ nepotrebuje. Dokonca aj keby si chcela ist pracovat napr. do korporatu na nejake ich SSC, tak vysku nepotrebujes a zarobis slusne. Poznam viac zien, ktore sa v praci vypracovali aj bez VŠ na dobre pozicie a zarabaju slusne, lebo boli sikovne. Vela zien s VŠ sa nevie zamestnat lebo si vybrali taku skolu, s ktorou sa nevedia uplatnit. K tomuto tolko. Ale chcela som sa ta opytat, skusala si pozriet priamo web stranky firiem? Väcsinou v sekcii "o nas" maju aj kolonku "kariera" a mozu tam mat otvorene pozicie a ak aj nie, maju tam vela krat nieco v zmysle, ze mozes poslat zivotopis priamo cez tuto ich sekciu a budu ta evidovat a nikdy nevies, ci nevystreli motyka, ze ked sa im nieco uvolni, tak by sa ti ozvali. Pripadne skus pozriet aj volne pozicie v DM-ke. Maju rozne uväzky a skus pozriet nielen Topolcany, ale pripadne aj nejake blizsie mesta v okoli, ved ked mas vodicak, tak autom by si to nemusela mat daleko (ak sa nemylim Banovce, Nitra). Chapem,ze ti je uz z dlhodobeho hladania vselijako, ale drzim ti moc palce, aby sa ti coskoro postastilo🍀
@anonym_0e5ff4 pôrodnosť klesá všade vo svete. To si si nevsimla? Je to preto, lebo ľudia majú už aj ine priority ako iba rodit deti. A súčasná "chillova" generácia deti nás nezachráni, skôr naopak. Nic poriadne nevedia, reči jak koza bobkový ale skutek utek. tak ste si ich vychovali.
@anonym_a8ab5c pôrodnosť neklesá v Afrike, ani v moslimských krajinách. To si si nevšimla? Sama si vychillovana bez deti, tak v com si lepšia ako nová generácia? 🙂
Podľa mňa veľmi záleží v ako meste si hľadáš prácu. Neviem o aké mesto sa jedná. Ak je to malinké mesto s pár tisíc obyvateľmi ,tak tam je to náročné všeobecne. Potom jedine dochádzať do iného mesta najbližšieho. V tých malých mestách, jeden druhého pozná a po známosti sú často tie práce.
@anonym_a8ab5c pôrodnosť neklesá v Afrike, ani v moslimských krajinách. To si si nevšimla? Sama si vychillovana bez deti, tak v com si lepšia ako nová generácia? 🙂
@anonym_0e5ff4 a máš i tom aj nejaké štatistiky?
@anonym_autor najprv si mala moja poriadne zamakat, vybudovat si poriadne pracovne zrucnosti a teda meno v okoli a az potom si mala naslednedeti plodiť, ja poznam zeny ktore maju aj 3 deti a firmy na ne doslova cakali kedy sa vratia z materskej lebo tie zeny mali cenu prave pre svoje znalosti a pristup, lenze ked vam bolo zatazko kupit si kondom za 5€ tak nam tu teraz vyrevuvas ze si nevies pracu najst, no nemas jednu poriadnu prax moja, bola si rozlietana ako lietadlo, fakty neoklames.
@anonym_autor najprv si mala moja poriadne zamakat, vybudovat si poriadne pracovne zrucnosti a teda meno v okoli a az potom si mala naslednedeti plodiť, ja poznam zeny ktore maju aj 3 deti a firmy na ne doslova cakali kedy sa vratia z materskej lebo tie zeny mali cenu prave pre svoje znalosti a pristup, lenze ked vam bolo zatazko kupit si kondom za 5€ tak nam tu teraz vyrevuvas ze si nevies pracu najst, no nemas jednu poriadnu prax moja, bola si rozlietana ako lietadlo, fakty neoklames.
@anonym_e1d839 Akoze nehnevaj sa co napisem, ale toto si napisala ozaj na tri veci. Na to,ze je autorka naozaj mlada ma docela dobre skusenosti. Ich dieta bolo planovane a z urcitych dovodov, ktore si asi necitala. Dalsia vec, v com je horsia nez ked vyjde niekto hned po skole a nema skusenosti vobec ziadne? Autorka ma aspon nejaku prax na to aka mlada je a co ma za sebou. Je vela mladych, co v jej veku nemaju ani dieta, ale ani prax a pracu a zneuzivaju mamahotel...alebo je potom aj takych vela co sice sa do prace dostanu, ale vydrzia tyzden-dva lebo sa nevedia adaptovat a su lenivy sa zaucit alebo zistia,ze nemozu chodit do prace ako do holubniku, pripadne si myslia,ze ako absolvent po strednej skole zarobi 3 litre. Takze tvoj komentar sa mi zda docela smiesny, pretoze autorka ma velku snahu si najst akukolvek pracu...nehlada len v kancli, ale aj na upratovanie, ci do obchodov, kamkolvek. Co mala skusat o dieta, keby ho uz mat nemohla zo zdravotnych dovodov? Nepresla si si jej cestu na vlastnej kozi a aj ked je mlada, tak niekedy aj mladsi clovek moze mat za sebou viac ako niektorí starsi (teraz nemyslim len pracovne)...Takze menej sudenia by bolo celkom fajn, taktiez skor ju nejak podporit a nie pisat hluposti.
@anonym_e1d839 Akoze nehnevaj sa co napisem, ale toto si napisala ozaj na tri veci. Na to,ze je autorka naozaj mlada ma docela dobre skusenosti. Ich dieta bolo planovane a z urcitych dovodov, ktore si asi necitala. Dalsia vec, v com je horsia nez ked vyjde niekto hned po skole a nema skusenosti vobec ziadne? Autorka ma aspon nejaku prax na to aka mlada je a co ma za sebou. Je vela mladych, co v jej veku nemaju ani dieta, ale ani prax a pracu a zneuzivaju mamahotel...alebo je potom aj takych vela co sice sa do prace dostanu, ale vydrzia tyzden-dva lebo sa nevedia adaptovat a su lenivy sa zaucit alebo zistia,ze nemozu chodit do prace ako do holubniku, pripadne si myslia,ze ako absolvent po strednej skole zarobi 3 litre. Takze tvoj komentar sa mi zda docela smiesny, pretoze autorka ma velku snahu si najst akukolvek pracu...nehlada len v kancli, ale aj na upratovanie, ci do obchodov, kamkolvek. Co mala skusat o dieta, keby ho uz mat nemohla zo zdravotnych dovodov? Nepresla si si jej cestu na vlastnej kozi a aj ked je mlada, tak niekedy aj mladsi clovek moze mat za sebou viac ako niektorí starsi (teraz nemyslim len pracovne)...Takze menej sudenia by bolo celkom fajn, taktiez skor ju nejak podporit a nie pisat hluposti.
@motylik2559 ako ja žasnem nad tým, keď tu čítam niektoré komentáre. Toľko jedu, nepochopenia...je mi ľúto autorky keď musí toto čítať...človek chce pracovať, nie sedieť doma a nechať sa živiť partnerom...a dokedy ma žena čakať s dieťaťom? Kým bude stará a neplodna? Celé zle.
@motylik2559 ako ja žasnem nad tým, keď tu čítam niektoré komentáre. Toľko jedu, nepochopenia...je mi ľúto autorky keď musí toto čítať...človek chce pracovať, nie sedieť doma a nechať sa živiť partnerom...a dokedy ma žena čakať s dieťaťom? Kým bude stará a neplodna? Celé zle.
@dankabg najlepsie to teda robia romky lebo robia aj plodia a maju sväty pokoj a kľud...😉
@dankabg Presne tak. Akoze nepoviem, kebyze autorka nema uplne ziadnu prax, jazyky, VP, ale ona toto vsetko praveze ma. Tie poniektore jedovate zeny mozno zavidia autorke, lebo nemaju ani tolko a ak aj hej, tak im ocividne chyba aspon kusok pochopenia a charakteru🤷♀️
@dankabg Presne tak. Akoze nepoviem, kebyze autorka nema uplne ziadnu prax, jazyky, VP, ale ona toto vsetko praveze ma. Tie poniektore jedovate zeny mozno zavidia autorke, lebo nemaju ani tolko a ak aj hej, tak im ocividne chyba aspon kusok pochopenia a charakteru🤷♀️
@motylik2559 len tie majú aspoň robotu, co ona nemá. A toto je tu typická odpoveď, že závidíme. A co jej mame závidieť, ze je lietadlo, len nikto to nevie oceniť a stále je bez roboty? Nebud aspoň trápna.
@motylik2559 len tie majú aspoň robotu, co ona nemá. A toto je tu typická odpoveď, že závidíme. A co jej mame závidieť, ze je lietadlo, len nikto to nevie oceniť a stále je bez roboty? Nebud aspoň trápna.
@anonym_a8ab5c Trapna si akurat ty. To,ze mas pracu neznamena, ze mas v sebe pochopenie a kusok ludskosti. Asi si zabudla ako si ty kedysi zacinala, vsak? Tiez si isla kedysi od nuly a musela si niekde prax nadobudnut. Si hrdinka, ked mas uz co-to odrobene. Pochybujem,ze mas tolko rokov co autorka, tak sa ti lahko pise a rype. Autorka ma dost snahu nieco zmenit, tiez ma veci za sebou, a ked jej zdravie nedovoluje, aby dieta mala neskor a uz ani dalsie nemoze mat, tak co ako, nemala mat radsej ziadne podla teba, len aby si bola spokojna a nemala tieto "duchaplne" komentare plne zlosti? Kop si inde, ak si chces kopat, ale nevyvrsuj sa niekde, kde to nie je absolutne vhodne! Mas tu kopec inych tem, kde nie je ziadnej snahy ani len naznak, tak si taku najdi a chod si kopat tam, ty pani "dokonala".
@midka no, realita je taká, že dosť závisí od regiónu, ak si z BA, tak ponúk je dosť do štátnej, verejnej správy, lebo BA ako hl. mesto má všetky ministerstva, ústredné štátne orgány, všetok štátny kolos je sústredený v BA. Takže, tam je až nedostatok právnikov do štátnej, verejnej správy. Akonáhle sa bavíme o inom meste, je to problém a dosť veľký. Miest málo a záujemcov veľa. Čo sa týka advokácie, tak opäť, po škole je nutné zamestnať sa u advokáta a robiť 5 rokov. Advokáti sú v mestách a mestečkách svojská komunita, ktorá nenaberá húfne absolventov, ale skôr rodinkárstvo, svoje deti berú a tak, ale samozrejme nepaušalizujeme, je možné získať miesto, ak máš šťastie a hlavne si z tých pomerov. Po 5 rokoch robíš advokátske skúšky a znova sa prakticky všetko učíš, čo bolo aj na škole, je to dosť zaberačka, ak si predstavíš 30 tníka, s rodinou. Platy koncipientov snáď ani nemusím uvádzať, podotýkam, že začínajú a zväčša ja po 5 rokoch končia na sumách, ktoré nedosahujú ani plat predavača v Lidli. No, a po tom, čo si tak super našporiš, tak otváraš prax. 🫤 Je to na dlhšie. Ak je to syn a nie dcéra, tak je to lepšie, lebo ženy to majú horšie v advokácii, ak chcú mať deti a musia robiť na seba samé. Takže, žena z napríklad Popradu - neodporúčam právo,muž z Blavy- odporúčam právo.
@anonym_372290 ďakujem za tvoj pohľad a peknú komplexnú odpoveď,...prajem Ti, aby si si našla dobré zamestnanie, kde budeš spokojná.....

@anonym_0fdef8 majú čo chcú. Bohužiaľ kvôli časti spekulantiek trpia potom všetky zeny s deťmi.
@anonym_a8ab5c keď ti budú deti znasilnovať nemenované kultúry tak si spomeň, ako si tu nakladala rodiacim Slovenkám. Neni finančné terno obetovať seba a roky rodine a potom znášať drzé reči mamičiek, ktoré majú za zadkom kopec pomocníkov free a deti vždy extra zdravé. Také ako ty, zvyčajne prasknú choré deti do škôlky/školy kde veselo nakazia deti, ktoré môžu mať slabšiu imunitu. Hrdinky čo soplík neriešia a soplík je pre nich bežný celoročne.