Ako nájsť prácu v náročnej konkurencii?
Ahojte, už som naozaj zúfalá z toho ako si nemôžem nájsť prácu. Od júla hľadám a stále nič, pár pohovorov ale hotovo. Hľadám prácu v menšom meste, rozumiem že je menej možností ale aby som ozaj nič nenašla? Vyštudovala som obchodnú akadémiu, počas školy som 3r. brigádovala v notára, triedenie pošty a ľahká administratíva, po škole som bola 6 mesiacov na absolventskej praxi na okresnom úrade na oddelení dokladov, potom som 2 roky pracovala v účtovníckej spoločnosti ako Junior účtovník. Potom som šla na materskú, čo bol dôvod pre bývalého šéfa na ukončenie pracovného pomeru. počas materskej som 6 mesiacov pracovala na dohodu, zastupovala som účtovníčku počas PN.
Počas materskej som absolvovala 3x školenie zmeny v podvojnom účtovníctve a 1x trojmesačný kurz mzdového účtovníctva.
Napriek tomu neviem nájsť prácu, všade ma buď odbijú že mám dieťa, alebo moja prax je stará takže nemám nové znalosti o účtovníctve, nezobrali má ani na pozície ako administratívny pomocník, ani sa neozvali. Už som si zo zúfalstva posielala životopis aj na predavačku, upratovačku, operátor call centra a nikde nič...
Dcéra je v škôlke, ja by som už veľmi chcela pracovať ale to je ozaj také náročné nájsť prácu? Nie som ani absolvent bez praxe...alebo to ide všade len cez známosti?
V podstate som sa len potrebovala niekde posťažovať lebo ma to veľmi trápi, neviem či si mám spraviť ďalšie kurzy alebo čo by mohlo ešte pomôcť?
@anonym_65e4ab Košice
@anonym_372290 tak to mi je ľúto, tam to vôbec nepoznam, čo sa týka pracovných ponúk. Ale držím palce, nech to vyjde.
Ako zamestnávateľ môžem povedať, že problém je aj zákonník práce, ktorý má “chrániť” pracovníkov… A kopa ďalších hlúpych zákonov
Tak potom jediné sa presťahovať do BA alebo inde. Iná možnosť asi nieje
@anonym_autor Skús obehat osobne pracovné miesta, vždy maj pri sebe životopis a určite lepšie to je osobne než poslať životopis cez internet a to možno ani neprečítajú keď je veľa záujemcov.
Ja mám 2 deti s väčším vekovým rozdielom a nikdy som nemala problém po RD nájsť si prácu. No ja som vždy brala prvé voľné miesto čo som našla inzerát a išla som tam osobne, hneď ma zobrali.
Tak potom jediné sa presťahovať do BA alebo inde. Iná možnosť asi nieje
@anonym_b60907 nemozu prist vsetci do Ba. Uz je tu bratislavcanov menej ako CP.
@anonym_autor A ešte dopisem že bola som na deti sama a nebývali často choré. Áno sú také ženy čo každú chvíľu sú na ocr lebo dieťa len zakasle a už ostanú doma. A kvôli takým hádžu všetky ženy do jedného vreca.
@anonym_372290 tak to mi je ľúto, tam to vôbec nepoznam, čo sa týka pracovných ponúk. Ale držím palce, nech to vyjde.
@anonym_65e4ab vďaka❤️
@anonym_f13d5f čo presne ti nevychádza? A kde si zobral/a že dieťa má 4 roky?
Dieťa má tri roky, za dva mesiace mám 25
A kde spomínam vysokú školu? Ja VŠ nemám ani som to tu netvrdila, kurzy som si robila počas MD a odpracovala som 2,5 roka a pol roka počas MD na dohodu
@anonym_autor aha, tu školu som prehliadla 🫠
@anonym_autor takuto situaciu maju zial aj zeny a BA, zial takyto je mmt trh, praca sa hlada tazko
Všetko záleží od regiónu. Ale administratíva je teraz skoro nemožné sa dostať kamkoľvek. Je veľa uchádzačov na danú pozíciu.
Čo sa matiek týka tak celkom chápem. Tiež máme také ktoré chodia na OCR aj každý mesiac.
A či niekto verí alebo nie zamestnávateľ aj kolegovia už toho majú plné zuby.
Z hladiska trhu prace nevies ponuknut nic zaujimave a k tomu dieta, smrtelna kombinacia.
@patrike aká smrteľná kombinácia mám dve deti, a v jeden deň som mala dva pohovory po materskej a na obidvoch som bola okamžite prijatá, na ďalši deň som mala ísť na ďalší pohovor ma prehovárali, že mi ešte zvýšia plat nech pridem, že už po telefóne som veľmi sympatická, veľa robí ako človek aj pôsobí podľa mňa, výzor, vystupovanie, názory atď... Takže deti niesu žiadna prekážka čo mi povedali
Pracujem v IT na technickej pozicii, mam 12 rocnu prax, ovladam okrem anglictiny aj niekolko programovacich jazykov a napriek tomu sa bojim co bude ked pride k znizovaniu stavov a prepustaniu vo firme, co teraz deje globalne asi vsade. Okrem toho som childree, co je pre zamestnavatela dost velka vyhoda oproti ludom, ktori maju deti. Som na tom objektivne ovela lepsie co sa tyka uplatnenia na pracovnom trhu ale tiez mam obavy z toho ako by som si hladala novy job. Urobila si seriu zlych rozhodnuti, ktore ta doviedli do situacie kde si prakticky neuplatitelna na pracovnom trhu.
@anonym_b46716 to je co za tupost? takze 30 rocni bezdetni, co sa ozieraju po nociach, su akoze zodpovedni?
@anonym_cedd43 Ale prosim ta, dnes sa 30 rocni pred pracou neozieraju ale trenuju na polmaraton 😀 To si trosku mimo.
@anonym_b60907 hmm aby ta deti tých ‘’mladých žáb’’ ešte na starobu neopatrovali v nejakom domove. Si myslíš, že tie matky si to doma užívajú, kým ty makáš v práci? Fakt buďme všetci sebeckí a neohladuplni, nech ženy radšej ani nerodia a uvidíš, čo sa stane so spoločnosťou. Myslíš že Indovia, Uzbekci a osadníci ti budú robiť na dôchodok?
@anonym_0e5ff4 bože, zase niekto, kto tu strasi. Väčšina ľudí chce mať deti a aj ma deti. Bezdetnych je stále podstatne menej ako detnych. Navyše si nemyslím, že budúca generacia lenivych a rozmaznaych deti bude niečo zachraňovať. Keď niektoré ženy ostávajú doma na OCR aj s deťmi, ktoré už by si mali vedieť utrieť soplik aj samé. Hovorím o deťoch 12+.
@anonym_0e5ff4 bože, zase niekto, kto tu strasi. Väčšina ľudí chce mať deti a aj ma deti. Bezdetnych je stále podstatne menej ako detnych. Navyše si nemyslím, že budúca generacia lenivych a rozmaznaych deti bude niečo zachraňovať. Keď niektoré ženy ostávajú doma na OCR aj s deťmi, ktoré už by si mali vedieť utrieť soplik aj samé. Hovorím o deťoch 12+.
@anonym_e25c71 strasim? Tak nová generácia doktorov, sestier, učiteliek atď tiež musí vyrásť. A je fakt, že pôrodnosť je podstatne podstatne nižšia ako spred 20 a viac rokov.
Čo sa týka tej rozmaznanosti, to je relatívne, pretože pre každú generáciu bola ta ďalšia rozmaznaná a neschopná. Možno sú aj také mamy, rovnako ako v generáciách predtým, ale väčšinou sa ostáva na OČR pri vysokých teplotách, keď ta mama obskakuje dieťa.
@anonym_e25c71 strasim? Tak nová generácia doktorov, sestier, učiteliek atď tiež musí vyrásť. A je fakt, že pôrodnosť je podstatne podstatne nižšia ako spred 20 a viac rokov.
Čo sa týka tej rozmaznanosti, to je relatívne, pretože pre každú generáciu bola ta ďalšia rozmaznaná a neschopná. Možno sú aj také mamy, rovnako ako v generáciách predtým, ale väčšinou sa ostáva na OČR pri vysokých teplotách, keď ta mama obskakuje dieťa.
@anonym_0e5ff4 a to máš zo štatistík? Ak áno, mas v tých tvojich štatistikách aj to koľko ľudí za 30 rokov opustilo SR ? Koľko slovenských deti sa narodili mimo SR ? Je jasne, ze porodnost klesa, keď každý odchádza.
Dnes je jednoducho v mode byť helikoptérovy rodič a strážiť svoje dieťa dobre ze nie 24 hodín denne. Takže mnohí rodicia ostávajú doma ja kvôli šuplíku. A potom je tu fakt, že pomaly každé 3. dieťa má dnes nejakú diagnózu a musí sa s ním zaobchádzať v rukavičkách. Deti nadopovane antidepresivami nás ozaj nebudú zachraňovať. Ono bude treba skôr zachraňovať ich.
@anonym_e25c71 konečne si aspoň špecifikovala vekovú kategóriu detí, lebo taký soplík nie je vôbec sranda. Soplik pri zlej imunite je chuťovečka s následkami. Deti po 12 roku života sú tiež deťmi a stále deťmi. Nikdy nevieš, či nemajú chronické ochorenie čriev, pľúc, srdca, čohokoľvek. Pozri sa do zrkadla keď ti ochorie niekto blízky. Žiadna žena nezostane doma len tak v čase keď sa všetci trasieme o prácu. Nikdy som si nedovolila nadávať na kolegov, že sú často doma s deťmi lebo to každý normálny človek rozumie. Také ako ty sú dôvodom zlej krvi v práci. Čo je demografická krivka a jej tvar u nás ti tiež nič nehovorí, takže škoda vysvetľovať. Nečudujem sa mladým ženám, že nechcú rodiť ďalšie deti.
@anonym_autor moja zlatá, ja som právnik s 13 ročnou praxou a neviem nájsť robotu podstatne dlhšie. Už by som išla robiť hoci čo, ale do predaja ( predavačky Lidl, Kaufland, ...) ma absolútne nevezmú, aj na UP mi to povedali rovno do očí. Veď si len pozri na Kariére, koľko ľudí ponuku videlo a koľko ľudí poslalo žiadosti . Na administratívne pozície, bez špecifického vzdelania od 100 až do nekonečna vzhliadnutí a žiadosť koľko krát pošle aj 50,.70, 80 ľudí na jedno miesto. Zaregistrovala som ponuku na pol úväzku upratovačku a 128 žiadosti odoslaných !!!!!! To už kde sme .
@anonym_372290 s pravnickym vzdelanim mozes podnikat s realitami, realitna agentura, mozes robit pdonikatelske poradenstvo, spravu pohladavok, skolenia pre firmy, sprostredkovavat zakladanie s.r.o.
@anonym_e25c71 konečne si aspoň špecifikovala vekovú kategóriu detí, lebo taký soplík nie je vôbec sranda. Soplik pri zlej imunite je chuťovečka s následkami. Deti po 12 roku života sú tiež deťmi a stále deťmi. Nikdy nevieš, či nemajú chronické ochorenie čriev, pľúc, srdca, čohokoľvek. Pozri sa do zrkadla keď ti ochorie niekto blízky. Žiadna žena nezostane doma len tak v čase keď sa všetci trasieme o prácu. Nikdy som si nedovolila nadávať na kolegov, že sú často doma s deťmi lebo to každý normálny človek rozumie. Také ako ty sú dôvodom zlej krvi v práci. Čo je demografická krivka a jej tvar u nás ti tiež nič nehovorí, takže škoda vysvetľovať. Nečudujem sa mladým ženám, že nechcú rodiť ďalšie deti.
@anonym_0270d6 vo väčšine prípadov je soplik iba soplik. A netvarme sa, že neexistujú matky, ktoré to zneužívajú.
@anonym_0270d6 vo väčšine prípadov je soplik iba soplik. A netvarme sa, že neexistujú matky, ktoré to zneužívajú.
@anonym_e25c71 po väčšine prípadov sú také ako ty dobré ku..y a netvarme sa, že to tak nie je.
@anonym_e25c71 po väčšine prípadov sú také ako ty dobré ku..y a netvarme sa, že to tak nie je.
@anonym_0270d6 Fiha, asi som ti stupila na otlaky. Ty budeš asi jedna z tých, ktoré sú stále na OCR.
Pracujem v IT na technickej pozicii, mam 12 rocnu prax, ovladam okrem anglictiny aj niekolko programovacich jazykov a napriek tomu sa bojim co bude ked pride k znizovaniu stavov a prepustaniu vo firme, co teraz deje globalne asi vsade. Okrem toho som childree, co je pre zamestnavatela dost velka vyhoda oproti ludom, ktori maju deti. Som na tom objektivne ovela lepsie co sa tyka uplatnenia na pracovnom trhu ale tiez mam obavy z toho ako by som si hladala novy job. Urobila si seriu zlych rozhodnuti, ktore ta doviedli do situacie kde si prakticky neuplatitelna na pracovnom trhu.
@anonym_a6d1a0 neuplatitelna na trhu práce? Pozri ozaj beriem každú pozíciu, nehlásim sa čisto do účtovníctva, administratívy a podobne. Mne je to už jedno, pracovať chcem, kľudne pôjdem aj tú upratovačku robiť, jednoducho ale matku s dieťaťom nechcú nikde...a pritom nikoho nezaujíma že mám muža, ktorý vie pri nej hocikedy zostať, že mám dve babky a dvoch dedkov kde ju viem dať, že mám opatrovateľku v prípade keby naozaj nikto nemohol...tomu žiadny zamestnávateľ neverí...a preto sa zamýšľam čo mám naozaj s ňou do 15 rokov sedieť doma?
Áno roboty je málo, nezamestnaných je veľa ja tomu rozumiem...
Keď som skončila školu sa všade trhali o absolventov...či naozaj si človek myslí že za pár rokov všetko zabudne?
@anonym_a6d1a0 neuplatitelna na trhu práce? Pozri ozaj beriem každú pozíciu, nehlásim sa čisto do účtovníctva, administratívy a podobne. Mne je to už jedno, pracovať chcem, kľudne pôjdem aj tú upratovačku robiť, jednoducho ale matku s dieťaťom nechcú nikde...a pritom nikoho nezaujíma že mám muža, ktorý vie pri nej hocikedy zostať, že mám dve babky a dvoch dedkov kde ju viem dať, že mám opatrovateľku v prípade keby naozaj nikto nemohol...tomu žiadny zamestnávateľ neverí...a preto sa zamýšľam čo mám naozaj s ňou do 15 rokov sedieť doma?
Áno roboty je málo, nezamestnaných je veľa ja tomu rozumiem...
Keď som skončila školu sa všade trhali o absolventov...či naozaj si človek myslí že za pár rokov všetko zabudne?
@anonym_autor je mi veľmi ľúto, do akej situácie si sa dostala a určite nie si jediná...
Pokiaľ nemáš kontakty, tak by som všade chodila osobne s životopisom. Neklesaj na duchu, prácu si nájdeš...
Tvoj manžel nikoho nepozná, nemá kamarátov/ známych, ktorí by ti vedeli pomôcť? Bohužiaľ tu stále panuje rodinkárstvo a kamaratshafty, hlavne v menších mestách. Nehovoriac o závisti a nenávisti, ktorá sa šíri raketovou rýchlosťou.
@anonym_1e2d30 mám vodičák C ale neviem či by to zrovna bolo pre mňa, tam som si nie úplne istá za volantom
@anonym_eddc14 Angličtina, nemčina B2, vodičský preukaz B,C, Excel a MS balíky ovládam, z účtovných programov mám skúsenosti v Krose a MRP. Nie som žiadna pani po 40tke 🙂 mám 24 zachvilu 25 rokov.
@patrike preto som už ochotná ísť na akúkoľvek pozíciu...ozaj som si životopis posielala aj na vykladanie tovaru do Tesca...neozvali sa ani odtiaľ
@anonym_f8c00e väčšina zariadení hľadá ale opatrovateľky na 3 zmeny...akože ja som časovo flexibilná denne od 6:30 do 20:00 ale tie nočné by som nemala ako vykryť
@anonym_autor pretože 1 dieta už máš a druhe este mat budeš. Tiez ako zamestnavatel pozerám takto na zamestnanca. Jednak časté výpadky z prace a jednak ďalší vypadok z prace. Keď sa ti neozval ani z tesca ci lidlu, tak už fakt neviem.
@anonym_0fdef8 aká diskriminácia? A to že matky diskriminují v práci slobodne ženy tak to je už ok?
@anonym_b60907 to je ok, lebo ony sú predsa matky!
@anonym_b60907 aká diskriminácia? Že odmietajú zamestnať ženu kvôli dieťaťu ti nepríde ako diskriminácia? Lebo je.
Kolegyne čo majú a nemajú deti si problémy medzi sebou môžu vyriešiť. To nemá nič spoločné so zamestnávaním.
@anonym_0fdef8 majú čo chcú. Bohužiaľ kvôli časti spekulantiek trpia potom všetky zeny s deťmi.
@anonym_b46716 a možno toto je problém... kolektív sa mi nebude musieť vo veľkom prispôsobovať, dieťa má aj otca s flexibilnou pracovnou dobou, možnosťou home office a podobne...ale chápem že sa zamestnávateľ pozerá na to takto
@anonym_autor toto majú na začiatku všetky. Len potom nastáva reálny problém.

24 ročná s dieťaťom? Nie, nezamestnaná by som tá a nie kvôli dieťaťu, to je v tom nevinne
Nepôsobila by si na mna zodpovedne.
@anonym_b46716
?? Si robíš prdel nie? Má 24, možno už aj dorodene a je flexi celý deň do večera, čo chcela viac?? Veď ma asi na pomoc babky, muža. A ako potom zamestnať 40 roční pani, je v 24 s deckom je nezodpovedná, keď ho má v 35 bude sotva v tej 40 super zamestnatelna.
Daj návrh ženy matky krky má ideálne odrodit aby bola perspektívnym zamestnancom?