Ako nájsť zamestnanie po štúdiu nesprávneho odboru?
studovala som kulturologiu, viem jazyk anglicky na b2 urovni,
zijem v malinkom mestecku na slovensku kde nic nie je,
zila som dva roky mimo europy, kde som doucovala malinke deti anglictinu, nic ine.
pretoze som si nevedela najst pracu doma.
som lava na technicke veci aj ekonomicke na matiku, toto vobec neviem.
ano, bblost studovat taky smer, ale proster bavilo ma to. mam 29. a takmer ziadne pracovne skusenosti a ucila som iba za jedlo vreckove a strechu nad hlavou v rozvojej krajine, popritom som niekedy pisavala reportaze a zapisky z mojho zivota v tretej krajine rozvojovej, tak som si privyrabala. To je cele.
viem, cele zle, ale teraz ked som vratila na sk, neviem co mam robit, nic ma poriadne nebavi, mozno ak by ta zurnalistika, ale to nemam vystudovane takze nic, bavia ma blizkovychodne krajiny, ich kultura a pod.
s mojim odborom sa neda umiestnit nikde mozno len v ba po znamosti, predavacku do tesca velmi robit nechcem, kedze predsa len mam mgr. na cerveny diplom, rodicia mi povedali, ze to by sa za mna hanbili. Skutocne mi nenapada co dalej. Som zufala. dakujem za rady.
Prečítala som tu celú diskusiu. Dievča, však tebe sa len robiť nechce. Ja momentálne pracujem na vyššej marketingovej pozícii, vieš kde som začínala? V sklade som balila objednávky a nikdy som sa za to nehanbila, dokonca by som sa občas vrátila.
Hanba nie je pracovať ako predavačka, upratovačka atď, hanba je byť mladá, zdravá a nepracovať.
Prečítala som tu celú diskusiu. Dievča, však tebe sa len robiť nechce. Ja momentálne pracujem na vyššej marketingovej pozícii, vieš kde som začínala? V sklade som balila objednávky a nikdy som sa za to nehanbila, dokonca by som sa občas vrátila.
Hanba nie je pracovať ako predavačka, upratovačka atď, hanba je byť mladá, zdravá a nepracovať.
@anonym_b9b7ae presne.
Autorka, aj vo vašom 'malom mestečku' je každému u prdele, že si Mgr. s červeným diplomom.
@anonym_6cc889 A ty si myslíš, že knižnice sú na to, aby sa v nich zamestnali ľudia, ktorí sa nevedia nikde uplatniť ??? Ja som študovala knihovníctvo 4 roky.
@anonym_00654d a co robis? V odbore?
@anonym_autor vyborny odbor si vystudavala tak supaj dakde do neziskovky ktora sa prizivuje na kulture. Zoberu ta vsetkymi desiatimi, budu mat odbornika do portfolia aby mohli lepsie ziadat o dotacie. Su rodiny co z toho ziju roky rokuce.
@anonym_aaddbd To sú názory ako od smeráčky 😀
@anonym_6cc889 A ty si myslíš, že knižnice sú na to, aby sa v nich zamestnali ľudia, ktorí sa nevedia nikde uplatniť ??? Ja som študovala knihovníctvo 4 roky.
@anonym_00654d a ja sa mám posrať,že ty si 4 roky študovala? Moja neter ti miesto nezobrala.
Zarába tam smiešne peniaze,závidíš?
@anonym_b9b7ae presne.
Autorka, aj vo vašom 'malom mestečku' je každému u prdele, že si Mgr. s červeným diplomom.
@letfenixa Oprava. V malinkom🙃😄
S tvojou skolou uz nic, na tvojom mieste si urobim kurz opatrovatelstva a idem do dss, potom bud na externu prakticku sestru alebo rovno na vš osetrovatelstvo.. a potom sa prestahujem do vacsieho mesta, kde si najdem jednoduchsie prácu
@zmrzlinka2021 nemôžem učiť nič.
@anonym_autor Mozes ucit,pocas zamestnania si doplnis pedagogicke minimum. Anglictinarov zhanaju vsade. Mozes ponuknut kruzok anglictiny v skolkach,sukromne doucovat studentov. Hladaj pracu vo firmach,kde hladaju anglicky jazyk,ostatne sa doucis. A ked nevies najst pracu,tak chod do vacsieho mesta. Alebo sa vrat do zahranicia.
@anonym_autor Mozes ucit,pocas zamestnania si doplnis pedagogicke minimum. Anglictinarov zhanaju vsade. Mozes ponuknut kruzok anglictiny v skolkach,sukromne doucovat studentov. Hladaj pracu vo firmach,kde hladaju anglicky jazyk,ostatne sa doucis. A ked nevies najst pracu,tak chod do vacsieho mesta. Alebo sa vrat do zahranicia.
@marca12 S úrovňou b2 učiť nemôže nikde. Nemá na to ani odborné ani pedagogické vzdelanie, nikto ju nezamestná, chvalabohu. Ty by si chcela pre svoje deti takúto učiteľku?
Baby, možno zbytočne radíte. Mne sa téma podobá na toto, kiežby som sa mýlila 😁: https://www.modrykonik.sk/forum/praca-a-zamestnanie/ako-najst-pracu-online-a-byt-doma/
@anonym_b9b7ae presne.
@letfenixa no presne, červený diplom z kulturológie = žiadny diplom.
Baby, možno zbytočne radíte. Mne sa téma podobá na toto, kiežby som sa mýlila 😁:
@aperolcek Hej, táto stratená existencia tu píše pravidelne, hoci vždy niečo upraví, aby nebola akože spoznateľná. Uz na tom vidieť, aká je hlúpa, keďže ju vždy viacero ľudí spozná a odhalí. Tej nepomôže nič. Keby bola co i len trošku schopná, chytila by sa akejkoľvek roboty alebo by vyštudovala druhú, normálnu školu.
@anonym_b9b7ae Uplne suhlasim! Ja detto...moj prvy job bola recepcna, ale cez vikendy som drhla aj zachody, ked ochorela upratovacka a nemali sme volnu izbu 🥴.
"blbost studovat taky smer, ale proster bavilo ma to"
Toto by som otrieskal o hlavu všetkým tým absolventom a absolventkám socialnej práce, kulturológie, masmediálne komunikacie, psychologie, pegagogiky a iných humanných srandičiek s minimálnym uplatnením v praxi.
@anonym_5a6034 psychologie myslis na sukromnych a dialkovo dufam. Lebo z denneho na statnej VS,s dalsim vzdelavanim maju psychologovia roboty dost.
@marca12 toto by bolo realne pred 20.rokmi

Mama chorá,bude sa hanbiť,....Ísť do sveta alebo aj doma,doručiť sa angličtinu na C1,pedagogické minimum a učiť.V 29 som už bývala v prenájme dávno od rodičov,skúsenosti tiež zo zahraničia a pracovala.Alebo fakt odísť z východu do BA,Prahy,keď skúsenosť so svetom máš.Neviem,ako vážne je mama chorá,či je tam aj iný súrodenec,čo vie pomôcť,lebo toto neveští nič dobré.Ani ten ženích sa,keď si len doma nenájde.A hanba,nehanba,bolo by mi to jedno,aj do Tesca by som šla,peniaze z neba nepadajú.A ďakujem každej predavačku,čo tu prácu robia.Vdaka ním sa ti máme dobre a nemáme prázdne regály v obchodoch.Mojej mame je úplne jedno,že deti máme VS,A začínali sme od úplne nízkych pozíciách,kým sme sa niekam dostali.Ja byť ešte raz mladá,mala som zostať v zahraničí a až po x rokoch sa vrátiť.Byt mladým,utekám prec