icon

Ako prekonať zúfalstvo a nájsť si prácu?

19. apr 2026

Ahojte.
Dnes oslavujem svoje 28. narodeniny a namiesto oslavovania premýšľam, ako mi život preteká pomedzi prsty. Od septembra sa snažím nájsť si prácu a okrem odmietnutia, žiadna odozva. Už som vážne zúfalá.

Vyštudovaný mám 3 ročný odbor, cukrár. S týmto sa nikam nepohnem a pravdupovediac ma tento odbor nebaví. Po škole som sa 8 rokov starala o chorého príbuzného, do septembra minulého roka. Dostávala som opatrovateľské, takže našetrené mám dosť. No prácu sa mi nájsť nedarí a peniaze sa postupne míňajú. Opatrovatniu sa už venovať nechcem.
Hľadám kde sa dá. Supermarkety, drogérie, obchody s elektronikou, či nábytkom, fastfoody...a nič. Buď mi príde mail, že vybrali niekoho iného, alebo sa nedostanem cez pohovor. To, že som na pohovoroch v strese to ešte zhoršuje. Príde mi, že ma nikto nechce zamestnať, lebo mám "len" opatrovateľské zručnosti. No ak je to pravda, aj tak predsa musím niekde začať. Ten štart je ale ťažký.

Čas beží, mladšia už nebudem a čím ďalej som bez práce, tým zbytočnejšie sa cítim. Chcem už nakopnúť svoj život, nájsť si prácu, presťahovať sa a ak to pôjde, tak aj dovzdelať. No bez práce sa nikam nepohnem. Som v koncoch.

Strana
z2
anonym_ccfd1e
19. apr 2026
@anonym_eda3f4

@anonym_ccfd1e dobrý vtip, že úrad práce jej nejakú prácu nájde 😂

@anonym_eda3f4 myslela som to ironicky 🫣😅

anonym_62f28c
19. apr 2026
@anonym_c2d7b7

@anonym_f1665f ja nechapem ako moze niekto davat radu cukrarke nech ide robit vodica autobusu

@anonym_c2d7b7 si na Modrom koniku

ivicatolic
19. apr 2026
@taktotedanie

@ivicatolic a kolko..

@taktotedanie v akých profesiách? ďakujem

anonym_d3a683
19. apr 2026
@anonym_a84a6c

@patrikjames financna sprava, statna sprava, policia?
tusite, ake su tam podmienky? nie, vyucny list to nie je.

@anonym_a84a6c fakt, ze financna sprava s vyucnym listom ako cukrarka, to ako nieco take moze navrhnut? Ja mam VS a nie jednu a odisla som z danoveho v skusobnej dobe, tam ak nie si detektiv v podvojnom uctovnictve, tak nemas sancu, nechapem, ako toto moze niekto navrhnut cukrarke ako moznost... 🫣. Navyse, na niektorych oddeleniach nestaci uz maturita, ale treba VS aj druhy stupen.

taktotedanie
19. apr 2026
@ivicatolic

@taktotedanie v akých profesiách? ďakujem

@ivicatolic kadernicka, uctovnicky, zvarac, grafika, vodicaky roznych skupin
Pers.dorobit maturitu a skusit napr ŽSR, ZSSK, Cargo, dopravne podniky a pod

patrikjames
19. apr 2026
@anonym_045a41

@patrikjames hlásil si sa k polícii? S čím, s výučným listom kuchára, a kurzom zváraca ? Neblázni 🫣

@anonym_045a41 zaujímavo rozmýšľaš. A nečudujem sa veď žijeme na Slovensku a takto vyzerá táto krajina. K polícii na prihláške dávaš vyplnenú prihlášku + maturitne vysvedčenie. Následne ta volajú na pohovor ktorým keď prejdes ideš na fyzické testy, psychotesty a zdravotná. Keď som sa ešte ja hlasil bola aj slovenčina. Následne ak urobíš prijímacie skúšky ideš na policajnú školu. Bodka. Nerozumiem čomu nechápeš

aurelia2000
19. apr 2026

Akým spôsobom života si žila tych 8 rokov na opatrovatelskom, že ťa budúcnosť netrapila a nezaujimala si sa o žiadne kurzy a vzdelávania? A prečo si sa vyucila v odbore, ktorý ťa nebaví? Čo ťa vôbec baví? Čo vieš robiť? Venovala si sa niečomu, okrem opatrovania?

autor
19. apr 2026
@anonym_a84a6c

3 rocny odbor cukrar nie je ani maturita. s takym vzdelanim do statnej spravy, financna sprava je mimochodm tiez statna sprava ani nahodou.
takze slecna nech si spravi maturitu, dnes by mali odborne skoly ponukat tuto moznost - dialkovo si dorobit maturitu.
inak len ako nekvalifikovana sila. ale zas tam asi skor vezmu brigadnikov, studentov,na dohodu, je to pre zametsnavatela vyhodnejsie

Odborné školy, diaľkovo? Pokiaľ viem, takúto možnosť majú len súkromné. Škola na ktorú som chodila nemá ani externé, ani diaľkové.

autor
19. apr 2026

Skúsim sa poinformovať o tých rekvalifikačných kurzoch. Štúdium si pravdaže doplním.

namornicka
19. apr 2026
@anonym_autor

Skúsim sa poinformovať o tých rekvalifikačných kurzoch. Štúdium si pravdaže doplním.

@anonym_autor toto ti asi nepomoze, ale zaujima ma, ako je mozne, ze rodina dopustila, aby si prve desatrocie po skole venovala opatrovaniu a nerozbehla sa v normalnej praci? Dobre ti to skomplikovali a neviem posudit ci im to nedocvaklo alebo chceli mat postarane o rodinneho prislusnika. Mas rodicov? Podrzia ta teraz ked si v zlej financnej situacii?

evkatk
Včera o 12:28

A čo tak dať sa na štúdium? Ja v snahe čo najviac zarobiť, som popri 3 deťoch vyštudovala navyše 2 VŠ po tej, skončenej v mladosti. Naposledy som promovala ako 46 - ročná a stálo to za to. Práce bolo a mám aj teraz až, až. Len ju treba vedieť robiť, ale bez vzdelania to nepôjde.

anonym_e04221
Včera o 13:47

@anonym_autor mala si ist na skolu ktora ta bude bavit a z toho budes logicky robit aj to remeslo, je to vazna zivotna chyba!

A co u vas kolace nejedia🙂?

anonym_e04221
Včera o 13:49
@anonym_c2d7b7

@anonym_f1665f ja nechapem ako moze niekto davat radu cukrarke nech ide robit vodica autobusu

@anonym_c2d7b7 a co je k-lava ze by nemohla viest autobus?

Vodicsky preukaz na D + KKV testy si urobi...

Nasetrene ma z opatrovatelskeho prispevku dost, co sama priznala🙂

Len musi chciet, nie pisat ze ma 28 rokov...

domix147
Včera o 16:49

@anonym_autor môžeš ďalších 50 rokov fnukat alebo 6 rokov makať vyštudovať dačo a byť čím chceš....to je na tebe....v 37 môžeš byt čo chceš alebo byť tam kde si.teraz...

anonym_c2d7b7
Včera o 16:49
@anonym_e04221

@anonym_c2d7b7 a co je k-lava ze by nemohla viest autobus?

Vodicsky preukaz na D + KKV testy si urobi...

Nasetrene ma z opatrovatelskeho prispevku dost, co sama priznala🙂

Len musi chciet, nie pisat ze ma 28 rokov...

@anonym_e04221 lebo je to somarina, zase sa netvarme, ze kazdy moze robit vsetko, 90% zien by to nerobilo, lebo na to musis mat aj psychicke a fyzicke predpoklady a jasne urobis si vodicak a hned ta vezmu po vodicaku niest zdopovednost za ludi 🙈 rozmyslaj

anonym_4fabc5
Včera o 20:08
@domix147

@anonym_autor môžeš ďalších 50 rokov fnukat alebo 6 rokov makať vyštudovať dačo a byť čím chceš....to je na tebe....v 37 môžeš byt čo chceš alebo byť tam kde si.teraz...

@domix147 fňukata.vyplakavať na koni je predsa jednoduchšie, veď asi desať rokov je preč zo školy a ani obyčajnú maturitu nespravila

bekiinka5
Včera o 20:18

@anonym_autor ahoj ☺️ napíš mi 🩷

leidin
Včera o 20:18

Nemam pocit, ze by si bola nejako diskvalifikovana. Vsak realne si nieco robila, skusenost mas a to je to najvacsie plus, ine ziadneho zamestnavatela nemusi zaujimat. Asi si nemala stastie, ale su dnes vyberavejsi. Musis sa iba trosku predat a mozno prist s pocitom, ze si to zasluzis. Mozno by stalo za to skor zahranicie, ale nemyslim, ze zazivas nejaky koniec sveta svojej kariery kvoli situacii, v akej si. Urcite mas potencial na mnohych poziciach.

Strana
z2