Ako sa rozhodnúť po skončení skúšobnej doby v práci?
Budúci týzden 30.4.mi koncí skúšobná doba 3 mesiace v práci. Neviem ako dalej či prijat ponuku asi mi daju zmluvu predbezne na1 rok a potom sa uvidí. Ide o to ze nemám velmi na výber,nakolko práce na trhu velmi nieto. Je to vlastne kancelársko uctovnícka práca,ktoru som aj uz cca 13 rokov robila, ale tu je to niečo o dosť iné,proste ine typy papierovaciek, a tej práce je strááásne vela,teda v predchádzajúcich prácach sme to robili 3-4 zeny,a tu je tej roboty kvantum a teda hlavne novej a mam to robit vsetko sama,prípadne este 1 človeka mozno časom zoberu,mi teda slubuju. Predtým to robila 1 zena skoro 30 rokov teraz odchadza do dochodku,pozde sa zobudili nikoho nezaucala,a teraz za 3 mesiace si myslia ze to bude stacit, čo to som pričuchla,no ale je to málo podla mna,neviem či mam dať teda v skusobnej výpoved a nepokracovat nech si hladaju človeka alebo ako dalej. S bývalou pani dochodkynou sa moc neda,ta si ide svoje,ze sme uz vacsinu prebrali,ona si myslí ze to 3 mesiace stacia,niečo mi fakt len párkrát ukázala,a ze ona uz viac nebude chodiť max este nejaky mesiac,a ja som zúfala,ze ak to zoberiem,čo potom ak táto dochodkyna uz nepríde. Ja som zatial zila s vedomám že ona to po mne kontroluje, a ze sa este len zaucam, proste nie som este schopný zobrať zodpovednosť za tu pracu na seba, ja si to aj priznám pred šéfom,že zato teda končím,len na druhej strane ma mrzí,ze robota mozno časom celkom fajn,ak by človek do nej prisiel,len teraz akurát este je skoro,a inú robotu v dohlade nemám ani omylom,len tak zostať doma,tak som na prášky.Dakujem.
@pytame_sa_za_teba 30.4.nie je na budúci týždeň, ale tento štvrtok.
@letfenixa predpokladám, že autorka otázky poslala otázku na MK ešte minulý týždeň, len MK to trvalo dlho a zverejnili až teraz, čím autorke skrátili čas na odpovede.
Ak to predchodkyňa robila 30 rokov sama, zabudni na to, že k tebe prijmú ďalšiu silu. Je to len klasické oblbovanie nového človeka, aby ostal. Z toho, čo píšeš, je to zrejme menšia, možno rodinná firma. Tak to totiž takto chodí bežne (ale nie vždy). Jeden človek robí prácu, ktorú inde robia dvaja.
Píšeš, že asi ti dajú zmluvu na rok, teda dobu určitú. To máš teraz iba zmluvu na 3 mesiace? Veď štandardne sa dáva zmluva, dajme tomu aj na dobu určitú 1 rok vrátane skúšobnej doby. Nedáva sa po skúšobnej dobe nová zmluva.
Čo sa týka dilemy ostať/odísť - máš iný job? Ak nie a nemôžeš si dovoliť ostať bez príjmu a s rizikom, že si lepšiu prácu nenájdeš hneď, tak ostaň, môžeš si hľadať nový job a ak nájdeš niečo lepšie, dáš výpoveď, prvý rok máš výpovednú dobu 1 mesiac. Inak súhlasím s prvým komentárom, že ak ti nestačili 3 mesiace, tak je toho na teba zrejme moc, keďže nie si v administratívno účtovníckej práci nováčik. Ale ako píšem, ak nemáš nový lepší job, ostaň a hľadaj si niečo nové.

Ak za 3 mesiace nepochopís prácu a musi ta niekto kontrolovat, tak proste na to nemas... Hladaj inde