Kedy požiadať o zvýšenie platu? Zatiaľ som v skúšobnej dobe.
Ahojte,
kedy je možné požiadať o zvýšenie platu? Pracujem v BA ako office manažérka s pohyblivým časom od tej pol 8 do 16:00. Som v skúšobnej dobe. Moja práca obnáša : zapisovanie pošty, ísť na poštu minimalne tak 1-2x do týždňa , rozdelenie faktúr na príslušné oddelenie, komunikácia s internými zamestnancami, obchodnými zástupcami, ísť s firemným autom po tovar, staranie sa o firemné vozidlá (umývanie, prezutie gúm, servis) , objednávanie hotelov, parkovacích miest, komunikáciu s kurérmi, starostlivosť o recepciu, zabezpečenie občerstvenia, ísť na drobné nákupy ak chýba napr. mlieko, čaje.. , objednávanie kancelárskych potrieb. Nie je to náročná práca ( niekedy je toho veľa a niekedy menej). Na začiatku som súhlasila s týmto platom pretože som urgentne potrebovala prácu. Lenže viem že po čase tento plat mi stačiť nebude a to už vôbec nie v BA , pokukujem aj po iných možnostiach s vyšším platom. Napríklad čo som pozerala ja čo pracujem ponúkajú niekde 1500-1700€ , 1200€ by som povedala že je spodná hranica. Bývame v prenájme kde platíme 1170€ s dvoma deťmi čiže už sme chceli riešiť aj hypotéku lenže mne sa nedarilo nájsť prácu a tu dobu neurčitú dostanem až o rok. Náklady na život sú vysoké , takže kedy jemne požiadať o zvýšenie platu ? keď viem čo obnáša táto práca, aké zodpovednosti a myslím si že o 200€ viac keby som si vypýtala nie je to nič zlé. Neviem , aký máte na to názor vy ?
zatiaľ si len v skúšobnej dobe, takže si nemyslím, že teraz niečo vyriešiš. 😉 a takisto by sa to tvojmu zamestnávateľovi ani nemuselo páčiť.
@comani ja sa pýtam kedy je možné a vhodné požiadať, nikde nepíšem že chcem žiadať teraz
Podľa mňa až keď budeš podpisovať zmluvu na dobu neurčitú.
V skusobnej dobe sa platom nehybe... ak chces zmenit pracu je to ina vec...
@comani ja sa pýtam kedy je možné a vhodné požiadať, nikde nepíšem že chcem žiadať teraz
@anonym_autor ak si budeš robiť svoju prácu na 100%, tak môžeš o rok. Aspoň ja by som sa tým skôr nezaoberala, ak by išlo o človeka, ktorý svoju prácu robí na 100%. Na druhej strane, bežne som navyšovala mzdy ľuďom bez toho, aby o to žiadali - na základe toho, že robili výrazne nad 100%, že boli aktívni, pomáhali kolegom.
Píšeš o zodpovedonostiach svojej práce. Asi sa ti toto nebude čítať ľahko, ale tvoja práca (pošta, vozenie áut do umývarky a ostatná spomenutá bežná administratíva) je práca, ktorú môže robiť každý SŠ vzdelaný človek bez akejkovej kvalifikácie. Samozrejme, po skončení skúšobnej doby môžeš ísť za šéfom a žiadať o zvýšenie, v tom ti nikto nemôže brániť. Ako som napísala, ja som ľuďom mzdy navyšovala bežne a často. Ale na základe toho, že prinášali pridanú hodnotu, určite nie iba preto, že robili svoju bežnú prácu.
Zvysenie platu v skusobnej dobe? To si robis srandu? S platom si suhlasila, takze Ti vyhovuje. Niekde je to tak, ze v pracovnej zmluve je zvysenie po skusobnej dobe. Ak to tak nie je, tak urcite pockaj minimalne pol roka. Ak mas velke vysledky, co vsetko porobis, tak mozno. Ale skor nie ako ano.
Tieto pozicie su slabo platene, ale zamestnavatela nezaujima, ze mas hypoteku, deti. Viac dostanes jedine ak robis nieco k tomu, uctovnictvo, preklady, tlmocenie a pod.
Po skusobnej mozes navrhnut zvysenie, ale tak vela stastia so zvysenim o 200€ po takej kratkej dobe na tejto pozicii, podla mna max nejakych 50€ ti odsuhlasia, ale nie viacej...
@anonym_autor 1170 eur najomne?
máš super pracovný čas a povedzme si úprimne, práca je nenáročná, nemáš dohľad, robíš si ako ti to vyhovuje, ideš umyť auto a vybavíš si aj svoje veci... počkaj rok
Podla mna o rok a ak to budes vediet odovodnit.
V skusobnej mi to pride ako zly vtip-ved si len teraz podpisala zmluvu kde si s platom suhlasila. Preco si brala pracu z ktorej nevyzijes? Ak si chcela nieco docasne tak OK ale pytat viac € mi nepride fer.
to co si popisala, je uplne bezna agenda "dievcata pre vsetko" - office managera.
zvysenie platu tak najskor o 6 mesiacov. nemala si suhlasit s nizkym platom, predpokladam, ze preto Ta zobrali, ze si im pritakala na malo penazi, ostatni chceli urcite viac......
V skusobnej dobe sa platom nehybe... ak chces zmenit pracu je to ina vec...
@anonym_d2fe7b ja neviem , preco predtym ako napisete nieco necitate celu spravu ? Ja tam nikde nepisem ze v skusobnej dobe chcem poziadat
@anonym_autor 1170 eur najomne?
@anonym_6e1d52 ano v bratislave bežné
@anonym_6e1d52 ano v bratislave bežné
@anonym_autor dlho tam nebyvam. My pri bratislave platime 930 a aj to placem.
Zvysenie platu v skusobnej dobe? To si robis srandu? S platom si suhlasila, takze Ti vyhovuje. Niekde je to tak, ze v pracovnej zmluve je zvysenie po skusobnej dobe. Ak to tak nie je, tak urcite pockaj minimalne pol roka. Ak mas velke vysledky, co vsetko porobis, tak mozno. Ale skor nie ako ano.
Tieto pozicie su slabo platene, ale zamestnavatela nezaujima, ze mas hypoteku, deti. Viac dostanes jedine ak robis nieco k tomu, uctovnictvo, preklady, tlmocenie a pod.
@muchotrafka298 ja nikde preboha nepisem ze v skusobnej dobe.. viete vy vôbec čítať?
@anonym_autor dlho tam nebyvam. My pri bratislave platime 930 a aj to placem.
@anonym_6e1d52 všetko ide hore a ešte len pôjde.. žiaľ
Po roku
@anonym_6e1d52 všetko ide hore a ešte len pôjde.. žiaľ
@anonym_autor ved je to neskutocne ze jeden plat ide len na byvanie, Je mi z toho zle.
@anonym_autor ved je to neskutocne ze jeden plat ide len na byvanie, Je mi z toho zle.
@anonym_6e1d52 bohužiaľ a na dedine nemôžeme bývať alebo niekde v riti lebo tam práca nie je a dochádzanie zaberá veľa času
Veľmi zle si si to naformulovala a tak sa nemôžeš čudovať že ti tu každý píše že až po skúšobnej dobe
Proste zlá formulácia a to je tvoja vina
Bývam v BA a Nehovor mi že nevieš nájsť lacnejšie bývanie. Však tá nepoznám, Aji ty mna ale kto kde byvas keď platíš tak veľa
Tvoja praca je taka holka pre vsechno, nič odborne, nič extra.
Tak to nabuduce napis inak, fakt sa to da pochopit kadejako. 1170e je sialeny prenajom, tak sa zit neda. To radsej ako pises byvat v nejakej riti a aspon ti z platu nieco ostane aj ked zarobis menej...
Je to korporát, väčšia firma? Nemáš po skúšobnej dobe nárok napr. na osobné ohodnotenie? Ja som mala tuším 100€ mesačne, a každý rok sa plat zvyšoval automaticky. Ja som robila úplne toto isté, nastupovala som po RD a bola som rada aj za pracovnú dobu ale skončila som po pár rokoch lebo to bola už strašná nuda, pokiaľ sa chceš posunúť niekam ďalej. Ak je 1200 tvoja mzda v hrubom, tak to je na BA celkom málo, ale chápem že si potrebovala niečo po RD aj s ohľadom na pracovnú dobu. Každopádne ak ste si nejaké podmienky nedohodli na pohovore alebo pri podpise zmluvy, asi tam nebude veľký priestor skôr ako po roku. Ale popritom si môžeš vždy hľadať niečo lepšie platené.
Po skus.dobe az.Nam sa po sk.dobe automaticky zvysil plat,ale to preto,ze sme vtedy nemali narok na 2jo premii,a napr.az po roku na dalsie bonusy,ale na 13te,14te platy sme mali narok uz ten prvy rok.
@anonym_autor Záleží aj od toho, ako ste sa dohodli na plate na pohovoroch pri prijímaní do zamestnania.
Niektorí zamestnávatelia, dávajú počas SD nižší plat, než pôvodne ponúkaný s tým, že ten ponúkaný dajú po skúšobnej dobe. V takom prípade je priestor na vyjednávanie pred tým, než sa skončí SD. Napr. na danej pozícii ponúkali 1200, že počas skúšobnej to bude 1050 po skúšobnej 1200. Ale ty zistíš, že je to náročnejšia práca a máš pocit, že by ti za ňu mali dať aspoň 1300. Vtedy je možné žiadať 1300 a keď nedajú, tak ukončiť v SD. Lebo vtedy zamestnávateľ nechal priestor na rokovanie s platom - on chcel zamestnanca "vyskúšať" za menej peňazí.
Ak ste sa hneď dohodli na nejakej mzde, ktorú ti priznali od prvého dňa, tak tam síce tiež je možnosť pred ukončením SD ešte raz otvoriť, ale férovejšie je otvoriť otázku platu po roku, keď bude pohovor o predĺžení alebo nepredĺžení zmluvy.
Niektorí zamestnávatelia, najmä, čo majú odbory, otvárajú otázku platov pri predlžovaní kolektívnej zmluvy. Ak je to taký zamestnávateľ, tak vtedy je pre teba čas na diskusiu o plate, aj keby to bolo 5 mesiacov po nástupe.
@anonym_6e1d52 bohužiaľ a na dedine nemôžeme bývať alebo niekde v riti lebo tam práca nie je a dochádzanie zaberá veľa času
@anonym_autor pocuj, sekretárka musí mať aj nejakú hranicu tolerancie, aby ju nevytocila každá hlupost, budeš komunikovat s roznymi ludmi a musis byt aj príjemná, tuto diskusiu ber ako trening a nevytáčaj sa do nepríčetná.
Mám vyštudovaný HR, moja rada je žiadať, keď sa budete bavit o predĺžení pracovnej zmluvy (oni budú v nevýhodnej pozicii, že by si mohla nepodpísat, odist a oni by museli zhanat noveho človeka). Nepisala si, koľko zarabas, ale nemyslím si, že je vhodne žiadať si viac ako 10%. A čo sa týka prenajmu, my prenajímame 3 izbak v raci za 650 s energiami rodine s detmi v Peknej lokalite, síce starsia rekonstrukcia, ale stále v pohode. Vy platíte naozaj dosť, čiže keď nevieš zvýšiť prijem, treba siahnuť po nákladoch a hľadať bývanie, na ktoré finančne stacite
skor ako po roku by som nepytala, a áno 200€ síce vyzerá niekedy že nieje veľa ale v tabuľkách to môže byť skok aj o dve triedy (je to 17% jednorázové navýšenie platu) čo už je také, že nie vždy je to manažérom po vôli a muselo by ísť fakt o zamestnanca ktorý sa ide pretrhnúť - ak je to teda korporát.
Skôr by som nepýtala, nakoľko vlastne celý ten rok - doba určitá je ako skúšobná doba či ťa nevymenia.
Nikde nepises, ze kolko je tvoj plat. Aj v BA ked si pozries ponuky, tak na takuto pracu je bezne plat 1000-1200 EUR, vynimocne 1500 a viac. Bohuzial sa jedna o poziciu, ktora je slabsie platena, kedze tam netreba ziadne specialne vzdelanie, kurz alebo nieco podobne.
U nas je napriklad rocne zvysenie platu priemerne 5 % z neho, niekto ma viac, niekto menej a niekto nedostane nic.
V skúšobnej dobe určite nie. Najprv musíš ukázať svoje pracovné návyky, skúsenosti. A keď budú s Tebou spokojní, tak potom by som pýtala zvýšenie platu. Osobne skôr ako o 3-4 mesiace po podpísaní zmluvy na dobu neurčitú by som to nerobila. A aj to je podľa mňa na hrane

zatiaľ si len v skúšobnej dobe, takže si nemyslím, že teraz niečo vyriešiš. 😉 a takisto by sa to tvojmu zamestnávateľovi ani nemuselo páčiť.