icon

Ako vylepšiť životopis, aby vás zavolali na pohovor?

kubo1989
21. sep 2026

Ahojte vedel by mi niekto upraviť životopis? Všade reagujem na ponuku...keď všade tak všade. A nevolajú ma ani na pohovor. Chcem vedieť kde je problém...pošlite mi email...ja pošlem PDF. 0948734704

crazy_cat_lady
21. sep 2026

@kubo1989 vsak ho hod sem, len zacierni osobne udaje

anonym_421c9b
21. sep 2026

@kubo1989 nahraj to do chatgpt, ten ti povie, kde je problem

anonym_b3d516
21. sep 2026

@kubo1989 poraď sa s umelou inteligenciou. Ale možno len nie si vhodný kandidát, preto sa ti neozývajú.

kubo1989
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_901c9b
21. sep 2026

Cez profesiu nemas,co pokazit.

sisamisaaa
21. sep 2026

Píšeš tam Pokročilá práca s Copilot AI. Tvoj životopis o tom nevypovedá. Daj si ho celý upraviť Copilotovi, ako to bude vyzerať.

kubo1989
autor
21. sep 2026
@sisamisaaa

Píšeš tam Pokročilá práca s Copilot AI. Tvoj životopis o tom nevypovedá. Daj si ho celý upraviť Copilotovi, ako to bude vyzerať.

@sisamisaaa Absolvoval som kurz AI s prácou v Excel

anonym_3f83e1
21. sep 2026

Slaba znalost jazykov. Ja nepracujem v HR, ale ak by som mala vyberat noveho pracovnika, dala by som prednost niekomu, kto vie aspon 1 cudzi jazyk.

sisamisaaa
21. sep 2026
@kubo1989

@sisamisaaa Absolvoval som kurz AI s prácou v Excel

@kubo1989 Veď to je úplne jedno s čím, princíp práce je ten istý. Ak nevieš použiť AI na úpravu životopisu, tak to nie je pokročilá znalosť práce s AI

kubo1989
autor
21. sep 2026
@sisamisaaa

@kubo1989 Veď to je úplne jedno s čím, princíp práce je ten istý. Ak nevieš použiť AI na úpravu životopisu, tak to nie je pokročilá znalosť práce s AI

@sisamisaaa nie je lepšie ukázať firme že životopis si napíšem sám bez pomoci AI? Kurz AI čo sa týka excelu som chcel kvôli vylepšenie dátových analyz

demografka
21. sep 2026

chces robit datove analyzy s tymto vzdelanim a praxou? prepac, ale na to skolenie AI nestaci... neviem akym firmam zasielas zivotopis, ale na data to urcite nie je (to vravim ako analytik - statistik, dokonca aj s kurzom na AI, ten mi je bez vzdelania nanic)

anonym_6a87fb
21. sep 2026

Si rodeny slovak? Tak nemozes udat ze mas slovencinu B1 omg.. to je native speaker a nie ze si sa ju ucil urovnovo.. este keby das B2 tak sa az tak nad tym nezamyslim, ale B1 znamena pre teba co? Ze nevies ani makke a tvrde yi? Takisto tá škála komunikacie a pristupu je odveci..jazyky neovladas, no uz pises ze sa ucis po portugalsky, a zas v jazykoch portugalcinu nemas.. Popis cinnosti prace mas raz v neurcitkoch ako vymenivanie a potom druhu ako opis vlastnymi slovami.. formatovanie si uprav, tie posledne riadky na strane su hrozne… Popracuj na jazyku, najprv sa nauc jeden cudzi a poriadne a potom si vyberaj dalsie, tiez zamakaj na office aby si mal aspon uroven pokrocily.. tiez nejaka velka medzera medzi ukoncenim skoly a prvou pracou-kde si bol 6rokov? A rada uz do buducna, menej striedaj robotu, to tiez zavazi u zamestnavatela

sisska96
21. sep 2026
@anonym_6a87fb

Si rodeny slovak? Tak nemozes udat ze mas slovencinu B1 omg.. to je native speaker a nie ze si sa ju ucil urovnovo.. este keby das B2 tak sa az tak nad tym nezamyslim, ale B1 znamena pre teba co? Ze nevies ani makke a tvrde yi? Takisto tá škála komunikacie a pristupu je odveci..jazyky neovladas, no uz pises ze sa ucis po portugalsky, a zas v jazykoch portugalcinu nemas.. Popis cinnosti prace mas raz v neurcitkoch ako vymenivanie a potom druhu ako opis vlastnymi slovami.. formatovanie si uprav, tie posledne riadky na strane su hrozne… Popracuj na jazyku, najprv sa nauc jeden cudzi a poriadne a potom si vyberaj dalsie, tiez zamakaj na office aby si mal aspon uroven pokrocily.. tiez nejaka velka medzera medzi ukoncenim skoly a prvou pracou-kde si bol 6rokov? A rada uz do buducna, menej striedaj robotu, to tiez zavazi u zamestnavatela

@anonym_6a87fb C1 je tam napísané 😂😂😂😂

sisska96
21. sep 2026
@kubo1989
Odpoveď bola zmazaná

@kubo1989 Premňa dosť dlho si bol nezamestnaný a 5 prác za 10 rokov tiež moc

anonym_a24306
21. sep 2026

A o akú prácu sa uchádzaš? Tie tvoje pracovne skúsenosti… no vies, treba to odprezentovať lákavejšie, vypichnúť nejaké veci, čo sa ti podarili, doplniť nejaké kurzy, prácu s programami, special skills.. z môjho pohľadu je tvoj životopis priemerný, akože skúsenosti nejaké máš, ale mňa osobne tam nič nenadchlo.. pôsobí to na mňa ako CV úradníckeho pracovníka (nič v zlom), ale nevidím nejakú špecializáciu, nejaký wau projekt/kurz/jazykovu znalosť

anonym_3f83e1
21. sep 2026
@anonym_6a87fb

@anonym_6a87fb Tiez som nepobrala, ze naco sa babre s portugalcinou, ked "zakladne" jazyky- AJ, NJ ma len A2 (to uz deti na ZS vedia pomaly viac)

sisamisaaa
21. sep 2026
@kubo1989

@sisamisaaa nie je lepšie ukázať firme že životopis si napíšem sám bez pomoci AI? Kurz AI čo sa týka excelu som chcel kvôli vylepšenie dátových analyz

@kubo1989 Chcel si poradiť, tak ti radím 🙂 Nie si písať pomocou AI, ale upraviť existujúci životopis AI zvládne celkom slušne. Následne si to už doupravuješ ručne

kubo1989
autor
21. sep 2026
@demografka

chces robit datove analyzy s tymto vzdelanim a praxou? prepac, ale na to skolenie AI nestaci... neviem akym firmam zasielas zivotopis, ale na data to urcite nie je (to vravim ako analytik - statistik, dokonca aj s kurzom na AI, ten mi je bez vzdelania nanic)

@demografka musel som sa na začiatku školiť, preskolovat...ministerstvo má zobralo s touto podmienkou...nevyhľadával som tu to pozíciu...ale pravda je, že ma to bavilo

demografka
21. sep 2026
@kubo1989

@demografka musel som sa na začiatku školiť, preskolovat...ministerstvo má zobralo s touto podmienkou...nevyhľadával som tu to pozíciu...ale pravda je, že ma to bavilo

@kubo1989 ale ty si robil referentsku cinnost, nie analyzu dat, to je trosku rozdiel...

anonym_6a87fb
21. sep 2026
@sisska96

@anonym_6a87fb C1 je tam napísané 😂😂😂😂

@sisska96 jj, myslela som C1 a C2, nie B🤣dík

kubo1989
autor
21. sep 2026
@demografka

@kubo1989 ale ty si robil referentsku cinnost, nie analyzu dat, to je trosku rozdiel...

@demografka referent v štátnej správe je niečo iné....proste tabuľkové pozícia...netreba si to mylit

zuzike123
21. sep 2026

Velmi vseobecny zivotopis. Vzdy ho treba prisposobit konkretnej ponuke a nie rozposielat jeden vzor vsetkym organizaciam. Ked chces robit IT, tak sa predas cez vzdelanie a programy, ktore ovladas a vypichnes v kazdej praci oblast IT, ktorej si sa venoval. Ked hladas poziciu v doprave, tak v kazdej pracovnej pozicii uvedies co si s dopravou robil, resp. v com bol tvoj prinos v danej oblasti, ake skolenia v danom odbore si absolvoval atd. Proste musis to nasit na konkretnu ponuku. Vzdy si na profesii dobre precitaj podmienky a ocakavania od danej pozicie a ked to splnas, uved to v CV, tym dosiahnes, ze potencialny zamestnavatel vie, ze si konkretny inzerat cital. Len to neopisuj tymi istymi slovami 😃

sisamisaaa
21. sep 2026
@zuzike123

Velmi vseobecny zivotopis. Vzdy ho treba prisposobit konkretnej ponuke a nie rozposielat jeden vzor vsetkym organizaciam. Ked chces robit IT, tak sa predas cez vzdelanie a programy, ktore ovladas a vypichnes v kazdej praci oblast IT, ktorej si sa venoval. Ked hladas poziciu v doprave, tak v kazdej pracovnej pozicii uvedies co si s dopravou robil, resp. v com bol tvoj prinos v danej oblasti, ake skolenia v danom odbore si absolvoval atd. Proste musis to nasit na konkretnu ponuku. Vzdy si na profesii dobre precitaj podmienky a ocakavania od danej pozicie a ked to splnas, uved to v CV, tym dosiahnes, ze potencialny zamestnavatel vie, ze si konkretny inzerat cital. Len to neopisuj tymi istymi slovami 😃

@zuzike123 ja vôbec životopis nemenim, mám tam všetko, akurát sprievodný list píšem presne štýlom ako hovoríš a na pohovory ma volajú práveže.
Životopis tohto pána ma ničím nezaujal. Príde mi ako len nešťastne stiahnutý z Linkedln a vidno že pán s PC ani AI moc nevie.

demografka
21. sep 2026
@kubo1989

@demografka referent v štátnej správe je niečo iné....proste tabuľkové pozícia...netreba si to mylit

@kubo1989 s cim mylit?

emjee
21. sep 2026

Zredukuj na 1 stranu, nevyzera to dobre, ked je na druhej strane len par riadkov
Uprav si nazvy pozicii - Referent/referentka - predpokladam, ze neplanujes zivotopisom naznacovat svoju sexualnu orientaciu, takze si tam nechaj len Referent

anonym_c68fd8
21. sep 2026

Tie obkeci o náplni prace su fakt nešťastne formulovane.. Skratit, napisat to odbornejsie, stylisticky krajšie ..lebo ked napises "komunikoval som s nespokojnymi klientmi" tak to vyznieva ze to pise 18 rocny o brigade...
A musi tam byt uvedené vsade Bratislava, Slovenská republika? To nechce nikto z HR citat 5x citat.
Litanie, obkeci a k pointe skoro nic. Za mna tie bodky akoze uroven jazyka nie..proste napisem jazyk a k tomu uroven.
A co dosiahnute vzdelanie? Nejaky titul? Co maturitna skuska? Ako maju vedieť ze si skolu uspesne dokoncil?
A sam seba si ohodnotil ake mas komunikacne schopnosti tiez cez tie bodky?? Ved radsej napis svoje zrucnosti a ziadne to bodkovanie sorry ale to je hrozne.
Zivotopis na mna posobi ako niekde stiahnutý vzor kde si dal svoje osobne udaje a obkecal somariny len aby sa nepovedalo.